До четвърти месец децата ядат по-малко като количество, знам ли и аз колко, но с течение на времето това количество не им стига и затова започват да се хранят и от двете гърди. При това положение е нормално в началото гърдите да се усещат презни, т.е. те не правят 6 часа (приблизително, ако приемем, че детето яде на 3 часа) пауза, а три. Но с по-често кърмене нещата се регулират. В кърменето всичко е на принципа търсене и предлагане. Ти даваш АМ, т.е. детето ти не изяжда съответното количество кърма и ти не я "произвеждаш". Нормално е детето да се дърпа и вика, бяхме пуснали статии за кърмаческата стачка. Другото нещо, което не притеснява в поста ти е, че кърмата ти е бистра. Такова нещо като нехранителна кърма няма. В кърмаческия всяка мама ще ти го каже. Та ако искаш да си кърмиш детето... ами трябва да го кърмиш

По въпроса за температурата и хремата. Не съм го преболедувала от личен опит, но ще ти кажа аз как бих постъпила, но само при положение,че детето яде!
Температурата е отговор на тялото на инфекциите, това е неговият механизъм да се лекува. Не много високата температура не се сваля (някой казват до 38.5, други дори 39.5), защото тя е добра за телата ни. За хремата бих ползвала най-много аспиратор за нос, ако има секрети. Нали знаеш - една седмица или седем дни.
Но ако се притесня повечко, бих отишла на хомеопат.
Да повторя: това е лично мое мнение и няма за цел да замени препоръките от лекар или консултант по кърменето.

Ето едни много подходящи игри за нашите малчовци http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=400449.0

) и към 8-9-ти месец да заместя първо хранене. Дотогава предимно на кърма. Не знам обаче дали има шанс да се разбере дали има алергия към нещо, след като ще давам микродози. Това като че ли най-много ме притеснява в комбинирания начин. Хайде, чакам да споделите.

Дано бързо се оправи малката

) а и не съм от обидчивите, и изказвания от рода "повече няма да пиша, фръц" са ми доста чужди
, та затова пак ще си питам - дали мога, след като изредя няколко плода и зеленчука, да давам комбинирани пюренца ? Педиатърката пропусна да ме посъветва, а и аз определено не се сетих да я питам
.