Три усмихнати АПРИЛчета имат вече сладки сестричета

• 14 672
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
Mariah, честита да ви е малката голяма радост Макрина, само щастие ви пожелавам и нямам търпение да се включиш да разказваш Simple Smile

MAPTA
, браво за страхотното представяне Simple Smile

Тръшкането при Гери някакси минава по-незабелязано, тъй като каката в момента е в някакъв странен период и нейните капризи са по-непоносими. Малката се опитва с рев да се налага и аз нали съм си мека Мария, много много не се противя. Ако това, което иска е допустимо, се съгласявам и проблемът секва, ака пък е крайно неприемливо, опитвам да я отклоня, да я залъжа, да я подмамя с кака и въобще като цяло примерът на кака си е най-важен, стига да успея все пак Руми да накарам да направи или ненаправи нещото.....
Е, ще го преживеем този период, успокоявам се, че тийнейджърският пубертет ще е къде къде по-труден, та сега ли да се шашкам. Признавам си, че съм станала ужасно изнервена, но го отдавам на бременността и проблемите у дома, така че се старая поне да не го отнасят децата милите.

# 241
  • Чехия
Хаха Тони, каката е сега в критичните 4 годинки..ау..това много весела комбинация..с дребното в критичните две.
Супер мама си ти..аз почнах  да се карам на Верунка щото тука от както ми зле много се изкалпазани и глези.   

# 242
ivalex Хайде сега, критични 4 ли ни чакат, хаха. Аз си мислех , че като стане на 3 , после чак 12-13 да очаквам критичен период, а тя каква стана. На 2, на 4 , после кой знае Thinking
Спокойствие и любов желая на всички.
Днес ми беше доста тежък ден, с тежък ПМС съм , а Монко не спа на обяд и не спря да ме подлага на какви ли не изпитания. Особено хвърлянето на предмети и тряскането на мишката в клавиатурата , направо ме подлудяват.

С абсолютно всякакви средства и методи не успяваме да го убедим да не ги прави Sad, просто вече не знам какво да предприемам.
Style Възхищавам ти се на подхода към малките ти слънчица. Дано този нервен период бързо да отмине.

# 243
Ох момичета, като ви чета ви завиждам за спокойствието, наистина. Аз съм от тия дето истерично подвикват, че и пляскат понякога, не че детето е лошо, просто си е доста палавичка и пъргавичка и дупето и 5 секунди на едно място не може да стои и най-обича да прави бели и също е супер телешки инат. Иначе не ми се тръшка сериозно, по скоро се пробва да мрънка за всяко нещо, като има много добри дни и кофти дни. За съжаление аз като цяло не съм от много търпеливите и даже с Ани понякога сравнено с преди съм супер търпелива, все си мисля, че в определени моменти ако беше някой друг направо щях да го "отнеса като бърз влак". Доста ме е научила на търпение, но ощее много има да уча, може би докъм четвъртото дете ще стана супер мама, но не мисля да пробваме дотам де  hahaha Не съм забелязала викането особено да помага, освен, че ми помага на мен в някои моменти  Joy, когато просто изпушвам. Обаче на нея милата хич не и дреме, което ме успокоява все пак донякъде, че не травмирам много детето  Praynig.

Някъде около 7 юли ще се записваме на ясла, но кога ще тръгне на практика и аз не знам, за момента съм си вкъщи и нямам причини да бързам, от друга страна, ако ми излезе възможност за хубава работа ще е добре Ани да е посвикнала с яслата. Абе честно казано не ми се дава още, пък и времето е само за разходки и плаж сега, ще видим какви ще ги накъдрим. Ако ги питаш хората около мене-давай второто бебе, тъй тъй си си вкъщи, но честно не си представям как ще гледам Ани бременна или с бебе, да не говорим, че си имаме висящ жилищен проблем, който дали ще съм жива да уредим не зная. От друга страна, ако случайно забременея сме си говорили, че ще си го оставим и така или иначе ще трябва да се оправям, но уж внимаваме засега (поне мъжо така казва, ха-ха  Embarassed)

Честита дъщеричка на мама Мария, да ви е жива и здрава, весела, умна и красива!

