СЕПТЕМВРИ - 09'24

• 13 373
  • 305
  •   1
Отговори
# 210
Цитат
Първият памперс го смени веки, колкото да видя как става и това беше. От там нататък се оправях сама с лапето. Само като ревеше много откачах и свеки ме отменяше.

Същата работа и аз бях. Само че за къпането. Малко ме беше страх и първите 2-3 пъти майчето ми правеше тази работа, но като се престраших  Party всичко си тръгна ок. Не че мама не седя около 2 седмици с нас но ми помагаше повече за домакинството и първата седмица за да си почина спеше при бебчо и ми го носеше като се размрънка за нощното хранене. Сега живот и здраве мисля пак да сме така.
За пампата сменям като се наака, няма преди след ядене като го видя пълен с квото и да е сменям...

# 211
Цитат
Неки, в Гърция ли ще раждаш? Ако да, виж дали нямате някакви класове за грижа на новороденото към болницата, към която ще раждаш. Също почни да четеш полека темите за къремене в кърмаческия. Много са полезни и видях, че се припокриват с това, което ни казаха при тура на болницата, в която живот и здраве ще раждам.
Да, в Гърция за съжаление. Колкото време минава, толкова се убеждавам колко зле са. Няма такива курсове, само към някои магазини организират 2-3 часова среща за обща информация с акушерка. Разбира се ако си платиш можеш да си наемеш акушерка, която да ти даде частни уроци, но сумата е голяма. Да не говорим, че тук почти не кърмят и коментарът на всички, които попитах за помпате беше - " ама за къде си се разбързала, чакай да родиш и ако случайно имаш мляко тогава мисли за нея". Днес се опитвах да убедя мъж ми колко полезно е кърменето, а той ми обясняваше колко полезни били прахообразните съставки и колко витамини имало в тях...... така ги учат, липса на здравна култура в много отношения Simple Smile.

# 212
Клара, сама се оправях и предпочитах да не ми висят на главата. Изкъпя го, гледам бързо да го оправя за да папка, а свеки само ми навиваше играчката да пее. Добра жена.
Памперса го сменях преди да се кърмим, после се изаква пак, но го слагах да спинка, защото лесно се будеше, а и като почна да го тремешкам да не повърне.

# 213
еех Неки, съжалявам. Помислих си просто, че дори и да питаш за процедурите в Бг те няма да са същите както в Г-я.

# 214
 Здравейте и от мен  Heart Eyes

С интерес чета споделения ви опит.При мен няма да е за първи път,но пък беше толкова отдавна  ooooh! 93г. се изтисквах на ръка,стерилизирах в тенджера,нито веднъж не съм кърмила понеже я взех от болницата почти на 2 мес. и кърмата ми беше спряла.
 Дори не съм я къпала сама до 1 г.(правеше го мама). Единственото ,което мисля че не съм забравила е да сменям памперс и да обличам ,но и в това не съм много сигурна  Rolling Eyes Но за всяко нещо си има първи път и не се впрягам много .

Днес си взех резултатите от изследванията за вида анемия - както си и мислех просто липса на желязо. Така,че продължавам да си го пия,но не заедно с магнезия,защото си противодействали. А вчера колабирах от ниско кръвно.Добре,че си бях в къщи.Като се освестих и го измерих беше 70/47  Shocked После цял ден не посмях да изляза от къщи. Но днес със сигурност го вдигнах,защото  трябваше да шофирам от Надежда до Дървеница и обратно  Mr. Green

На болните дечица бързо оздравяване  Praynig А на всички мами   love001

# 215
  • Испания и Стара Загора
При нас пък първия памперс го смени таткото и после ми показа и на мен как става номера.Тук в болницата задължително сме с придружител.Сутрин докато минава лекаря на визитация да ни прегледа,татковците взимат бебетата и ги водят на педиатър.Там са ги научили как да сменят памперс. PeaceСамо ,че този път ще съм без придружител и предполагам,че някоя сестра ще води бебка при педито. newsm78
Тук още преди да родиш ни питат дали ще кърмим,или ще даваме АМ,или смесено.Ако кажеш,че ще кърмиш,няма да ти дадат АМ.СЛагаш бебето на гърдите и докато ти тръгне коластрата.За това мен ме предупредиха да казвам,че ще е на смесено хранене,за да не гладува бебето в началото.Но аз имах коластра още на същия ден,като се роди Алекс. Peace

# 216

А помпа за кърма и стелизатор лично аз не съм ползвала. Много държах да си купя помпа  още като бременна, мислейки, че обезателно ще ми трябва, но всъщтност нямах нужда- произвеждах кърма точно според нуждите на алекс и не се е налагало да се цедя и дохранвам, а тя така или иначе мляко в шише не искаше и до 6-ят месец беше само на цица, после почнахме пюрета, каши и т.н и съответно стерилизатор също не ми е трябвал.  Залъгалки също не е смукала
Аз книжки за отглеждането на деца не съм чела-карах по интуиция и пресявах прочетеното в нета през мойто сито. Кърмех на поискване.

