Май се търкулна,Юни дойде-мислим вече за морееее

• 15 071
  • 298
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте и от мен!  bouquet  bouquet
Светле,дано всичко бъде наред с бабчето ти! Hug
За моренцето ние още нищо не сме решили! Аз исках пак към Турция, но милото не иска и да чуе.   Трябвало да сме си тук , та ако не дай си боже стане нещо да ходим до болница в Бургас или Варна.Сякаш в Турция няма болници , да не говорим че по -миналата година на чичо ми му влезе вода в ухото и колко бързо действаха хората , медицинското обслужване си беше на по- високо ниво от нашето.А пък и се дразня ,че е така негативно настроен!
Иначе аз приключих с лекциите и вече и сега остават само изпитите - 4 броя до края на юни. Не ми се мисли как ще се справя с тази постоянна сънливост и бременния си разсеян мозък. Rolling Eyes
Ритка,ти като минаваш към нашия квартал се обади да ви видя със сладурката Лора.  Heart Eyes

# 31
Добър вечер

Шерче ама голям смях падна на ваш гръб Heart Eyes,и Хриси имаше изцепки покрай тез балове
Беше му много интересно като почнат да броят и като ги чуе почва
-Ино,две,тии,четии,пет...............,девет,инайсе,тинайсе-ууууууууууууууууууууууууу Crazy Joy

Ренка ще взема да я викна и аз тази фея,пък дано успее да ни отърве от бибите Mr. Green

Айде лека Hug Heart Eyes

# 32
Здравейте момичета ,
във вторник бях в Плевен  и си взех вече готовите резултати.
Излезе че имам доста завишен TSH , при референтни граници 0.34-2.5 моя е 4.31
TAT е почти десет пъти над нормата каза Конова , 63.50 при реф. стойности <4
MAT също е висок 910.00 при реф. стойности <9
IgM e 10.86 (+)
IgG e o.419(+)
Пращат ме на консултация с ендокринолиг , защото явно имам проблем с щитовидната жлеза , и заради тези завишени резултати. Конова каза че с такива стойности на хормоните вероятността да имам успешна бременност е почти нулева.
Съвета и е да си вкарам първо хормоните в норма и тогава да започваме опитите.
Иначе ми назначи и терапия , със всички екстри: фраксипарин , аспирин ,вливания на Имуновенин поне 5 , въобще пълна програма.
Излезе че имам и генна мутация , но е една от най-лесно лечимите , поне така каза тя.
Нещо свързано с Фолиевата киселина беше , трябва да пия 10 пъти  повече от нормално предписваната доза .
Общо взето това е на кратко . Викат ме пак при тях чак след положителен тест.

# 33
  • Бургас
Hriska- - съжалявам, че са открили проблем с щитовидната, но пък от друга страна това е напълно лечим и контролируем проблем.  Аз имам две познати, които след правилно назначено лечение на щитовидните хормони, си имат прекрасни дечица.
И при теб ще стане, търпение трябва  Hug

# 34
Здравейте милички.
АЗ да се отчета набързо докато спим. Днес бяхме на консултация. Качили сме само 130 гр за една седмица  Cry Според педито нямам достатъчно кърма, и малката е много малка още и не може да изсуче нужното количество. И така, ще се дохранваме  Cry Обаче тя много повръща от адапт. мляко.
Ами това е,малко ми е криво че няма да мога още дълго да кърмя, ама какво да се прави, най-вероятно от всичкия тоя стрес  и ми намаля кърмата.
 Hug ви всички.
Още не съм се научила как да пусна снимки, да я видите моята мома  Laughing

# 35
Хриска, първо много да те нагушам  Hug Hug Hug Доколкото съм наясно това са неприятни, но поправими проблеми. Важното е, че е открит проблемът -  така поне ще знаеш с какво се бориш, а и след като го пребориш , ще си по-спокойна за следваща бременност.  Peace Убедена съм,че още тази година ще се похвалиш и на докторката и на нас с положително тестче.  Praynig

Електра, просто мъжо се тревожи за любимото си момиче. Това е. Не му се ядосвай.  Hug А и нашето си моренце също не е лошо. Ние продължаваме да не сме наясно къде ще почиваме.  Joy Така че още събирам идеи.  Peace

Ренка, права си за Берни, но нали пък спомена, че няма нет.  newsm78 Пусни някоя снимчица на малчо, че скоро не си ни показвала тази малка прелест.  Heart Eyes

Шер, ми тъй е то като се ослушваш и не купуваш на детето мадамска рокля за бал, а само мадамски очила - няма да пее много ясно.  hahaha

Рита, мацо, днес не си се отчела.  Naughty  И други дами също...

