Бургаски кърмачески срещи - III част

• 19 740
  • 379
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря за снимките и на Адди за видеото   bouquet
Мацки кой беше на лекцията в Младежкия? bubabo освен цеденето имаше ли още гафове в съветите?
Кажете ще идва ли някой в петък, още съм в чуденка да идвам ли? Изглежда нямаме бременни които да съветваме  Rolling Eyes а само за разходка не искам да си тормоза детето по автобуси.

# 136
Да, и аз не видях май бременни на шествието тая година.  newsm78 
Да питам това с изцеждането да капка как го обосновават? bubabo, обясниха ли? Увеличаване на кърмата ли им беше идеята, че вече съм забравила?

# 137
Благодаря за снимките и на Адди за видеото   bouquet
Мацки кой беше на лекцията в Младежкия? bubabo освен цеденето имаше ли още гафове в съветите?
Кажете ще идва ли някой в петък, още съм в чуденка да идвам ли? Изглежда нямаме бременни които да съветваме  Rolling Eyes а само за разходка не искам да си тормоза детето по автобуси.

наистина, всеки който може да
дойде или да не дойде,
да пише, за яснота на Мери.

# 138
  • Бургас
Обяснението с цеденето е, да не остава кърма в гърдите, че да не направиш мастит. Никой не говори за хиперлактация, никой не говори да не се кърми под час. Една майка пита какво да прави, че бебето на 40 дни иска да яде през час по малко и й казаха да гледа да я храни поне през 2 часа и да дава вода. Казаха да се кърми до 6месеца.
Лошото е, че като си бременна и ти го казва лекар и приемаш всичко за чиста монета. От собствен опит цедях първите месец-два след всяко хранене и накрая ми писна, но до петия месец цедях сутрин, че ми се препълваха гърдите през нощта. Никой от тия лекари не говорят за кризи на растежа и кърмаческа стачка. Добре, че четох из интернет. Изобщо не ми хареса лекцията, а Коларова уж е име. Беше тросната и намусена, все едно по задължение е там, а реално бременните са отишли да научат нещо и да им е от помощ. Евала на Кесова, че ги прави тези срещи, че малко от малко да са подготвени хората.

Имаше и представител от червения кръст. Оказват първа помощ на деца до 8 години и правят групови или индивидуални курсове за оказване на първа помощ на деца, като индивидуалния курс е 30лв.
Представителя от РИОКОЗ разказа за вредата от тютюнопушенето и изследванията, които правят, но това го пропуснах, че никога не съм пушела. Иначе се видяхме с мамите и седнахме на кафе в Борисовата с с тях и с бременни, та си обменихме инфо и опит Grinning
За в петък незнам още дали ще мога да дойда, че съм от месец в М.рудник и ни прибират с кола към 18ч, че с тролея ми е трудничко.

# 139
А много ли бременни и родилки имаше?
Някой напомни ли им че ще се срещаме в петък в морската?
А защо казваш евала на Кесова, каква подготовка дава една грешна лекция на бъдещата майка?
bubabo благодаря че кореспондираш!   bouquet

# 140
  • Бургас
Бебетата бяха 5-6, а бременните около петнайсетина.
Иначе напомни за срещата в петък, и за похода разказа.
Не за тази лекция казвам Евала, а по принцип, че събира жените.
Иначе, не съм чула нормална лекция за кърменето, освен Мери каквото разказа, та ми се изясниха доста неща.
Иначе съм го карала на опити и грешки и на това какво ще си покаже детето, но лично ако не изчетох из нета щях третия месец да приключа с кърменето, че незнаех що то това кърмаческа стачка. Педиатърката ни каза да дохранвам, щото не му стига кърма, а Вальо качваше по кило и половина на месец, но тъпо и упорито нещата се оправиха и в момента той няма още заместено хранене. Grinning

# 141
Жива и здрава да си! Благодаря за ценното инфо!   bouquet
Значи ако не вали ще дойда в петък (утре), може и по рано да опитам, да съм там около 16ч, всичко зависи от времето и щерката.

# 142
Тия в болницата не им дреме дали майките ще се справят с кърменето, просто не искат проблеми, не искат някоя майка да вдигне Т заради препълнени гърди и т.н. Мен, понеже не можах да родя плацентата (не получих контракция) и ми я махаха с пълна упойка, много ме "пази" една акушерка да не ходя да пишкам, т.е. да не ставам от леглото, че да не падна. Чак после осъзнах защо е толкова загрижена и ми се караше така - не искаше проблеми от рода на припаднала родилка след упойка. И аз кво - трябваше да си лежа в опикано легло, щото не можех да се сдържам! Не подлога, ами като ме заболяха бъбреците по-късно през нощта, а и Т усетих, че имам (бях забравила термометър да си взема, щото в тая "болница" и това човек трябва да си носи, обяснението е, че много ги крадяли  ooooh!), отидох да поискам аналгин или нош-па и сестрата ме изгледа с възмущение и неприязън, че я занимавам с такива работи, нямали те такива неща, но все пак един аналгин накрая извади. Много ме е яд точно на тая акушерка, щото по нейна идея преместиха Настя първата нощ и не можах да си я кърмя - понеже съм била след упойка и кой щял да ми я дава и взема за кърмене. А аз 2-3 часа след упойката си ставах вече нормално, без да ми се вие свят. Много проста жена, доста дребна, тъмна коса на 2 плитки, които не и подхождаха на възрастта (към 50-те мисля и нагоре) - описвам я предупредително, може някоя друга мама да прочете и да се опази от некадърницата.  Close  Не казвам, че целият персонал са такива, но то е достатъчно да се падне някой такъв на смяна.

За утре - ще се постаря да дойдем.

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 23:26 от desi_sunshine

# 143
  • Бургас
Аз лежах във ВИП-а и съм много доволна. Показаха ми как да кърмя и да цедя. Една педиатърка се накара на акушерката, че са минали 2 часа от раждането,а Вальо още не е засукал. То горкото така  и не засука в родилното, че се роди с къса юздичка и го цепнаха чак при изписването.
И аз ще гледам да дойда днес.
Има хубава лекция във в-к"Всичко за семейството" за кърменето.

# 144
  • у нас
Аз няма да дойда, сега се прибирам и децата ще спят. Peace

# 145
  • Бургас
Привет момичета,
блузките и артикулите, които сме поръчали вече са готови. Очаквам началото на тази седмица да ни ги изпратят и се надявам до края й да успеем да се накиприм с тях. Ще пиша пак когато имам конкретна информация за Бургас. Лека и прохладна седмица.  Simple Smile

# 146
Ади изспратени са чакаме информация кога ще се видим!!! Peace

# 147
  • Бургас
Вики благодаря за инфото  Hug

Според Шаманката и моя опит от миналото лято Лео ще доставят нещата днес до края на деня, затова предлагам

СРЕЩА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ПОРЪЧКИТЕ СРЯДА /12.08.2009/ в 17,00 часа на пейките до бившата дискотека ЕЛИТ /където обикновено правим кърмаческите срещи/

За съжаление не мога по-рано, защото съм на работа. Ако имате други предложения, моля споделете. На разположение съм. Ако има промяна ще пиша  Simple Smile

Ще ви помоля да споделите, кой може да дойде, за да издирвам индивидуално тези, които може би не са имали време да влязат в темичката. По-късно ще публикувам датата и часа на срещата в общата тема.

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 08:37 от addi

# 148
Аз ще се постарая да дойдем. Дано сте там до по-късно, че не зная дали ще успея да приспя Настя по-рано, за да се събуди по-рано и да успеем да дойдем навреме.

# 149
  • Burgas
Привет, ние с бебе София  и кака Ива се завърнахме. Само можем да съжаляваме, че изпуснахме купона миналата седмица, но нямаше как..........
Утер ще дойдем на всяка цена, че много сме се затъжили за всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт