Май се търкулна,Юни дойде-мислим вече за морееее

• 15 065
  • 298
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте момичета!
Нещо все още не ми се отдава писането, но искам да ви нагушкам и да ви кажа, че мислено съм с вас  Hug Hug Hug
Хриска, много бързо да въведете в ред хормоните и да се похвалиш с най-добрата новина  Peace
Исе, много неприятности ви се струпаха на вас.  HugХайде това лято да се закалите и всичко да отшуми.
Светълче,  Hug и най-добро стечение на обстоятелствата за твоето бабче.
Мърморанче, нека детето си определя режима. Какво толкова? Дени на 42-рия ден спря нощното хранене и караше по 10-12 часа без да се буди и без храна, но през деня  се е случвало да ядем през 1-2 часа. Мисля, че и при нас към 5-6 месец нещата се нормализираха и започна да се храни на 3-4 часа. и се кърмим успешно Peace
щях да пиша още, но ме викааааааааааааат Mr. Green

# 46
  • София, "Младост 3"
МЪРМОРАНЧЕ, ако не можеш...ако детето не се справя - не си го слагай на сърцето
не успях да храня нито едно то бебета си с кърма - ела да ги видиш напук на проблмите им какви сладури са!
никой не е умрял от изкуственото мляко! и по-малко човек не става и връзката майка-дете не се губи...
и липсата на възможност да кърмиш не те прави по-малко майка или по-малко загрижна или нещо друго!
така че ЧСПОКО! знам колко ти тежи и т боли...но само това ти трябва след толко стрес - да се чувстваш и виновна че н можеш да кърмиш...
целувки и си гледай щастието...не кърмата!

# 47
Ники може ли да си направите срещата около 20-то число, когато ще бъда в София, че да мога и аз да ви видя  Mr. Green

Фивка, тогава ще съм на морето, но с другите може като нищо да се видите. За жалост тогава няма да присъствам... но ще стискам палци за теб от морето! Около 20ти ли ще ти правят пак операция за септума? Айде това дано ти е последното изпитание, че вече много преживя... Hug Hug Hug

# 48
  • Виена
Мацки, има шанс да си дойда още този месец... Да видим  Flutter
Ники, като гледам само ти си доктор тука  Thinking. Провъзгласявам те за Войвода на локалната ни Ла Лече Лига  newsm80 Ако някой има алтернативно предложение, готова съм и плакати да ти направя, и да съм застъпника ти в изборите   Whistling  Имам и фотомодел предвид  Wink Може и да сме много млеконадойни, кой знае Mr. Green. Но пък при мен на два пъти в първия и втория месец спираше кърмата. Правих си масаж с олиото на "Веледа" (има го вече и в България, но всичките им продукти са между 50 и 100% по-скъпи от тук  #Cussing out). Гладно бебе не се приспива, но пък и АМ не дадох. Заинатих се като сектантка и не съжалявам. Няма по-мързелив начин да си гледаш бебето от този да го кърмиш на поискване. Данданията с изваряването на шишета и биберони, самият избор на такива...  ooooh! си е къртовски труд в сравнение с изваждането на една цица.  Wink За ползите за самото дете има написано достатъчно. Така че, който има мляко, най-добре да си кърми и да не се предава на атаката с адаптето. Не визирам неизбежните ситуации, но те статистически не били толкова много... Не съм компетентна обаче по въпроса с невъзможността да се кърми и само препредавам прочетено  Peace За лук бях чула и като го споделих с една тукашна консултантка, тя направо се втрещи и каза, че бебето ще се скъса от колики. Аз все пак пробвах и не спах цяла нощ и цял ден  ooooh!. След още един ден всичко отмина и повече колики май не е имал, освен инцидентно чат-пат. Но лукът в суров вид ми влезе в организма след доста месеци. Чай за кърмачки пиех в индустриални количества, та чак беше почнал да ми харесва като Кока-Колата  Mr. Green
А за ходенето по странство... Кога това? Я колко сме НогУ, все ще се намери цица по заместване за Белка, че да не забрави сученето  Wink А ти с помпата все ще се справиш за тия дни... Viele Bussi und Liebe Grüßi за педиатърката ти!  Hug

# 49
Няма по-мързелив начин да си гледаш бебето от този да го кърмиш на поискване. Данданията с изваряването на шишета и биберони, самият избор на такива...  ooooh! си е къртовски труд в сравнение с изваждането на една цица.  Wink

Ех, къде беше ,когато Вики беше бебе да ми го кажеш това.  ooooh!  Grinning

И аз пък искам на среща. Peace

# 50
А на мен ми е малко тъжно и сдухано съпругът ми ще работи в София вече от вторник а ние ще си седим тук в Плевен засега с бебка при наште, но няма как трябват ни парички а тук е много трудно. Уж там където работеше в Пловдив бяха спрели временно дейност фабриката, но май е за постояно и се ориентирахме към столицата ще ми липсва Пловдив,утешавам се че е за доброто ни бъдеще.
Ииииии представям ви най-малката даже невръстна хакерка-Цветильонка! Ето тук се е развихрила: http://media.snimka.bg/3256/012766913-big.jpg   А ето тук е изненадана от мен: http://media.snimka.bg/3256/012766897-big.jpg   лоша майка съм да знаете не й позволявам да си играе с лаптопа и това си е!

# 51
Тале,голяма е сладуранка малката

# 52
Леле, Тале, тя голяма бузана твоята мацка. Пу-пу, кукла.
Аз и тук да попитам по-компетентните. Моята мома не иска да суче, и това си е. Хапва малко от първата цица, и спира, и край, само гледа умно. А като стисна цицата , има още мляко. Обаче тя си кротува там, и това е. А като й дам другата цица, започва пак да суче. Как да я науча първо едната гърда да изяжда. Тя така ми яде само предно мляко  Sad
 Hug на всички

# 53
Марморанче, обърни се към Бу, Хедра, Айла (пише и при вас в майската тема ми се струва) или някое от другите момичета-консултанти от кърмаческия. Със сигурност ще се отзоват и ще ти дадат ценни напътствия. Може да имат предвид някоя кърмачка от Бургас и даже да се срещнеш с нея за напътствия.  Peace Щом имаш желание да кърмиш, опитай се. Не винаги се получава толкова леко и безпроблемно, но ти ще прецениш докъде да стигнеш в опитите. А ако решиш, че резултатите са добри, педиатърката може да получава информация, която очаква.  Wink Нацелувай на Божидара крачетата.  Heart Eyes
Тале, Цветето е страхотна и този път на снимките.  Heart Eyes
Светле, честито ви топване в морето.  Grinning За бабчето, дано да има дни и години още пред нея и да пребори гадната болест.  Praynig
Фивче, ще стискам палци всичко вече да се оправи след тази интервенция и после да дойде време за действия и чудодействия  Praynig Hug. За среща все още съм с прекалено неорганизиран график и зависима от времето, но ще положа усилия да те видим по женски, ако имаш желание.
Ники, на вас приятно море, но май преди това ще те навестяваме семейно.  Blush

Ние за сега плуваме в морето-корито. На другото море май ще се покажем в края на лятото, но ЖЗ. То не точно море ще бъде нашето, а цър-пър с ол инклузив при баба-свекърва.  Mr. Green

# 54
Здравейте
Аз да се оплача,че въпреки телка на малчо,който дава уж предимство за градините-ПАК не сме приети Tired

Мърморанче,Хриси беше така-въобще не искаше да засуче.Започва и след 3мин.спира, направих опит да се цедя и да му давам,ама......без особен успех, едно е бебо да стимулира,друго е помпата.Много беше мързелив Mr. Green

Тале,много искам да я нащипа тази бузанка Heart Eyes Hug
Лека на всички

# 55
  • Бургас
Мърморанче,  - конкретна ли гърда отказва или просто тази, която предлагаш?  Моят Ники не харесва особено дясната ми гърда и като се заинати го слагам в поза футболна топка и той си мисли, че яде от другата  Mr. Green
Малко е неудобно, докато свикнеш, но после вече  няма проблем  Peace  Или я вдигни, оригни я, и пак я слагай на цицата. На тази възраст от коликите те често искат да поспрат и да се оригнат, защото ги наболява коремчето.
TALETO - много готино сладурче си имаш   bouquet А за тати - наистина е много кофти да живеете разделени, но за съжаление такъв е животът момента...важото е любов да има  Hug
isepise - много съжалявам за ДГ, не можеш ли да си търсиш правата в инспектората, след като имате ТЕЛК?
рони - мтного ми стана смешно описанието на морето  Laughing Бабите са хубаво нещо при наличието на отрочета  Wink
И ние открихме плажният сезон, по-скоро Мария. Не можеш да го извадиш от водата това дете  Rolling Eyes Аз от студ не влязох, а тя не излезе  Laughing Ама сложна работа с две деца, багаж и чадъри на плажа ...Търсим плаж да е макс. близо до паркинг, ама много трудно се намират такива местенца в днешно време  Cry Пак ще се ходи на Каваците  Wink

