15 септември вече дойде-с пълна раница четвъртокласника зове!

• 44 657
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
  • в полите на Балкана
Привет момичета! Мира няма новата година с проблеми пак започва  Embarassed Ще ви разкажа какво се е случило днес в училище с моя син. Бях меко казано бясна когато научих Mr. Green, вече съм по спокойна ,но утре ще си поговоря с учителката и дори с директорката. Та така
Тук вали сняг от сутринта. В едно от междучасията децата се били със снежни топки. Кой крив и кой прав не знам и кой пръв започнал също не ми е известно. Според моя хубавец и приятеля му те са невинни. Т.е те са отвърнали на канонадата но не са започнали първи те. Няма значение след като никой не е пострадал от това. Звънеца бие децата влизат в час. По някое време идва един млад господин и пита да пуснат сина ми и приятеля му на вън.Класната ги освобождава и става екшън пред врата на дирекцията и на класа/една до друга са/.  Човека предполагам е родител на дете от другия лагер при боя със снежни топкиТа въпросния господин съпроводен от дете с което са се замеряли в междучасието им е зашлевил по шамар и накарал детето също да ги удари за назидание. И си заминал а те влезли в час. Учителката нищо не знае. Тя е безучастна. Охранителя на вратата също не знае да е влизал чужд човек. Само ще спомена че това не е първия случай на подобно нещо в нашия клас. Преди време майка на дете от класа наби друго дете от същия клас защото се закачало с нейното. Тогава по думите на сина ми класната беше на страната на побойничката защото другото е по палаво, а е и от малцинството. Тогава ми отне но го време да обяснявам, че тази майка не е права и че едното дете има права както и другото и че аз не бих позволила такова своеволие дори синът ми да е виновното дете. А сега какво ?  Твърдо съм решена да говоря с учителката с директорката, охранителя и не на последно място с родителя на това дете. Та нали ние сме тези дето трябва да даваме пример и да показваме вярната посока. А това що за пример е? Все пак живеем в 21век.
Не оправдавам детето си в никакъв случай, но и не приемам саморазправата.Има други по-цивилизовани начини.
Ох излях си душата отново пред вас.  Благодаря, че ви има   bouquet

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 17:23 от мамаРаче

# 676
Настръхнах докато четох. Как е  възможно това???    Иди и ги направи на пух и прах. Не може всеки да напада децата ни-виновни или не-не е това начина. Ка да се чувства спокоен човек докато детето е навън???
Преди време гадния бодигард в нашето училище не пуснал синът ми в 17.15 часа да влезе и да изчака баща си вътре в предверието. На вън валяло. Детето - цялото мокро-пак се помолило-отговорът бил-отивай си в къщи. Да, ама ние сме се разписали, че ще прибираме децаа си, а няма да си ходят сами. И той чакал баща си 1 час под дъжда-без батерия на телефона и без да му позволят да се прибере на сухо. На другата сутрин в 7 часа бях в училището-показах му детето и го навиках , че в крайна сметка ние плащаме заплатата му-това дете е поверено на грижите му- не може да се отнася с него като с ненужна вещ. Изобщо-чудя се как спим ние майките с всичката тази тревога дето се трупа в душите ни ката ден

# 677
Птичка, с цялото си сърце пожелавам на Йони сили да се пребори с това изпитание. Толкова е красива-моля се - и аз, и семейството ми-да мине успешно курса и да се стабилизира.

# 678
  • София и там където не се пуши
мамо Раче, с мои познати се случи така и помолиха родителя да си го махне от училище. Направо се обади в полицията и ги уведоми.

А тая тъпанарка, как може така да пусне детето на непознати хора.

# 679
  • в полите на Балкана
Дороти моя е толкова не ориентиран, че дори не знае от кой клас е детето нито дори името му. Мъжа ми днес е говорил с бодигарда и той казал, че май  го видял с едно русичко момче да се бият с другото в снега, но не е много сигурен. Ще го навра незнам къде утре. Като е видял защо не ги е разтървал?Защо не е казал на учител нали има дежурен или дори на нас. Та аз бях там до 12ч, а баща му остана до 13,30ч. По принцип детето ми е кротко и не мога да повярвам, че може да е набило някой. Това не се е случвало до сега.Все той е потърпевш, но нали все има и първи път.  Wink Надявам се утре да разбера какво е станало и защо така е постъпил другия родител, макар, че не мога да оправдая постъпката му по никакъв начин.

# 680
Раче, ама няма защо така е постъпил, направо пускаш оплакване срещу него.
Аз го познавам Пепи, кротко, тихичко, слабичко дете. Не мога да си представя, че той е направил нещо.

# 681
Направо оплакване с входящ номер до директорката от класната и една жалба срещу бащата.Егати историята и аман от малумници.Дори синът ми да се е закачл с някого, дори да е започвал пръв, дори да се е бил - аз определям и изпълнявам наказанието за постъпките му, не чужди родители, а училището има право да наложи санкции...има правилници и пр.Аман!

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 21:51 от Боби1973

# 682
От цялата тази история най-вече ме учудва поведението на учителката. От къде накъде ще пуска детето да излезе в час по молба на някакъв си непознат господин Shocked, който нито се е представил, нито тя го познава  Shocked
Нали правилно съм разбрала, че не знаете името на господина, нали ако тя го познаваше - щеше да ви каже... Уникално е! Един родител може да е всякакъв, може да е ядосан, да иска да защити детето си, да е непедагогичен изцяло в поведението си, но УЧИТЕЛ да позволи самоуправство е безобразие! А на всичко отгоре и да остане безучастен... Искам да кажа, че тя е едниственния виновен в тази ситуация.

# 683
Охоо аз на тази тема романи мога да напиша,понеже си възпитаваме детето да бъде добро,да не лъже,да не краде и т.н. се оказа,че този тип възпитание поражда пораженческо  поведение.Тормозило го някакво хлапе моя,той не смее да се опъне щото мама и тати на него ще се карат,и мълчи и търпи.Докато един слънчев ден ми заяви,че повече няма да ходи на училище Shocked,подхванах го кротко и полека и си каза всичко детето.Госпожата била вдигнала ръце от другото дете и не можела да се оправи с него,така ли -  ама аз не съм госпожата smile3508.Следващия ден след последния час,се намъкнах тихичко в клас Mr. Green и му заявих,че му забранявам да поглежда сина ми камо ли да го докосва,закача и други подобни щуротии.Хлапето като по-тарикат естествено се опитва да обвини моя син във всички земни и неземни грехове,но Красен се изправи и попита децата кой ще му стане свидетел,че другото дете му досажда и го тормози непрестанно.Нямате си представи какво последва-целият клас скочи в защита на Красен,даже тръгнаха при директора Mr. Green,едва ги успокоихме с госпожата.Хлапето ревна,ама аз пък хич не се и трогнах Crossing Arms,казах му,че при втори подобен случай лично ще го заведа при директора.И да не мислите,че родителите на другото дете дойдоха в училище за да решим заедно проблема Naughty,психоложката от първи клас настоява, това дете да я посещава,а те отговарят,че синът им не бил луд за да се среща с нея. ShockedТака,че кучето скача според тоягата.Между другото не съм го споделяла с вас,но синът ми е роден с увреждане,водят го козметичен дефект,но това не променя фактите.Никога не съм претендирала за специално отношение към него,децата от класа го обичат,с почти всички е приятел,но няма да позволя на когото и да било да го смазва психически и да го кара да се чувства непълноценен.Та така,между другото днес е на олимпиада по ЧП,а следващата седмица е по български език,дано се поздравим с успех.  bouquetПтиче как сте,надявам се Йони да понася добре терапията Praynig

# 684
 noni2009 ок, но не си била шамари нали, за това иде реч.
Отиди при директор, при учител, та дори с детето, но го попитай пред всички, защо ти тормози детето, а не да биеш шамари и никой да не те види. 

# 685
Да права си,в никакъв случай не бих си позволила да удрям шамари,на когото и да било,това е въпрос преди всичко на възпитание.Но ще ви дам друг пример - миналата година-две деца пребиха трето от класа и детето бе прието в болница с комоцио.Бащата беше няма да ви казвам в какво състояние,честно да си кажа в този случай ако това беше моето дете,хич нямаше и да се церемоня,а щях да започна с шамарите и то от родителите на децата.Какво бихте направили в подобен случай - продължавате да бъдете възпитани или показвате веднъж завинаги със средствата на побойниците,че тая няма да я бъде newsm78.Труден избор нали,от миналата година чакаме директора да вземе мерки еми още ги взема.Бащата  не подаде оплакване,от училището не последва реакция,сега съжалявам,че останалите родители не дадохме гласност на случая.Явно всички разчитаме на "дано не се случи на моето дете",има доста проблемни деца в класа ни,които не знам дори какво правят в училище,и не говоря за деца от ромски произход.Още на 16.09 шест от тях избягаха от последния седми час,защото се били изморили моля ви се.Вечерта имахме родителска среща,госпожата оповести фактите,от страна на родителите на тези деца имаше само мълчание #Cussing outКакво да направя аз в случая,не знам,само знам следното,че такива проблеми ако не се решат навреме и да се стопира всичко в зародиш водят до сериозни последствия.Децата ни навлизат в трудната възраст,и ако ние родители и учители не си подадем ръка,и не им помогнем не ми се мисли какво ще продължава да се случва.

# 686
Ами бащата си е за бой, че не е подал.

Иначе децата вярно какво е това 7 час, прави знаят си правата  Joy .

Чух, че догодина май ще ни облекчат учебния материал в 5 клас. Този ад с някои предмети, дано да не го изкараме.

# 687
Сподели, Дороти, какво си чула и, ако може, цитирай и източника. Благодаря предварително.

# 688
Ми, дочух и дано стане . Стискам палци.

# 689
  • в полите на Балкана
Сутринта не само аз бях цъфнала рано в училище, но и бащата на другото шамаросано дете. Класната естествено научи от нас за побоя и беше много учудена, че това са добри деца и не и се вярва да са били виновни. Бил ги е не бащата на детето, а един деветокласник на когото се е оплакало детето. Класната поне знае кои ги е извикал та разбрахме и от кого са шамарите. Да но те не са виновни, не само според тях, а и според класа. Охранителя дава противаречиви показания. На класната казал, че мъжа ми пратил онова момче да ги набие щото били виновни. След това пък,че детето се оплакало, че е бито от тях в тоалетните и Пепи е разпознат по якето. С едно уточнение, че не е било сега, а незнам кога. Оказа се, че когато вчера охранителя е казал на мъжа ми за боя със снежни топки, той е отвърнал ми деца да се  бият сега му е времето. Странното от цялата работа е, че другото дете изобщо не се появи.Учителката не сметна за необходимо да се издири,само е разпитвала нашите деца за случилото се, а ние бяхме заклеймени като разправящи се за  нищо. Не от нея. Поне от нея не го чух. Нейните думи бяха, че има много войнствено настроени родители и пред тях са безсилни.
Не искам да ме разбирате погрешно, аз не оправдавам детето си,макар да съм почти убедена,че е набедено.
 Отвращава ме начина на саморазправа и незаинтересоваността от страна на училищния персонал. Та нали ние родителите и отчасти учителите сме тези, които изграждат бъдещето на държаната ни. Искаме търпимост и толерантност, а в същност възпитаваме в НЕ търпимост и НЕ толерантност.

Дороти какви промени ще има? Дано облекчат материала за другата година, че е доста сложен.

Общи условия

Активация на акаунт