Това все едно аз съм го писала.
Не бързайте да купувате помпи преди раждането,защото може да се окаже,че не ви трябват.За 2 години съм цедила 3-4 пъти на ръка по-малко ,за отнемане на напрежението,когато не съм била до детето.И аз мислех да взимам помпа преди да родя,ама хубаво е че така и не купих.Само щеше да си седи.Ако се налага,като се роди бебето си вземете.На Авент наистина са най-добри Peace
Серилизатор взех на Чико за микровълнова,така си седеше и той.Зоя не пиеше вода,не ползваше биби и нямаше какво да стерилизирам в него.Иначе за него знам,че събира шишета от различни марки.Съобразете дали ще влезе в микровълновата,ако е от малките фурни може и да не се събере.
За залъгалките:аз бях решила,че ще ползваме,защото като си помислиш за бебе и все с биба в устата си го представяш.Мислех си,че всички бебета смучат залъгалки.Да ама не! Моето категорично отказваше.По принцип не е хубаво да се дава залъгалка първия месец,защото начина на сукане от биберон и гърда е много различен и бебетата се объркват.
Книжките за бременни и захранване:всички са различни според разбиранията на автора им.Едни са за изключително кърмене и късно захранване,други за ранното захранване и кърмене под режим.Най-добрата информация за мен е в този форум.Може да се каже,че по него съм си отгледала детето.Четеш и отсяваш за себе си необходимото.Има чудесна библиотека,като за кърмене,така и за захранване.Какво повече ви трябва като за начало.
Раждах секцио,кърмата ми слезе на 4 ден,тогава ми донесаха детето и то си засука веднага.Памперса ми показаха в Родилния дом как да го сменя и как да я къпя.Наистина като се прибереш сама у дома с бебето и всичко ти идва от вътре.Сякаш знаеш какво да правиш.Помощ не искам,само ако се налага да ми гледат голямото дете.С бебето ще се оправя,по  магазините  има готова храна,имам жена която идва веднъж седмично да почиства.Имам пералня,сушилня и миалня.Незаменими помощници са.Така че помощ в домакинството не ми трябва.Нито майка ми нито свеки са оставали у дома,сега пак никого не искам.
Памперса сменях преди хранене,защото първия месец заспиват на гърдата.Сменяла съм и преди,по време и след хранене.Понякога има много акота Mr. GreenНе съм я оригвала.И така...

# 217
  • Испания и Стара Загора
Добро  утро,
ето кафенцето за събуждане

# 218
Добро утро!anita29 ,много хубаво кафенце!
Моят принц вече не ме подритва лекичко,а салта ли прави,усещам го все едно че плува,удря се в корема ми и се отласква към другата страна newsm78.По един-два пъти на ден,но много здраво!!!!!!!!!

# 219
Добро и от мен!
Помпа си бях купила обикновена-не ми свърши работа, така и не можах да се цедя.Живот и здраве тоя път ще се снабдя с хубава, дано стане.
Твърдо за бибите-залъгалки  Grinning
Още от 2-я ден си го къпах сама,мама само ми показа как.
Вчера свеки ме пита колко тежи бебето и като й казах над 800гр изпадна в потрес-ма как така, ми кога щяло да стане 3800.Оффф   ooooh!
Иначе като гледам снимката на 3Д бебе прилича на Божидар  Laughing

# 220
  • София
Добро утро!
Как сте днес, дами? Аз съм в добро настроение, още съм сама в офиса и реших да ви нагледам.
Момичета, много ви благодаря за информацията и куража, които ни вдъхвате!   HugАз понеже доскоро си бях много спокойна как с всичко ще се справя и сега изведнъж ми нахлуха какви ли не мисли в главата. Не че не съм мислила по всички тези въпроси, които обсъждаме, но някак ми се струваше далечно и нереално и не съм се впрягала.
Да ви кажа вчера моят младеж беше много активен, нещо се премяташе май, не знам, ама голяма гимнастика му удари. И вечерта както си лежа на една страна и усещам как нещо мъничко се надига и буквално ми се навря в ръката Heart Eyes Много хубаво беше, за пръв път ми се случва. Предполагам, че беше или краче, или ръчичка. Направо се разплаках, толкова се развълнувах. Някак си в такива моменти осъзнавам, че човечето наистина го има и че вече много го обичам Heart Eyes
Хайде оставям ви засега, после пак ще пиша.
Лек ден на всички!  bouquet

# 221

Твърдо за бибите-залъгалки  Grinning

Ами ако не ги иска,как ще го накараш? Wink

# 222
Добро утро дами!
anita благодаря за кафето  Simple Smile.
Да се похваля вчера бяхме на 3 и 4Д и гледахме беба  Grinning Е, няма такава гледка  - да го гледаш как се движи и усмихва и си пипа крачетата  Heart Eyes! Невероятно беше.
Гледам обсъждате раждането - и аз за сега към Майчин дом съм се насочила поне знам какво да очаквам,а и все пак не отивам на хотел - важното е че са добри доктори там.
Относно помпата - и аз съм в голяма чуденка - миналият път ми даде една позната - и я ползвах само няколко пъти - просто повече не ми е била нужна - дечко изяждаше всичко необходимо и дори и по тази причина не знам за кремчетата - аз си бях купила Гарместан по препоръка на докторката от МД, но май само можех защото съм си го купила, а реално нямах нужда. Та относно тези покупки и аз съм в чуденка както и за тези стерилизатори - такова чудо не съм ползвала - изварявах само шишето от вода в една тенджерка за тази цел! Та и аз не знам... ooooh!
Болните бързо да се оправят! То и нашият тати го повтори отново - докторите не му казали че трябва да се крепи здрав един месец и да му се махат сливиците

# 223
Последните няколко дни,като ви чета и така ми вдъхвате кураж newsm51 и много ви благодаря!и това че усещам бебо силно-вече така си мечтая да си го гушкам и целувам и си го обичам и имам много хубаво усещане че всичко ще мине гладко и се чувставам уверена че ще се справя,макар че в началото ще съм сама,после може майка да дойде!

# 224
Добро утро мили момичета! Докато намеря време да седна на компютъра и вие сте изписали света.

Анита, благодаря за кафенцето!  Hug

Чифлигарова, ние сме си запазили в Поморие стая в една къща за гости "Синьо лято" се казва. На снимките изглежда много добре, дано и на живо и така. Иначе пише, че се намира на 5 мин.от Южния плаж, ако нещо ти говори това. Та живот и здраве ще пътуваме на 25-ти срещу 26-ти и ще бъдем там за 5 нощувки. Ако си по същото време в Поморие, драсни ми на личен мобилния си, за да можем да се видим.

Виждам, че сте подхванали най-сладката темичка. С удоволствие изчетох всичко, което сте написали. Аз докато чаках първото си дете, също ме беше обхванала една тревога, че няма да знам какво да го правя, когато се приберем у дома, но наистина всичко ми дойде отвътре. Някой питаше за кърмата - аз бях секцио и кърмата ми слезе много бързо, още на 2-рия - 3-тия ден. За целта, винаги когато си взимах бебчето за хранене, го слагах първо на гърда и тя така лакомо засмукваше, че ми стимулира лактацията. После я дохранвах със шишето, което ми даваха от детското отделение.

Много от вас съветват да си купим помпи чак когато видим дали ще ни трябват. Тук искам само да споделя моя опит. Когато ми дойде кърмата, вдигнах Т и гърдите ми станаха твърди като камък и умирах от болки. Когато споделих с едната докторка, тя ми каза веднага за започна да изцеждам, защото съм била на път да получа мастит.  Shocked Мале как се стреснах, но помпа никой не ми беше казал да си нося, а тази в болницата беше развалена (тя беше електрическа). Цяла нощ вих от болки и рано на другата сутрин тичах до аптеката пред болницата за помпа. Тогава се проклех, че не се бях подготвила предвалително и се наложи да изтърпя това нещо. Затова сега аз ще си купя ръчна на Авент и ще си занеса в болницата, пък ако не ми потрябва, ще я подаря на някой. Така че наистина добре си преценете, за да не изпаднете в моята ситуация. Аз поне ще я помня цял живот.

Леле момичета, днес трети ден съм си вкъщи с малката и направо нервите ми не издържат. Тя вече е по-добре и прави беля след беля. Направо е пощуряла, а аз вече нямам сила за нищо. Всичко е станало за чистене, трябва и да сготвя днес, но тя ми изцеди силичките още от сутринта. Направо е грехота да го кажа, но нямам търпение в понеделник да я дам за последни две седмици на детска преди ваканцията. Никога не ми е стопявала лагерите толкова много и то при условие, че си играе сама и т.н. но просто е като ураган. И това е като е болна, представете си как е като е здрава.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт