СЕПТЕМВРИ - 09'24

• 13 304
  • 305
  •   1
Отговори
# 240
За помпата: И аз съм за ръчните, говоря от опит. Аз ползвах тип-спринцовка и бях доволна. Тъй като имах кърма, замръзявах във фризера и после вадих като ми намаля. Хубаво е да си вземете помпата в родилното. Кърмата не тръгва веднага след раждането. При мен тръгна на следващия ден, но аз се наложи да си помогна с помпата, тъй като имах явно запушени канали. Аз съм фен на Нук и на Авент марка.

Стерилизатор имам за микровълнова - Авент. По-голям е от другите и ми беше много удобен.

За бибероните: Ползвах анатомични биберони. От опит мога да кажа, че когато бебето се научи с биберон е по-спокойно. Те имат нужда да задоволяват смукателния си рефлекс. Не се страхувайте от отказването на биберона. Аз на 1 г. отказах малката и стана бързо, по плака малко , но разбра, че вече няма и повече не й го дадох. Няма да забравя този момент, защото според мен точно в този момент тя като че ли стана по-голяма. Вече не я възприемах като бебе, с отказването на биберона, като че ли тя осъзна, че вече е голяма.

За къпането със сол: Аз не съм го пробвала. Знам, че се правело да не се поти детето. Според мен е въпрос на ген това.

# 241
pocahontas80, аз желязо пия на ампули, първата седмица по две на ден, а след това по едно. Лекарката ми каза, че може да се наложи да го пия докато родя, а аз вече не го понасям Sick Чудя се как да го пия - в сокове, с вода, просто като го изпия и едва се удържам да не го върна.
Между другото на два пъти го направих. Ама втория път беше защото пътувах в една маршрутка и като слязох, повърнах насред пазара Embarassed добре че си имах пликче в чантата, ужас. Нещо май идват месеци, които приличат на първите три Simple Smile
Ние за бебето още нищо не сме купували, правим ремонт сега, последната ни покупка е хладилник Mr. Green А, дадоха ни един стерилизатор, ама той е без упътване и днес това гледах как се ползва. Мисля, че ще се справя Simple Smile

# 242
  • София; Дружбето
За къпането със сол - освен кожни проблеми нищо друго няма да постигнеш. Дали ще мирише като се изпоти или не си е до гените. Най-добрият начин да видиш колко е гадно е сама да се изкъпеш със солена вода или след море да не се изкъпеш със сладка. Знаеш как кожата започва да сърби и се зачервява, а бебешката е в пъти по-чувствителна
За котето - твърдо за животно в къщи. Моята не е ваксинирана, но не излиза никъде, не сме имали проблем. Бебето се престраши да го подуши около 3-я месец, преди това сама го избягваше. Сега са си дружки, играят си заедно и дъщеря ми е котколюбец до дъното на душата си Crazy

# 243
За къпането естествено против-имам предвид със солта де, Тсвета е дала много хубав пример и много нагледно обяснява нещата.

# 244
  • София
VioletaSD това със солта много странно но и моя мъж го бил чувал не знам от къде  Shocked той не знае много други неща, но това от къде го е чул направо ме изуми  Shocked Според мен е пълна глупост, да не казвам, че с моята племенница не са изливали водата с която са я къпали вечер, че не знам си какво, и бързо я прибираха преди да залезне слънцето пак заради не знам си какво. Аз ако следна да ги спазвам тия неща  ooooh!
За котката - аз съм твърдо против да е в къщи при бебето. Имаме точно този спор в момента с мъжа ми и от месеца само се караме за това. Освен че пускат котката навън, където ходят другите котки, а после ми се катери по маси, печки и няма да казвам каква мизерия оставя  #2gunfire Толкова си промених мнението за животните, че направо ме е срам от мене си  smile3538

# 245
момичета ,здравейте.На вас къркорят ли ви коремчетата.незнам  от храната ли е или бебко нещо се цупи.Понякога рита като футболист,понякога лекичко и едвам едвам.Ама тва къркорене от един два дена не зная защо е на моменти?случва ли ви се?

# 246
  • София
fyrty аз го усещам по същият начин като теб, понякога силно, но в повечето пъти като гъркорене на черва  Wink

# 247
KYLIE   значи да не се тревожа Simple Smile  .а понякога като почне да се върти направо изтръпва коремчето  и такива чудати форми приема  Laughing     сутрин като се събудя и ме болятъ крачетата и таза и той рита да ставам,ама като ми се спи.Тия два дена колкото и да ме рита сутрин не мога да се отлепя от леглото.Днеска сутринта поне 2 часа рита и после спря,явно заспа и сега кротко на моменти си подритва и се върти.Незнам при вас как е ,ама моя се върти постоянно-до онзи ден  сякаш гръбчето му беше долепено до моето коремче а крачетата или ръчичките(незнам)  ме ритаха по  пикочния мехур и  под пъпчето.обаче е страхотно да го усещам как мърда и рита,спокойна съм!

# 248
  • София
fyrty той моя не е от особено активните  Mr. Green ритка си по 10тина пъти на ден ама не е нещо кой знае какво, пък и аз имам "удоволствието" да съм с предна плацента и предполагам затова не ги усещам силните ритници  Wink

# 249
  • София
Благодаря ви за отговорите, аз реших засега да пия по едно пакетче на ден, пък ще видим.
А как спите през нощта? Смисъл не дали ходите по 100 пъти до тоалетната, това е ясно, а дали все още можете да си намерите някаква удобна позиция за сън? Защото за мен това вече е мъка...На дясната страна корема ми натиска жлъчката, по гръб се задушавам, на лявата страна ако лежа беба почва да рита, може би така на нея й е некомфортно...Всяка вечер се въртя в леглото и все ми е неудобно  Rolling Eyes Вие как спите? Пробвах и възглавници да си слагам около мен и под корема и между краката, ама не става, умирам от жега така  ooooh! Вече не знам..

# 250
момичета ,здравейте.На вас къркорят ли ви коремчетата.незнам  от храната ли е или бебко нещо се цупи.Понякога рита като футболист,понякога лекичко и едвам едвам.Ама тва къркорене от един два дена не зная защо е на моменти?случва ли ви се?
и на мен ми къркори Laughing

# 251
  • Испания и Стара Загора
pocahontas80 аз вече не ставам през нощта да ходя до тоалетна.Най-удобно ми е да спя на дясно.На лявата страна,като легна и бебка много ме рита,а аз пък имам чувството че не ми стига въздуха да дишам.За това основно спя на дясно и по-рядко по гръб. Peace

# 252
  • София
На мен също ми става трудничко вече да си намеря поза  Confused Спя или на ляво или надясно, но пък ме заболява корема по някое време и се събуждам да се завъртя. По гръб ми е супер удобно, но пък четох, че не било добре да се спи така  Confused За пишкането ... ставам поне веднъж, а като се сетя че тоалетната ни е на долния етаж ...  Crazy

# 253
VioletaSD За котката - аз съм твърдо против да е в къщи при бебето. Имаме точно този спор в момента с мъжа ми и от месеца само се караме за това. Освен че пускат котката навън, където ходят другите котки, а после ми се катери по маси, печки и няма да казвам каква мизерия оставя  #2gunfire Толкова си промених мнението за животните, че направо ме е срам от мене си  smile3538

Хич ,не ме е срам ,аз съм против -мястото на животните не е в къщи ,каквато и хигиена да прилагаш.Още като разбрах ,че съм бременна първия път и котката замина за село ,да не говорим ,че преди това имам един спонтанен и цялата вина за това си изсипах върху нея -реших че тя е причината ,почнаха се едни изследвания за токсиплазмоза и какво ли още не .......
А това ,че може да задуши бебето и аз съм го чела - от ревност един вид ,но дали е вярно не мога да коментирам .
И аз преди уж харесвах животни ,но като я видях да се катери по масата ,да ходи до тоалетна във ваната ,където се къпем и да ми лежи на възглавницата  Sick,за космите из цялата къща да не споменавам ,че после 6 месеца все намирах по някой.
Не обичам животни в къщи ,косми ,фекалии и други екстри - не ,мерси .Колкото и да било полезно децата да общуват с животни и какво ли още не ....... в моя живот -няма да стане Stop.

# 254
Благодаря за отговорите момичета Simple Smile
За солта и аз съм на същото мнение като вас,но свекървището  Twisted Evil ми налива такива акъли,че така се правело,за това реших да се допитам до вас,тъй като на нея нещо и нямам вяра,въпреки,че е отгледала 3 деца.Такива праисторически разбирания има тази жена!!!!Честно казано,направо ме обвзема ужас,когато си помисля,че някой ден ще се наложи да и оставя беба за нещо и тя ще реши да прилага "разбиранията" си върху нея!!!Няма да ви казвам онзи ден как ми обясняваше какви отвари се правили ,когато детето имало колики.....Писна ми да и обяснявам,че е минало доста време откакто е гледала последното си дете (преди 28 години!!! ) ,че нещата са доста променени от тогава и че сега има какви ли не мазила,препарати и т.н. ама тя само ми клати глава и ме гледа като статуя...... #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт