Вече кашички, пюренца хапва януарското детенце!

• 11 958
  • 296
  •   1
Отговори
# 30
Мим проблема с тв е трептенето, дори и при новите технологии, не искам да влизам в спор, всеки знае как да си гледа детето Simple Smile ; аз лично , у дома съм с "тръби" , е те, тва се казва трептене  Mr. Green

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 17:46 от stelaTa

# 31
 Трептенето с честота над 75 Hz е недоловимо за човешкото зрение. При "новите технологии"... LCD  (TFT-LCD) има трептене 60Hz при обикновените монитори, което обаче не се усеща заради естеството на течнокристалната клетка. При плазмената технология няма доловимо трептене. Повечето нови CRT (електронно лъчеви тръби) са с честота 100Hz. От около 15 години насам "вредните излъчвания" при CRT телевизори и монитори са на милиметри от екрана. От гледна точка на физиката няма нищо опасно.

ПП: проверих актуалните в момента честоти при LCD (TFT-LCD) телевизори - варират от 100 Hz до 600Hz.

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 18:02 от Иники

# 32
  • София
Момичета, за намалялата кърма- не се безпокойте  Peace

При мен от 2 седм. вечер се налагаше да го дохранвам с по 60 мл....малчо, като свърши и ревне....как да го накарам да си"изработи" като се дърпа и реве.

Нямаше как и почнах с АМ, само вечер, а през деня додавах каша сл.обед и малко пюре "за десерт" сутрин. Бях се примирила с това положение и не се депресирах, че давам АМ. И какво ми беше изумлението, като вчера ми се възобнови цикъла....и като рукна тази ми ти кърма  Crazy

Явно си е било от хормоните, но пък 2 седмици криза...не знам newsm78

Сиси, Еспа, дано и при вас е от това и да се нормализират нещата.
Данинце....сладурка голяма е малката принцеска.

Бърборанче-  Петя трябва да види Самуил как яде, за да се "разяде". Вчера даже хвана с две ръце бурканчето /от нетъпение/ и го захапа Joy

# 33
Ами то кво да се безпокоим - при правилна организация и хранене тя ще си дойде, само дето по-бавно става явно.. Иначе при мен не знам вече от какво е - мислех, че е от цикъл, ама нямааа.. Няма и симптоми никакви. До днес - днес ме боли коремчето и дано скоро да ми дойде... Абе ще чакам още докато почна да се притеснявам. Сега просто ме е яд и се вбесявам понякога, щото и Калоян го мързи да суче на празен ход, че да стимулира по-добре, а с цеденето хич не се справям, а и ме мързи  Mr. Green Ама.... Абе ще се върне все някога, няма начин Wink  Peace Аз не съм прибегнала още до адаптето и не мисля да давам, дано не ми се наложи. Мерси за обърнатото внимание  Hug

Абе голем вятър повя навънка нещо..

Ох, момичета, много сте напред със захранването. Аз като че ли избягвам да мисля за това и, честно да си призная, попрескачам малко постовете ви като обяснявате какво мляскат бебоците ви  Rolling Eyes И после сигурно ще има тъпи въпроси от моя страна, ама нейсе... (и в моя защита да си кажа, че дори и да ви чета много задълбочено постовете за захранването нищо няма да запомня и пак ще си задавам тъпите въпроси после baby_neutral Mr. Green).  Я да взема да почна с един - като въвеждате първата храна колко дни я давате? И например ако я давате 3-4 дни има ли след това дни без захранване с идеята да видите реакция дали има? И като въвеждате зеленчуци например - изреждате всички зеленчуци, които можете да намерите на пюре и тогава преминавате към друг вид храна или редувате?  newsm78 Айде, ще съм ви благодарна ако не ме напсувате  Mr. Green Whistling а пък ако и ми отговорите, направо цена няма да имате  Laughing  Flutter

И да кажа още нещо - гледам и се възхищавам на всичките бебета  Heart Eyes Ама вече спрях да го казвам, щото то постовете ми ще бъдат само "ах, къв е готин ...", "ех, каква госпожица..." и т.н. Wink Ама са ви много сладки, почват вече да приличат на хора и са много интересни и прекрасни!!!  Hug Hug Hug

# 34
Еспа , ще се върне кърмата  Hug. И аз съм имала такива дни ,ама после пак влизам в крачка.

Бърборанче , и аз давам оризова каша и Акекс се запича. Не беше акал 2 дни  и се притесних,ама днес сутринта се изходи и беше едно мазалоооооо и  "ароматизирано ". И когато пръцне пак мирише лошо,  а преди това не миришеше.

