отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 84 181
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 265
Какво толкова важно намирате в тази тема с алкохола? Само защото Полинка ви провокира с изказвания на тази тема ли се занимавате с това?
 Не  е ли най важно Павел да се намери и да се събере с майка си и сестра си, за да се нормализира живота на тези деца?  За мен опасността, децата да изгубят и двамата си родители е много по реална. Какво ще стане с тях, ако съда отнеме и на двамата родители родителските права - отиват директно в дом, в полски или български, трагедията е една и съща.

# 2 266
Да се съберат децата с майката пияница? Да, да, това е в интерес на детето! Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
А ти коя си, че да защитаваш  една пияница и чужденка?

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 23:01 от Polinka_12

# 2 267
Какво толкова важно намирате в тази тема с алкохола?
Сериозно ли мислиш ,че не е важно дали някой от родителите е алкохолик?

# 2 268
Ама как ще се съберат ,  щом изпълнението за предаване на детето е приключил? Съдия-изпълнителя,, казва че за него всичко е приключило...Тогава?Чакаме Барбара или нейн пълномощник да си извади нов изпълнителен лист и дали въобще е възможно след като  се води, че е получила вече детето. Ново дело? Брех...
Днес слушах прокурор от Асеновград дето като го попитаха защо не са открили детето, най-нагло погледна в камерата и отговори : "Като го намерим на кого да го предадем". Абсурд е цялата работа...

# 2 269
СГС Е преценявал интереса на децата в първоинстанционното производство в контекста на това, че са били изведени повече от 1 година извън държавата на обичайното си пребиваване. Преценявал е как и доколко ще бъде засегнат интересът им, извеждайки ги сега от България обратно в държавата Полша. В тази насока са представяни социални доклади. Инак за какво са му били, драга на съда?!
...
Не ми беше известно по коя от двете хипотези...

Решението на СГС по гр. д. № 3229/2008 г. е от 03.10.2008, което както и да го смятам, е точно половин година след т.н. "отвличане". Така че социалните доклади, макар да са в тази насока, но не са били задължителни.

Впрочем решението на Софийския Апелативен съд е от 29.01.2009 г, малко по-малко от 10 месеца след април 2008 г.

При това положение коя от двете ти хипотези е актуална и дали наистина са обсъждали ИНТЕРЕСА на децата?

Пък и какво ти обсъждане, след като:

"При разглеждане на делото първоинстанционният съд е съобразил особения характер на производството по чл.8 вр. с чл.12 и сл. от Хагската конвенция и относително кратките срокове за произнасяне по молбата с правно основание чл.12 от Конвенцията, с оглед на което е насрочил делото за 24.09.2008 г. и е приключил производството в рамките на едно съдебно заседание. "

Датата на съдебното заседание пред въззивната инстанция (Софийски апелативен съд, който е препотвърдил решението на СГС ) е 22.01.2009 г., т.е. и втората инстанция е решила делото в рамките на едно съдебно заседание...

Светкавично, нали?

Според мен работата е доста бързо претупана, ти как мислиш? Направо не е истина колко време загуби обществото да обсъжда  дело, което в СГС и САС е решено за има-няма 1-2 часа...

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 23:01 от Мария

# 2 270
Повечето съдии в България предпочитат да не мислят, да не анализират ситуацията, а или се осланят сляпо на закона или просто взимат пасивоно решение

# 2 271
Жената е доказала в съда с медицински, че успешно се е излекувала от алкохолизъм. Има имплантиран Есперал.
Като чета постовете на Полинка и си мисля, че с алкохолизма човек може да се пребори, ама с липсата на интелект - нц...

# 2 272
Май са взели под внимание само ,това което е в полза на майката ,явно не са предполагали въобще ,че бащата ще си даде зор да задъжи децата  newsm78

honey жената е доказала ,че не се е лекувала от алкохолизъм ,а не че се е излекувала.
Т.е. отивам в клиниките и си вадя документ ,че не съм се лекувала ,което не значи че не съм болна.
А зачетения свидетел казва ,че майката не е имала проблеми с алкохола , а самата майка казва ,че е -противоречиво е.

