Куче и бебе едновременно - не "дали", а "как" :)

• 47 069
  • 435
  •   1
Отговори
# 60
Не,не говоря за заучаването на команди.В това няма по-добри от овчарките.На едно мнение сме с теб тук.Говоря за това,че овчарката има нужда от ..как да кажа...задачи,занимание.И то постоянно и разнообразно.Това важи за всички работни породи. Peace

# 61
съгласих се  Peace

# 62
В този ред на мисли... Вие мамите с деца и немска овчарка, особено тези мами които ходят и на работа - как се справяте с всичко? Как успявате да занимавате и кучето при всички останали грижи? Моята мечта е някой ден да имам 2 деца и немска овчарка. Когато сме си вкъщи, пък и децата както обичат кучета, ще му е добре, но докато сме с таткото на работа а децата на градина по цял ден, какво ще го правим това куче  newsm78  Те от скука могат да обърнат къщата наопаки или да прекопаят целия двор. Вие как се справяте?

# 63
Не сме с овчарка, а с ротвайлер, но не вярвам, че всички стопани на овчарки си стоят по цял ден вкъщи и забавляват кучето  Thinking
Ако обичате животното и то е член на вашето семейство - няма да имате проблеми, ако не сте сигурни, че сте готови да се грижите за още едно "дете" не взимайте куче  Peace Като изключим веселите моменти кучето си е като детето. Иска си всекидневни грижи. Трябва да съобразиш с него живота си - пътувания, отдих и т.н. То няма да може никога да се разходи само или да си отвори хладилника и да се нахрани.

# 64
нашето бебе е още на път и не знам до колко ще звуча компетентно, но не мисля че ще ми е някакъв проблем. както е казала madhen стопаните на повечето кучета независимо от породите им не си стоят по цял ден вкъщи, за да ги занимават. овчарките все пак са едни по-послушни кучета, правят бели но бързо си взимат поука. докато моите двете, особено малката, ако ви разкажа какво сътвори вкъщи докато си стои сама с майка си, ще ви се изправят косите сигурно. но на мен това никога не ми е пречело по никакъв начин, както и космите, които постояно се озовават навсякъде - приела съм тези дребни недостатъци за сметка на радостта от общуването и любовта. все пак и моят съвет към всички, които плануват да си взимат куче, независимо дали имат деца или не, е много внимателно да премислят дали ще могат да понесат всички негативи покрай това - чистене, разхождане, хранене, съобразени места за почивки с куче (които не са безкрайно много в БГ освен ако не сте любители на къмпинг, но и там не винаги гледат благосклонно на кучета), изядени мебели и чехли, свалени тапети или мазилка и т.н. все пак не си купувате плюшена играчка.  Wink
а към тези, които мислят да вземат куче на поотраснали деца, за да им угодят - много моля да имате в предвид че въпреки огромното желание на детето, в един момент повечето губят интерес и в крайна сметка вие сте тези, които ще гледате и разхождате животинката! просто ми омръзна да чета по форуми за кучета, които се подаряват/продават на по 1 годинка и нещо, защото "ама то детето не се грижи за него, а аз нямам време". после защо имало толкова бездомни...  Peace

# 65
Оооооооо,  ooooh! забравих да спомена: ако някой реши да прави голяма дупка в стената вкъщи ще му отстъпя моето пале за няколко часа - дупки дълбае всякакви  Joy

# 66
В този ред на мисли... Вие мамите с деца и немска овчарка, особено тези мами които ходят и на работа - как се справяте с всичко? Как успявате да занимавате и кучето при всички останали грижи? Моята мечта е някой ден да имам 2 деца и немска овчарка. Когато сме си вкъщи, пък и децата както обичат кучета, ще му е добре, но докато сме с таткото на работа а децата на градина по цял ден, какво ще го правим това куче  newsm78  Те от скука могат да обърнат къщата наопаки или да прекопаят целия двор. Вие как се справяте?
Аз не успях.Кучето полудяваше от скука вкъщи.Въпреки извежданията.Така и не успя да се научи да не ходи по нужда вкъщи.Изкопа дупка в пода(мисля,че се опитваше да стигне до съседите под нас Joy ),тапети,балатум...Абе,историята е дълга. Peace

