Куче и бебе едновременно - не "дали", а "как" :)

• 47 061
  • 435
  •   1
Отговори
# 45
Миличка,първото го отгледах с три ягтериера,а сега второто ще го гледаме с две йоркита!Нищо няма да му стане на бебето newsm10

# 46
и ние сме с малко кученце - мини джак ръсел териер , преди да се роди бебка Кики беше царицата вкъщи , но откакто дойде малката вкъщи .... пак пбръщам внимание накучето си естесвено , но пък тя ми е като бавачка Simple Smile разбра че имаме нов член в семейството и си я обииичка както и нас. по сложно става с чистенето естевтвено .. мета по няколко пъти все пак косми ала бала.
и аз мисля че свеки ти е проблема , мойте родители също мъркат .. как може кучето при детето о незнам си какво хич не им обръщам внимание .... трябва да се обикнат от малки , да свикват!

# 47
В момента имам голям проблем със милата свеки.Живеем в апартамент и от няколко годими гледаме ротвайлер,но от както решихме с половинката да бебеправим и сшеки разбра почна едно опяване :"Ама как бебе и голямо куче на едно място.Трябва да го махнете .То може да не направи нищо на детето,но мо кой знае с какво ще го зарази." 

Прочети на свекървата тази статия http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=1124

Това е една от множеството статии, посветени на различни изследвания, направени през последните 10-15 години, които вкъщност доказват, че съжителството с домашни любимци намалява значително риска от развитие на астма и алергии (не само към животни).

# 48
определено проблема ми е свеки.нито аз нито милото даже се замисляме дали ще махнем кучето,то си е член на семейството ни.за чистенето не се плаша аз и сега си чистя поне веднъж на ден,че понякога и по два пъти.другата причина да не искаме да я махаме е ,че дебеланата си пада ревнивка и ме съмнява че махнем ли я заради бебе после и да си я вземем обратно тя няма да го приемезащото съм убедена ще знае защо сме я махнали и то ще е една ревност едно чудо,а иначе обожава децата.хлапетата покрай нас я правят дива и щастлива и пак им се радва и се вре при тях,а смалкия на една приятелка е по зле и от бавачка.той е на 10месеца почти но излезнем ли заедно тя освен майката не пуска никой до бебока,че дори и мен пази го сериозно.само незнам как ще се преборим със свеки Confused

# 49
Здравейте, аз сам една - надявам се бъдеща майка - във 2-ри месец съм и искам да попитам за бременност и отглеждане на бебе с присъствието на куче в къщи - дали е опасно. Кучето си има абсолютно всички ваксини и е от най-дружелюбните породи - голдън ретривър.Моля за съвети и мнения. Thinking

# 50
Не знам до колко е опасно и вредно,но аз дадох нашето куче на родителите ми да го гледат.Не исках да рискувам просто,а и не знаех дали ще имам нужното време-сега вече знам че нямаше да имам време да го гледам.

# 51
През първата ми бременност имаше покрай мене и кучета-и котки,не съм имала проблем.

# 52
Познавам много хора, които успешно съчетават домашен любимец с бременност и бебе. Аз не бих, възможно е да възникне ревност и от двете страни, а животинката и тя си търси вниманието - както си прецениш. Между другото има доста теми по въпроса.

# 53
има много теми по този въпрос наистина може да потърсиш и да прочетеш ,но иначе аз също имам кученце вкъщи и нямаме проблеми ! ( кученцето ми е мини джак ръсел териер) но внимавай наистина че кучетата са много ревниви , макар че моята свикна много бързо с бебка ... всичко е ок вкъщи.

# 54
Здравейте, аз сам една - надявам се бъдеща майка - във 2-ри месец съм и искам да попитам за бременност и отглеждане на бебе с присъствието на куче в къщи - дали е опасно. Кучето си има абсолютно всички ваксини и е от най-дружелюбните породи - голдън ретривър.Моля за съвети и мнения. Thinking

Не е проблем, ако кучето е здраво, ваксинирано и най-вече обезпаразитено.
Препоръчително е обаче в изследванията ти да се включи и изследване за микоплазма.