# 2 273
СГС Е преценявал интереса на децата в първоинстанционното производство в контекста на това, че са били изведени повече от 1 година извън държавата на обичайното си пребиваване. Преценявал е как и доколко ще бъде засегнат интересът им, извеждайки ги сега от България обратно в държавата Полша. В тази насока са представяни социални доклади. Инак за какво са му били, драга на съда?!
...
Не ми беше известно по коя от двете хипотези...

Решението на СГС по гр. д. № 3229/2008 г. е от 03.10.2008, което както и да го смятам, е точно половин година след т.н. "отвличане". Така че социалните доклади, макар да са в тази насока, но не са били задължителни.

Впрочем решението на Софийския Апелативен съд е от 29.01.2009 г, малко по-малко от 10 месеца след април 2008 г.

При това положение коя от двете ти хипотези е актуална и дали наистина са обсъждали ИНТЕРЕСА на децата?

Пък и какво ти обсъждане, след като:

"При разглеждане на делото първоинстанционният съд е съобразил особения характер на производството по чл.8 вр. с чл.12 и сл. от Хагската конвенция и относително кратките срокове за произнасяне по молбата с правно основание чл.12 от Конвенцията, с оглед на което е насрочил делото за 24.09.2008 г. и е приключил производството в рамките на едно съдебно заседание. "

Датата на съдебното заседание пред въззивната инстанция (Софийски апелативен съд, който е препотвърдил решението на СГС ) е 22.01.2009 г., т.е. и втората инстанция е решила делото в рамките на едно съдебно заседание...

Светкавично, нали?

Според мен работата е доста бързо претупана, ти как мислиш? Направо не е истина колко време загуби обществото да обсъжда  дело, което в СГС и САС е решено за има-няма 1-2 часа...

А, и още едно нещо се чудя по делото на втора инстанция:
"Въззиваемата страна МП  на РБ в качеството на представител на молителката в производството по пар.24 от ПЗР на ГПК Б. Б. и лично молителката Б. Б. оспорват жалбата на Т.В. като неоснователна и изразяват становище, че обжалваното решение е правилно и следва да бъде оставено в сила. "

МП на РБ = Министерството на правосъдието на Република България - представител на полската майка?!
Айде да го кажа другояче: Министерството на правосъдието на Република България - представител на страна по делото?!

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
МИНИСТЕРСТВОТО НИ Е ПРЕДАЛО! Нашието министерство, дето трябва да е загрижено за нашите права, за нас, българите, граждани на България? Това, нашето министерство защитава полякинята? Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Всички са за съд! Това не е ли нещо като държавна измяна? Аз не знам чуждо министерство на  правосъдието да е взимало страна на чужд гражданин!
Тачева вече наистина да си ходи! smile3513 smile3513 Предала ни е! Решили са в полза на чужденка! Нас никога няма да ни защитят! Не ги е срам! Тя се е клела над Конституцията ни, нашите закони, а е действала в полза на чужденка![smilie=smile3513.gif]
Няма как да не се чувстваме чужденци в собствената си държава!

# 2 274
Жената е доказала в съда с медицински, че успешно се е излекувала от алкохолизъм. Има имплантиран Есперал.
Като чета постовете на Полинка и си мисля, че с алкохолизма човек може да се пребори, ама с липсата на интелект - нц...
Ти прочете ли интервюто с полския професор? Той ясно е заявил че "Есперал" не лекува а, хората, на които се имплантирал, пак си пият и лъжат поголовно?
Или ви мързи да четете, или четете това, което ви изнася!

# 2 275
  • София
Полинке, чедо, взе ли си зеленото хапче?
Ако не си, побързай, защото като гледам ка си се облещила в шок, почвам да се притеснявам искрено.

