Машина за хляб - 17 част

  • 101 305
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 190
Rolling Eyes На друг дали му се е случвало да пусне машината да меси и чак тогава да разбере, че не е сложил перката? Или само аз съм толкова завеяна днес...

O това е нищо,майка ми веднъж даже изпече едно такова "нещо" без бъркалка...След това мих 3 дни казанчето.

# 181
  • Мнения: 9 785
Добра вечер bowuu!
За съжаление днес нямах възможност да направя експеримента, предложен от Ердинч, но най-вероятно към неделя ще се включа и аз. Ердинч, хляба ти се е получил много добре Peace. Сега ще прочета и подробностите. Съжалявам за това, което си преживял, но се радвам, че имаш човек до себе си, защото това е много важно. В момента и ние в семейството имаме подобен проблем с близък човек, затова много добре разбирам как се чувствате в къщи, но се надявам, че всичко е зад гърба ви Hug. За щастие и при нас положението се нормализира, макар и по-бавно.
Отивам да чета подробности.

# 182
  • София
  • Мнения: 8 495
Rolling Eyes На друг дали му се е случвало да пусне машината да меси и чак тогава да разбере, че не е сложил перката? Или само аз съм толкова завеяна днес...

O това е нищо,майка ми веднъж даже изпече едно такова "нещо" без бъркалка...След това мих 3 дни казанчето.

Ааааа случва се то и много други работи. Като например една вечер булката си легна по-рано и аз нали като примерен мъж си викам, я чакай да заредя аз хлебопекарната на отложен старт, че утре да се събудим ние с едно хубаво домашно хлебче. Сложих аз продуктите, после нещо се отплеснах и ни машина пуснах ни нищо, та така сутринта хляб нямаше.

# 183
  • Варна
  • Мнения: 975
ДЯДО ХАДЖИЯ,този номер и аз съм го правила при това два пъти. Joy Joy Joy

# 184
  • Мнения: 9 785
И на мен ми се случи, и то беше много скоро. Но добре, че бях наблизо, чух, че нещо не върви както трябва и веднага ми прищрака Laughing.

# 185
  • Русе
  • Мнения: 24
С машината за хляб не ми се е случвало. че я имам отскоро, но съм слагал тенджерата с водата на котлона  с мисълта докато свърша другите работи по готвенето водата да се сгрее.
После установявам, че котлона не е включен.
Ама при мен сигурно е от ЕГНто и ми е простено  Sunglasses.

# 186
  • София
  • Мнения: 547
ее, може да е по-зле - аз съм слагала тенджерата на котлона без водата.. Whistling

# 187
  • Мнения: 4 916
Успокоих се, че не съм само аз толкова разсеяна.
Всъщност сложих перката някъде на петата минута и пак пуснах програмата отначало.
Стана чудесен тутманик  Hug по рецептата на TheNMaster

# 188
  • Мнения: 678
Честно да си призная мъжо прави по- хубав хляб от мен.Последните пъти просто стигна до капака Crossing Arms
Днес изпекох кекс в машинката като прибавих малко череши/почистени/,първия кекс е вече готов, втория още се пече.Реших да подам днес нещо по-различно с череши/не така само плодове/.
Ако имам възможност довечера ще снимам.

# 189
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 461
Ердинч, дано всичко лошо вече да е зад гърба ти  Praynig
Някой ще може ли да ми даде линк към френския хляб на Танита, че не го откривам.

# 190
  • Русе
  • Мнения: 24
към рецептата присъединих и количествата на продуктите за 750гр. хляб
                            1kg                                              750g

вода  ..................380ml............................................310ml
олио ...................3 teaspoons .................................2 teaspoons
сол......................1 + 1/2 teaspoons.........................1 + 1/4 teaspoons
захар ..................2 teaspoons .................................1 teaspoons
брашно ..............650g (4+1/3 cup)..........................500g ( 3 +1/3 cups)
лимонов сок.......3/4 teaspoon.................................1/2 teaspoons
мая(inst.)............2½ teaspoons................................2 teaspoons
Пуснах хляба от рецептата . Ползвах мерките добавени за количество 750 гр.
Стриктно спазих всички пропорции, но ми се стори, че като ли мъъъничко водата ми е множко, но за съжаление дори нямах време да добавя поне една лъжица  брашно. Оставих всичко така, за да видя какво ще се получи.
При моята машина ТАУРУС програмата  ме озадачи. В случая ползвах програма N 6 бърз хляб за 1 кг време 1:43.
Та машината 13 минути меси и останах с впечатлението, че почти веднага започна да пече.
Остава още половин час до края на програмата. Хляба малко се надигна, горната му страна се понацепи, изглежда добре, но не знам защо не ми вдъхва доверие.
Жалко, че щерката отмъкна фотоапарата и няма да мога да снимам.
Ще се радвам, ако някой с повече опит сподели, дали описаното от мен относно програмата е нормално за бързия хляб, а именно след замесването , веднага да започне да пече, или на мен само така ми се е сторило, но температурата на капака е много висока, а не само топла.
ПП
Пълен провал. Тестото не е втасало изобщо, Само дето е успяло  да се оформи.
Тежи като тухла и вътре е клисаво, като го смачкам става почти като тесто. Отива в кофата.

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 14:50 от ivodoc

# 191
  • Мнения: 4 406
аз по същата причина се отказах от бързите програми въобще. не успява хлебчето да си стане на хлебче за толкова кратко време...

# 192
  • Варна
  • Мнения: 975
Ердинч, дано всичко лошо вече да е зад гърба ти  Praynig
Някой ще може ли да ми даде линк към френския хляб на Танита, че не го откривам.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,283.0.html Заповядай.

# 193
  • София
  • Мнения: 4 180
И аз в началото имах само провали на бързата програма, но сега съм се специализирала и съм много доволна. Просто слагам повече мая от нормално и си става супер хлебчето.
Ако слагам жива 1/2 пакетче, а от сухата тази на Юва само ползвам цяло пакетче. Последният път в който ползвах на Йоткер хляба ми стана така, както описва Иво тежък, жилав и на половината на това , което по принцип става с живата или Юва.
При мен бързата е 1 час и 20 мин.

Ердинч, бързо възстановяване и всичко лошо да остане зад гърба ти  - с нетърпение чакам следващата ти рецепта по която ще правим всички хляб  chef

# 194
  • Мнения: 517
Когато правя бърз хляб  винаги слагам топла вода  около  38-40  градуса. Така даже пиши и в книжката с рецептите  към машинката ми.Резултата до сега е бил винаги перфектен хляб.

Общи условия

Активация на акаунт