отвлякоха дете от баща му детето крещи за помощ .......

• 84 127
  • 3 057
  •   1
Отговори
# 2 325
Като вкарат бащата за няколко години в затвора, за отвличане, няма да може да вижда децата си няколко лета и така ще се оправят нещата. Но докога ще се бавят с намирането на Павел?

# 2 326
Цитат
чакат изборите , дотогава всички политици ще се изкажат по случая , ще си направят ПиАр-а , и после ще го върнат в Полша

Жал ми е за децата, но наистина всички политици също се изгавриха порядъчно с децата и техния интерес. Как пък точно по изборите се случи цялата работа  ooooh!

# 2 327
Не ми се мисли колко му е мъчно на Павел за сестричката му.
той все още ли е на топло и светло място ?
чакат изборите , дотогава всички политици ще се изкажат по случая , ще си направят ПиАр-а , и после ще го върнат в Полша

Те изборите наближиха,дано да е така,че да видим по-скоро щастлива развръзка за децата.

Не знам за вас,ама аз най-много се изумявам от това бездействие на институциите. Бабата така самоуверено говореше онзи ден,че няма да каже къде е момчето и няма да го даде...Това не е нормално. Тия хора си играят със съдбата на децата.
  Психолог трябва да поговори не само с децата,ами най-вече с родителите,с бабата и дядото. Да и се каже на тази баба,че тези деца имат майка,не може никой да я замести,колкото и грижовни да са те. Страх от Бога,дето се вика,нямат ли тези възрастни хора,да манипулират така крехките душички на децата. И майката,да вземе да прости,да не се държи и тя като кръвно обидена,да постави веднъж завинаги тия деца пред собствените си страсти. Мъчно ми е за децата,това е. Нямам идея как може да им се помогне.

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:30 от maraidara

# 2 328
http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=right& … ==&stat=right

Цитат от тази статия:

..... бащата е закъсал сериозно по отношение на правосъдието. И колкото по-бързо преодолее селската си увереност, че справедливостта е нещо, което те сполетява, а не се отвоюва, толкова по-добре за децата. Този човек трябва да си наеме час по-скоро адвокат. Даже двама адвокати, единият да е поляк. Които чевръсто да му подготвят стратегията и защитата.

Макар че като цяло,позицията на авторката на статията е пристрастна. Аз не съм сигурна,че една майка,пък била тя и алкохоличка,е по-опасна за децата си,отколкото едни роднини,които ги манипулират и възпитават в омраза от най-ранна възраст.

И друго ми е странно. Съгласна съм,може юристите да успеят да докажат,че бащата е действал при "неизбежна самоотбрана". Коментира се вече това,и в интервюто на онзи адвокат по БТВ,и в тази статия,и из форумите. Но тогава как действаха полицаите,за какво изобщо бяха те там? Те и без това  оставиха бащата,бабата и дядото да раздават юмручно и челюстно правосъдие...Пред децата става всичко това-бащата налага майката,отхапва и бузата,полицията стои отстрани и пази полския дипломат,щото той е по-важен в случая от някакви си врещящи деца....Сигурно и действията на полицаите са отчетени като безупречни,както стана със съдебната изпълнителка. Остава да им дадат по един медал за храброст на всички и да се приключи.

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:54 от maraidara

# 2 329
Бабата и дядото, като съучастници на бащата могат да получат и те присъда, ако все пак някой се размърда и прокуратурата се само сезира. Но то в България или ще има избори, или криза или лятна ваканция...все сериозни причини да не си вършиш служебните задължения, за които ти се плаща.

# 2 330
  • София
Кой е казал че свекървата е обективен свидетел? Думите ми са че приятел(ка) на едната страна също не е обективен, а само на нейните думи да се основава цялото решение е нелепо.
В древния Рим са казвали - един свидетел не е свидетел.
Въпросът е че съдът не е потърсил други свидетели или доказателства, а вярва само и единствено на един свидетел, който е близък, макар и не родставено, с едната от страните.

Това е моята теза. А твоята теза каква е, какъв ред да беше спазил Тодор - да заведе бракоразводно в Полша?

В общи линии- да.
Мисля, че трябваше да се разведат тихо и кротко, да си споделят родителските права и да останат активни участници в живота на децата си.
Тодор щеше да има режим на времето, което прекарва с децата си.

# 2 331
  • София
Като за начало здравомислеща жена, не би причинала на детето си това, което му се случи.....

Не съм съгласна.
Основен причинител на грозната сцена не е тя.

Вероятно не е идеалната майка, има проблеми и прочие, но поведението и беше съвсем последователно и здравомислещо.
На друг му липсва здравия разум в разрешаването на ситуацията.

# 2 332
Интересно... на 10 ден от напускането на Полша , майката ги обявява за отвлечени ...  newsm78

Още малко и 10 дена от както не знае нищо за синчето си и още нищо  newsm78

Като сте подкарали бабата и дядота... Аз предлагам и жената ,която даваше вода на бащата,докато беше легнал пред колата и тя на съд... Ми дааа ако не му беше дала вода нямаше да лежи толкова време и цялата делегация още по-рано щеше да се изнесе ...

Някой замислили се ,защо а толкова бързо се прибра майката в Полша и още повече... кога се нарадва на детенце,че по приятелки и тн ?

# 2 333
Като за начало здравомислеща жена, не би причинала на детето си това, което му се случи.....

Не съм съгласна.
Основен причинител на грозната сцена не е тя.

Аз защото не съм разбрала.. Та да попитам... Къде е началото на грозната сцена и кой е виновнка ?

# 2 334
Като отговор на въпрос по нагоре - Прокуратурата е самосезирала, утре се очаква да излизат със становище.
Иначе с пълното съзнание, че правя догадки само /ама нали форума е все пак клюкарски/ си мисля, че има нещо, което старателно се прекрива с случая. Имаше едни намеци, че има още записи и бащата може да докаже своята версия, изведнъж всички се покриха, даже журналистите взеха че спряха да говорят. И силно подозирам, че предизборно се стреснаха и са му обещали нещо, срещу неговото мълчание.

А за отхапаната буза някой видял ли е на записа, че е хапе той? Не твърдя, че не е вярно, само ми е любопитно дали наистина се вижда.

# 2 335
flambe ако бузата й е на нивото на коленете.. възможно е да  Whistling

Това което аз виждам,че бащата е на земята и е хванал краката й, двама полицай се борят с него и даже си мисля,че ако не го дърпаха - даже нямаше да я събори... Незнам  Thinking

# 2 336
  • София, откъм тъмната страна

Някой замислили се ,защо а толкова бързо се прибра майката в Полша и още повече... кога се нарадва на детенце,че по приятелки и тн ?

Това и аз се питам.
И защо снимките не са направени в нейния дом? Какво крие - мърсотия, мизерия или прекален лукс, да не би случайно след снимките да я оберат....
И аз съм била участник в инфарктна ситуация с моето дете и баща му, който го заключи в колата и искаше да тръгне с него. Само като видях ужаса в очите на малкия прекратих всякакво действие, защото не мога да причиня това на съществото за което съм се борила 9 месеца да оцелее и после колко още безсънни нощи за какви ли не неща...
Така, че моята позиция по въпроса е твърда вече, след като видях последвалите събития, интервюта и самата Барбара, начина и на говорене и  т.н.
Позицията ми от човешка гледна точка и моля не ме замеряйте отново със закони и ХК...

# 2 337
flambe ако бузата й е на нивото на коленете.. възможно е да  Whistling

Това което аз виждам,че бащата е на земята и е хванал краката й, двама полицай се борят с него и даже си мисля,че ако не го дърпаха - даже нямаше да я събори... Незнам  Thinking
Записа не мога да го изгледам пак, защото просто не съм в състояние ...все пак и аз съм майка. Иначе гледах сега запис на интервюто и от полското посолство, не се вижда, но и качеството е много лошо. Много ми стана любопитно за тая ухапка, за която тя тук нищо не каза.

# 2 338
  • София
Аз защото не съм разбрала.. Та да попитам... Къде е началото на грозната сцена и кой е виновнка ?
Във философския смисъл на понятието, няма само един виновник, ТиРи.
В конкретика, този случай засяга много житейски аспекти и е безкрайно ограничено да се даде черно-бял отговор.
Ако желаеш да проследиш становището ми по въпроса- върни се и прочети подробно, а в кратце- началото на грозната сцена е момента, в който единият родител отпочва да взима еднолични и категорични решения, относно децата, игнорирайки другия родител.
Имаш ли необходимост от още расяснения?

Lord of the Dark, мога ли да попитам как взе сина си?

# 2 339
    Една съдебна изпълнителка,облечена в достатъчно власт и снабдена с един изпълнителен лист,тръгва да си върши работата.
  Отива за първи път при бащата. Говори с него. Той отказва да предаде децата,иска отлагане. По думите на самата госпожа Дерменджиев,Тодор Василев не само отказва да изпълни решението на съда първия път,той се държи агресивно.
 Тя обаче отива втори път. Децата се срещат и с психолози,видно е,че са силно манипулирани от роднините на бащата. Насрочват втора дата за доброволно предаване на децата. Таткото отново отива сам,не завежда малките. Пак по думите на госпожа Дерменджиева,се държи нахално и я заплашва,че ще събере махалата и ще извика медиите. Лично по желание на бащата се преминава към принудително отнемане,т.е.,да отидат да ги вземат от него,а не той доброволно да ги даде.
 Правят един опит за принудително отнемане. Отиват на адреса,там навалицата се е събрала,около децата е пълно с хора и е невъзможно да се говори с тях. Отказват се.
 Правят,мисля,още един такъв опит,пак неуспешен. Таткото пак се е погрижил да има публика и отпор на съседи срещу "лошата майка" и "лошите" съдии.
 И така,до датата на злополучния трети опит,който според някои хора е успешен,според други е наполовина успешен,а според трети е пълно фиаско и срам и позор за институциите в България,та и в Полша,че и полски дипломат имаше там.
  Моето впечатление е,че госпожа Дерменджиева хабер си е нямала как да постъпва в тази тежка ситуация и се е водила само от едната прибързаност час по-скоро да приключи с този досаден случай. Никой,нито родителите,нито органите на властта,и за миг не са помислили за децата. На тях в случая се гледа като на някакви вещи,които трябва да се отнемат или да се поделят межде двамата враждуващи родители. Родителите,заслепени от омразата помежду си,забравят за децата и вършат безумия. Но частният съдебен изпълнител тук не би трябвало да се води от емоции и пристрастия,а да мисли за децата и единствено за тях. А той,по-точно,тя-Кремена Дерменджиева,не е мислила също за децата. Не си е давала сметка до какво може да доведе едно такова принудително отнемане пред толкова нахъсани хора,пред телевизионни камери....А може би е просто авантюристка,гледала е много филми и си мисли,че участва в поредния екшън? Може и така да е,но тя в този филм трябваше да изиграе главната роля,а не да стои като част от декора,като някакъв елемент от пейзажа....Така мисля аз. Бащата може и да е бил сценарист на тази продукция,но режисьор все пак беше съдийката,нали?

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 13:35 от maraidara

Общи условия

Активация на акаунт