МАРТА,
браво на теб и на вашето семейство изабщо, не съм наясно точно какво работиш, все си мислех, че плуваш по-скоро за удоволствие, но явно успяваш да съчетаеш работата и удоволствието, което е супер!

# 244
  • гр.Варна
Здравейте!
Постоянно си мисля за Илит и татко Васко!Влизам често,надявайки се,че Ди ще е пуснала пост,в който да каже,че нещата са под контрол или е станала някаква грешка!Дано скоро има добри новини! Praynig
Деца и търпение,не съм от особено избухливите и нервни майки,но и Криси понякога ме докарва до нервна криза.Иска като се върнем от ясла,да отидем до близката сладкарница за захаринки.Ако не тръгнем натам,започва едно мрънкане,но ен тръшкане,в ниаккъв случай.Като му обясня,че е затворено или нещо от сорта,ме слуша и се прибира. Laughing
Мания на тема балони,Криси е луд по тях.На ден му купуваме поне по 5.Обожава да ги надуем и после да ги пуснем,както не са завързани,и те свободно да летят из стаята.Голям купон е!И само за това говори
Гърне,нямаме никакъв напредък.Вчера като го взех от яслата го събляках голичък и го пуснах да играе така.По едно време си взе гърнето и си го слага пред пишето,сякаш иска да пиша,но уви,нищо.Когато тати му го заведе в банята и го сложи във ваната се изпиша на мига.Толкова ми се иска да го отуча  от памперса,обаче.,...зор.Той казва ,че има "Аки",когато вече е направил работата.
Иначе ние тъкмо се излекувахме от бронхита и отидахме на гости на майка ми в неделя и Кико как се завъртя,как падна незнам,но последва такъв рев.След това не искаше да се опира на лявата си ръчичка или пък да бута количката си.Водихме го на док,но Слава Богу,не е нещо сериозно.Най-верочтно я е пресрещнал.
Снощи пък дечко си заспа толкова добре,обаче към 1 като се събуди,та до 3 мрънка....искаше да става и да ходим да играем с топката в хола Shockedпосле как да е поспахме малко.Тази сутрин беше с 37,но изглеждаше добре-нищо видимо му нямаше,та в тази връзка,кога избиваха зъби с №16 до 20??Мисля си,че може да е от това,защото дори с бронхита,Криси си спеше много дъкбоко и непробудно по 12 часа,а тази нощ ни побърка.Предните нощ пък бълнува доста....незнам какво му става newsm78
Спорен ден Hug Heart Eyes
п.с.аз засега съм на работа.Дано не се налага да ходя да го вземам преждевременно от яслата Rolling Eyes

# 245
MAriah  Hug  bouquet, честита ви рожба! Жива и здрава да е, и много щастие да ви носи, заедно с батко й! На теб бързо възстановяване, и ако остане време, разкажи за раждането! (Името, Макрина или Марина е? И двете са много хубави имена, само се чудех дали не е печатна грешка)

Мама на Кики, това с казването след свършена работа е началото, после ще започне да си казва, докато я върши, или точно преди да трябва да седне на гърнето, и докато го заведете ще е мокър или наакан. Т.е. считай това за стъпка във вярната посока.

За Среща, София, аз имам едно предложение - събота 11 юли, 10 часа, на Коколандия, (така се казваше, нали, при къщичката на баба Яга), близо до Плиска в Борисовата. Там е най-сенчестото място, за което се сещам от всички паркове. Така следобед аи вечерта ще са за семействата, защото доста от вас работят, и през седмицата не става. Всяко друго предпожение е добре дошло. С деца, без деца.....

Другата седмица сме на семеен курс и не знам кога ще мога да ви чета, но в събота, преди да тръгнем за към София, ще погледна в темата.
Много ми е приповдигнато, курсът е музика, игри и забавления за малчовци от 0 до 8 години, разделени на възрасти. Деца всякакви размери щъкат напред назад.  Преди години сме помагали, сега сме част от преподавателите (друга дума не намерих) и един от нас ще показва игри на децата, а другия с децата на забавления. Т.е. работа и удовоствие по време на отпуска  Mr. Green

# 246
  • Beyond the Frontiers
Алекси, идеята е добра, но имайте в предвид, че го дават лошо времето - в момента в София са 20-тина градуса и вали Wear Umbrella
Ние в петък заминаваме да прибираме домочадието от Смолян и да ги водим на море в Бургас. Така че сто процента ще пропуснем.

# 247
За среща - аз не мога на 11.06 - ще пътувам по работа и няма как да стане Sad Ако го организирате за 4 или 5-ти ( предните събота и неделя ) ще дойдем Simple Smile
Мая - от няколко дена е меко казано нетърпима  ooooh! Едно мрънкане със ставането започва. В 7ч. ме събужда събота и неделя и почва, мрън-мрън, ама за всичко. Чудя се дали не и расте някой зъб  newsm78 защото тя по принцип е много добро дете, палава е, но рядко реве и мрънка. Иначе вече доста говори и ни нарежда всички. Качила се е на главата на баща си, който и огажда на всички прищевки, не я остава да спи сама в стая и резултатът е на лице - пак става за мляко през нощта и при мен  #Crazy Та от 4-5 дена не мога да се наспя, нали спим в една стая, че брат ми е в нас за 1 месец. Като и говоря нещо, което не и харесва и ми казва " айде чао " и излиза от стаята  #Crazy Като малък пубертет е  Twisted Evil
Аз закъсах с бъбреците нещо - вчера едни болки, едни спазми...едвам се прибрат по обед от работа Confused Днес съм на док от 15ч., да пусне изследвания да видим за песъчинки или си е възпаление само. Цял ден съм увила едни одеала около кръста и съм по-добре. Но като знам какво е бъбречна криза, ако трябва и на ръце ще ходя, да не ме повтаря Sad
Мария, честита ви дъщеричка  Heart Eyes Нека Макрина е здрава, послушна и ви радва!   bouquet Как избрахте името ?
 Thinking

# 248
  • София
Привет. За сега Бобо е добре на село. Дано и така да бъде за напред. Вярно,ч е все още ми е свито сърцето и нямам търпение да има звънна по 4-5 пъти на ден, но ще се справим. Много ми е странно като го няма, вечер само се щурам и се чудя какво да правя Simple Smile

Марта, ти си нашата гордост и шампионка, браво  Hug Hug Hug

Хриси, 17 и 18 зъб, т.е. долните кътници ги дават да растат 22-24 месец, а 19-10, горните кътници - 23-25 или 24-26 месец, не съм много сигурна как беше. На Борис му поникнаха и 4-те наведнъж почти праз 22-24 месец, беше малко нервен, но Т не е вдигал, или поне така мисля, че то нали тогава пак боледуваше. Дано се оправи Криси, че много се напатихте и вие.

# 249
Оф и ние от около два месеца сме без памперс вкъщи и понякога навън-абсолютно безрезултатно.Пишка и си ака в гащите и тва си е.... и даже и да ме уведоми е почти невъзможно да седне на гърне или на седалката.. Tired  Да ви попитам неща има ли дечица с атопичен дерматит и как се справяте с него?Аля от бебе има много слаб от време на време й се появява по някое малко лишейче на бузата, но от около седмица и е пламнала почти цялата ръчичка.Днес я водихме на лекар и той й предписа некакво лекарство да й приготвят в аптеката ама нещо му нямам много доверие на него.
За срещата аз пък на 4-5 няма да мога, че нали работя по изборите и ми е пълна лудница.

# 250
  • София
emily_ska, Бобо имаше атопичен дерматит като бебе (някъде между 5 и 10 месец). В началото, като беше почти цялото му телце в лишеи го къпахме с Линола Фет и от няколко къпания имаше голям резултат, остана само по сгъвките на ръцете и краката, продължихме да мажем с Нахкерцен балсам на Д-р Тайс. Бях махнала и от менюто му бананите, както и отложих тогава захранването с домати (нали са хистаминсъдържащи).

