Вече кашички, пюренца хапва януарското детенце!

• 11 865
  • 296
  •   1
Отговори
# 255
А иначе и аз давам и двете гърди и той си хапва доволно и от двете. Той също се буди вече по-често, а гърдите ми се пълнят повече и някоя силиконова госпожица може много да ми завиди Grinning Стига да я чуваш да преглъща значи всичко е наред. Може би просто събира повече впечатления през деня или пък се разбужда за гушкане. Нали знаеш, че децата не само се хранят, докато се кърмят, така те задоволяват потребности от близост и ласки.

ПП Забравих да те поздравя с добре дошла. Липсваше на компанията Simple Smile

# 256
zozima  bouquet
а и други ли имало....
ние сме в Norfolk на около 2 часа от Лондон:)

# 257
Време ни е вече да започваме заахранването и всеки път като чета заглавието си повтарям, че сега е моментът ... Така и не стигам до там  Laughing Туй дете дали скоро ще опита нещо различно  newsm78 С такава мързелива майка сигурно чак като успее сам да си пазарува и готви  Joy

# 258
Зозима - много мило ми стана, благодаря. а и аз обичам да спя с беба, но тати смята, че романтиката така ще страда когато малката свикне и не може да спи отделена. та по-рядко я вземам. но сега като казваш, ще се гушкаме довечера.
а статията си я копнах, много ми хареса. педагогическото започва да ме привлича с лекотата си  Wink от 2дни ми минава през ума да и дам да близне картофче или тиквичка от моите. май ще си направя утре.

Лено, честито. моята дундичка още не се обръща и се хващам, че го очаквам с нетърпение  Grinning но често докато стои сама се набира на лакти и е супер съсредоточена в опитите си да отдели гърба от леглото, вдига рамене и прави коремни усилено.  

Мая за сирене аз взех от Пикадили, и е "Биоком Трендафилов" Еоод. в била нямаха, обичам пикадили заради още куп неща които са ми минавали през главата, добър подбор за вкуса ми на гастроном.

Коконът - не я захранвай - започни да предлагаш просто да опитва от твоето - да близне и леко ще и представи вкусовете на храната - то това е педагогическото, нали.

лека вечер

# 259
Георги също се буди 2 до 4 пъти да суче през нощтта, но спим заедно и за мен не е проблем!

На мен теста за бременност, когато вече ми закъсняваше повече от 3 седмици с баткото, беше отрицателен, така, че не им вярвам! Друго си е "чичо доктор" да погледне! Макар, че една "лекарка" каза за Гого, че имам  кухо яйце и ми даде наравление за кюртаж.... но това е др тема....Добре, че отидох и за второ мнение!

Зозима, интересна статия! Добре, че сте вие да се пообразовам на готово, че все не ми остава време да търся... Hug

# 260
  • София
Привт мили мами,
Сладурче, да ти е жив и здрав Никола! Hug HugМного усмивки и незабравими мигове  bouquet
Зозима, прекрасна статия Hug
Радвам се, че било хубаво на срещата, ако решите следващата да е в Южния парк-там съм  bouquet
Лека нощ Peace

# 261
Здравейте и от нас. Честито на месчинковците, както и на половингодишното момченце  Hug
Мери, Божидар също се събужда нощем, но поне не мрънка. Давам му водичка и вече към 4-5-6 зависи кога се събуди го взимам при мен и го кърмя. Аз също се притеснявам дали не му стига кърмата, макар че му давам от двете гърди винаги, чувам го че преглъща, ака по 2-3 пъти на ден,но пък гърдите си не ги чувствам големи и твърди, дали е заради честото кърмене и то от двете гърди  newsm78
Божидар също не се обръща още.... но пък се надига да стои седнал.
Зозима, благодаря многооооо за инфото много успокоително и МИЛО ми подейства   bouquet
Виждам, че се разправяте за МЦ. А случайно да има кърмещи мами на които все още да не им е идвало? Защото на мен не е. Доколкото знам докато се кърми активно не би трябвало да ми дойде, но активно кърмещите кажете имате ли вече?  Whistling
Копривка, добре, че всичко се е разминало бързо при теб и че не е нищо сериозно, надявам се че и проблема със Смайлинг няма да е сериозен,а сладкия Кала да се оправя бързооооо....  Hug
ХУбава среща сте си спретнали, все хубави мами и бебоци. Сладурчеста, косата ти е страхотна- пу пу...

# 262
Радвам се, че статията ви е харесала Simple Smile Ще коп-на още една по този повод Grinning
Мери, романтиката хич не страда. Като пубертети сме  Laughing - все пак апартаментът има и други помещения  Wink - баня, кухня и т.н. Laughing Е, сега мъжът ми го няма, но като се върне ще продължим в същия дух.
Сиси, МЦ нямам и не ми липсва  Grinning На моя приятелка, кърмеща активно година и половина, и дойде два месеца след отбиването  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 12:46 от zozima

# 263
и аз нямам МЦ.
и аз съм без мъж, то си личи от писаниците ми сега, ама доглеждам филма за Мерелин Монро и си лягам - тая жена се жени на 16 и на 18 е разведена, но от 16годишна иска да има момиченце, а няма...... та с едно око тук, с едно там.

# 264
siska8607 на мен още не ми е дошъл, а когато бях с каката чак на годинка след раждането и ми дойде - а кърмих активно до 3 м и след това кърма + АМ до годинка. но ппри всеки е индивидуално, сега незнам как ще бъде и кога ще ми дойде...

# 265
Аз със баткото нямях МЦ до като кърмех - 1 год. За да съм сигурна, че няма  да има изненади ходех на всеки 2 месеца на преглед Peace
Сега имах цикъл в края на 3 мес. Sad /т.е. преди 2 мес./. Много ми се иска да е било инцидент.. Wink и  пак да нямам, но - природа!

# 266
Ми аз ни в клин, ни в ръкав ще споделя собственото си ежедневие. Преди раждането на бебето очаквах нещата да се случват именно така, както пише по статиите. Е, да, ама всичките ми теории буквално се сгромолясват. Очаквам бебето да иска да суче поне минималния брой пъти, посочен в тези статии, да се буди нощем... Още от първия месец не докарвахме и 8 кърмения за денонощие. Все бяха 7 и аз усърдно настоявах да ги направим поне 8, щото така пише, че поне до 6-седмична възраст трябва "да се подсеща бебето да хапва". Наддаде 1,700. От там насетне намали броя на суканията, като е стигам и до 4 на денонощие (това в тотално неискащия да яде период). И сега се разсейва, на дай си боже да чуе как някой си пуска водата в съседната къща, това ще е повод да прекъсне сукането, а ако има какво да гледа - и да не го възобнови. В момента хапва 5-6 пъти, последно в 9 - 9.30 и се буди около 5.30 за закуска. Суче много кратко, няма и 5 мин., две гърди хапва само при заспиване вечер и следобед, т.е. два пъти, проявява нулев интерес към храната като нещо за хранене, но стандартно всяко нещо, до което достигне трябва да мине през устата. Исках да кажа, че за пореден път, човек, т.е аз трупам информация кое как обичайно се случва и какви решения е адекватно да се вземат. После нещата се лсучват по тоталноразличен начин, което е повод да се породят притеснения "що не се слува, така както пише". А изводът, който се опитвам да смеля, колкото и да знам на теория е, че информацията е, за да ти помогне да се справиш с реалността, която обикновено има свое мнение.

Иначе заивждма на всички без МЦ, аз се разписах още рано, рано. Хаха, поне теорията за по-голямата от 4 часа пауза и МЦ се е доказала.  Heart Eyes

# 267
Здравейте, момичета!

Само набързо пиша и после, ако намеря време ще чета...
При нас много странно се получи с кърменето. До 4 навършени месеца беше ок и се наяждаше от 1 гърда на ядене. После почна да се сърди и няколко дни беше ок от 2те гърди на ядене. После няколко дни по-късно почна да плаче на всяко кърмене, гърдите ми станаха меки и се наложи да дохранвам. Още няколко дни по-късно кърмата ми беше станала направо бистра като водица и почти нямаше бял цвят... Малчо съвсем отказа да я яде, освен ако вече не е порядъчно хапнала... Е, сега сме на такъв хал и цялото това развитие стана за 20тина дни.  ooooh!А гърдите ми изобщ оне се пълнят вече...

На това отгоре Рая се разболя не само то конюнктивита, но и от настинката ми (явно все пак е било нещо вирусно) и сега е с температура и хрема (разбира се, от петък вечер). Буди се много често през нощта и много я измъчва болестта  Cry Моля, кажете какво давахте за температура и хрема тези, които вече имаха болни малчовци  Cry  Cry  Cry

Ха, дано днешният ден нещо по-добро ни донесе  Praynig

# 268
Ланг, да си призная никога не съм брояла колко пъти яде. Винаги предлагам, когато съм усетя нужда, но не гледам чаковника, не броя, не тегля, не будя. Позволявам си да съм толкова спокойна, защото той очевидно хапва с апетит, спокоен е и по мое мнение наддава добре (не сме ходили на лекар от почти два месеца, само защото не ми се ходи Grinning ). Много неща и при нас не се случват, както ги пише, но аз не се притеснявам, той се усмихва, играе и гука, значи всичко е наред. Дори когато гърдите ми бяха като пустиня не се притесних твърде, а просто се гушкахме по-често. И кърмата се регулира.
Майка ми твърдеше, че ще съм много нервна и паникьосана майка, а то какво излезе Simple Smile
Това, което искам да кажа е, че информацията , която е нужна, идва най-вече от детето, но все пак майката трябва да знае как да я интерпретира. Затова чета тези статии (и колко още неща... ще ме обявите за луда, ако знаете  Joy)

Стискайте палци, ще правя чабата  ooooh! Направо се хвърлих във висшия пилотаж  Laughing Лошо няма.

# 269
Добро утро.

Зозима, чудесни статии. И аз ги четох, даже много мислех дали да не започна по този начин, но честно казано, най-вероятно ще ползвам някаква комбинация между пюрета и педагогическо.
Невена аз също нямам МЦ. Аз кърмя когато преценя - нощем даже не броя. Вече спи в неговото креватче, което е долепено до моята страна. И понеже са на едно ниво, само се примъквам към него /или той към мен/ и така суче. Сутрин много ми е миличък и го вземам при нас  Heart Eyes.
Ланя, съвсем права си за информацията. Трябва да си информиран и тогава нещата са много леки и реагираш адекватно.
Марти още не се обръща, но много иска да седи. Напоследък както лежи си движи краката и се 'придвижва' назад.
Варненки, казвайте за срещата. Аз предпочитам да изляза по-рано и да се прибера до обяд.
Хайде след малко отивам да гласувам /много обичам да гласувам ей  Crazy/.

Ред.: Катериче ужасно е да ти е болно детето  Hug. Марти не е имал Т. Педи беше изписала Вибуркол свещички и вит. Ц. След 4 дни без успех, давах антибиотик Аугментин, Мукоплант за кашлицата, Виброцил капки и Ксизал /противоалергични/. Много бързо да се оправи Рая.

Общи условия

Активация на акаунт