Тема на дечицата, родени през февруари 2007

• 10 597
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
Ясен напоследък също не се храни сам. Може, но предпочита да оползотворява времето си с игра докато аз го храня.  Crossing Arms Това не ме тревожи, защото така процесът е много по-кратък. Важното е, че не е злояд, като тръгне на ясла предполагам ще свикне сам да се храни.
По отношение на опита получен от другите мами - много съм благодарна на Джоя.   bouquet Вашето цоп и чао на акото сработи и при нас от първия ден, иначе не искаше и да чуе за гърне.

# 61
Аврора, радвам се че е помогнала.
Баща ми, гледаше така   Shocked, като му казвах какво точно да казва на детето като почне да се пъне.
Заяви че съм откачила, ама и при нас помага, макар че си има моменти в които Никол ен дава да я пипна, докато се пъне Sad
Уиш, писах и в другата тема, но според мен, това е период и детето ще почне само да иска да се храни.
По-интересни панички, или да го оставиш сам за малко и да видиш, какво ще прави.  newsm78
А може и да усеща колко си притеснена, и затова така да прави, дай му време.  Peace

# 62
Джоя светни ме и мен за това "цоп и чао" аз съм в чуденка как да действам с гърнето.Това ми беше най голямата причина да го спирам от детска, че лятото да махнем памперса ама сега не върви, нещо е на тема "не" само пишкането успява да прави в гарнето ама му е като игра - ако е на кеф. Зор докато седне, после зор да стане - изпишка се, става оглежда го пляска и си казва браво и пак сяда уж аки да прави ама до сега нито веднъж не е успял само си виси по половин час, после тамън сложим памперса и след 15 мин се е наакал  Crossing Arms

# 63
Roroana  копвам ти го, бях го писала преди, ама не е моя измислица, чак толкоз не мога да сътворя, съставих си го от историите на другите майки изстрадали на тази тема, и успяли да се преборят някак си. Та в темата за запека имаше какви ли не истории, но при нас още първата помогна. Дано ви помогне и на вас  Hug
".........
това което помогна донякъде при нас, го четох тука в една тема и си го доразвих, доста е глупаво, за страничен наблюдател, но действа. Като я усетя, че почва да и се приаква, започвам да и разказвам, как трябва да седне на гърненце, защото акото иска да излезе, да направи туп в гърненцето, после да го пуснем да направи цоп в тоалетната, да му помахаме за чао, д аму пуснем водичката, и да отиде при майка си и татко си в канала. И плямпам какви ли не глупости, докато леко и свалям гащичките, ако каже не, спирам. И така постепенно, почна да сяда на гърнето. Разбира се не винаги, но при нас е по-голям проблема. И тя винаги участва, като пускаме акото от гърнето в тоалетната, защото наистина се чува цоп, тя пуска водата и маха за чао, много е горда от себе си, и вианги като се изака на гърненце си пляска и вика браво Simple Smile
...."

И да си похваля Никол, вчера свалихме памперса, само за вкъщи, а днес дядо и изкарал в парка без памперс и не се е начуркала, стискала до в къщи и там на гърненце. За двата дни има само един пропуск. Дано и е дошъл момента защото съм много против насила да я карам, а дупето и взе да се запарва и има малки пъпчици.

# 64
Я, да се запиша и аз.  Много бебета се чакат, много нещо.. Simple Smile Аз май ще си остана с едно, мъжо не иска повече...но - божа работа.
....Напоследък Яна се събужда със сух памперс, но като й кажа -браво маме, от утре ще спиш по гащи. искаш ли? А тя - нееее! А с памперс ли искаш? - Дааа!

# 65
Да се изкажа и аз по наболелите теми..
Алоууу бременлийките, напълнихте темата.. много ви се радвам.. Аврора хайде да ги догониш ти пожелавам..
Цвете, и аз съм на твоя хал - само мисли за необозримото бъдеще.. ще чакаме с теб другата вълна май..
Wish при нас подейства махането на филмите по време на хранене. разказвам приказка, говорим си, но няма филм.. оставяй го да яде храна на ръка първо.. после с вилица, тогава с лъжица.. просто узрява детето.. знаеш че трябва да изчакаш периода да дойде.. ще започне аз сам и така.. верно в яслата е по лесно но не за друго  а защото става по самостоятелен там.. не бързай, не гониш норматив..
Колкото до пола, още 2 моми ще докарат Иво до инфаркт, но аз това планувам (момичета, не мъжовата кончина, някой да не си помисли дурго). Twisted Evil
Мяу винаги се кискам на словосъчетанията ти..  Hug[/color]
Една история от нас.. Ники се гласи за лягане обаче аз му се измъквам и отивам да се къпя.. нашия изнервен почва да реве.. набързо приключвам с банята и влизам в стаята и започвам с мойта тънка манипулация - "Ники не плаче, Ники мъж, бебе плаче".. при което той надува гайдата (насилва се да реве) и през сълзи ми заявява - "Бебе мъж, Ники плачи"

# 66
Здравейте,
Да се похваля, вече една седмица Никол е без памперс. И горе долу удържа. Оказа се, че и за акането е по-лесно, защото неще да ака в гащите, иска на гърне. И понеже рядко ходи в къщи, пък какво остава навън, а пък и отскоро сме без памперс, та аз се оказах неподготвена в Борисовата градина. 3 пъти искаше да ака, а вече беше ходила в къщи, и така, в храстчетата, викам си то топчета, ще ги взема с кърпичка и ще ги хвърля в кофата, а то пък рядко, та голяма излагация. Борих се да почистя с една торбичка и един тон кърпички, но нищо не направих, а диването понеже знае, че това е голямо геройство, съобщи на целият парк, какво е правила в храстите  Embarassed

# 67
  • offshore & overseas
joya, браво за постигнатия резултат! Правилно се хвали детето, не е лесно да си голям.  Crazy  И ние вървим по вашите стъпки, но няма да се хваля засега.
..."Ники не плаче, Ники мъж, бебе плаче".. при което той надува гайдата (насилва се да реве) и през сълзи ми заявява - "Бебе мъж, Ники плачи"
Хитрец е Никсън, бори се за правото да плаче Wink Ми така, де, нито е бебе, нито е мъж, значи може да си пореве на воля. Пък и мама да разведри малко, да не се чувства виновна, че си е присвоила 5 минутки. Mr. Green

Във връзка с ревовете, на мен вчера ми се наложи да си поплача, ама с едри, бисерни сълзи и хълцукане. А Халюша до мен, първо вика:
- Искам да целуна мама - и ме целуна. Heart Eyes
Но след тая реплика настъпи същинската изненада и награда за мен:
- Успокой се, мамо! Всичко ще бъде наред - и понеже аз не се успокоявам:
- Моля те, мамо, успокой се! Всичко е наред.
Вследствие на което аз още по-горко заплаках...  hahaha

Е, как да не му се прииска на човек да си поплаква често-често?

# 68
За храненето го изживявам толкова, понеже си мисля, че прецаках ентусиазма му. Преди известно време, когато искаше сам, аз не му дадох, защото ми беше доста по лесно, а и бързо да го нахраня аз. Умее доста добре да  си служи с лъжица и почти не разлива, когато се храни, но не искааааа.... Tired
От няколко дни го оставям сам да яде, като съм решила да не дохранвам и той буквално стои гладен. Ако хвана аз или баща му лъжицата не може да свари да зяпа за да яде. Мрънка непрекъснато, че е гладен, а като му сложа не посяга към лъжицата.
Чудя се ако започна пак да си го храня (сигурно ще започна, дори още днес), дали няма да стане още по зле после.
Наистина не знам какво да правя.
Не е като да не може, просто не иска. Мързи го. Не знам...

# 69
  • offshore & overseas
Е, wish, надали цял живот ще го храниш, не се тревожи! Mr. Green Ако засега ти е по-лесно така, карай си така. Нали знаеш, неволята учи, в крайна сметка. Верно, че е по-добре да го научиш ти, а не тя, ама като не може пък... Thinking

Както се досещате, аз имам страшно много работа...

# 70
Уиш, според мен твоето притеснение и желанието да го накараш да яде, дава отпор от негова страна. Аз не бих насилвала нещата, храни си го ти, аз още си го храня Марто, защото ми е бързо и по-чисто, но той се справя горе-долу. Според мен като забравиш за притеснението, сам ще се отпусне да иска да яде сам. При нас положението е странно, защото Мартин не яде манджи, супи и т.н., та с лъжица не знам кога ще се научи. Всъщност яде кисело мляко, ама то е по-гъсто все пак  Laughing А в яслата го хранят, там ядял супа...уж...С вилицата боде "тинене" (сирене).
С памперса сме доникъде. Майка ми го извела преди няколко дни без пампа и той устиска до вечерта, ама после го погна р-во, та прекратихме...Сега се надявам да започнем пак опитите. Джоя, този метод е уникален... Joy Много е хубаво, че действа. Ако стане нужда, ще го пробваме  Wink
Миме, това дето си разказала е много мило, направо настръхнах...
Скай, да...ще направим ниЙ втората вълнА  Peace

# 71
Не знам как е при дечицата без памперс в началото, ама аз ако забравя да питам детето, то не си казва.
Това колко време продължава, месец-два  newsm78
Вчера, единият път я хванах, и седна на гърне, след това, тъпка вода и въобще не се усетих след 15-20 минути се напика.
Аз от утре съм отпуска и почвам да я дебна упорите, искам до есента да сваля и нощният памперс, щото кака и бебе, много ще ми дойде на памперси.
Уиш, а ако даваш на Пламен суха храна, да кажем сандвич, или сирене, шунка, кашкавал...въобще нещо което може да се яде с ръка, не иска ли пак ?
Има си и добра страна, Никол вчера като се нахрани, почна да сипва супа по покривката, в желанието си да нахрани и куклите. Една покривка, две хранения не издържа  Twisted Evil

# 72
Oooooo, ние памперса започнахме да го махаме още края на март и едва сега започна да си казва без да го питам. Иначе си го питах отвреме на време, а понякога и без да го питам се изпишкваше. Май не казваше, защото разичташе на това, че го изпишквам често (през около час) и явно не му пречи да постиска за толкова. Ама сега толкова съм се вманиачила с това хранене, че започнах да забравям за пишкането и той започна да си казва! Wink
Не знам. Сега има кремче за следобедна закуска. Ще му го дам да хапне и ако пак откаже ще си го нахрая аз. Май наистина усеща колко държа на това и се впрягами ми прави на пук...

# 73
  • София
Здравейте,
като гледам всеки с проблемите си. Едни с памперси, други с ядене, а при нас проблема е късното и малко спане. Незнам честно откъде има енегрия това дете. По цял ден е навън, лудува, тича, катери се, каквото се сетите, а да не забравим и тръшканията, които според мен би трябвало да умарят. За нея незнам аз вече съм  Crazy. Всяка вечер се заспива в 24 и след това. През деня спи не повече от час и половина. Ако я сложа в 22ч. се почва излизане от стаята, ако я заключим рев. После към 23ч. се почва едно търкаляне през главите ни и скачане върху нас. Усилия полагам да не ми скача по корема. Вече незнам как да я накарам да си ляга и заспива след това. Значи на ден й се събират не повече от 10 часа сън, според мен е твърде малко за толкова мако дете все още. Незнам, ако до 4-5 месеца не се оправи, как ще се справям с нейното късно лягане и после ставане през нощта за бебето. Прави са си хората дето ни се чудят как сме се навили толкова скоро на второ след като Валето е толкова палава и трудна за гледане.
А за яденето, напоследък се извършва в движение, даже няма време да седне да яде. Взима парче хляб или там каквото докопа по масата твърдо и тича из стаята или двора, където се намира в момента.
Успех на всички, които имат някакви проблеми. Дано скоро ги израснат малчовците или ние да ги разрешим  Praynig

# 74
Sofy  не е малко 10 часа.. Ники спи 11 ..
wish  не си го поставяй като цел в живота.. определено не е момента да го учиш.. не гледай на нещата като че ли той ти се качва на главата, а си казвай че  това е стратегическа отстъпка от твоя страна.. ще включиш лъжицата в подходящия момент.. Ники също понякога настоява аз сам.. понякога (най-често) твърде бърза за игра и не му се седи на масата.. за това го храня аз.. той по принцип не проявява жив интерес към храната каквато и да е тя за това ми е по лесно и бързо и чисто аз да го храня..
joya съчувствам ти и аз бих се изчервила от хвалбите на чедето.. но деца - какво да ги правиш - чисти душички и мръсни дупета! Ние с памперса имахме един провал и аз го върнах за няколко дни, че беше един инат едно чудо.. сега пак се нормализираха нещата.. но Не ака без памперс.. пишането му се оказа по лесно.. винаги се усамотява като ака и дори иска да излизам от стаята ако съм там.. после не дава да го пипна.. тъй иска да си седи..

Общи условия

Активация на акаунт