# 251
ivalex Хайде сега, критични 4 ли ни чакат, хаха. Аз си мислех , че като стане на 3 , после чак 12-13 да очаквам критичен период, а тя каква стана. На 2, на 4 , после кой знае Thinking
Neci, точно така се редуват стабилните и нестабилните години според Ф. Додсън: 1,3,5 - стабилни; 2,4 - нестабилни! Така че сега сме в разгара на първото юношество! Дано психиката на тези от нас с по-буйни деца да не пострада много! Wink
Страчка, надявам се прегледа да не покаже нещо сериозно! И ти май си в лош период?! Наскоро май зъби те мъчиха...Дано да ти "просветне" скоро! Praynig
МАРТА, браво, момиче! bouquet Всяка година ни даваш поводи да се гордеем с теб! 
Емили, Александър не е имал АД, но като беше съвсем малко бебе имаше ужасно много пъпки с бял връх и тогава единственото, което му помогна беше ЕЛОКОМ, но може да се прилага само 3 последователни дни, защото има кортикостероиди!
И аз исках да питам за кътниците, защото и на Саши още ги няма по трасето...ще чакаме!
Гърнето - успехът е променлив: веднъж казва, два пъти не казва, но съм лееко обнадеждена от днешния ден - изпрах само четири чифта гащи за целия ден, а предния път бяха толкова за 5 часа! Опитите продължават!
Дано да успеете да се организирате за среща, а пък от август вече и ние ще се включваме!
Ето на първо време малко юнски Александър , а пък от екскурзията ще кача тези дни...да ни ви омръзне от нас! Wink

# 252
Александра преди около месец изкара и последните зъби, доста трудно с температура 3 дни.А вече са напълно израстнали все едно ги има от години...така се радвам, че приключихме с тази част от развитието  Flutter

А за дерматита до сега и аз се оправях само с нахткерцен, но ръчичката й е наистина много зле.И нали си имаме проблем с чопленето, та само това ми липсва... Tired
Отделно от няколко дни е пак във фазата с удрянето и направо ме вбесява..сигурно от половин година не беше посягала умишлено и агресивно и днес е била баба ми/ която е на 90г./ и й е викала че е луда, незнам от къде го е чула, но толкова обидно и срамно се почувствах.. Embarassed

# 253
Алекси, аз съм на линия, но сама с двечките, коете е малко кофти, обичам на срещите ми с приятели да съм с мъжа ми, че той да си тича след децата, а аз да се наприказвам Simple Smile.  В събота той е свободен след 16 часа. А Коколандия си ми е обичайното място за разходки. В събота и неделя е меле, но по-встрани има къде да се видим. Принципно и за двете дати ще съм в София. Има минимална възможност да заминем за Тетевен, но на 12-ти, 19-ти.........

emily_ska , голяма разбойничка Simple Smile. Не се притеснявай, срамуването едва сега започва Simple Smile)))

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 17:13 от Style

# 254
emily_ska за правеното кремче, можеш да пойскаш рецептата и да видиш дали има нещо, което не ти харесва, и ако няма, едва тогава да го правите. Борис като беше малък имаше АД, и ни изписаха кортизонов крем, но една позната имаше такъв крем. В рецептата не пишеше за кортизон, и решихме да пробваме. Той беше много зле около 8мия месец, в смисъл чеше се доста, не че бяха големи петаната, но не бяха и малки. Помогна му, но крема миришеше много на мента, и беше доста мазен. Мисля, че от ментата го успокояваше сърбежа, от лекото разхлаждане, а мазното си му действаше добре.
Също така във водата в коритото слагахме зехтин, за да му омазнява кожата.

За срещата - за сега май само ние, Стайл и Емили можем за събота или неделя 11 или 12. Та явно няма да стане софииска среща, но ако все пак имате предложения, за друг ден през седмицата, друго място или когато най-ви пасва, казвайте.

Стайл, ще наминем тогава да се видим, часът и денят може да го доуточним. ние нали си имаме мъж с нас, той ще тича и след 4 мата, да му мисли  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт