Май се търкулна,Юни дойде-мислим вече за морееее

• 15 072
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
 Мърморанче, и аз съм на мнение,че започнеш ли да цедиш и да даваш от шише, кърменето ти ще приключи много бързо. Освен ако не си от майките-героини като Шерката Heart Eyes Пробвай с "пробно кърмене" и ако наистина изцоква много малко, може да я дохранваш след това. Така ще си получи кърмата, която има мама и ако още е гладна, ще се засити. Наистина 300 грама за първия месец е доста мъничко. Аз може би така бих направила. Колкото и да е приятно кърменето, ако детето е гладно... А това дохранване може да е съвсем временно и като се успокоиш, че детето ти не е гладно и всичко е наред, да ти се увеличи кърмата. Нали знаеш колко е важно спокойствието в тоя момент, а ти много стрес преживя...

Фивка, Hug Hug Hug

# 91
Момичета, ами тя просто не суче и това е.Сукне 5-10 минути, и после само се забавлява на гърдата. И два часа да я държа,всичко общо от двете гърди ми изсуква 20-30-40 мл и това е. И в момента, в който я отделя от гърдата, почва да реве от глад.
Писах и на Бу и на Хедра, момичетата дадоха много съвети, но моята лигла не иска да суче и това е.Досега пищя пак от глад.Накрая се наложи пак да я дохраня с шишето, та да не умре от глад горкото. Вече не знам какво да я правя.Почти по цял ден висим на цица, но ефект никакъв. Казаха, че сигурно кърмата ми течала бавно, а то било слабо, и не можело да изсуква, умаряло се. А и тя вече взе да ми намаля кърмата, да ви кажа, то като суче само по 5-10 мин., и не може да я стимулира  Cry
 А дали мога да пусна спринцовка в стерилизатора, някой знае ли. Че да пробвам да й давам със спринцовка, да не е от шишето с биберон. Може би пък така ще започне да суче  newsm78

# 92
Ами аз точно така правя в момента. Тегля я преди и след кърмене, виждам че е изсукала 20-30-40 мл /толкова суче/, и след това я дохранвам с АМ.Иначе е гладна, и не спира да реве. Но с това малко сукане, ми намаля вече кърмата. Cry

# 93
  • на дъното
Хайде и аз да се намеся не че искам да давам съвети,но аз вече успешно 5 месеца се цедя и си събирам достатъчно кърма единствено вечерта ми се налага да дохранвам.Вярно е,че по добра помпа от детето няма,но в крайна сметка като не иска и не може да суче и минах на цедене.Въпроса е дали изобщо имаш достатъчно кърма и да ли каналите са как да го кажа,че да не прозвучи смешно от "широките".Например при мен от лявата ми гърда едва само 2 каналчета пускат и с много тънки струйки а от другата са 5 и доста по-широки бързо пълнят шишето така,че пробвай и обърни внимание на това когато се цедиш Peace.

# 94
  • София, "Младост 3"
Хайде и аз да се намеся не че искам да давам съвети,но аз вече успешно 5 месеца се цедя и си събирам достатъчно кърма единствено вечерта ми се налага да дохранвам.Вярно е,че по добра помпа от детето няма,но в крайна сметка като не иска и не може да суче и минах на цедене.Въпроса е дали изобщо имаш достатъчно кърма и да ли каналите са как да го кажа,че да не прозвучи смешно от "широките".Например при мен от лявата ми гърда едва само 2 каналчета пускат и с много тънки струйки а от другата са 5 и доста по-широки бързо пълнят шишето така,че пробвай и обърни внимание на това когато се цедиш Peace.
моите гърди стимулирани с окситацин пуснаха общо 100мл!!!!
за какво хранене говорим? кърмата ми спря сама и с двете бремености и нямаше такава ...цедях преди да се откажа в края на първия месец с МИми 10мл от ДВЕТЕ
така че не е лошо да се провери за какво иде реч, щото ако някой трягне да ме убеждава как с цедене се увеличава млякого...е моето го цедих ппрез 30мин като видях какво става и гърдите висяха като ....хм сравнението е лошо
та при такова количество кърма, аз не виждам какво може да се прави? аз нямам гърди - тесни канали и това си е

# 95
Ами аз от двете гърди успявам да изцедя около 40 мл, но не винаги. Понякога и много по-малко  Cry
Така, че може наистина и да нямам достатъчно кърма. А, Силве, ами пускат и двете гърди поне от 5-6 каналчета, но струйките наистина са доста тънки.
Фивърче, ще трябва да се видим другия път вече. Може би след две седмици пак ще идваме.  Hug
Някой ще ми каже ли как да пусна снимки на моята гладна и ревлива мома, дето само ме ядосва, та да я видите  Embarassed

# 96
Марморанче, прочети в правила, указания..... Лесно е .Написано е подробно .Хайде действай, че да я видим  малката кукла най-накрая! Hug

# 97
Здравейте!

Чета си ас вчера написаното за последните 2-3 дни и гледам Ванюша го захранили и  Shocked. Мислех си, че е на 2-3 месеца и като видях лентичката на Шушка  ooooh!. Ама времето направо лети, и не само чуждите деца растът бързо. И аз като се сетя как миналата година по това време висях пред компютъра и си чаках термина, сякаш беше миналия месец, а след месец ЖЗ ще духаме свещичка.
Силви, и Денис-сладура много пораснал.  Peace
Електра, честита ти синя новина!
Исе, направо ти се чудя как издържаш!? И аз си го помислих това за магията /макар че не вярвам в такива неща/. Ми то вашите изпитания край нямат.  Hug Пращам ти позитивна енергия и вече да ви свършват неволите  Peace
Фивче,  Hug настрой се за хубаво лято и край на изпитания, проблеми, лечение, перипетии а другото лято вече ще сте с един повече  Peace вярвам го
 Hug на всички, че ми се карат Mr. Green

