Машина за хляб - 17 част

• 101 289
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Единствения плюс на Мулинекса за който се сещам е че на всички програми започва да меси веднага, при Северина, само на кратката програма има 3мин. изчакване, всички останали ме озадачават с това 22, 25мин. изчакване.... дори на програмата за месене  newsm78

Общите минус и на двете машинки:
1. И двете изглеждат не особено качествени, някак изработката е като на евтин уред, при Мулинекса дори е по-зле.... гледах Мулинекс 5000 доста по-добре изглежда от 2000, а разликата им в цената не е толкова голяма  Thinking
2. Не може да им се спрат звуковите сигнали, което е дразнещо ако искаш да направиш хляб с отложен старт през нощта  newsm78

Почвам с плюсовете на Severin-a:
1. Изпича хляба несравнимо по-добре!
2. Малко по-тиха е.
3. 2 бъркалки(това май трябва да се изтъкне ако се сравнява с по-голяма машинка, но пък като са на една цена си е +)
4. по-голям грамаж на хляба
5. има звуков сигнал за добавяне на продукти
6. програма Сандвич, още не съм я изпробвала, но се оказа че не всички като нас са любители на твърдата коричка, вчера занесох единия хляб на нашите и единствената им забележка беше кората, другия път ще им го пусна на "Сандвич'

Друго не ми хрумва за момента, правила съм и на двете машинки хляба със забавено втасване, единствената разлика е че Мулинекса хляба остана чисто бял, иначе хляба беше перфектно втасал и опечен отвътре!

Днес ще направя козунак или Панетоне, ще видим дали ще се поучи  Laughing

Някой знае ли къде в София мога да намеря Челебитка  … 0;он) май само смлян го има  Thinking

# 631
  • Русе
Някой знае ли къде в София мога да намеря Челебитка посевна (черен кимион) май само смлян го има  Thinking
В Русе обърнах целия град и не можах да намеря никъде.
Нито като подправка, нито като билка.
Донесоха ми от Турция. Там се продавала навсякъде. Квадратно пластмасово (бурканче) 200 гр. много подобно на тия дето продават в Метро подправките, които са в по-голямо количество. Не пожелаха да ми вземата пари и така не разбрах поне информативно каква е цената му. Ако може Ердинч да сподели.
После след като се порових из нета установих, че го имам в градината си. Остава сега да събера семената и да си засея по-голяма площ.
Ако откриете някъде из българско, моля споделете.

# 632
благодарим nad_tab  Hug

Цитат
Днес ще направя козунак или Панетоне, ще видим дали ще се поучи

според мене козунака требе да го печеш непременно на светла кора или поне на средна, но не и тъмна

# 633
  • София
искам да опека хляб във фурната - интересува ме, когато се омеси и втаса в машината, и аз го преместя във тавичката, трябва ли да го оставям да втасва пак или направо да го бухам в печката newsm78

# 634
В Русе обърнах целия град и не можах да намеря никъде.
Нито като подправка, нито като билка.
Донесоха ми от Турция. Там се продавала навсякъде. Квадратно пластмасово (бурканче) 200 гр. много подобно на тия дето продават в Метро подправките, които са в по-голямо количество. Не пожелаха да ми вземата пари и така не разбрах поне информативно каква е цената му. Ако може Ердинч да сподели.После след като се порових из нета установих, че го имам в градината си. Остава сега да събера семената и да си засея по-голяма площ.
Ако откриете някъде из българско, моля споделете.

да тука е в изобилие, ако се сещате за начина на превоз бих се опитал да ви помогна, а цената на 65г бурканче е между 1,50лв 2,00лв

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 13:53 от Ердинч

# 635
  • София
искам да опека хляб във фурната - интересува ме, когато се омеси и втаса в машината, и аз го преместя във тавичката, трябва ли да го оставям да втасва пак или направо да го бухам в печката newsm78

Моето скромно мнение е, че трябва да го преместиш в тавата преди втасването. За целта ползвай програмата само за месене.

# 636
  • София
Лято е... мисля че има доста пътуващи до Турция, непременно ще поръчам на някой да ми купи, Ердинч сподели още някоя интересна подправка, която да я няма тук  Grinning

AYFER KAUR ÇÖREK и кое от тези е наименованието  Embarassed

# 637
От днес и у дома има фурна - Moulinex OW5000  Grinning. Сега прави първия си хляб /по съвет прочетен тук - основната програма номер 1/. Взехме я с идеята да си правим предимно здравословен по-диетичен хляб, защото в магазините такъв вид е трудно да се открие. Ще чета по-подробно темите отначало, благодаря на всички за споделения опит   bouquet.

понеже и аз имам отскоро тази и нещо опитите ми никка не са успешни, чакам твоите отзиви Peace

Рене, първия ми хляб се получи добре, в момента не мога да кача снимки, но ще обясня. По основната програма за бял хляб 1000 гр. всичко се получи без проблеми, с изключение на горната коричка, която трябваше да е средно препечена а всъщност беше съвсем бяла. Допекох я 3 минути във обикновена фурна на грил функцията. Иначе самият хляб стана чудесен, вкусен, добре изпечен и с хрупкава кора от всички други страни. Спазвахме всички пропорции от рецептата, само вместо сухо мляко сложихме 200 гр. прясно мляко, приспаднахме тези 200гр. от количеството за водата. Днес изпробваме 8 програма за хляб с Омега 3  Mr. Green

# 638
на мен най-накрай ми се получи хубав хляб. сложих малко повече брашно, явно това му е номера, поне при мен.

# 639
  • София
Оказа се, че черен кимион съм имала - добре, че Иво спомена, че са му донесли от Турция Simple Smile Аз имам една кошничка с подправки от там и като погледнах - какво да видя Simple Smile

# 640
Лято е... мисля че има доста пътуващи до Турция, непременно ще поръчам на някой да ми купи, Ердинч сподели още някоя интересна подправка, която да я няма тук  Grinning

AYFER KAUR  и кое от тези е наименованието  Embarassed

ÇÖREK OTU / ЧОРЕК ОТУ  се казва, AYFER KAUR е производителя

nad_tab, тука има толкова много подправки че ми е малко трудно да преценя коя е по интересна  newsm78 , виж тука например някои на AYFER KAUR

с превода се блокират цените, а тука е без превода : http://yiyecek-icecek.gittigidiyor.com/Yiyecekler_Sade-Baharatlar_W0QQkatZZyyaa

и малко снимки , ако ви привлече вниманието нещо, посочете го за да ви помогна  Close

ето и някои основни подправки тука и  тука

продават се и такива комбинирани

ето как изглежда едно магазинче само  за подправки
( ако преведем името на магазинчето на български, получава се нещо като Подправките на Дядо Хаджия )

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 19:32 от Ердинч

# 641
  • София
Моите са точно такива

Ердинч, а какво е KEKIK? Имам го в подправките.

# 642
Здравейте и от мен  Hug
От вчера сме с нова хлебопекарна и занапред ще ви следя повече и ще се уча от вас  Heart Eyes

# 643
Моите са точно такива

Ердинч, а какво е KEKIK? Имам го в подправките.

това е Мащерка / Бабина душица / Овчарски босилек / Thyme / Thymus vulgaris   Peace

# 644
  • Географският център на България-Габрово
Лято е... мисля че има доста пътуващи до Турция, непременно ще поръчам на някой да ми купи, Ердинч сподели още някоя интересна подправка, която да я няма тук  Grinning

AYFER KAUR  и кое от тези е наименованието  Embarassed

ÇÖREK OTU / ЧОРЕК ОТУ  се казва, AYFER KAUR е производителя

nad_tab, тука има толкова много подправки че ми е малко трудно да преценя коя е по интересна  newsm78 , виж тука например някои на AYFER KAUR

с превода се блокират цените, а тука е без превода : http://yiyecek-icecek.gittigidiyor.com/Yiyecekler_Sade-Baharatlar_W0QQkatZZyyaa

и малко снимки , ако ви привлече вниманието нещо, посочете го за да ви помогна  Close

ето и някои основни подправки тука и  тука

продават се и такива комбинирани

ето как изглежда едно магазинче само  за подправки
( ако преведем името на магазинчето на български, получава се нещо като Подправките на Дядо Хаджия )

Ердинч от толкова много подправки свят ти се завива но пък са наистина оригинални и уникални, особенно комплектованите.Но в нашето забутано Габрово за жалост нямаме никакви магазини , та камо ли за такива подправки, само ще ги сънувам.

Общи условия

Активация на акаунт