# 55
Ще споделя моят опит, който е точно по темата на авторката.
Преди 2 г. и половина си взехме куче - немска овчарка. Тогава беше на 3 месеца и половина. Много умно животно. Когато стана на 10 месеца започнах да я водя на обучение за послушание. Ваксинирам я всяка година, всеки месец и слагам препарати за външно обезпаразитяване, а през 2 месеца и давам хапчета за вътрешни паразити.
Миналата година се сдобихме с дете. От първият ден не съм ограничавала достъпа на кучето до детето.
Въпреки, че кучето обичаше най-много мен и в началото малко ревнуваше, сега са неразделни. Много зависи как ще подходите към животинчето още в самото начало. Ясно е, че не можете да му обръщате толкова внимание, колкото на детето, но е нужно и то да чувства любовта ви, а и да има контакт с детето.
Немските овчарки са изключително умни. Много обичат децата. Когато взехме кучето нарочно я водихме да си играе с деца, за да може да се социализира.
Моят съвет е първо да вземете кучето, то да поизрасне и тогава да имате бебе.
Предполагам, че ще получа негативни постинги за това, което ще напиша сега, но това е самата истина.
Когато Алекс беше мъничък и не можеше още да се обръща го слагах в активната гимнастика на спалнята. Аз лежах от едната му страна, а кучето от другата. Когато излизах от стаята ги оставях сами. Мога да кажа, че изобщо не съм се притеснявала. Интересното е, че дори кучето да е гладно или жадно, докато не се върнех в стаята то не отиваше да яде/пие вода.
Сега са много интересни.
Кучето не иска да излиза на разходка без малкия. Когато сме навън не позволява никой да се доближава до количката. Играят си двамата. Той много я тормози, но тя винаги е търпелива и го гледа с разбиране.

Така, че мили дами не се притеснявайте! Кучетата са интелигентни животни. Никога не биха наранили едно малко дете.

# 56
и аз съм съгласна, че кучето трябва да е поотраснало, защото две бебета може да ти дойдат малко в повече Simple Smile ние имаме два самоеда (големи и МНОГО КОСМАТИ) кучовци, но нямам абсолютно никакви притеснения за идващото бебче, даже повече се притеснявам за тормоза, който очаква животинките. много повече бих се притеснявала да имаме котка например. не че не ги харесвам, но виж котка НИКОГА не бих оставила насаме с дете. Майка ми гледа котарак от 10 години и той макар и много рядко посяга с лапа към племенника ми (който е на годинка и няколко месеца), ако малкия се застои в близост до него.
иначе съм гледала бебета кученца (точно 8 на брой) и наистина не е много лесно и приятно от хигиенична гледна точка. така че взимайте куче и хич не се колебайте, за мен няма нищо по хубаво от това бебо да има компания Simple Smile

а някой беше споменал за проблеми със свеки - на мен майка ми и снаха ми се опитаха да ми вкарат изречение за кучетата и бебето, но бяха безмилостно и безапелационно отрязани, както и всички останали с подобни брожения. в крайна сметка и бебето и кучето ще са си твои, другите не би трябвало да имат право на глас. малко съм крайна, ама много мразим да ми се месят в преценките и решенията  Sunglasses

а за овчарката -  newsm10 едва ли може да се похвалите с по-добър приятел на детето от подобно умно същество и аз лично бих била безкрайно спокойна при подобен пазач

# 57

а за овчарката -  newsm10 едва ли може да се похвалите с по-добър приятел на детето от подобно умно същество и аз лично бих била безкрайно спокойна при подобен пазач
Напълно подкрепям!Не съм виждала друга порода така да откликва на децата.Нашия докато беше малък още реагираше подозрително на всеки ,който се приближеше до количката на малката.Най-мило ми ставаше когато спре да мърда,докато малката се опитва да му откъсне ухото,за да не я изплаши. Laughing Heart Eyes
Но за овчарката трябва много време и занимавка.Мнооого време...

# 58
  • Burgas, Bulgaria
В нашата къща имаме ротвайлер http://media.snimka.bg/4338/014930806.jpg,,а в апатрамента на нашите в който бяхме първите три месеца кокер.Искам да кажа ,4е кокера идваше до стаята на бебето но само до прага,без никой да го е у4ил да не влиза.Страхотно усещане имат животните.Ротвайлера никога до сега не е ръмжал малкия ,а ой е лошо ку4е,  смисъл не дава да го гушкаш и такива неща.Елате да видите Нико какво го прави..... Joy

# 59

Но за овчарката трябва много време и занимавка.Мнооого време...

аз пък за това не съм съгласна. особено ако овчарката е чистокръвна - гледала съм преди и това куче даже не се налагаше да му говоря, още от 2-3 месечно изпълняваше безупречно основни команди, предполагам просто им е заложено, някакъв вид колективна памет. както споменах аз гледам два самоеда - едната е на 6г., другата на 2г. - и сравнявайки ги с овчарката... ами повярвайте ми доста повече време и внимание искат от всяко едно друго куче, за да се научат да изпълняват поне "ела", "плюй" и "седни"   animal037 не че не са умни като овчарката, но просто са по-своенравни и общо взето ужасно близки по характер и темперамент до бебетата  smile3521 искат доста повече търпение...

но все си мисля че много рядко ще се намери домашно гледано куче, което да нападне малко дете, още повече бебе, което живее в къщата с него. виж като поотрастнат вече и станат нетърпими малките гаменчета може и да стане "мяу", но си зависи вече от конкретната ситуация и обстановка. аз както вече казах съм на 100% спокойна, че бебето ще бъде в добри лапи на две любящи и ближещи мечета  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт