Вече кашички, пюренца хапва януарското детенце!

• 11 872
  • 296
  •   1
Отговори
# 270
Ася, ще ти напиша аз какво си мисля за твоя случай, но по-добре, ако искаш да кърмиш (беше казала, че скоро ще отбиваш), да се посъветваш в кърмаческия.
До четвърти месец децата ядат по-малко като количество, знам ли и аз колко, но с течение на времето това количество не им стига и затова започват да се хранят и от двете гърди. При това положение е нормално в началото гърдите да се усещат презни, т.е. те не правят 6 часа (приблизително, ако приемем, че детето яде на 3 часа) пауза, а три. Но с по-често кърмене нещата се регулират. В кърменето всичко е на принципа търсене и предлагане. Ти даваш АМ, т.е. детето ти не изяжда съответното количество кърма и ти не я "произвеждаш". Нормално е детето да се дърпа и вика, бяхме пуснали статии за кърмаческата стачка. Другото нещо, което не притеснява в поста ти е, че кърмата ти е бистра. Такова нещо като нехранителна кърма няма. В кърмаческия всяка мама ще ти го каже. Та ако искаш да си кърмиш детето... ами трябва да го кърмиш Simple Smile
По въпроса за температурата и хремата. Не съм го преболедувала от личен опит, но ще ти кажа аз как бих постъпила, но само при положение,че детето яде!
Температурата е отговор на тялото на инфекциите, това е неговият механизъм да се лекува. Не много високата температура не се сваля (някой казват до 38.5, други дори 39.5), защото тя е добра за телата ни. За хремата бих ползвала най-много аспиратор за нос, ако има секрети. Нали знаеш - една седмица или седем дни.
Но ако се притесня повечко, бих отишла на хомеопат.
Да повторя: това е лично мое мнение и няма за цел да замени препоръките от лекар или консултант по кърменето. Simple Smile

Ето едни много подходящи игри за нашите малчовци http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=400449.0

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 10:49 от zozima

# 271
Честита  пета месечинка на Ивет, Елина и Есер

Черпя послучай петата месечинка на Самуел

Деси, каква рибка хапнахте?
Зозима, мерси за инфото  Hug
siska8607, и мойте гърди неги чувствам големи и твърди от доста време на сам, особенно пък като кърмя от двете при положение, че обикновенно хапва от едната, но щом дечко е спокоен, пишка нормално  и е доволен не се тревожа
Lang, много си права – всяко дете е различно
Катериче, бързо да се оправя Рая

# 272
  • Бургас
Добър ден и честити месечинки на Ивет, Елина, Есер и Самуел.
Зозима, благодаря ти за интересните информации, които споделяш с нас. Тези последните, освен че са много полезни са и много навреме за мен. А също и на Еспа, за инфото което беше пуснала в предни теми.   bouquet
И аз като Елена се колебая за начина на захранване и може би ще опитам комбинация от двете /то всъщност се оказва, че практикувам педагогическото, защото от известно време й давам да ближе парченца от храната на масата/. Тя проявява голям интерес към това, което пием и ядем. Дори два пъти вече съм се прибирала оляна с  кафе от разходките, защото я държах седнала в мен докато пия капучино и тя изненадващо замахна с ръката и разля съдържанието на чашата  Rolling Eyes Когато пия или ям нещо, към което тя прояви интерес и не й дам се сърди сериозно. Дори имаше случай да ми бута ръката с лъжица сладолед към нейната уста  Laughing Иначе сме само на кърма и вода /понякога/. Онзи ден се заредих с пюрета на Хип и сокчета /4 пюрета и 3 сокчета = 20 лв., тия хора са луди/, дадоха ми някаква карта и стикерчета, че имало игра. В понеделник ще ходим на консултация и тогава окончателно ще реша, как ще процедирам.  Flutter

# 273
Специално за Ягодата, щото нещо се крие, дано това я разбуди.  Twisted Evil

Абе с тия жеги, нещо по-малко ядат май бебоците. Някой друг има ли подобни наблюдения?

Ако започнете да обръщате повече внимание на линковете на първа страница, ще си спестим ужасно много пространство. (Кокосът е виновна)

# 274
    Честита месечинка на днешните месечинковци!!!Да са много послушни и да ви радват...Еспа благодаря за почерпката многао да те радва Самуел.Зозима благодаря за инфото...Катеричке оправяите се бързо  за хремата е добре нослето по често да се почиства аз лично го почиствам с една много добра помпа сега ще ти я покажа промивам нослето с физ. разтвор и после изсмуквам.така бебето диша  добре и е по спокоино Иники много е сладък как се е укукорил
Денис също неиска да яде аз си мисля че или е от зъбите или от жегите. Лек ден от нас.. Hug Hug Hug

# 275
отивам да ви чета.
Мини, разбира се че можеш да публикуваш снимките... Hug
Много хубави дечица, пу пу. Flutter
нашата среща се състоя от нас двете с ангелчето, на другите една голяма черна точка... Crossing Arms
Рафа е голяма душичка и кротанчо. имаше още едно бебе февруарче и тя мома.

# 276
Добър ден!

Мацки, мерси за подкрепата, слава Богу бучката се махна за нула време, явно е била от мляко  Rolling Eyes

Елена и Анита, аз също бях споменала, че ми се иска да направя комбинация от двата типа захранване, но не съм говорила още с педи. Вие имате ли вече идея как да го направите и говорили ли сте с докторите си дали би било удачно? Аз си мисля да действам с микродози от пюрета (ще видим докога ще издържа да купувам цяло пюре за 2 хапки  Crazy) и към 8-9-ти месец да заместя първо хранене. Дотогава предимно на кърма. Не знам обаче дали има шанс да се разбере дали има алергия към нещо, след като ще давам микродози. Това като че ли най-много ме притеснява в комбинирания начин. Хайде, чакам да споделите.

Иники, и Кало мисля, че яде по-малко - то аз не мога с точност да разбера, щото нали уж вече по-бързо сучели и можело да се нахрани и за няколко минутки. Ама де да знам - струва ми се, че по-малко яде. Но освен жегата огромен фактор за това е разсейването. Кво ще го правя не знам  ooooh!

Ланг,   202uu

Катериче, не знам, но на мен ми се струва, че още си имала кърма.. Някак нелогично ми звучи да страдаш от препълване и течове сума ти време и после изведнъж да се налага да дохранваш. Просто си се объркала от това, че са ти меки гърдите, и че не се препълват вече, както си била свикнала. Та присъединявам се към Зозима с идеята ако искаш да продължиш да кърмиш да се обърнеш за съвет в кърмаческия. И по отношение на вида на кърмата ти - също - това, че не ти изглежда както преди не значи, че е по-"лоша"  Peace Дано бързо се оправи малката  Praynig  Hug

За цикъл - и аз още нямам, явно кризата ми се е дължала на нещо друго, което така и не разкрих  Rolling Eyes

Малчо днес почна ентерола, дано спре слузта от него. Може да пробвам и с дактарин в устата и да му давам веднага след това да суче - Мила ми подхвърли идеята май,  Hug ( Laughing - сега се изака, тъкмо ще проверя ситуейшъна  Laughing)

Хайде, имах още да пиша, ама не ме оставя вече, та засега съм чао!

# 277

Ако започнете да обръщате повече внимание на линковете на първа страница, ще си спестим ужасно много пространство. (Кокосът е виновна)
Поднасям извиненията си. Коригирах се.
Спирам да пиша и така съвсем ще спестя пространство.

# 278
Отново обидени....а ми се стори, че забележката на Иники бе по-скоро градивна критика...все едно - накрая ще спрем всички да пишем...

# 279
Зозима, на мен пък ми харесват постовете ти. А за да не се дразнят останалите - просто пускай линк. А тоя линк с темата за игрите за дечицата много ми хареса, аз не се ровя толкова из форума и пропускам понякога много интересни за мен неща. И само още нещо да кажа - размерът на едно мнение е без значение. Значение имат броя мнения, та ако едно мнение е 2 реда или 200 - все тая откъм място.

# 280
 Зозима, ц, няма да издържиш.

Повтарянето е неуважние към хората дирили линковете за първа страница, нали така?  Няма никакво значение дали ви харесва или не статията. Тъй че по-леко със заканите тип "аз пък повече няма да пиша тук" и по-силно с проверяването, дали пък не се дублира нещо.

# 281
Нито една от двете статии, които бях копирала, не присъства сред линковете на първа страница. Толкова по въпроса за уважението.

# 282
Здравейте момичета!   bouquet
Честити месечинки на Самуел, Ивет, Елина и Есер! newsm51 smile3525
Еспа, благодаря за " вкусната" торта.

Мацки, преди 2-3 странички бях задала едно въпросче. Понеже май не получих отговор ( а може и да съм и да ми е убегнало  newsm78) а и не съм от обидчивите, и изказвания от рода "повече няма да пиша, фръц"  са ми доста чужди  Wink, та затова пак ще си питам - дали мога, след като изредя няколко плода и зеленчука, да давам комбинирани пюренца ? Педиатърката пропусна да ме посъветва, а и аз определено не се сетих да я питам  Blush.

# 283
  • София
Нито една от двете статии, които бях копирала, не присъства сред линковете на първа страница. Толкова по въпроса за уважението.

Криси, за да няма излишни сръдни, пусни линковете отново, моля те...аз чинно всичко слагам отпред ( кой каквото е пуснал интересно - слагам, както сега например линка за игрите.)
Моля ви без - няма да пиша повече и тн...И после всички да убеждават в противното...
Аз затова напоследък гледам само да чета, "плагиатствам"...мързи ме да пиша...съвети давам рядко...Не знам дали съм ви споделяла, но да си кажа...Въпреки че от постовете ми може да не личи, аз също много държа на кърменето и за мен е важно(не на всяка цена обаче)Та да не се отклонявам. Преди година и половина дадох един съвет на една майка относно кърменето - ами извинявай, ама да си храниш детето на 4 месеца с кисело мляко щото вечер много се буди, а на нея и се спяло и видиш ли не и стигала кърмата според бабите...Аз тогава се изказах малко вулгарно( знаете си ме, че какво ми е на душа, това ми е на сърце) Казах да почва да му дава и пържоли тогава, за да не стои гладно...и тя не ми говори до ден днешен, а живеем едни срещу други. От тогава това ми е като обица на ухото - казвам как процедирам и не давам акъл. Всеки има глава на раменете. Ако някой иска конкретно от мен съвет - давам. Ако не - мълча...
Поолях се, а уж ме мързеше да пиша.
Нека не забравяме, че форумът е място за забавление, да не приемаме всичко при сърце...А в спора се ражда истината, но понякога Joy

# 284
Доника - съгласна съм с тебе, и аз така си развалих отношенията с моя приятелка, познаваме се от 7-8години, но след като тя спря да кърми не защото и намаляваше кърмата или трябваше да се цеди, а защото не искаше да се буди нощем и не и се занимаваше - с шишето се редуват с тати(което е яко, признавам), но аз се изказах малко по-силно, въпреки че нямах намерение. та така ни приключи приятелството, нямам време да се занимавам с гузни хора и да ме набеждават във фанатизъм.

та не ми се иска да обвинявам никого, но ако правилата са за всички, нека е така - Зозима не пуска снимки през пост, не спамва и т.н. още повече тя пусна статията тук, тъй като привържениците на педагогическото захранване са малко, защото си мислят, че е трудно - така реално повече хора ще се зачетат. тук има мацки, които още не знаят как да намалят размера на снимките си... така че нека всички да се държим малко по- меко, достатъчно грубиянщини има навън като изляза. аз съм била активна и в друг, музикален, форум и знам как хората понякога гледат да си изхвърлят негативизма когато няма кого да гледат в очите, нали е по-лесно.

зозима - не бъди така крайна, заяждането не бива да те отдръпва. аз съм ти фен  Simple Smile

ели - не съм захранвала още, не мога да съм ти от полза.

това за повтарянето - аз понякога търся дали нещо не се повтаря като че нямам друга работа, веднъж-дваж повторение ще се преживее, си мисля. значи да се повтори не може, но може да се използва тон, от който лъха обида и категоричност, че другият е сгрешил. аман от универсална истина, като в комунизъм значи - няма друга истина освен тази на партията.

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 15:16 от merrygold

Общи условия

Активация на акаунт