# 2 276
Май са взели под внимание само ,това което е в полза на майката ,явно не са предполагали въобще ,че бащата ще си даде зор да задъжи децата  newsm78

honey жената е доказала ,че не се е лекувала от алкохолизъм ,а не че се е излекувала.
Т.е. отивам в клиниките и си вадя документ ,че не съм се лекувала ,което не значи че не съм болна.
А зачетения свидетел казва ,че майката не е имала проблеми с алкохола , а самата майка казва ,че е -противоречиво е.

Илиана, грешката е моя - наистина в съдебното решение пише "удостоверения", а не "изследвания". Но в крайна сметка е едно и също: те пишат, че не страда и не се е лекувала от алкохолизъм. Не могат да знаят, че не страда, ако не са я изследвали. Без преглед, изследване или каквото и там да се прави, не могат да го заявят. Но в удостоверенията пишело, че не страда. За абсурда как така са я лекували чак с имплантант, но всъщност изобщо не са я лекували вече писах, че според мен е езиков. Не може да е другояче.

А за свидетели за алкохолизъм аз не вярвам - нито на бащата, нито на майката, нито, честно казано, на свидетелката. Има скрити алкохолици, които се напиват само насаме. Лично аз имам приятелка, която може чистосърдечно да се закълне, че ме е виждала пияна и ми е държала главата над тоалетната чиния след запой. Но не съм алкохоличка. Между алкохолизъм и случайно запиване има разлика. Аз вярвам само на удостоверенията - било че е, било че не е. А в случая те пишат, че не е.

# 2 277
Много внимателно чета темата и съвсем умишлено не пиша, за да не се надъхвам и да съм максимално обективна за себе си. И стигнах до следните изводи:

1. Бащата трябва да бъде подведен под отговорност за отвличане. Това на първо време, може и още екстри.
2. Децата трабва да бъдат при майка си.
3. Законите са затова, за да се спазват.
4. Редно е да прочетете повече за зависимостите и конкретно за алкохолизъм и тогава да се правите на компетентни.
5. Polinka_12  да си ляга, късно е!

Темата е много сериозна, а Полинка се нагърби сериозно със задачата да я направи смешна.  

# 2 278
Цитат
Vladimir Rusev (Bulgaria) wrote5 hours ago - извадка от форум във facebook

Аз познавам и майката и бащата. Мога с чисто сърце да заявя, че фактите представени от Тодор по време на целия този абсурден случай са истина. Аз лично съм бил свидетел на нейно неадекватно поведение след "прекомерна" употреба на алкохол. Бил съм свидетел на техен разговор по скайп, докато тя "работеше" на островите, на който ясно личеше, че е надрусана. Изпадайки в подобно състояние, неведнъж е тормозила собствените си деца. Как няма да викат за помощ!? Най-абсурдното е, че тя има голям син от първия си брак, който живееше с тях, а Тошко го обичаше и гледаше като свое дете, не го лишаваше от нищо. Работеше на две места, за да препитава цялото семейство и да изплаща апартамента, в който живееха. Освен това намираше сили да помага на всички нас с каквото може. Безкористно!!! Сега ние трябва да му помогнем, на него, на дечицата му, на България, на правдата!

Много важно е да се отбележи тук, че не националността предопределя отношенията в семейството, а характера и възпитанието на неговите членове. Ще е грешно ако заради една пропаднала жена нещата се генерализират и се насади умраза към цял един народ, в случая полския.

Инфо: http://forum.slavishow.com/viewtopic.php?f=1&t=19804&sid … 090b&start=15

# 2 279
Не съм чела интервюта с полски професори, но прочетох, че Барбара е предоставила документи в съда от полски клиники, че през последните години не е лекувана и не страда от алкохолизъм или психично заболяване.

"Той ясно е заявил че "Есперал" не лекува а, хората, на които се имплантирал, пак си пият и лъжат поголовно?"
Това ли е казал професорът? Явно хората си имплантират есперал само за прикритие Simple Smile))
Прочети повече за лекарството, ще те посъветвам аз.

Общи условия

Активация на акаунт