отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 84 340
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 250
мързеланка разбирам естествено просто не ми говорете колко са добри законите ни и как е въпрос чест да ги спазваме / по принцип не само за подобни ситуации/
Polinka_12 глупости дрънкаш спри се вече.

# 2 251
  • На изток от рая...

Абе жено, нали е доказано, ДОКАЗАНО!, че на майката и е импланиран чип, понеже е закоравяла алкохоличка бре! Тя ще си съсипе децата!
Или вие, които пишете тук, искате всички деца от смесени бракове да отидат в чужбина, а? Да си подаряваме децата? Луди ли сте?
На поляците не им е чиста работата, на майката също. Значи да чакаме с момиченцето (не дай си боже да стане нещо сериозно) за да ви стане ясно каква манипулаторка е!
Вие ще си отведете ли децата като животни? Ще ги упоите ли, ще ги държите при вас против волята ли, ще ги оставите без вода 6 часа и без лекарски грижи ли? Това ли е "майчинската загриженост"? Отговорете ми![/b]

Ти преди няколко поста сподели, че самата ти си била дискриминирана, защото имаш здравословни проблеми. И сега какво - цялата жестокост, която си понесла върху себе си насочваш срещу жена, която не познаваш. Дай сега като е имала проблеми преди повече от 10 години да я заклеймим и да я затворим доживот в клиника за алкохолици. Много си ерудирана, много четеш а пък даваш някакви абсурдни квалификации - какви били поляците. И как така толкова категорично описваш апокалиптични картини какво ще се случи с децата - ще стоели гладни и сами...Упоени били, без вода, без лекарски грижи... Къде го видя това бе, жена...Май доста ти е развито въображението. Що не вземеш да напишеш сценарий за трилър.
И може да бъдеш сигурна, че социалните служби в Полша реагират много по-европейски от нашите, те не национализират толкова крайно проблема и съм сигурна, че ще наблюдават и децата и майката.

# 2 252
Първо, свидетелката по делото не е приятелка на майката. Тя е съседка и семейна приятелка на двамата съпрузи. И не е същата жена, която сграбчи детето - бащата и родителите му го потвърдиха.

Цитат от делото: "Обясненията на молителката се подкрепят изцяло и от показанията на свидетелката Я., която заявява, че с Б. са съседи от около 10 години и близки приятели от 2006 г. и че никога не я е виждала пияна и не знае да има проблеми с алкохола."

Второ, какъв е този алкохолизъм? Жената не казва "Съвсем не, чиста съм като сълза." Напротив, казва "Да, имах, излекувах се." Родният й син потвърждава, че майка му е имала алкохолизъм, но не той казва, че се е излекувала - каква по-голяма обективност искате?

"Молителката обаче заявява, че изпадането й в състояние на зависимост от алкохол е станало след смъртта на първия й съпруг през 1998 г. и че тогава й е имплантиран „есперал”, за да преодолее зависимостта, след което никога впоследствие не е била зависима от алкохол и не е употребявала големи количества алкохол. "
--------
т.е. се предполага да е употребявала малки количества алкохол, в противен случай щеше да пише: ""не е употребявала изобщо алкохол". Този, който знае за какво става дума, също така знае, че за един алкохолик е по-лесно изобщо да не пие, отколкото да се ограничи с малки количества алкохол.

Впрочем, аз четох, четох и виждам само двама свидетели да е имало по делото - съседката Я, близка приятелка на майката и майката М. В. на бащата. Всички показания на приятелката (наречена в делото незаинтересован свидетел) са взети под внимание, съответно всички показания на бабата не са взети под внимание, понеже не е незаинтересована.

Моляяяяяяяяяя? Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Откога чипове лекуват зависимости? Това не го знаех, как тъй не го пише по вестниците и списанията? newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
И започнала да пие заради смъртта на първия си съпруг? Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Алоуууу, тука нещо не е вярно, уж в депресия, а се хваща с друг, докато е в депресия? Влюбва се отново, уж щастлива, а ще тъгува за бившия?
Работата намирисва!Определено е накарала да излъжат! smile3521
smile3515 smile3516

# 2 253
Мария тези показания от дело в БГ или Полша са?
Това противоречие не е имала проблем с алкохола пък после имала ..........пък се лекувала ........

# 2 254
Мария, не ми се търси в момента решението за цитати, но понеже и на мен "близката приятелка на майката" не ми се стори много обективен свидетел, погледнах внимателно и видях, че в самото начало или някъде там я представят като съседка и семейна приятелка на двамата. Предполагам, че във връзка с алкохола тя е обяснила просто как се е развило приятелството й с майката. Това не означава, че не е била семейна приятелка и с бащата.

За чиповете - нямам представа как и дали лекуват. За първи път го чух във връзка с това дело. Може би това лечение е по-различно, откъде да знам, може да позволява консумацията на малки количества алкохол. Иначе и аз знам, че за алкохолика е по-лесно изобщо да не пие, отколкото "по малко". Но фактът е факт - имаме изследвания от полски клиники, които потвърждават, че не е алкохоличка и вероятно че по-късно не се е лекувала от алкохолизъм. Предполагам, че това как я лекували с чип, но изобщо не била лекувана, е вследствие на езикова грешка на стенографа, секретаря или който там записва делото. Не може да си излекуван, но да не си лекуван. Абсурд. Но така или иначе, тя е родила две здрави деца, което на мен ми подсказва, че чипът определено е имал ефект - всички знаем, че децата на алкохоличките в повечето случаи имат здравословни проблеми.

На Полинка предлагам да не й обръщаме внимание, очевидно постовете й не са ползотворни за една нормална дискусия. Когато стане дипломиран психолог, който може професионално да преценява характера на хората и кой колко трябва да скърби и кога да се влюбва - тогава може.

# 2 255
Да разучим какъв е този чип ако е толкова ефективен би помогнал на много драми в ДиС.

# 2 256

Абе жено, нали е доказано, ДОКАЗАНО!, че на майката и е импланиран чип, понеже е закоравяла алкохоличка бре! Тя ще си съсипе децата!
Или вие, които пишете тук, искате всички деца от смесени бракове да отидат в чужбина, а? Да си подаряваме децата? Луди ли сте?
На поляците не им е чиста работата, на майката също. Значи да чакаме с момиченцето (не дай си боже да стане нещо сериозно) за да ви стане ясно каква манипулаторка е!
Вие ще си отведете ли децата като животни? Ще ги упоите ли, ще ги държите при вас против волята ли, ще ги оставите без вода 6 часа и без лекарски грижи ли? Това ли е "майчинската загриженост"? Отговорете ми![/b]

За разлика от теб си направих труда за два дни да изчета цялата тема, да следя развитието във вестниците по интернет и електронните издания!Ти изглежда, не се информираш достатъчно!
Г-жа Паси е получила по имейла снимка на момиченцето и е казала на бащата че имат съмнения, че то е било упоено.Съмнението си е съвсем нормално!
А доколко логично ви се вижда на една от снимките майката и малката да са усмихнати, при положение че допреди часове малката се е ужасявала от майка си, а пък всички видяхме майка и колко неприветлива беше? Освен това данните, че малката е била 6 часа без вода и лекарски грижи (майката ги е отказала) са си достоверни, не съм ги измислила аз! Чети повече!
А службите в Полша виждаме какви са - бащата е потвърдил че апартамента във видеото не е техен. Това лесно може да се провери. Отиват наши служби на техния адрес във Варшава, проверяват апартамента, сравнявайки го по снимки и разкази на бащата и малкия и ако разказа им не съвпада, какво правим?

Ти преди няколко поста сподели, че самата ти си била дискриминирана, защото имаш здравословни проблеми. И сега какво - цялата жестокост, която си понесла върху себе си насочваш срещу жена, която не познаваш. Дай сега като е имала проблеми преди повече от 10 години да я заклеймим и да я затворим доживот в клиника за алкохолици. Много си ерудирана, много четеш а пък даваш някакви абсурдни квалификации - какви били поляците. И как така толкова категорично описваш апокалиптични картини какво ще се случи с децата - ще стоели гладни и сами...Упоени били, без вода, без лекарски грижи... Къде го видя това бе, жена...Май доста ти е развито въображението. Що не вземеш да напишеш сценарий за трилър.
И може да бъдеш сигурна, че социалните служби в Полша реагират много по-европейски от нашите, те не национализират толкова крайно проблема и съм сигурна, че ще наблюдават и децата и майката.
Теб явно те е грижа за страната ни, явно се срамуваш, че си българка! Ми върви в чужбина, смени си гражданството, никой не те задължава да стоиш тук насила!
Не опира до това, че съм била жертва на дискриминация, а че съм обективна!Няма да защитавам пияница, нищо че е майка!Не изневерявам на принципите и морала си. а вие, щом можете да си ги продадете, добре!
Вие се срамувате да се наречете българки!Мислите, че сме прости и не знам си какво. За такива като вас е написана "Криворазбраната цивилизация"! 

# 2 257
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=146441

Цитат от интервюто на ЧСИ:

По закон изпълнителният лист е за еднократно изпълнение

Да де,за еднократно изпълнение. Само че изпълнението е наполовина. Дали ще върне половината хонорар? Или пак бащата ще опере пешкира,ще каже на Барбара да си иска парите от таткото.
  Тази статия в "Труд" ми се вижда поръчкова,гледат да замажат нещата. Чуха становището на министър Тачева и сега са спокойни,няма да им отнемат лиценза,няма да уволнят никого,няма да има наказани...Позната,до болка позната история.

# 2 258
Леле #Crazy,ама цирка тук е бил пълен!?Къде отидохте бе хора  newsm78,я се осъзнайте,имам чувството ,че живота ви зависи от това ,все пак всеки има право на мнение ,така че зачитайте и това различно от вашето Peace

# 2 259
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=146441

Цитат от интервюто на ЧСИ:

По закон изпълнителният лист е за еднократно изпълнение

Да де,за еднократно изпълнение. Само че изпълнението е наполовина. Дали ще върне половината хонорар? Или пак бащата ще опере пешкира,ще каже на Барбара да си иска парите от таткото.

Казаха ,че 50лв било възнаграждението тя сигрно би дала тройно само и само да не се беше замесвала.

# 2 260
Цитат
Само веднъж, много отдавна, през първите месеци на работата ми със за­висими. Отстъпих по молба на пациента. Тогава не разбирах много от лече­ние­то и постъпих по същия начин като по-старшите ми колеги лекари. Но ан­ти­кол или есперал не лекуват нищо. Освен това моите наблюдения показват, че болните, които приемат тези вещества, доста поголовно лъжат. Това се на­рича „запиване” на антикол или есперал. Имплантирането на есперал често не създава такова ниво на дисулфирам в кръвта, че да настъпи реакция след упо­требата на алкохол.

http://www.arka-bg-9a.hit.bg/images/19.09.htm

Лекувало значи!  Я си направете труда поне да прочетета статията и да се ограмотите! smile3521 smile3532

# 2 261
Karis, задълбаваме в едно тема дето не ми се искаше, защото обсъждаме съдебно решение, а не би трбвало, ама нали си чешем езиците и се опитваме нещо да научим всички... Та за това -Второ, какъв е този алкохолизъм? Жената не казва "Съвсем не, чиста съм като сълза." Напротив, казва "Да, имах, излекувах се." Родният й син потвърждава, че майка му е имала алкохолизъм, но не той казва, че се е излекувала - каква по-голяма обективност искате? Тези, които потвърждават твърдението й, че се е излекувала, са изследвания от полски клиники, че не е болна и не се е лекувала от алкохолизъм. Изследвания! Които бащата не оспорва. Сега твърди, че му отказали експертиза на жена му, но очевидно не я е поискал по време на делото. Е, господин Василев, никой няма да възобновява дела и да прави допълнителни експертизи, защото вие сте решили, че сега искате - сега, но след края.
1. Не са изследвания, а удостоврения, че не лекувана от алкохолизъм и психични заболявания. Разлика от тук до небето между двете, всичките  ми позати алкохолици никогя не са лекувани и могат да се снабдят с такива удостоверения.
2. Василев твърди, че е поискал от съда да доведе свидетели от Полша и да и се направи съдебно-медицивска експретиза, но му е отказано. Как и дали го направил ние от решението не можем да разберем, а само от протоколите на заседанията, до които достэп нямаме.
3. Дори и да не е поискал в Закона за защита на детето, Глава трета,"а" ПРОИЗВОДСТВО ЗА ВРЪЩАНЕ НА ДЕТЕ ИЛИ ЗА УПРАЖНЯВАНЕ НА ПРАВОТО НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ, има следния член
Чл. 22д. (Нов - ДВ, бр. 59 от 2007 г., в сила от 24.07.2007 г.) В това производство съдът може по своя инициатива да събира доказателства, както и да подпомага страните за упражняване на техните процесуални права.
Т.е. Българския съд има право по собствена инициатива да събира доказателства. Формално той си е изпълнил задълженията, но ако наистина иимаше съдебно-медицинска експертиза от българско лечебно заведение, наистина щяхме просто да млъкнем веднъж завинаги.  
Ето затова българското общество не уважава съдебната система, а не защото сме нахилисти. Защото се действа формално,  защото под сурдинка се говори, че такива дела винаги се решават с полза на чуждия гражданин, та да се отчитаме пред Европата и без това постоянно търпим критики от тях за дъщата тая съдебна система.
Пък за кошаревския свидетел, дето чак и пък на разговора от Дембица, в който след връщането от Испания Барбара казала, че гледа болната си майка,  присъствал ..няма да казвам нищо, щото...

# 2 262
Цитат
Министърът по европейските въпроси се оказа лично ангажирана със случая. Самата Гергана Паси е от Асеновград, а майка й е била личен лекар на двете деца.

Инфо: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=145761

Цитат
През септември м.г. започва дело в Софийския градски съд срещу Тодор Василев. "Не допуснаха да доведа свидетели от Полша. Поисках да направят експертизи, че е алкохоличка, отхвърлиха и това", разказва той.

Инфо: http://news.plovdiv24.com/92793.html

И това ако не е проява на дискриминация - да не допуснат бащата да доведе свидетели от Полша! #2gunfire

Цитат
Един от най-известните е френският "Есперал". Има го на таблетки и на капсули, които се имплантират под кожата по оперативен път. Поставят се в областта на рамото или в поясната област. Ефектът е около 6 месеца.

Инфо: http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&mater=NjkyOzY2

# 2 263
Боже, Полинке, спри се бе!То това твоето не е нормално!Ужас. Битова драма,а ти националистически лозунги и чудесии!Ще се оправят хората! Недей така!

# 2 264
Мария тези показания от дело в БГ или Полша са?
Това противоречие не е имала проблем с алкохола пък после имала ..........пък се лекувала ........

Това е текстът на решението на Софийския апелативен съд, който включва преразказано делото на СГС и предхождащите събития.
http://acs.court-bg.org/img/File/Civil/R-2708-2008.doc

Общи условия

Активация на акаунт