# 67
Да се впиша и аз въпреки,че все още сме само с куче(както бях писала по рано ротвайлер),та относно "работните"кучета всичко опира до това как ще са научени.Преди дебеланата гледахме немска овчарка и определено никой не си е играл с тях постоянно или да им е търсил работа.И първото куч и настоящото са в категория мързели.По цял ден спане,вечер когато всички се приберат една разходка (поне един час обикаляне с немеца ,а дебеланата си има дружка мъжки ротвайлер и поне цас скачат и играят заедно) после поне още час "гушкане" на дивана в къщи и после почват да губят интерес и се покриват някуде да спят.Та както казах в началото всичко зависи от това как ще свикнат от малки ,а и е научен факт,че кучетата имат нужда от поне 18-20 часа сън на денонощие Simple Smile

# 68
Но е истина също така,че всяко куче си има характер.

# 69
Но е истина също така,че всяко куче си има характер.

и то какъв  newsm62 ако и бебчо е толкова щуро, колкото са ми кучките, просто денонощен купон ще пада вкъщи, горките съседи...  Rolling Eyes

# 70
Нашият кучо го закъса. По цял ден  бебето тича след него. Не може нито да седне, нито да легне. Цялата работа, обаче не е само тормоз. Каквото има за ядене бебето, го делят. Лошото е, че делят също и каквото има кучето  Crazy. Как съумявате да ги предпазите от съвместно хранене?

# 71
Как съумявате да ги предпазите от съвместно хранене?

Кучетата ми винаги са се хранили в определено време и след команда. През останалото време купата е празна и кучето не се храни извън купата (не му се подава храна), така че не съм имала никога проблем с храненето.
Водата е била на достъпно място, в банята, но са единици случаите, в които някое от хлапетата е цопвало в купата  Laughing Не са се опитвали да пият от нея.

# 72
хм, аз не мога да помогна много, защото този момент на мен тепърва ми предстои, а моите глезанки имат по цял ден храна в купичката и са свикнали да хапват когато си поискат (аз не съм привърженик на режима за хранене). така че се записвам за темата, за да попия и аз малко от чуждия опит  Peace Sunglasses

# 73
  • София
преди да се роди бебето разбира се ,иначе просто незнаеш на какво ще се подложиш.... Mr. Green   кучето изисква много повече грижи от бебето,ако бебето ти е спокойно Laughing  но ако не е ,особено в периода на колики ,а после и зъби ,може да стане така че да не можеш да го изведеш навън. не бих си взела такава беля и нерви бебе и куче -бебе това е просто ужас,казвам го от личен опит.

# 74
преди да се роди бебето разбира се ,иначе просто незнаеш на какво ще се подложиш.... Mr. Green   кучето изисква много повече грижи от бебето,ако бебето ти е спокойно Laughing  но ако не е ,особено в периода на колики ,а после и зъби ,може да стане така че да не можеш да го изведеш навън. не бих си взела такава беля и нерви бебе и куче -бебе това е просто ужас,казвам го от личен опит.

аз наскоро се сетих нещо, за което не се бях замисляла - наистина е по-добре да имаш голямо куче и малко бебе, защото ако се налага да възпитаваш кучето пред детето може и да има малки фалове. всички знаем малките деца как попиват поведението ни. та си представете как цапвате кучето с вестник по нослето, защото е направило еди-какво-си и на другия ден детето грабва вестника и почва да налага кучето  Thinking майка ми например много внимава как говори на котарака пред племенника ми и как се отнася като цяло с него, защото детето от преди да проходи го учим на "о-о-о да погалим котето" и някак не върви пред него да го плеснем, защото дере по мебелите например, малкият веднага копира и посяга и той...как да му обясниш разликата..

Общи условия

Активация на акаунт