Машина за хляб - 17 част

• 101 460
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Mariyka,аз съм с Мулинекс 5000 бързата ми програма е 1.20ч.,единствено програмата за без глутенов хляб е 2.20ч.,на нея ли да пека хляба по твоята рецепта? newsm78 Рецептите на ДЯДО ХАДЖИЯ И ЕРДИНЧ,са за бързата (1.20ч.) програма.И още един въпрос,мога ли да заменя живата мая със суха?

# 76
  • Панагюрище
Ами Елла аз я заменям и става.
Скоро питах и ми казаха,че 1 кубче жива мая се равнява на14 гр суха.

# 77
  • Варна
Ок,благодаря ти Rosi_72,ще опитам с още един царевичен хляб и ако резултата е добър по късно ще се похваля.

# 78
  • Панагюрище
Дано да е добър ,за да не се разочароваш аз този дето го правих ми хареса.

# 79
Здравейте!
От много време насам се замислям над ного важната покупка - машина за хляб.
Темата е много ценна за мен, особено синтеза в началото, койот дава много добра информация за начинаещи като мен.

Към вас, по-опитни в приготовлението на домашен хляб имам питанки.
Двуумя се между Тефал и Мулинекс (прочетох и темите в Нашия дом, даже зададох и там някой и друг въпрос).
Поради липса на голям избор на бг пазара (и специално варненския) тук се открояват тези две марки.

Какво е предимството да има две подвижни форми уреда?
Някой ползвал ли е възможността за кисело мляко (Тефал я предлага).

Благодаря ви предварително!  bouquet

# 80
Доня Туфиня, моята е Мулинекс, като в нея съм замесвала тесто за питка с кисело мляко. Повечето притежатели на Мулинекса не са доволни от гледна точка изпичането на хляба отгоре, т. е. отгоре хляба не се запича, а стои бледичък. Аз от моята не мога да се оплача, взех да й свиквам на бледността.  Mr. Green Нека и останалите се включат с мнения и съвети.
Иначе много хубаво си решила, според мен това е страхотна покупка и добре дошла сред нас!  Hug

# 81
lubopitko, мерси! Това за киселото мялко не е за замесването, а да си правиш кисело мляко. Явно поддържа някаква специална Т, в която да втасва млякото. Затова питах, дали някой е ползвал тази опция.

Имам и още един въпрос - колко шумни са тези машини? Имам комбайн и микровълнова Мулинекс - и двата уреда са прекалено шумни, според мен.

# 82
Ооо, не знаех за такава опция!  Embarassed Звучи интересно.  Laughing  Това ли имаш предвид?  newsm78 http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09043198
А за шума... на мен не ми пречи особено, свикнах, то шум се вдига докато се замесва тестото. Един ден сестра ми беше вкъщи и седим в хола, по едно време тя се затърча към кухнята- решила, че телефона й вибрира, а аз бях пуснала да се прави хляб.  Joy

# 83
И аз съм с Мулинекс( с приставка за багети)

Засега много съм доволна....Запича си се и отгоре хляба.Няма проблеми...Не е шумна.

И аз имам робот на Мулинекс и е като дизел  Joy Joy Joy Joy

# 84
  • София
Това за бледа коричка на хляба не знам защо да е проблем все пак той не е суров, което е важно. И аз съм с Мулинекс и вече 7 ми месец хляб не съм купувала, тесто на ръка не съм месила и ми е страшен помощник в кухнята. Най - вече оцених машинката, когато ми месеше тестото за пица, а аз спокойно помагах на първокласничката за домашните. Събота и неделя за закуските цена няма. Та с две думи, КУПУВАЙТЕ БЕЗ ДА ГО МИСЛИТЕ МНОГО, който каквата му е на сърце и според възможностите разбира се  chef

# 85
Да, това също е много важно 
КУПУВАЙТЕ БЕЗ ДА ГО МИСЛИТЕ МНОГО, който каквата му е на сърце и според възможностите разбира се  chef
, ако разполагахме с повечко финанси, със сигурност щяхме да вземем по- голям модел с повече възможности, но и от този съм супер доволна.  Peace Моето дете е още малко и изцяло ми ангажира вниманието и на мен ми е супер гот като се прибера просто да извадя изпечения хляб.  Mr. Green Както и месенето, което хич недолюбвам и не обичам да го правя на ръка...  Whistling

# 86
  • София
Еллиа,аз правя с жива мая, защото ми е по-вкусен хляба /а може да е и внушение/ и мисля, че по-добре втасва, но със сигурност може и със суха. И моята машина е Мулинекс, но 3000 - от малките. Извън програмите в менюто, имам на дисплея опция за скорост и от там си избирам "бърза". Погледни, може и ти да я имаш, аз също не я бях видяла в началото. Нали четем менюто по книжката и това остава незабелязана опция. Така също си избирам и степента на препичане - силно. Нямам програма за безглутенов хляб и не знам каква е. Иначе това си е основна, стандартна програма, но съкратена по време.

Доня Туфиня, аз пък съм много доволна от препичането на Мулинекса. Имай в предвид, че сервизът им е ужасен. И други се бяха опраквали от него.

# 87
Доня Туфиня, аз пък съм много доволна от препичането на Мулинекса. Имай в предвид, че сервизът им е ужасен. И други се бяха опраквали от него.
О, да, наясно съм (както писах, имам вече два техни уреда). Особено във Варна-не мога да дам суперлативи. А сервизът е важно нещо. Може да се отклоня пкъм някой друг вид-Тефал или този от ла редут. Thinking

# 88
Здравейте!
От много време насам се замислям над ного важната покупка - машина за хляб.
Темата е много ценна за мен, особено синтеза в началото, койот дава много добра информация за начинаещи като мен.

Към вас, по-опитни в приготовлението на домашен хляб имам питанки.
Двуумя се между Тефал и Мулинекс (прочетох и темите в Нашия дом, даже зададох и там някой и друг въпрос).
Поради липса на голям избор на бг пазара (и специално варненския) тук се открояват тези две марки.

Какво е предимството да има две подвижни форми уреда?
Някой ползвал ли е възможността за кисело мляко (Тефал я предлага).

Благодаря ви предварително!  bouquet

купи си тая машина.(кликни в/у снимкaтa), няма да съжеляваш, останалото си е въпрос на късмет.(от кал да е, но тефал да си е Mr. Green )

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09045908

а това е книжката на тефал, на руски е(ако си я купиш ще е на български) но е страхотна, само заради книжката си струва да се купи машината
(кликни в/у снимкaтa)

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 17:09 от Ердинч

# 89
  • Варна
http://img198.imageshack.us/img198/5928/corn.png/  По тази рецепта на ЕРДИНЧ направих най после успешно царевично хлебче,намалих количеството мед на 1с.л.,вместо олио сложих зехтин и понеже сместа ми се видя рядка добавих още 7с.л. царевично брашно.ЕРДИНЧ  bouquet.http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12699815

Общи условия

Активация на акаунт