Време дойде да се ражда Юнското дете! Тема №72

• 14 770
  • 293
  •   1
Отговори
# 240
Колко много бебчета си имаме пак Simple Smile Честито на всички мами с бебчета
Аз все още нямам признаци за раждане таткото мислеше че ще е днес е то има още време но май няма изгледи и ще си преносвам

# 241
ЧЕСТИТО МОМЧЕНЦЕ НА ДАРИ!
Дари беше с моя термин, виждам че е голямо бебчето, аз все се притеснявам за моята бебка да не се окаже много малка, по-добре да е големичка, че не очаквам много кърма да имам.

# 242
  • София
 Честити бебоци на LIL_VIXEN и WIWI! Да са им живи и здрави и много да ги радват!
Стискам палци на мамите с планово секцио днес за здрави бебета и лесно възтановяване!
Аз не успявам да се включвам, но се стремя да ви следя.
Да кажа, че това с килограмите са бели кахъри. Аз преди да забременея си бях пълничка и сега с 15кг отгоре съм си слон. Надявах се да изляза с повечко на минус от болницата, но бяха само -5 и като видях и се отчаях. Е..сега 5 дни след изписването съм още -3, като не правя нищо диетично.
За коланите: Аз много съжалявам, че не си взех колан още за във болницата. Момичето в моята стая си беше сложила колан още веднага след реанимация и той освен , че и придържаше корема, което облекчава откъм болка, наистина доста по-бъзро и се прибираше корема. Аз на снимките от изписването си изглеждам бременна и то доста. Ма аз съм и шиши  Mr. Green Мен повече кожата ме притеснява, че е някак много отпусната, направоо пихтия..
Но това си е от мен и е до кожа, на момичетата в болницата хич не изглеждаха така коремите, та не се плашете. И аз се бях разплакала като го видях и мъжа ми ми донесе беба и ми каза да я погледна и пак да си помисля за какво плача...
Да ви кажа също, че ми е малко странно, че не съм бременна. Само си попипвам корема , за да се уверя  Grinning
За кърменето: Аз се цедя. Имам плоски зърна и беба не може да засуче.За сметка на това имам много кърма, поне за сега. Това , което ме притеснява е , че тя не иска да изяде повече от 60 гр на хранене, а педиатърката, която ни беше в болницата каза, че сега трябва да яде по 80-90. Тя яде толкова на две хранения. Иначе е мноого спокойно бебе. Нощем се буди само веднъж и това хранене го поема тати, защото той така и така си будува, аз само ги следя в просъница  Simple Smile
Искам да питам , вашите бебчета по колко ядат на хранене или на денонощие?
Ооо докато изпиша тоя ферман и Дари е родила  Grinning
Честито момченце Дари, да ти е живо и здраво!

# 243
Честито на всички омамили се , да са им живи и здрави дечицата , много да ги радват и слушкат   bouquet  bouquet  bouquet

А на всички които преносват пожелавам съвсем скорошна среща с малките бебчета  Peace

# 244
  • Germany
Честито на Дари! Да й е жив и здрав юнака!
Мил, аз лично не бих дала. Егати наглите са станали! въобще не го мисли, важното е да имате парички за бебка и за вашите нужди. Грозно е да се изнудват така млади родители.
Рая направо ви завидях за спането снощи Simple Smile. Нашия юнак цял ден рева от колики и вечерта в 10,30 като почна и аз след него та мъжа ми го взе и люля и носи до следващото хранене за да мога аз да поспя.. Иначе пауза по голяма от 3,5 часа нямаме Sad. И кърмата ми като че ли свършва, но аз давам преди всяко ядене - колкото толкова.
За капките против колики - ние имаме Инфакол и май ефект особен няма...

# 245
Мил_kuzmova аз лично бих дала някакви пари, 50лв ми се виждат и на мен малко, но 100-150лв е прилично и то не заради друго,  а с оглед на това, че детето ти е все още при тях и ти зависиш от тях/някой лекари са гадни копеленца, както се изразяват някои хора/, виж вече ако съм си взела детето при мен бих си потърсила правата примерно с една скрита камера и Господари на ефира! Лекар в България вече не е хуманна професия, а професия упражнавяна основно с цел печалбарство, всичко се върти около парите, нямаш ли пари,няма да получиш адекватно медицинско обслужване, че дори и да платиш, незнаеш на какъв лекар ще попаднеш, който може да  си е взел дипломата основно заради парите,които може да му донесе, а не за да помага безпрекословно и без да търси облаги от нещастието на хора/техните болежки/.