# 98
Ха здравейте
Марморанка аз бях така,знаеш вече писах веднъж.Започнеш ли да се цедиш-почти винаги това е финала на кърмата.Е разбира се има изключения,но явно ти не си от тях за голямо съжаление.И според мен щом не иска да цока от цица,изцеждай се,докато има и дохранвай-все пак е нещо,поема известно количество мляко от мама.
А с какво АМ се дохранвата?А между другото Хриси се роди 2.650 и винаги е вървял по дребен от другите деца,не се притеснявай може да е финна мадама Hug Heart Eyes

Светле,Лили не ме плашете с тези магии,че и без това съм си куку Mr. Green,дано не е вярно Praynig
Сега сме ОК,върнахме се преди малко от вилата,беше много хубаво.

Фивче стискам палци миличка и много те Hug

Зори как е малък сладурко Жорко?

Слави боже колко е пораснал Денис-много целувки Heart Eyes

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 18:19 от isepise

# 99
http://www.bebealbum.bg/picture.php?id=80046 

Ето малко снимки на Макс вместо здрасти!

Напоследък хич не остава време да пиша, попрочитам ви обаче. И снимчици на сладки бебоци и бебочки попоглеждам. С Максим сме все навън, ако не по разходки, то на площадката пред блока. Див, с обелени колена, но пък е здрав. Вчера го водихме за риба, голям купон. В един момент той беше по-мокър от рибата.  Joy 
Чета за морето са се стегнали повечето, ние сигурно чак края на август ще го видим, че татито ни ще работи месец и половина сам на тръстиката.

Hug на всички!

# 100
Просто остнах без думи и ми увисна ченето като прочетох това:
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=133176
Става въпрос за Сингулер,който на свободно струва 100лв.,а другото лекарство-Флексотид е премахнато от списъците с безплатни лекарства #Cussing out ooooh! #Crazy
Е кажете ми в каква държава растат децата ни

# 101
Момичета как сте.Прочетох на две на три ама нали се сещате че в тва хубаво време освен вечер за половин час нямам друго свободно време за компа.
Ние с мишето сме добре, тя вече (отдавна де) е с 2 зъбчета плюс че казва баба, мама (рядко) и неосъзнато. Mr. GreenДнес за първи път се изправи на крачета с моя помощ и беше много стабилна.Явно ще иска да ходи от рано за разлика от сядането което скоро научи.

# 102
здравейте и от мен  Wink
И ние сме все нанякъде в това хубаво време. Днес ходихме на Бачково. Много релаксиращо беше, а Вики се  забавлява и даже спа на поляната  Grinning
Мърморанче, аз умишлено се въздържах от коментари по темата с кърменето. Много ми напомняш на мен самата. Толкова безпомощна и объркана се чувствах и аз. Едно ще ти кажа - всички са прави... но винаги има изключения. Наистина има бебета, които отказват да сучат от мама и това  си е... Моето беше такова. Цедих се упорито 10 месеца, а кърмата ми спря от стрес. Ако не беше станало така може би щях да продължа докато ми издържат нервите.
Нещата не са толкова прости. В кърмаческия форум е нужно да прочетеш 2-3 теми... все едни и същи съвети се въртят. Само дето не на всички помагат, за съжаление. Когато бебчето се роди по дребничко често го има този проблем. А от друга страна все ти се повтаря, че е малко и трябва да яде, трябва расте... Тоя психически натиск оказва голямо значение, защото ти самата това го знаеш и когато бебето ти е мъничко не може да си позволиш лукса да го държиш гладно, че да го приучиш да се храни от гърдата... И аз я теглих Вики... Боже голям кошмар беше... Изсукваше не повече от 30 мл  Rolling Eyes И друг път съм го казвала - когато взех окончателно решение да не я мъча на гърдата и хванах помпата ми олекна... Така, че Ники  Heart Eyes чак герой не съм - в нашия случай и за мен това беше по лесно, отколкото да упорствам в нещо, което не се получаваше ...
Моя съвет е да бъдеш спокойна - правиш възможно най доброто за бебето си! Важното е да е сито и здраво. Нищо фатално няма да стане дори и да приключите по бързо с кърменето. Дори и по 20 мл кърма на ден пак е нещо.
Давай я да я видим таз твоята мома гладна  Laughing
Поздрави на всички!   bouquet Отивам да гледам Макс  Laughing

# 103
Добро утро
Честити две зъбета на малкото Мише!
Леле колко бързо минава времето,вече се опитва да се изправя и да изговаря думички-браво на вас лейди Hug Heart Eyes

Много се ядосах снощи като разбрах,че ще трябва да доплащаме за лекарствата за астма на Хриси,ама никой не те пита............... Tired Sad,от напълно безплатни ги направиха платени.Ще печелят от болните деца ooooh!

Хубав ден на всички

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 17:10 от isepise

# 104
Лейди, честити ви зъбчета! Да ги нареди малкото Мишле здрави, бели, хубави и най-вече да никнат безпроблемно. Браво за изправянето. Децата наистина са много различни, Дени като се научи да сяда стабилно доста рано, така и не се научи да пълзи. Всъщност се придвижва по дупе  Mr. Green. Като я оставя по корем, уж да се придвижи, тя се завърта светкавично по гръб и се изправя в седнало положение и така се върти на 360 градуса и се приплъзва.
Исе, поредните недомислици на управляващите  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Сутринта писах, писах и съм забравила да публикувам ooooh!

Хубава седмица на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт