СЕПТЕМВРИ - 09'24

• 13 367
  • 305
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Добро утро!   bouquet
Много интересни неща пишете! И аз мисля, че е рано да се подготвяме за раждане, но не пречи да се информираме  Peace Ние засега само количка и кенгуру имаме, за всичко друго има време.
Искам да питам дали някоя от вас пие дисапорал 300 ферофалгам. По колко пъти на ден ги пиете? Аз за дисапорала видях, че трябва 3 пъти, а на рецептата ми от лекарката не мога да прочета какво пише и сега се чудя...Ама 3 пъти ми се вижда много, плюс това има толкова гаден вкус  Sick А за желязото, колко пъти на ден пиете?
Благодаря предварително!

# 226
Твърдо за бибите-залъгалки  Grinning
Ами ако не ги иска,как ще го накараш? Wink

Е,кой е казал,че ще настоявам и ще тикам бибата насила? Ако иска-муца,ако не иска-каквото иска.

# 227
Добро утро и от мен, момичета Hug
anita29 , мерси за хубавото кафенце
Относно помпи и стерилизатори съм на "вие", но ще се вслушам в съветите на мамите с дечица и ще си взема на Авент, гледам, че ги хвалите.
Наистина чувството, когато бебока рита е невероятно - аз изпадам в такова умиление, че чак ми се насълзяват очите понякога Blush
pocahontas80 и аз пия дисапорал 300 ферофалгам, но доктора ми каза да взимам по едно на ден newsm78, може при теб положението да е по-разлино , за това да са ти изписали повече.

# 228
  • София
vesita007, проблемът е, че не мога да разбера какво е написала лекарката на рецептата, може да е 1, може да е 3, нали знаеш как пишат лекарите, сякаш с краката си  Laughing И на мен 3 ми се виждат много, аз снощи едвам успях да пия едно без да  Sick. Поне мирише хубаво  Crazy

# 229
Подписвам се под постовете на arllina  и валката Peace. За всичко най-важен е майчиния инстинкт и това да не се вманиачаваме в нещата. По моему, многото съветници правят именно това, за съжаление Rolling Eyes. Майките почват да се притесняват, а това вреди и на детето, и на атмосферата в къщи. За тези две години и полонина, най-големия ми помощник, морален и всякакъв е таткото  Peace.
Има ли майчета от Пловдив тука  newsm78. Аз ще раждам там и сега чуденката ми Селена или Окръжна  newsm78

# 230
Здравейте момичета Simple Smile

анита, много хубаво кафенце си ни приготвила тази сутрин Simple Smile Благодаря.

Аз днес съм си взела свободен ден... Имаме да свършим малко работа с мъжлето и после смятам да се поразходя. Не ми се седи вкъщи. Освен това от известно време не ме свърта на едно място....
От няколко дена не мога да се наспя като хората. Будя се и ме втриса цялата, изпитвам някакво неспокойство и нерви, усещам, че почвам да се чувствам некомфортно когато се стъмни....
Единственото, което ме успокоява са позитивните мисли и мисълта за бебка, особено когато почва да ме подритва  Heart Eyes
Тъй като другата седмица съм на ЖК смятам да питам доктора дали мога да вземам някакъв успокоителен чай или нещо друго успокоително  newsm78 Просто се притеснявам за бебка да не се чувства зле като получа такова внезапно втрисане и сърцебиене... Сигурно и това е от хормоните.. ама чак толкова...

# 231
  • София
Добро утро и от мен момичета  Hug

anita29 мерси за кафенцето Wink
pocahontas80 това за което питаш магнезий ли е или желязо? На мен ми бяха изписали едни такива жължи прахчета магнезии много гадни на вкус, но приятни на мирис. Пиех ги 3 пъти по 1 но издържах 3 дни и ги спрях, че бяха отврат  Sick
Виждам, че вие се подготвяте с някои нещица за бебо, а пък аз още нищо не съм купила да не кажа, че не съм и гледала  Confused Мисля да се заема с това едва когато излезна 45дневка  Mr. Green и без това тогава ще се чудя какво да правя  Wink Аз също мисля да се отърва от "помощници" но искрено се надявам да не се разсърдят  Wink
Не ме притеснява това, че не бих могла да се справя, надявам се да ми дойде както пишете вие отвътре  Wink

# 232
Kylie, точно за същите жълти прахчета става въпрос - наистина не са приятни Sick
pocahontas80 не знам какво да те посъветвам, освен да се обадиш на лекарката си и да я попиташ или да помолиш в някоя аптека да ти разчетат рецептата...

# 233
Здравейте   bouquet
Абе къде ги намирате тези страхотни кафета, мерси за което.
Ходих на жк сутринта и резултата е бебето си расте, корема ми също, за щастие съм с -1 от килограмите си. Бебето си има всички части и е наред, но пола.......?, отново е под въпрос. Май ще е момче, но май-има тука една пъпна връв и не мога много добре да видя, беше коментара на лекарката. Във вторник съм пак на преглед, че нещо им убягват бъбреците как са и къде са. С голямото наливане с вода, което ми беше разпоредено, съм си нормализирала околоплодните води.
kiαrrα а за хлапето направо ти съчувствам, болни здрави кипят от енергия, чак не знам отде им извира. Уж болни, уж малки, уж трябва да спят следобеден сън, ама.... стой та гледай.

# 234
  • София
Здравейте, аз минавам само  да се разпиша , а сега ще ви чета  Hug

# 235
Явно при всеки е различно ,но аз също ще нося помпа в болницата -първия път така се бяха подули ,че ако не беше помпата -щях да се пръсна , а то и боли .Имаше едно циганче на около 15 години -най много ,то така умело се изцеждаше с ръка ,че чак ми се прииска да ме научи .
Най евтината -тип спринцовка е 4-5 лева ,ако се съмнявате че ще имате кърма вземете си от нея ,най лесното е да се изхвърли после.
А в нашата болница никой не ми предложи помпа ,най вероятно не е имало ,че не съм чула и от други майки да са ползвали.
Лично аз без помпа не тръгвам и най -вероятно ще си взема пак такава най-обикновенна ,с първото раждане изкарах месеци наред с така и съм се специализирала в изцеждането .

# 236
  • Испания и Стара Загора
Аз пък в болницата не съм носила поммпа.Не ми и трябваше де,но предполагам че там имат. newsm78
Днес с Алекс обикаляхме магазините.Купихме му сандалки,а за бебето взехме малко дрешки и шапка за новородено. Peace
Когато родих Алекс,майка ми дойде да ми помага.Много съм доволна.Показа ми всичко свързано с грижите за бебето.Освен това само тя готвеше,чистеше,переше.Аз се възстанових бавно след раждането и нейната помощ ми дойде много добре.Радвам се,че и сега ще успее да дойде. Party

# 237
Здравейте момичета Simple Smile
На мен също от време на време ми минават през главата разни мисли,че като ни изпишат от болницата с бебка няма да знам какво да правя и ще се шашна,но се успокоявам с мисълта,че  няма нищо по-силно от майчиния инстинкт,така че като се появи на бял свят просто всичко ще си дойде отвътре.А и като сме информирани и подготвени добре,за това което ни предстои,мисля че няма от какво да се плашим  Peace
Виждам,че бебешоците ви са започнали да ви подритват по-силно,моята мадама още го раздава по-спокойно.Рита си,но не е почнала с по-сериозните изпълнения  Laughing
Аз искам да ви попитам нещо относно къпането...Едно време са слагали сол във водата на бебето.Сега практикува ли се още това нещо?Ако се слага сол,по колко и за колко къпанета???
Също така ме интересува какво мислите по въпроса за съжителството на бебе и животно (котка).Доста теми изчетох из нета,някои са ЗА, други ПРОТИВ..... и много се чудя какво да правя.Естествено,че преди да се роди беба ще го ваксинираме с каквито трябва ваксини,както и че той няма да има достъп до нейната стая ( свеки  Twisted Evil се е притеснила,че може да легне в кошарата при нея и да я задуши,което ми се струва доста налудничево....  #Crazy ). Та така,ако имате домашен любимец,какво възнамерявате да правите  с него???

# 238
  • Испания и Стара Загора
VioletaSD твърдо съм против осоляването.Никога не съм го правила и никой не ми е давал такива съвети,да слагам сол във водата.Бебешката кожа е толкова нежна,че солта само дразни.Това си е живо мъчение за малките човечета. Peace

# 239
Покахонтас,и аз пия Магнезии Диаспорал 300.Моята док ми каза сама да си определя по колко да вземам на ден,е разбира се не повече от 3!Започнах с по-половин прахче,но нямаше ефект и започнах с по 1 на ден,преди няколко дена овеличих дозата на 2 прахчета,че се сабуждах с втвърден корем,болки в кръста и доло ниско!

Виолета,за мен това с осоляването е пълна глупост! ShockedИмаше случаи не отдавна го дадоха и по ТВ,осолено бебе,което не можаха да спасят в болницата и то почина! TiredНо всеки си решава!

Общи условия

Активация на акаунт