Лято иде вече, за море се стяга ДОБРИЧко човече!

• 17 919
  • 303
  •   1
Отговори
# 75
Споменах за Скорпиънс на мъжа ми, че и май се нави  Party ама незнам не е сигурно още  Rolling Eyes

# 76
  • Добрич
 Аз да се включа, пак дето се вика по работа.
Арчела днес ми се обади да ме пита да посрещнат едно момченце от техните в Разград , което трябва да си извади акт за раждане. Та стана ясно, че то си чака пенсията за да може да отиде до там и да си го вземе. Разходите му са 40 лева горе долу, предлагам ако сте съгласни да му дадем паричките за пътуването и  акта, а аз ще уредя посрещането в Разград.
 Друго по подобна тема. Всички абитуриенти вече заминаха, и в Дома е само Марин, който в неделя на 7.06. има рожден ден, и за пръв път ще бъде без брат си и другите си приятели, а става на 20 години. Предлагам да му спретнем малко парти изненада, за да го зарадваме. Така, че нека да се обсъди, кой е свободен в Неделя и какво точно да направим.

# 77
Аз съм "ЗА" изненадата, но в неделя е единствения почивен ден на мъжа ми  Rolling Eyes , така че отпадам, най-вероятно дори ще сме на село.

# 78
  • Страната на чудесата - ако може от утре :)
Здравейте добрички мами  Hug
Преди 5 месеца се присъединих и аз към вас.
Доста често ви четях, не съм писала, но сега имам въпрос.
Някоя от вас знае ли в Добрич къде може да се намерят пюрета на Семпер, Сънвал, Алете и Овко. Предстои ми захранване, а не мога да намеря този вид пюрета. Масово пазара е залят от Хип, Ганчев и Бебивита.
Благодаря предварително  bowuu

# 79
  • гр.Добрич
Добре дошла на maznislava. Незнам кое точно те кара да търсиш тези пюрета, но като цяло пазара е добре зареден. Семпер са скъпи пюрета и не с голямо разнообразие, може би затова не ги зареждат в нашия град много. Сънвал май въобще не съм виждала, а ОВКО за мен не са добра марка. Аз лично бх доволна от Бебевита и ХИП. Така или иначе тези всички(мисля че без Сънавл) можеш да ги намериш в основните магазини за детски храни и памперси - Магазин "Оазис" до подлеза на Градската градина, другите 2 магазина които редовно пазаря са на едни и същи собственици - едини на Младежкия дом и другия в бившия Ансамбъл до Поликлиниката. По кварталите не мога да кажа.

Кеми, няма проблем за паричките, но това дете колко е голямо и никой ли не поема тези разходи. Все пак то нали е под опеката на държават?

# 80
Мазнислава, Семпер, Сънвал, и Овко има на Оазиса, другата марка не съм я чувала.

# 81
     Спинки, детето е на 18 години. Домът ще му направи личната карта, и ще му плати глобата за закъснението, както и снимките. При други обстоятелства тези документи се изискват по служебен път, но тъй като е навършил 18 не става, трябва да отиде лично да си ги вземе. По принцип, той иска да го направи от пенсията си, но мен ме притеснява, дали въобще ще получи пенсия летните месеци, поради навършване на години. А иска и работа да започне, а без лични документи е малко трудно.
  По принцип, това за което аз се обадих на Кеми беше, тъй като тя познава някои от Разградските мами, да говори с някоя да го посрещне на автогарата и да го заведе до ГРАО, защото той вече е голям, но момичетата се запознаха и с другите момчета, и видяха, колко са... несигурни . И тъй като говорихме, кога ще стане това, аз и казах, че не знам, и не знам дали въобще той ще вземе пенсия, тя предложи да попитаме,вас  дали да спонсорираме пътуването му.

# 82
  • гр.Добрич
Добро утро, мацки.

Арчи, мерси за разяснението. То детето хич не било дете. Laughing От Дома защо са допуснали това закъснение, нали това им е работата. Ама, че тъпа държава, пълно е с неуредици.  #Cussing out

Исках да ви попитам още за Марин,  има ли работа?

# 83
 Всъщност от Дома се сетиха абсолютно навреме, че трябва да му се смени личната карта, защото следим тези неща. Той самият не се усети навреме, но ние го повикахме направихме му снимки, взеха му заявление за попълване и като се тръгна за полицията, се оказа, че момчето няма оригинален акт за раждане, а само копие. И от там дойде закъснението всъщност, иначе щеше да си е съвсем навреме цялата работа.

Марин все още няма работа. Регистрирала съм го в бюрото по труда, трябваше да има среща вчера с един работодател, който евентуално да го вземе, сподели че има среща с още един, и съм говорила с един човек ако не стане на тези две места, да помага и той.

# 84
Добро утро!
Съглана съм да се помогне на детето с парички, а има ли изобщо още?Ако не трябва  да съберем пак .
За Марин и за него съм съгласна да му се направи изненада , но нали не съм там -както и каквото решите.
maznislava-  отдавна не съм купувала пюрета , но провери и на Кауфланд , Била и тезу които са ти посочили по горе.

# 85
  • гр.Добрич
Краси, ти да не си по чужбинско?

# 86
Краси, ти да не си по чужбинско?
Дааа там съм! Wink

# 87
  • Страната на чудесата - ако може от утре :)
Благодаря ви момичета за топлото посрещане  Hug
Само на магазина до подлеза не бях проверявала, ще видя и там.
Spinki, в тези пюрета няма захар, затова ги търся

# 88
  • Добрич
maznislava , добре дошла при нас  Hug  bouquet
За пюретата, другите са ти казали всичко. Знаеш, че нашият град е труден в това отношение. Мое мнение е, че сега може и да има някои от тези марки, но след 1-2 месеца да изчезнат безвъзвратно. И тогава ще се видиш в чудо. Аз на Ванко му купувах от всички марки, но той определено предпочиташе Ганчев и останахме на тях.

Краси, пари имаме все още   Simple Smile, поне за такива нужди  Peace
На мен идеята да му осигурим пари за транспорта ми мина, както си говорех с Арчела. Направих си на ум една сметка и я попитах, аджеба той откъде ще вземе пари за път и с какво ще живее през месеца след това.

# 89
lenka_ilenka , благодаря за упътването, ще опитам, трябва да успея.

А за момчето от дома искам да попитам има ли някакви по- специални изисквания каква да е работата или каквото и да е , и имали опит или насока в нещо?

maznislava, ако неискаш захар в пюрето недаваи плодови пюрета, аз лично съм за захранването със зеленчукови, моята щерка я захраних с плодово пюре и после много трудно прояде зеленчуковите, а и много педиатри препоръчват захранването със зеленчуково пюре , спокоино можеш да започнеш с тиква или картоф, а ако си ги приготвиш домашно е още по- добре

Общи условия

Активация на акаунт