# 56
Марморанка, предното мляко е по-гъсто и затова го предпочитат бебоците и Цвете беше така цокне 2-3 минути и край дохранвах я в последствие изобщо отказа да суче и започнах да се цедя и я давах разреди се кърмата бебе гладно реве дохранване така обаче свърши кърмата няма стимул и всичко това трая 2 месеца.  TiredПиша ти това за да не се отказваш не ми се иска и при теб да се получи така желание имаш. А за млякото като повръща смени го.
Исе, леле ама голямо чудо е с тези градини вече не им разбирам критериите,точки и т.н. Rolling Eyes
Лек ви ден на всички!
П.С. Светле, как е бабка ти? Hug те

# 57
  • София
Завърнахме се от краткото двудневно море. Голяма радост е голямата локва, Лора се размаза от кеф.
Водата студена, Лора пръхти като магаре, ама ме дърпа навътре във водата. Размазахме се тотално.

Гледам , бистрите темата с кърменето,  newsm78 хммм... колко може да се пише и говори за това.
Аз проблеми да чукам на дърво си нямам. Детето си яде когато си поиска, тъй като вече се храни и
с нормална храна, цока по-рядко, но мама кравичка мляко си има. За мен голяма грешка е да се
храни детето под час. Весето може да сподели горчивия си опит от това, резултата беше , че малчо
спря да го кърми ... и всичко благодарение на "подходящите" съвети на педито.
Само да кажа , че ние продължаваме да си се храним нощно време, и това не ми тежи по никакъв начин.
Имало е моменти , в които съм си казвала, че ще ми е по-лесно като спра да я кърмя , но като се сетя
как ще ми липсва блаженството изписано на лицето й , ми се доплаква. Да, всеки взима решенията си сам,
има някои жени на кито им тежи и смятат за по лесно храненето с адапте, когато има причина за това ,
разбирам, но търсейки само удобството на майката е те това хич не ми е ясно. Да подчертая, че нямам някоя майка в предвид,
да не стане объркване и да реши някой , че му ям г.... . Аз чай за кърмачки пиех рядко, не знам колко точно стимулира.
Пия си течности, понякога нямам възможност да се храня редовно, и пак си имам кърме (колко наситена с полезни съставки, незнам) ,
но гледам да си се храня пълноценно за да не лишавам детето.За лука, знам че се яде под формата на яхния, така са ми казвали.
 На децата им харесвало ужасно много, аз честно казано не съм пробвала.
Ям си лук под всякаква форма. За щастие Лора не е имала проблем с корема, коликите ни подминаха, имала е неразположение за седмица и
дори не мога да го нарека неразположение. В това отношение съм много благодарна. Исках да кажа ,че сме се кърмили на по два часа,
не издържаше три часа без мляко, понякога сме имали и по- малки паузи. Водата категорично ми беше отказвана, и това не ме притесняваше
по никакъв начин, сега в жегите пие вода с голямо настървение, сама си посочва. Ние заминаваме трайно за морето на 12 , в петък ЖЗ.
Така че ако има някой по южното черноморие да се обади, за да можем да се видим, ще се радвам много. ЦАлифки за сега.
Като имам време ще седна пак.

# 58
TALETO много е сложно с тия градини,но все още имам надежда Praynig

Алинка всички са така с това море.Хриси беше така на Гърция-морето студено,а той въте ше хода,искам да пувам ooooh! Crazy

Ритко ние ще ходим на Китен от 12.07,ако сте там ще се радвам на една морска срещичка Mr. Green

# 59
  • София
Исе, може и Софийска преди това да направим. А от 12 до кога ще бъдете там, че ние нали сме рожденници на 18.7 та ще трябва да празнуваме.

Общи условия

Активация на акаунт