СЕПТЕМВРИ - 09'24

• 13 387
  • 305
  •   1
Отговори
# 195
  • където има любов
Момичета и аз като си гледам лентичката и се чудя,кога мина времето...
Нищо не съм приготвяла още,но нали сестра ми роди скоро и мисля да ползвам някой неща от нея-други имам от Алекс.
Киара ,вие кога ще почивате в Поморие?И къде ще отсядате?защото ние всяко лято почиваме там-на гости и сега мислим пак да отскочим към края на Юни,та може да се видим.

# 196

Нищо не съм приготвяла още,но нали сестра ми роди скоро и мисля да ползвам някой неща от нея-други имам от Алекс.

И аз така  Peace Още не съм купувала нищо.
Днес ходих до работа, никой не вярва,че съм в 7м.Мислят си,че съм в 4-5  Crazy А то времето си мина...

# 197
*clara* ,ти направо ме развесели!вдъхна ми увереност Hug

# 198
За помпите -аз преди бях с една от 5 лева най-обикновенна и съм доволна ,доста месеци изкарах без проблем с нея ,като се има впредвид ,че се цедях и давах ,защото Валя не ми искаше гърдата ,но сега вече имам нет и само се ровя и чета -загледах се и по една на Чико -28 лева ,днес в един магазин я разгледах основно .

А за помощта -както вие си направите ,моята свеки още от първия ден като попита какво да прави и аз почнах - "Детето си е за мен ,ти готви ,чисти ,простирай и глади " и така е и до днес .... Joy,то не е за хвалене -ама нито готвя ,нито чинии мия .
Тя е пенсионерка ,по цял ден се чуди какво да прави - и аз и намирам работа .
Исках да купим миялна машина ,но мъжа ми каза - "За какво ти е ,ние си имаме" Mr. Green.

# 199
  • София
Тамън се върнах от офиса и гледам изписали сте света..
Аз само не разбрах тези кремчета за зърната от сега ли да се мажа или след раждането? newsm78 Моя мъж като ме зацапоти вечер с Мустелата, то и на зърната отива - това лошо ли е?
Някой пита за крем с невен - свекито прави сама. Взимаш цветя невен, ама само цвета без дръжките, нарязваш го и го пържиш с  чиста мас. След това се прецежда и го слагаш по кутийки. Носи ни жената да си мажем петите Laughing
Още нищо не съм купила и аз. Оглеждам се в помпите на Авент / явно съм уцелила марката без да знам/л Пак въпрос - В родилното има ли помпа? Аз откъде да знам дали ще имам кърма или не за да си купя помпа? А не е ли нехигиенично целия етаж в болницата да ползва една помпа? Ох голямо съм мрънкяло Confused
За литературата - има една нова книга +Хранене на бебето" , която цитирам"съдържа най-новите препоръки на Световната здравна организация за кърменето, захранването и" и т.н. Мисля да си я поръчам

Сега да се оплача - направих си самоинициативно изследвания кръв и урина. Имам белтък в урината - това май е албумин нали? Холестерол завишен - 7,95/реф.3,30-6,40/ Триглицериди завишени 2,75 / реф горна граница 2,10/ Утре ще ги занеса в ЖК ама откакто лекарката два пъти премери главата на едно и също бебе и нямам много вяра...пак ще ровя в интернет.
А да и друго - микробиологията чиста, но пък имам страхотно рядко течение, което не се знае на какво се дължи. Не че ми пречи, ама все пак Thinking
Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.  - Ей много го мразя тоя момент

Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.

# 200
привет дами Simple Smile

не мога да ви смогна Simple Smile сега като трябва да обучавам някой и отива ми отива много повече време в работата, отколкото като си върша всичко сама...

Аз също още нищо не съм приготвяла за бебето. Все още живея с мисълта, че е рано. Може би още не съм психически подготвена да мисля за това. Настроила съм се да раждам Септември месец Simple Smile

анита, май и аз ще съм така.... Аз нямам никаква идея какво да правя с бебето, как ще разбера от какво има нужда.  newsm78 Може би всичко е въпрос до майчински инстинкт.

Валката, и аз мисля, че майчината интуиция върши много добра работа за отглеждане на детето. Е.. има много полезни неща и в интернет пространството или в книгите, но все пак като че ли една майка най- добре знае как да отглежда детето си.
И аз съм против прекалената стерилност и хигиена. Както казва една приятелка- от време на време е полезно да приема " Витамин Боклук " Simple Smile

По отношение на кремчетата за зърна- аз съм чувала много добри отзиви за Лансинох, както и за това на Авент. И двете са без отмиване. Мисля да почна да се мажа месец преди термина.
Помпа за кърма- мисля да си купя след като родя и видя дали изобщо ще имам достатъчно кърма... Знам, че на Авент са много добри.

Бубара, и моя баща прави такива кремчета Simple Smile Много добра работа вършат. Преди време беше правил един с пчелен клей и беше много добро средство за бързо зарастване на рани.
Иначе на нас ни дадоха пресен зехтин от Гърция и смятам да направим мазило с невен и лайка Simple Smile

# 201
Когато родиш веднага ли ти идва млякото? Кога започваш да кърмиш?
Ако примерно млякото ти дойде след 1-2 дни детето какво яде? Ако примерно му дават в болницата адаптирано, логично ще трябва да си носиш и шишенце...

# 202
ами неки, аз доколкото знам при повечето майки в първите 1-2 дена тече коластра, която е достатъчна за бебето, защото коремчето му е колкото орех. След това идва кърмата.
А иначе в болницата може да дохранват бебетата с АМ- имат и шишета и АМ Simple Smile

# 203
Здравейте.
Нека се изкажа като минала веднъж по пътя  Mr. Green

Като родиш кърмата не ти идва веднага (поне моята не дойде, и коластра нямах), трябва да я стимулираш - т.е. с помпа. Носиш си твоя.  Ако си с операция може да минат до 5 дни, докато кърмата "слезе". Междувременно сестрите ти носят и шише с АМ, но лично аз си го остявях само за краен случай, защото беше с един биберон с огромна дупка и бебето направо се давеше. По тоя случай да подчертая, че колкото по-малко е бебето толкова по-тясна трябва да е дупката на биберота. Неслучайно те са клесифицирани по възраст. Така на бебето му е по-трудно и полага повече усилия, които са равни на усилията когато суче от гърда. Пък и в началото бебоците са лакоми и ако е прекалено широка дупката може да се задавят и да повърнат.

За помпата - пробвах няколко, накрая си взех Авент и се родих. Препоръчвам я с две ръце.

За кремчето - ползвах Гармастан, много ми помогна, че такива рани имах, все едно някой е искал да ми отхапе зърната  Joy

За стерилизаторите - нямах, изварявах всичко в една тенджерка, купена специално за това. Отчитам го като грешка и сега ще си взема (всъщност вече са ми обещали един за микровълнова). Имах и разтвор на Чико за студена стерилизация, но така и не го ползвах, нещо не мога да си го представя като процес. Стерилизирах до 6 месец. В началото - на всяко хранене, после по-рядко и накрая - по веднъж на ден. След 6 месец спрях да преварявам водата и ползвах изворна.

За бибероните - твърдо ЗА. Невена нямаще пренетции дали е силиконова или коучукова, имаше и от двата вида, предимно на НУК.

И много ви моля, каква е тая трескава подготовка? Има още 3 месеца... аз си седя спокойно, че не ми се иска да предизвиквам съдбата.
Иначе за майчината интуиция да ви кажа - как беше при мен  Mr. Green. Прибираме се от родилното наобяд. Вкъщи камара жени - майка ми, свекърва ми, зълва ми, сестра ми... Невена спи. След известно време се събужда и започва да реве. Гледам я аз и не знам какво да направя. Нахраних я криво-ляво и пак я оставям в кошарата. А майка ми вика "А памперса няма ли да смениш?" и аз гледам тъпо и отговарям "Ми не знам как...". Та така, първите няколко дни ще се чудите на кой свят сте, но бързо ще се оцеферите, обещавам. Не искам да стряскам никого, просто споделям собствения си опит. Естествено, още от първата вечер вкъщи сама съм си къпала детето. Свеки остана 3 седмици вкъщи (тя е пенсионерка, а майка ми работи - начална учителка е и тогава точно беше началото на уч. година), но се занимаваше само с домакинска работа и евентуално да пази бебето за половин час, докато се изкъпя.

Това за сега, ако се сетя нещо ще пиша.

# 204
Май като го родя това бебе само ще го гледам и ще се чудя какво да го правя Tired Вече почвам да си мисля, че няма да се справя с нищо като хората.
Да не ви минават такива мисли през главата  Naughty ,повярвайте си , не се терзайте с такива мисли  Hug.
Не е нито толкова страшно,нито толкова трудно .То малката душица в началото иска толкова малко неща,че ще видите как всичко само ще си потръгне.
На милото най големите му притеснения бяха как ще го чувам бебчо ,когато плаче нощем  Laughing,че аз спя като пън,не чувам нищо,когато се роди Мони бях като пружинка,само тихичко да мръннеше и аз съм скочила  hahaha,но милото така и не го чувам да хърка....а е като дъскорезница  Joy
anita29,много добре го е казала,на практика точно така се получават  нещата  Peace.
bubara,не знам при вас как са нещата ,но в Майчин дом -Варна искат да си носиш помпа,това беше единственото което искаха,всичко друго памперси,дрехи,мляко ,че и превръзки беше от там ....на мен дори биба залагалка ми предложиха  Joy
Аз раждах с операция ,на другия ден вече се кърмехме.
Ето  инфо ,за кърмата след операция

# 205
  • София
 Миринда избирам те за моя вестителка!! А понеже си с опит и си от квартала още тази седмица ще си взема един тефтер да си записвам какво казваш относно бебетата като се срещнем. Много има да обясняваш да знаеш Naughty
Горска за "витамин Боклук" Моята приятелка, която има три деца разправяше, че на първото много треперила, то стерилизирала, то изварявала и т.н. Вече на последното вика 7"То падне биберона на земята, аз го замия и пак в устата" Grinning При първото дете беше купила даже оная скъпата прахусмукачка /2000 долара дето струваше и чисти де що види/, а при последното вече имаха 2 хамстера, 2 кучета + рибки  т.ет косми и боклук колко щеш:35:
Ех Поли благодаря за инфото

# 206
здравейте момичета.Зачетох се по статиите за кърмене.Кога трябва обаче да се смени памперса-защото пише че ако се смени след хранене бебето можело да е заспало и да го събудим.Ако го сменим преди ядене-може да го напални докато се храни ?Мамите с опит какво ще посъветват.И оригването кога се прави.

# 207
Когато родиш веднага ли ти идва млякото? Кога започваш да кърмиш?
Ако примерно млякото ти дойде след 1-2 дни детето какво яде? Ако примерно му дават в болницата адаптирано, логично ще трябва да си носиш и шишенце...

Неки, в Гърция ли ще раждаш? Ако да, виж дали нямате някакви класове за грижа на новороденото към болницата, към която ще раждаш. Също почни да четеш полека темите за къремене в кърмаческия. Много са полезни и видях, че се припокриват с това, което ни казаха при тура на болницата, в която живот и здраве ще раждам.

# 208
Чифлигарова, моето раждане беше напът да завърши с форцепс - два часа правилно, но неуспешно напъване  ooooh!. Спаси ме един млад доктор, който много добре знаеше как да ме натисне по корема и да помогне и на двама ни с Кристиян  Peace.Разбирам те, че не искаш секцио, но каквото се наложи това  Hug
Неки, моята коластра дойде на 4 ден. При достатъчна упоритост от страна на майката, това че детето е захранено с АМ не вреди на кърменето  Peace
Относно помпите - на мен лично най-лесно ми беше ръчно, но може би защото кърмата ми бе все в недостиг и помпата нищо не можеше да изцеди  Crazy
На всички майки, на които им е за първи път - очаква ви нещо прекрасно, странно в началото, но когато свикнете ще се чудите как сте живели без това, а когато пък децата почнат стремглаво да растат, ще се чудите кога мина това време и даже може и да ви липсва Mr. Green

# 209
  • София; Дружбето
Аз памперса го сменях след като се събуди, преди ядене няма смисъл, защото ще бъде наакан много бързо след това. Не съм оригвала Rolling Eyes никога не съм имала проблеми с това.
За кърменето - аз пак имам коластра от 4-я месец та бебето ще цока коластра докато ми слезе кърмата. На мен ми дойде на следващия ден още сутринта кърмата, с помпата освобождавах напрежението, защото в началото имах чувството, че ще ми се пръснат гърдите.
И аз не бях държала бебе никога през живота си, но млаката я метнах на цица набързо и установих, че не е кой знае какво и не е чак толкова чупливо Crazy Първият памперс го смени веки, колкото да видя как става и това беше. От там нататък се оправях сама с лапето. Само като ревеше много откачах и свеки ме отменяше.

Общи условия

Активация на акаунт