Мини ,чудя се как не сте я изяли досега тази Стефания. Толкова е сладка  Hug Изгледах всичките клипчета и искам още  Laughing

Ето малко пресни снимки от нас,ако ви се гледа: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=359812&pid=12505223

Е как да не ни се гледа тази ненагледна Йоана  Hug

Смайлинг ,точно си го написала. Аз лично първо захраних с оризова каша .Първия ден дадох малко , после увеличих и сега яде около 80 мл. АМ с разтворена каша. Сега ще въвеждам зеленчуците и докато не ги изредя всичките и да им свикне няма да давам плодовите  пюрета .

Малко редакция : Разтварям с АМ, защото с кърма бързо се втечнява .

Алекс е на първа страница и се кефя  smile3501 newsm44

# 35
     Благодаря на Сиси за темата...аз все още не съм захранвала с каши и пюрета давам сок  въведох 30 35мл за 5 дни и доки ми каза че после мога да давам друг плод без да го въвеждам по малко.Някой дава ли сокчета как с  лъжичка или с шише че аз започнах с шише но той започна да отказва да се кърми и от два дни сме с лъжичка ...става едно мацане като Габи...
Данинце
Йоана еголяма сладурана ...пу пу..Мини Стефи също..
Сладурчеста такива неща на всеки се случват рано или късно дано нищо сериозно да няма..
ние също обичаме да гледаме тв но аз съм против или го обръщам обратно или пускам телетекса..[
Еспа имаи  търпение всички сме така дано мине бързо този период
докато бяхме в провинцията всички го гушкаха и му се радваха и сега той иска още днес е много кисел разходката ни беше в мрънкане и после премина в страшен рев ето така се прибрахмеhttp://www.picvalley.net/v.php?p=u/2538/263413461209042151012439 … bLwQdvD2HLSOS.JPG

# 36
Данинце, принцеса Йоана е прелестна  Hug
Делян си гледа телевизия. Телевизорът е 100 херцов, тъй че поне съм ограничила щетите, колкото мога  Joy Даже много си харесва мацката дето чете времото по Нова и тази дето дава наградите при Гала и все им гука  hahaha
Бубченце, много от рано започна да се заглежда Делян по какички  Joy Дано му избият бързо и безболезнено двете зъбчета  Praynig
Ели, аз съм била от многоооо говорещите (и досега съм си така!), но съм толкова оправна, че от много мислене и чудене все се оплитам по най-лошия възожен начин  Joy  Като я гледам Петя и тя по моите стъпки върви  hahaha
sisi_8227, хубава идея е този лигавник с ръкави  Hug
Мини, толкова да обичам тази твойта Стефания  Hug
Бръмче, ще трябва да мине Петя един бърз курс при Сами за ядене   Hug (те и Иники и Сладурчеста ми бяха обещали  Joy) Другата седица съм 5 дни в Люлин, така че може да се видим  Hug
Сиси,  моята първа храна беше оризова каша и я давах 21 дни (но както знаеш там ни бяха други съображенията). След това давах морковче- 2 дни, но Петя не го хареса и преминах към тиква-3 дни, тиква с картоф- 2 дни, а сега давам круша 3 дни. Утре ще дам сладък картоф. Планирам да продължим с по 1 малко зеленчуково пюре на ден, а за десерт след кърменията плодово пюре (като няма да въвеждам повече от 1 продукт дневно). Нали знаеш обаче, че Петя не е модел за подражание  Joy

# 37
Здравейте и от нас, ние от снощи сме в София.Мин. седмица като си тръгвахме за Сливен нямахме топла вода 2-3 дена и се къпахме с канчетата, а снощи като пристигнахме нямаше асансьор и качвахме багажите до 6-тия етаж- голямо посрещане  #Cussing out

Смайлинг, мерси за темата, и Еспа- дано да се оправят проблемите при вас, при мен започнаха да поотминават, но го слагам по-начесто на гърдата и пия чайчета. А и него го мързи да дърпа, за да си изработи кърма, засуква и после пуска, понякога дори пищи.То това да си кърмачка си е цял героизъм!!! Иначе и Боги пищи и реве, ако сме на разходка, ако спи-добре, ако-не- реве..  ooooh! Мисля, че са зъби, понеже венеца отдолу е бял и дано от това да е неврозното му и скоро да премине  Praynig От вчера сме с лятната количка, но да ви попитам, вие завързвате ли малките? Аз много се притеснявам да не се изхлузи... И от няколко дни се опитва да се надига, аз все го питам, къде ще отива, ама той не ми отговаря и продължава да се напъва да се надига, иска само седнал или прав  Whistling Вие как се справяте в тази ситуация.

Сладурче, миличкия Никола, да го нагушкаш. Една приятелка ми каза като започне да пада детето да не се притеснявам много и по- спокойно да го приемем, понеже нейното бебче като паднало от кошарата за първи път се оплашила доста и й се запушело каналче на гърдата и големи примеждия е имала след това.

Мини, тази Стефания е разкошна, винаги съм искала такова пухкаво детенце  Hug   Hug  Hug

Дони, Данинце и вашите малчовци са за папкане и гушкане, а и всички останали сладурковци  Hug

Май повечето вече сте започнали захранването, ние още не сме  newsm78

Ами това е за сега от нас, ако се сетя нещо- пак ще досадя  Mr. Green Лека вечер 

# 38

Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha

siska8607 , наистина голямо посрещане

Сладурка , тепърва се започва с падането и контузиите . Нагушкайте се всички  Hug

Ейй, тъкмо гледам новините: майка родила 3 бебета  Shocked .Да са й живи и здрави !

Пак се редактирам ,ама искам да прочетете това  Sadhttp://missby.wordpress.com/2009/06/01/1st-june/

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 19:38 от natali81

# 39
  • София
Набързо да видя как е хавата Simple Smile
Сложих новите лакомници на първа, ще следват и други Hug
Телевизор...гледа. Нека свиква. Имаме във всяка стая, без тоалетната. Аз го ползвам за фон...Не мога да стоя като ... защото е вредно. И въздуха е мръсен, но го дишаме...
По-късно пак ще досаждам като легнат децата, че съм мома англичанка тази вечер hahaha

# 40
Иники много добре го е обяснила за ТВ-тата. Всъщност доколкото знам плазмените ТВ са най-безвредни. Напоследък пуснаха LCD 100 Hz, които са все пак доста добър вариант от гледна точка на безвредност.  Ама общо взето все си е вредно.

Бебче, много интересен начин на возене на бебе  hahaha

Сладурче, миличкия Никола, да го нагушкаш. Една приятелка ми каза като започне да пада детето да не се притеснявам много и по- спокойно да го приемем, понеже нейното бебче като паднало от кошарата за първи път се оплашила доста и й се запушело каналче на гърдата и големи примеждия е имала след това.
Абе и аз се притесних от стреса да не стане нещо с кърмата или гърдите ми. Ама засега няма проблем поне с това.
Днес май ми е куц ден - първо това с Никола, после мъжа ми за малко да се пребие на плочките, после счупи един парфюм на пода и сега мирише мнооооого хубаво  Mr. Green, преди малко каката оля стените със студен чай, а накрая Никола успя да ми разлее шишето с 1 л. вода, докато се опитвам да пия от него. Ша вземем да си лягаме докато още сме живи  Mr. Green.

Мини, тая Стефания много сладка, бе. Да и изядеш бузите. (и нашта кака се казва Стефания)

Бубченце, Делян е малък, но вече знае къде да гледа  hahaha hahaha hahaha

За акането,понякога пропуска ден,но общо взето по веднъж на ден го прави,ама въпреки,че я кърмя малко й се е сгъстило и мирише повече Sick
И Никола е така, а нищо освен кърма не яде.

Ох, усещам, че и аз ще задавам тъпи въпроси за захранването, щото все ме мързи да чета. Ама вдругиден почваме и ние да се захранваме. Време ни е вече. Пък и искам като отидем на морето да може да яде поне 2-3 зеленчука спокойно, а там ще го караме 4 дни с тия дето съм въвела, за да не се налага да давам по 1 лъжичка и само с това да се занимавам. Мисля, че нищо няма да му стане.

Сиска8607, аз задължително го връзвам Никола, въпреки че с неговия корем трудно може да се изхлузи. Няма откъде да мине.  Laughing

# 41
a, да- Сладуреста правилно си решила, като сменяш обстановката е по-добре да не даваш нищо ново  Peace
благодаря ви за милите думи за нашата прекрасница, тя си е такава кокетка от малка  Heart Eyes не зная какво ще я прави баща й  Mr. Green
Еспа, съжалявам да чуя, че имате неволи с кърменето, от няколко дни и Преслава суче през час, особенно вечер много ми тежи, защото бях отвикнала да яде
обаче мен така яко ме наболява корема и кръста, че си припомних как ми идваше цикъла преди да забременея със Стефания и като нищо може скоро да се оцикля
вече ме болят гърдите от това непрестанно сукане и чак ми е неприятно тя като суче, но ще мине предполагам  Sick
хайде скоро да нямаме такива неволи
ааа, кърмещите и захранили- също може покрай захранването да се ощастливите с цикъл  Tired заради намаляване на сукането предполагам, но голяма част от кърмачките се оциклят като почнат захранване

ето ви една спяща Преслава

и една мажоретка-кокетка  hahaha

напоследък Галето от мен не може да се вреди да пусне снимки на ПреКраси  Twisted Evil

# 42
Благодаря на всички за поздравленията за първото  tooth на Виктор  Hug Ако знаете как хапе зверчето  Mr. Green, кога ли ще ме захапе и по зърното  Laughing Набързо да разкажа на Сиси и другите, които ги интересува - за зъбчето - нямаше подути венци, но много се плюнчеше и страшно настървено захапваше всичко, до което се докопваше. Бях заподозряла, че се подготвя зъбче, ама разни "компетентни" специалисти окололо мен ме убеждаваха, че е рано, че нищо не се вижда и пр. и приспаха малко бдителността му. Последните няколко дни беше станал доста капризен, а през нощта много се събуждаше и плачкаше. Аз си мислех, че са колики, щото нали рано било  ooooh! Мисля, че му проби призори, защото тогава заплака много жално. През деня случайно го усетих, докато ми хапеше пръста. Слава Богу, нямаше температури, нито пък му се е подувал венеца. Днес успях да погледна в устата му - прозира и другото забче, но отново не е нито зачервено, нито е подуто, а той продължава да си чеше венците и от време на време проплаква и киселее. Та за финал - мисля, че при всяко дете е различно, така че пожелавам на всички пробиването на зъбки да е възможно най-безболезнено  Hug

И малко встрани от темата - днес най-сетне отидох на фризьор и след като му казах, че последните пъти ме е претупал, днес много се постара и сега приличам на човек  Mr. Green Голям е кеф да се погрижиш за себе си. Да видим сега кога ще стигна и до козметика, че Виктор не се държи много прилично като го оставям  Twisted Evil

Децата на всички са страхотни - порасват малките маймунки и все по истински стават Hug Аз продължавам да нямам време да пиша, че детото не спи много и сме все по разходки (хем да не гледа телевизия, че и ние навсякъде имаме  Rolling Eyes), ама като заформим пак среща ще дойдем  Hug.

# 43
Еми като заговорихме среща, аз пак предлагам  - петък, Борисовата градина, 11-11:30 ч.? Ако сте навити поне тези, на които им е удобно там. А пък другата седмица може да е в Западния парк. Ние сме навсякъде  Mr. Green.

# 44
За срещата,... мии добреее Simple Smile))) Само да намерим кой да ни носи количката по метрото Wink Пък Западен парк не сте казали, не сме се организирали Wink

Данинце, хубавица е тази наша снаха Simple Smile Дано и послушна поне малко да стане Wink Не за друго, ами Вики да не е с изтормозена тъща  Joy

Общи условия

Активация на акаунт