Аги, къде си? Sad

Мърморанче, недей - не бързай да се отказваш. Има много по темата в кърмаческия. Ние с Дарето имахме една-две такива кризи,но си устоях на ината да кърмя и ето ни - вече кажи-речи 9 месеца си висим само на цица.  Peace Не гледай само кантара. Дарето качва само по 150 -200 на месец, което според докторите е малко, но в крайна сметка не килограмите са най-важното. Има варианти за стимулиране на лактацията. Впрочем как се кърмите - на поискване или на режим? Защото това е от ОГРОМНО значение. Peace

# 36
ХрискаHug Hug Hug умните хора са казали,че открит проблем е наполовина решен проблем, още повече че всичко което са открили е АБСОЛЮТНО ЛЕЧИМО. За ендокринолог запиши си час при д-р Великова , тя помогна на моя приятелка с много сериозни хормонални проблеми да роди 2 живи и здрави дечица, ще помогне и на тебе  Hug Hug Hug
Светле, как е бабчето ти
Моя Шошко тези дни е в стачка, не иска да яде , все още има колики, а и явно започват да го мъчат и зъби , иначе с всеки изминал ден става все по интересен, почти постоянно когато е буден си гука, понякога вика от радост и се кара на играчките

Аз да предупредя, който е тръгнал на море и минава през Бургас да свирка за по кафенце
Хайде хубав ден на всички

# 37
 Светле,какво се чудите, идвайте пак в Поморие и да ходим заедно на плаж Hug Само дето сега ще сме в разширен състав Heart Eyes Ако трябва и плУвници ще вземем...

Хриска, стискам ти палци и се надявам лесно да вкараш хормоните в норма:)) Сега си спомням,че и мойто ТСХ беше по- високо по време на бременността /Зори ми беше пратила някаква статия,че трябва да е до 2, а беше към 4- не ми се стърси точно колко беше/. Ама аз се каних,каних, да посетя Тодорова, и така и не се наканих... Май забравих в един момент...

Електра, и тук ще си изкарате хубаво:)

Мърморанче, не отказвай кърменето!!! Винаги първо я кърми, после дохранвай ако трябва. Иначе кърмата ти ще намалее много и накрая ще спреш да кърмиш. А кърмата,знаеш, е най-ценната храна. Аз като се замисля, мойто дете АМ не е видяло въобще, и все още не вижда де, само цици ..

Сладурана, ще сме в Равда от 20 до 29 юни. Там сме в един апартамент до морето,ама не мога да ти опиша къде точно... там,където е точно над морето,ама отдолу няма плажна ивица,а скали... А кажи сега разбра ли...

Момичета от София, не е ли крайно време да си чукнем една среща, а????????????????????????????????????????????? /на Арианата/ Не сме се виждали от цяла вечност...

# 38
  • Виена
Ах, как ми се идва на среща с вас в София! Надявам се да ви видя през август като си дойдем.
Хриска, бързо да възстановиш баланса на хормоните ти пожелавам. По-малко стрес и всичко ще се нареди по най-добрия начин!
Мърморанче, хайде и аз в хора да не се отказваш от кърменето!  Laughing За съжаление много от педиатрите не са запознати ни най-малко с категоричните предимства на кърменето пред храненето с АМ. Най-точната индикация все пак ти дава детето. Ако е здраво, довери се на инстинкта му, че повръща от АМ. Преди да се решиш окончателно на дохранване, консултирай се в кърмаческия с момичетата от Ла Лече Лига. А всъщност ти сигурна ли си, че са я мерили винаги на една и съща везна?
Хубав ден на всички!  Hug

# 39
Здравейте,
Хриска и аз да се присъединя към казаното до тук.Стискам палци скоро всичко да се нареди Praynig Hug

Марморанче дано не стигате до АМ и малката принцеска да започне лакомо да цока от мами,че да тръгне тази кърма.

Нефче много целувки на непослушен Шошко Mr. Green Heart Eyes

Ники пък аз какво да кажа като с никой не се познавам Crossing Arms,не е честно така.И аз съм за среща Peace

И аз да се отчета,
Хриси вече е добре-да не чуе дявола Praynig

Лек ден Hug

# 40
Благодаря ви момичета за подкрепата и за милите думи.
И аз сега съм малко по-спокойна , че поне проблема е налице и сега остава борбата с него , а след това напред във времето и сбъдването на мечтата ми за второ дете Praynig
Прегръщам ви всички Hug

# 41
Ами, Светле, до вчера я кърмих на поискване, но вчера педито ми се накара, и каза че трябва да спазвам режима на 3 часа, като редувам веднъж едната гърда, и следващия път другата. Сега пробвам така. Но честно казано не знам какво да правя. Много ми е притеснено да не я държа гладна. Днес пак ми повръща от поредното адапт мляко, и повече не съм й давала. Обаче ми изсуква много малко, не знам дали изобщо й стига. Оффффффффф, ще се побъркам да се притеснявам  Cry

# 42
  • Виена
Мърморанче, даваш ли й вода? Не се отказвай от кърменето на поискване. Ако не й стига млякото ти, ще плаче след кърмене. Не задължително от глад, естествено, може нещо от храната, която си яла да й дразни стомахчето. Така че и на това не бива да се доверяваш 100%. Потърси в кърчмаческия педиатър, подкрепящ кърменето и направи консултация преди да се доверяваш безпрекословно на вашата докторка. Но преди всичко ти препоръчвам да се свържеш с момичетата от Ла Лече Лига  Peace
Исе, радвам се, че вече е добре малчо. За детската не се ядосвай. Особено докато има проблеми с често боледуване, детската не е най-доброто местонахождение за детето. Дано да имаш подкрепа и неходенето ти на работа да не е фатално за бюджета, естествено...
Ники, да не изпусна списанието с фотомодела! Ако не съм си дошла дотогава, моля да ми запазиш един брой!  Praynig

# 43
 Споко, Рени, няма да изпуснеш списанието, то ще излезе края на август... Тя ще е почти с година по-голяма, от когато я снимаха... ама си е същата, само дето сега има повече косичка;)

И си мисля,че ние тук повечето сме с такъв кърмачески стаж, че спокойно можем да спретнем една Ла Лече Лига... Рени, Аги, Аничка, Рита, Светланка, Ламята, моя  милост и други има, знам,че пропускам, ама вече доста успешно кърмим. Дали ние сме добри кравички newsm78 или не сме се поддали...
 Мърморанче, аз я кърмех мойта на поискаване и тя се будеше на 4 часа,не на 3. На 2,5 месеца отказа нощното хранене. Като стана топло ядеше със зор по 3 пъти на ден. И аз колко ужас преживях, да не вземе да ми спре кърмата от това неядене. А като си спомня за кърмаческата й стачка и направооооооо #Crazy Прояде на морето, на 5 месеца беше тогава. Първия месец качи нормално- 1,200. Втория и третия- по 600 и след това започна да качва по 100 грама, което си е направо нищо. Но аз съм си избрала педиатърка, която изцяло подкрепя кърменето, и тя ми каза да си продължавам така- щом детето яде и спи и качва,макар и по малко, всичко е наред.  Не дадох АМ. Просто започнах захранването маалко по-рано от времето,което бях определила- на 5 месеца и половина,т.е. само 2 седмици по-рано.
 Кърмех я на хранене от едната гърда. Като цока поне 20-30 минути, я слагах за малко и на другата, но тя обикновено бързо се пускаше. След това  доизцеждах първата гърда. Пиех чай за стимулация на ХИПП. Има и разни храни, които стимулират отделянето на  кърма. В момента не се сещам...орехи , някои казват лук, това аз не съм пробвала, много течности- по 2-3 литра вода на ден... Ако се сетя и друго,ще пиша. И другите да помагат.

И да ви напиша една смешка- мойта педиатърка ме пита- Кърмиш ли още? И аз й казвам Да, ама е крайно време да спирам... И отговора й беше: Недей, тя е все още тоооолкова мъничка Mr. Green Тя самата е кърмила до 2 годинки... Обаче ще имам 2 ходения в чужбина в следващите месеци за по 4-5 дни и не знам как ще стане... Ще трябва да си нося помпата ли...

# 44
  • Варна
Хриска сигурна съм, че ще се справиш с хормоните  Hug. За генната мутация поставям резултата малко под съмнение. Не мога да се съглася, че след като една жена има живо и здраво дете изведнъж изникват някакви си мутации  Crossing Arms
Момичета от София, не е ли крайно време да си чукнем една среща, а????????????????????????????????????????????? /на Арианата/ Не сме се виждали от цяла вечност...
Ники може ли да си направите срещата около 20-то число, когато ще бъда в София, че да мога и аз да ви видя  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт