Куче и бебе едновременно - не "дали", а "как" :)

• 47 071
  • 435
  •   1
Отговори
# 30
Когато се роди дъщеря ни, вече имахме кокер от три години, точно се бяхме преместили да живем в къща и решихме да разделим етажите - един за кучето, един за бебка:)
Разбира се, изобщо не се получи, кучето стоеше само пред вратата на нейната стая, не мърдаше от там и ни следваше и двете по петите, още на втората вечер го пуснах да спи при нас, защото при всяко мое ставане през нощта да я кърмя, той почваше да нервничи пред вратата, да скимти и да скача при всяко мое обръщение към бебка, мислейки си, че се отнася за него:)
Когато го заведохме на ваксинация, докторът ни каза, че ваксинирането е за самото куче, а обезпаразитяването е по-важно за бебка - през 2-3 месеца редовно му давахме дронтал и това беше всичко, което взехме като предпазна мярка. За хигиената дори не ми се споменава, няма как да се чисти денонощно, още повече при нас, тъй-като сме в къща. И до ден днешен ми идва малко вповече, когато дъщеря ми се опитва да изплюе някой кучешки косъм, или кучето разнася накоя нейна играчка в градината, а тя упорито го гони, за да си я вземе и налапа вмесо него, но с всичко се свиква Peace
Моят съвет е да си вземеш куче, когато детето малко поотрасне или година-две преди да се роди. Едновременното отглеждане на куче-бебе и бебок и голямо предизвикателство, а и кучето ще остане в страни от грижите.

# 31
Добре де, а как предпазвате детето да не се нагълта с космите от кучето? Вкъщи колкото и да чистя все има косми - по дрехи, по столове, предмети всякакви.. Малчо скоро ще пропълзи най-вероятно и идея нямам как ще го спасявам от космите.  Rolling Eyes

Нашето куче всъщност не е при нас в момента, но много ми е мъчно за него и искам да си го взимаме вече. Та това ми е чуденката..

# 32
Добре де, а как предпазвате детето да не се нагълта с космите от кучето? Вкъщи колкото и да чистя все има косми - по дрехи, по столове, предмети всякакви.. ....
Чудесен въпрос - това е чуденка и за мен, тъй като кучето ни е с доста дълга козина и непрекъснато хвърчат косми колкото и да я решим и да почистваме.

# 33
ние до скоро имахме кучее.... и двете деца си израснаха с него...
чистихме малко повече от нормалното без да се вманиачаваме.... и така се допълваха деца и куче...

# 34
Нашето куче е късокосместо,но пак си пуска косми,минавам с прахосмукачката по-често и това е.Ако малкияте налапал все пак някой косъм,не съм разбрала.

# 35
Ох като ви чета, все едно за нашите дилеми с кучето чета, всъщност дилеми не е имало, всички казваха да махнем Ава , обаче тя ни е другото детенце...така че Crazy
Бебенце си го нося из целия апартамент, седим със и при кучето , но в спалнята вече не влиза, защото решихме там да е по-стерилно. Да, чистя като луда, но пък искам да мога да ги гледам заедно. В първите дни беше страшна мъка и ревност, сърдене от страна на кучето , но вече мина! Кучето ни е една от най-дружелюбните и податливи на възпитание породи-голдън ретривър, разбира се супер с дечица, но още страним от малката..май разбира , че все още е много малка!
Смело с животните (кучетата по-специално)- няма нищо по-хубаво от това детето да съжителства с куче и от малко да свиква с тях, да се научи на грижи и  разбиране, да не говорим за взаимното възпитание Heart Eyes Mr. Green

# 36
ние вече имахме куче, когато бебето се роди, и, макар че живеем в България, не сме имали проблеми с хигиената. Освен неизбежните при куче - косми по килима и т.н. (беше кокер все пак). Не пускахме кучето при бебето през първия един месец и после педиатърката каза, че няма страшно. Никога не сме имали проблеми, може би защото кучето беше много кротко и добро и дори когато бебето проходи и го тормозеше, то само се криеше, а не му се зъбеше. Така че е важно и каква порода куче ще изберете.

# 37
Ние за съжаление нямахме избор, тъй като мъжа ми има куче от 15 години, а и то си е доста злобничко с други хора, та нямаше как да го дадем да го гледа друг. Сега се опитваме да съчетаем кучето и бебето и успяваме някак си. Слагаме му ваксини, къпем го по-често и гледам да не го оставям само с бебто.

# 38
как да разбера дали бебето е алергично към кучето ?
щото кихаме ама ... ние и в болницата си кихахме много , обаче нещо от време на време дишането на бебка става по тежко .. все едно има пилета в нослето ама я гледах чисто и е носито. и мисълта ме навежда на това да не е нещо от кучето ?

# 39
  • Луната
как да разбера дали бебето е алергично към кучето ?
щото кихаме ама ... ние и в болницата си кихахме много , обаче нещо от време на време дишането на бебка става по тежко .. все едно има пилета в нослето ама я гледах чисто и е носито. и мисълта ме навежда на това да не е нещо от кучето ?
Ами като махнеш кучето за известно време ( седмица-две) и видиш дали нещата дали са същите Wink.
Аз лично съм против малко дете и куче. Приятелката ми беше принудена да има такова съжителство. То не бяха само косми. Като пролази малкия, ходеше до чинийката с храната и докато се усети все нещо беше налапал. Пък и веднъж беше домъкнал и кърлеж ( нито каишки за кърлежи, нито шампоани не помогнаха). Кучето беше на свекърва й. Е преместиха се на квартира заради него.

# 40
Не ти препоръчвам немска овчарка.Макар че са умни,това са работни кучета.Имат нужда от постоянно заминаване с тях.От опит.
Бих ти препоръчала кане корсо.Пазач,уравновесен характер,обича децата.
Относно възрастта и за това кога е по-добре кучето да навлезе в дома...Най-добре е тогава,когато детето е малко поотрасло.Т.е.можеш да му миеш по-лесно ръцете,можеш да му обсяниш,че това на пода(акото Wink ) не се пипа и не се бърка в него(това в случай,че детето някога види "тортичката" преди теб). Laughing

# 41
  • София
Имаме фокстериер (малък, но много бесен) на 6 години, батко на близо 5 г. и бебе на 1 г. и 7 м. Не съм отделяла кучето от децата - където те, там и то. Докато са малки бяга от тях, сега с баткото са първи приятели, а с малката вече са в процес на сприятеляване. Проблеми с космите нямам, понеже фокстериерите се триминговат (аз си го триминговам), а където не може го подстригвам, така че косми през по-голямата част от годината у дома почти няма (имам опит обаче с овчарка - доста се скубят целогодишно).
И сега пак бих избрала същия вариант - първо кучето, после децата, иначе настава една лудница, не виждам как ще търчиш след бебе на месец-два и след куче на 2-3 месеца...

# 42
Здравейте бъдещи и настоящи мами  Simple Smile доста търсих тема по въпроса си но така и не успчх да намеря за това пускам нова и се надявам да не се повтаря.В момента имам голям проблем със милата свеки.Живеем в апартамент и от няколко годими гледаме ротвайлер,но от както решихме с половинката да бебеправим и сшеки разбра почна едно опяване :"Ама как бебе и голямо куче на едно място.Трябва да го махнете .То може да не направи нищо на детето,но мо кой знае с какво ще го зарази."   newsm45 и прочие,и прочие изказвания.С чиста съвест мога да кажа,че кучето си го гледам повече и от мен.  newsm03 Има всички необходими имунизации и обезпаразитявания.Ветиринаря който се грижи за нея от малка каза че само се пускат едни кръвни изследвания на кучето за всеки случай и до колкото познава кучето на дали ще има проблеми с нея дори и да има бебе.Та въпроса ми как се справихте вие с подобен проблем и как кучетата ви приеха новите членове на семейството ви. Hug

# 43
Преди да се роди детето ни, двете ни кучета бяха повече от глезени.Хин и ретривър.Бяха ни голямата любов.Роди се детето,кучета го приеха както и не се бяхме надявали,явно разбраха, че е част от нас.Държах ги в друга стая първо, после на долния етаж(което ти не можеш да направиш,за съжаление).... сега лятото са на двора.
Та исках да кажа, че може да бяха най-важни за нас преди, но когато се роди бебето ви, мисля,че сама ще вземеш подходящото решение.Приоритета ти ще бъде детето не кучето, колото и да е ваксинирано и кротко.
Много семейства живеят заедно с куче и бебе, но преценката ще дойде с бебето.Успех!

# 44
  • София
Проблема не е в кучето ти, а в свеки. Ние имаме питбулка и се разбират чудесно с малкия. Да не говорим, че нежелани гости и роднини не ни идват на гости.  Twisted Evil
Иначе си караме като преди да се роди Косьо - ваксинираме, обезпаразитяваме и не давам да го ближе. То кучето е по-възпитано от някои хора.

Общи условия

Активация на акаунт