# 246
Лил честито момченце!! Да ти е жив и здрав сладура!

Честито и на Wiwi!

Честито и на Дари Сари!!

Лил сега видях и снимките. Наистина е много сладък, въобще не личи, че нормално се е родил съвсем скоро, какъв е беличък. Пу-пу  Simple Smile

Какво ли става със Св. Снощи като е писала е нямало никой във форума. Дано да е тръгнала веднага за болницата, че с тия редовни контракции...

Тази сутрин прочетох вчерашната ви дискусия за килограмите. Наистина страшно неетично ми се струва лакар да коментира пациента си пред друг човек. Ако бяхме в някоя друга бяла държава директно можеш да го осъдиш за това!
А за килограмите - и мен ми е много смешно като почнат други хора да ми дават съвети. Най-вече такива, които казват: "Той метаболизма се променя и си оставаш така" - мацката имаше дето се казва само корем, пък сега си има навсякъде. Ама преди хапваше скромно, а сега си поръчва на обяд и хляб, и пържени картофи и десерт....
Или друга моя приятелка - "през бременността качих само 12 кг., но после като кърмих качих още 5, защото тогава трябва да се ядат много калорични храни или кърмата ти е нехранителна"  Grinning  Grinning  - пълна глупост! Хората казват, че чрез кърмене се сваля, защото наистина изисква много енергия и допълнителни калории, но ако това ти е повод да  ядеш още повече, отколкото изразходваш... Организма си извлича каквото трябва за кърмата, бебето пак е на първо място. Каквото остане е за майката. Затова трупа през бременността, за да има за кърменето после запаси.
Зависи много от организъм, зависи много и до човека. Вие, които сте качили най-много сте били и най-слаби. Имам една приятелка, като Самбоди кльощава, също качила доста. Каза, че 1 месец след раждането са и ставали всички дрехи от преди да забременее!!!  Wink
А имам и една колежка, която е качила страшно много през бременността, родила е бебе 5 кг. - секцио, а сега корема и е като на 18 годишна. Аз лично никога не съм имала такъв корем, даже на 18.

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 11:09 от greenlife

# 247
Честити бебоци на Wiwi, LIL_VIXEN и Дари. Да са ви живи и здрави, много да ви радват.    

Мил_kuzmova подкрепям мнението на somebody. Аз лично съм против тези изнудвания и даване на рушвети, но като се има в предвид в каква държава живеем..... няма как да се бориш с това. И  somebody много точно го казва ти си в ръцете им и си зависима от тях. Знам че е тежко финансово и покрай бебето хвърчат страшно много пари, затова бих ти казала вие сами да си прецените как да постъпите.
И аз съм в дилема дали да си платя на лекар за раждането (имам уговорка с моя док. да го търся) или да си раждам по здравна каса. Още не мога да реша твърдо, някак ми се струва скъпо и като си помисля, че с тези парички бих могла да купя някои работи на бебо, пък имам и още едно дете което си има своите разходи. От друга страна ако го извикам и родя при него ще се чувствам по сигурна (при него родих и дъщеря си). Та не знам ще му мисля на момента.

Стискам палци на всички които днес са на прага пред родилното, всичко да мине по мед и масло.

# 248
 Hug Честито на всички мами :> Аз още чакам:>  нещо ми е развален комп=а в нас ... ама ако дойде новината ше разберете  Hug аде лек ден :>

# 249
Ех, че хубав ден на мъжкото царство се очертава! Честито на трите мами, да са им живи и здрави бебоците!  newsm44 smile3525 newsm68

Аз, както винаги, пък съм на обратното мнение, този път за рушветите. Аз НЕ бих дала.

Първо, веднъж си си платила предварително и след това ти казват, че няма какво повече да плащаш. Или ще си спазваме уговорките, или ще има бой.

Второ, никой не ни пита нас с какви пари разполагаме, има хора, които са на ръба на силите си вече, а грижите и разходите покрай едно дете знаете какви са.

Трето, защото всеки си казва, че ако не даде този рушвет, няма да получи нужните грижи, тези наглеци продължават да си искат пари и да ни цедят като дойни крави. Просто ние така ги научаваме.

Четвърто, ако става въпрос за Правителствена болница, защо ли ми се струва, че се дарява отново за комфорта на депутатските задници. Както Мил каза, на депутатските съпруги се полага линейнка, предполагам, че и раждането и престоят им излизат безплатно. Е, не стига, че и във всяко едно отношение си живуркат царски наш гръб, а и сега и това да им плащаме.

С една дума, Мил, , аз не бих дала тези пари  Crossing Arms А нека пък посмеят да не положат нужните грижи за малката, ще има разправии  Naughty    

Иначе аз се върнах от запис на тонове, бебчо си е много добре, супер спокоен, спинкаше и се будеше на равни интервали. Пак не ми отчетоха контракции, но най-накрая се появи една лекарка, която ми обясни какво представляват подготвителните и се оказа, че все пак всеки ден си имам такива. А това много ме радва  newsm44  Знаех си аз, че не е само дупене...

И забравих да кажа, че днес още от сутринта съм в прекрасно настроение. Не знам на какво се дължи, но ми е много хубаво и дано оттук нататък не ме напуска  tooth thumbsup smile3534

Остава да са ми превели и паричките и денят ще започне просто чудесно  smile3508

Урааааааааа, дошли са!  smile3501

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 11:28 от Gydelichkova

# 250
За рушветите,аз също по принцип съм против.
Аз имах уговорка с лекарката,която ме изражда,но никога не е ставало въпрос за пари.Жената си беше на смяна в деня на секциото и нищо не съм плащала( а иначе е 200лв секциото).

След като всичко мина успешно отидох в кабинета на докторката и и се отблагодарих- 200лв, гоблен-икона на Дева Мария,бейлис,бонбони..Смятам че на тази жена дължа най Голямото Щастие в живота ми-Емануела!Затова не го смятам за рушвет,а за вид благодарност.А и толкова пари ми е спестила с мойте вливания всеки месец...

# 251
Да, за избор на екип съм съгласна - това все пак си е официална тарифа на болницата и е въпрос на личен избор дали ще се възползваш от тази услуга или не. Живот и здраве, ако всичко мине нормално, и аз ще се отблагодаря подобаващо на лекаря си, въпреки че предварително изобщо не е ставало дума за това. Аз също го приемам това като благодарност, защото зависи от моята воля и желание  Peace

Ама ме е яд как по някакви заобиколни начини разни тъпанари се опитват да изтискат пари от нас. Е, не трябва да се прави така  Naughty  Леле, що така се запалих на тая тема  newsm78  Стига вече, спирам, щото имам подготвителна контракция  smile3533

# 252
Да е жив и здрав Виктор, много да радва мама , тати и кака Сара.

Аз мисля , че не става въпрос за рушвет, поне така разбрах и малко поизкривявате нещата. Това е официално дарение за отделението , по желание, никой не може да задължи да го плащате  Peace. Плаща се разбира се на касата и ви се издава бележка. Знаем добре , че не достигат парите и така се набират допълнителни средства. Мил, аз бих дала , толкова колкото мога да си позволя, не ми се струват малко 50 лв. Баба ми като лежа в Пирогов и я питаха иска ли да направи дарение, а тя нямала пари, неудобно и било да ни каже на нас и казала , че няма възможност. Та никой с нищо не си беше променил отношението към нея.

# 253
Честито на Лил. Да е жив и здрав малкия Константин!

Честито и на Виви!

Честит Виктор на мама Дари. Много да ги радва и да е здрав и добричък!

Милена, първо да ти кажа, че много се радвам, че със София ще се гушкате у дома след по-малко от два дни   bouquet. Второ, за рушветите (Гъди, София е преместена отдавна от Правителствена - в първа градска мисля, че ги водят тези бебчета), аз също разбрах, че става дума за дарение и лично бих дала. На въпроса колко, това е според вашата черга - ако можете 50лв да си позволите, нека са толкова. Важното е, че ще е с желание и от сърце  Peace

# 254
  • Пловдив
Честито момченце на Дари. Да расте живо и здраво!
Мил и аз подкрепям напълно написаното от Гъди.
Mayflower съгласна съм, че ти дават бележка за парите който си дала, но не мисля, че тези пари отиват за някакво подобрение на болницата. Това е мое мнение, не искам да го натрапвам на никой.

Аз изгладих и спалните комплекти на бебека и вече приключих. Всичко е подредено вече в гардероба. Сега ще се оправям да излезна малко из квартала, защото 2-3 дена не съм излизала, само мързелувам в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт