Захранване започна вече, порасна януарското човече.

• 12 048
  • 307
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Краднах го от декемврийки, мисля, че ще е от полза:

Без да претендирам много, но мисля, че проблема е точно, че е домашно, защото в мандрите го пастьоризират, така убиват бактериите. А в дом. условия, ако не го свариш, не ги убиваш. При 40 дена зреене умират, но не знам защо не се дава на бременни. Знам, че организма на възрастния човек се справя с тези бактерии, ако не са в големи количества, но все пак кърмите... Мое мнение.

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 14:49 от Мим

# 31
Хайде и аз запис в новата тема!
Дони, темата е прекрасна и много цветна,нали и Марио е на първа страничка bowuu
Стеле,колажа е супер.
Ягодке,нямам и аз думи Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Мим,къде се ровиш ти в другите отчетни,шпионираш а? Mr. Greenмерси
Васи,какъв е сладур с това шарено шапенце Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Аз докато се запиша вече сме на 3стр. Mr. Green,тук се пише със скороста на светлината Crazy Crazy Crazy
По Нова дават  нов турски сериал hahaha hahaha hahaha

# 32
Мим, ей точно такова календарче си имам и аз (ама синкаво), даде ми го любимата ми докторка. Ся си правя собствено за Нестле и Сънвал. Ама с тоя пусти скайп и игричките време не остава... Краста!

# 33
Хе-хе, най-сетне да се класирам и аз  Laughing

Стеле, и Рая не я виждам в колажа, но ще кача нова снимка и ще ти я пратя днес-утре. Чудесен се е получил!  Heart Eyes

Ралче, аз отделям пюре в контейнерче за замразяване на кърма - много е удобно - хем може да се стерелизира, хем лесно се топли, а може и на вън да се вземе. Аз за навън го взимам директно от хладилника и го давам до час-час и половина.

Мини, честит рожден ден и от мен!
Здраве, щастие и любов ти желая!

Рая вчера беше доста киселка и си помърмори и поплака, но пък днес си наваксва със съня  Simple Smile
Вече яде пюрета от ябълка и пюрета от тиква на хип без да прави много отвратена физиономия - мисля, че свиква детето с новите вкусове и се учи да гълта  Simple Smile

Усмихнатата Сиси, бързо да се оправят нещата с кърмата и гърдите ти  Praynig

Еспа,  Hug

Уф, момичета, пък аз съм болна...  Sad Мисля, че е настинка, а не вирусно, щото не съм контактувала с болни от грип скоро. А и по цял ден по разходки с това коварно време. Тамън се изпотя и то вземе, че се раздухааа. За Рая внимавам, ама за себе си по-малко. Та сега се надявам днес да се класирам да отида на лекар, щото не знам вече как да се лекувам, а 3та вечер не мога да спя като хората о това гърлооо  Cry

# 34
Дони, много ми харесва новата ни темичка, страшна е! Hug Ти си супермама, намираш време за всичко!

Ягодкеее, направо ме разбихте с тези тоалети! Голяма красавица ти е Ивка!!!

Били-били, не мога днеска да седна на компа, ама сега излязоха бабите да разхождат малката и рахааат...
Дано скоро ви минава температурата, представям си какво ти е...

# 35
  • София
Малко не съм съгласна със заглавието, защото ние имаме още 2 месеца, но нищо.  Simple Smile

Що бе Криси, ей го Никола ще чукне 6-така до дни ,а доста бебета вече има започнали  Wink Снимките са доказателство  Rolling Eyes
Вики на Лено от кога маа вестници за закуска... hahaha
Ягодке, наборката днес обра точките...преКраси има да плакне очи Hug

# 36
Какво направихте бе хораааааааа?!?
Нова тема на 3 - та, старата приключена на 21 страница, а аз цял ден си разнасям ревльото  ooooh!. То верно е, че постоянно мрънючка, ама днес е просто ад - ще се самообеся и ще изчезна безкрайно, да знаете  Laughing
Четох по диагонал - не знам за какво сте писали, за това ще се огранича само с оплакването. Ама то вече и думи, и сили нямам да се оплаквам, та най  добре ще е да продължавам с разнасянето  Confused
Доника    bouquet  bouquet  bouquet
Мини Ч.Р.Д.   bouquet
Хайде стига толкоз  Hug

# 37
Аман от вас Mr. Green
Докато ми мине киселото,че 3-ти ден моята Убавица ми разказва играта и през деня и през нощта и вие сте се наа..ли(особено някои от вас hahaha Hug).Дони,наистина чудесна КРЕАТИВНА тема,много съм доволна. bouquet Стеле поздравления за труда Hug Ако ти се занимава,можеш да сложиш на Йоана ей тази снимка: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=359812&pid=12404156 ,ама и да не го направиш колажа си е супер. Hug

МИНИ,ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ТИ ЖЕЛАЯ ДА СИ ВСЕ ТАКА СТОЙНОСТНА ЖЕНА И МАЙКА!НАСЛАЖДАВАЙ СЕ НА ЛЮБОВТА НА ПРЕКРАСНИТЕ ТИ ДЪЩЕРИ И НА НИКИ! Rolling Eyes  bouquet
Голямо писане бре. ooooh!
Ягодке още повече ги заобичах ягодите,след като видях малката ти бонбонела. Hug А на Васи ще му изям бузките,мернаха ми се и едни крачета на Борис..и неговите палчета ще изям,любими са ми Heart Eyes
Друго забравих newsm78...Сиси бързо да ти и два,че така много гадно с тая кърма и една увиснала..Не знам какво ще става момичета като спрем да кърмим,сигурно гърдите ще ми заприличат на уши на кокер и ще започнат да сочат към екватора Crossing Arms
Хайде махам се да се наслаждавам на тишината тук и да си пусна нещо,че онова моето ми съсипа нервите тези дни.Тази нощ сме си играли от 2.30 до 4.30 #Cussing out

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.  Twisted Evil

# 38
Така... Не е вредно и следва да обясня защо.
Далеч не е задължително млякото при купените сирена да е пастьоризирано, защото така наред с вредните бактерии се губят лактобацилите и се налага да се добавят изкуствено. В резултат сиренето е с далеч по-скромни хранителни и вкусови качества.
При зреенето от 40 дни въпросните млечнокисели бактерии се развиват досттъчно дълго и добре, за да унищожат вредната микрофлора. Те напрактика изяждат вредните бактерии и сиренето става безвредно, че даже и полезно. Simple Smile
Друг е въпросът, че в мрежата е повече от сигурно, че се продават неузрели сирена и в крайна сметка това води до проблеми с черния дроб и бъбреците. Хм... стига да са от мляко де  Joy

Дони,шегувам се за заглавието. Просто аз не съм започнала и няма да е скоро Simple Smile

Данинце,  Heart Eyes

Сиска, горе главата! И аз имах проблеми за кратко, но с повечко течности, чайче на Хип и позитивно мислене, се оправиха нещата.

# 39
Ох, най-сетне и аз да се доредя до компютъра  ooooh! Днес от сутринта е много кисел, след като не сме спали почти цяла нощ, защото го боля коремчето... Не знам с тия колики до кога  ooooh! Уж и аз нямам против да го кърмя, когато поиска, ама като няма никаква нощна пауза и с тия колики и 4 месеца без сън... много ми се ще да намеря начин да започне да пропуска нощните кърмения. Или поне едното. Уф, стига съм се оплаквала!

Мини, честит рожден ден!   bouquet newsm51 nbirthday

Стеле, много си приличат, ама не е той  Mr. Green Ще пробвам да пратя сега снимка.

За киселото мляко и сиренето - много бих искала и аз да си направя домашно сирене - Мери, пиши на ЛС как го правиш, да се пробвам и аз  Praynig  Hug Иначе предполагам, че вече си заквасила кисело мляко, те и момичетата са обядними - аз квася от домашно и съм установила, че закваската е най-важна (то пък едно установяване  Mr. Green) Дадоха ми от селото закваска и става фантастично. Понякога правя домашен кашкавал - е не е като купешкия, но на мен ми харесва. Сега, ако се науча и сирене, ще съм на изцяло домашни млечни продукти.

С тия снимки на момиченцата направо ще ме съсипете! Невероятни са! Направо съм готова да започна пазарлък за второ дете с надежда да е момиче  Embarassed

Ами, толкоз ми беше примоцията за писане - млазежа се събуди, така че от мен  Hug Снимката - по към после  Laughing

# 40
Благодаря ви за комплиментите, момичета! Всички бебенца тук(и въобще де  Laughing) са прекрасни малки ягодки, пъпешчета и кой каквото плодче си хареса (в унисон с темата  GrinningHeart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, туй установихме ние с мъжа ми и сина ми снощи, докато гледахме колажа!  bouquet 

Зозима много си скромна! Давай малко сайз на тия снимки, плийз! Знаеш ли как обичам бебешки краченца? Heart Eyes

у-у-у-у-у каква красотица е тая нашата мома англичанка. доведете я при трако-македонецо да си подумат.  Mr. Green

Скоро, неочаквано скоро, надявам се ще...   Wink Grinning

Тичаме навън, че едно слънцееее, направо не мога да повЕрвам! Grinning

# 41
  • София
Лено, за теб http://babygender.webmaster.bg/, както и за всички мераклии. Дело е на един приятел, ама го измисли късно. Сега до 2010 март трябва да чакам за девойка...Обаче ми е раншко, та следващия възможен  hahaha
Я кажете при вас познал ли е? Щото при мен е ...Хм, ще му искам пари за рекламата после newsm78

# 42
  • Варна
Така...сега и аз да обясня. Не искам да влизам в спор със Зозима. От къде го четеш това? Защото аз съм отворила учебника на мъжа ми по стокознание и тук пише, че задължително млякото се обработва преди продажба, не само, това което е за сирене, но дори и прясното, за пиене. Тази преработка цели гарантиране на безвредност, удължаване на срока за съхраняване, максимално запазване на хранителните и диетичните свойства на млякото. Млякото, което е предназначено за преработване в сирене се пастьоризира при различни режими, цели се постигане на най-подходяща подготовка на млякото. Чрез пастьоризацията се убиват само вегетативните форми на микроорганизмите, спорите остават жизненоспособни. Патогенните микроорганизми се унищожават напълно. Термоустойчивите или се убиват или силно се омаломощават и стават безопасни за здравето на човека.

# 43
Дони, тц  Naughty Калоян трябваше да е момиче  Laughing  Rolling Eyes

Зозима, все се чудя откъде ти е тоя ник. Айде да разясниш Wink И аз щях да кажа да увеличаваш малко снимките - то нищо не се вижда  Sad Пък искам крачетааааааа  Heart Eyes

Хайде да си направим колажче на бебешки крачета Wink

Момичета,  Hug за подкрепата в моята неравна битка за кърма  Twisted Evil

Лено, Данинце и Бубче, айде вече и вашите хлапета да почнат да слушкат повече, та да си починете малко  Praynig  Hug

Катериче, беж на доки да ти каже как да лекуваш.. И дано скоро мине  Hug

# 44
ей го Никола ще чукне 6-така до дни ,а доста бебета вече има започнали  Wink Снимките са доказателство  Rolling Eyes
Вики на Лено от кога маа вестници за закуска... hahaha

Joy забравяте, че ние захранването направо го прескочихме, след като пробвахме вестника и директно започнахме да ядем с лъжица от паница  hahaha Ето за припомняне  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт