Отговори
# 90
  • София

А що се касае до агресивните деца: внимавайте, защото в Клюкарника има тема на майчета с деца аутисти и е много болно да ги чете човек как страдат, защото децата им биват хокани като невъзпитани...  Confused А те са просто различни
    Да.Но на такива деца обикновено им личи,че на са като другите.
    И у нас по кварталните площадки засега наброявам 3 дечица,които са си по-особени,не знам,какъв точно им е проблема,но...си им личи отдалеч.(Нямам пред вид дечица с увреждания.) Peace

Селма, не на всички им личи, да знаеш... Те за това го наричат "разстройство от аутистичния спектър"... А то може да е от хипер активност и гениалност до тотална вглъбеност и невъзможност за комуникация и говор...

# 91
Привет и от нас. Hug Ая снощи не вдигна Т, надявам се и след като се наспи на обяд да не вдгне и я броя оздравяла. Ние тази вечер сме на купон в Пловдив, така че се надявам да отидем Crazy Crazy Crazy
Шмет, оказа се че и Ая е с червено гърло, но добрата новина е че май го овладяваме Praynig Praynig Praynig
Хриси, честит рожден ден на патерица Hug Hug Hug
Цвет Hug Hug Hug Айде да и минава на Мишаната, е лятото чука на прозореца Grinning
По въпроса с агресяита - не позволявам някой да си я позволява с детето ми, както и аз не и позволявам тя да се държи агресивно с другите. Винаги стават кавги за играчки, но не приемам нещата да се решават с бой Naughty Naughty Naughty
Ив, към децата аутисти трябва да сме по-толерантни, но в случая не става дума за тях Peace

# 92
Селма, не на всички им личи, да знаеш... Те за това го наричат "разстройство от аутистичния спектър"... А то може да е от хипер активност и гениалност до тотална вглъбеност и невъзможност за комуникация и говор...

Айнщайн и Моцарт са били аутисти Simple Smile

# 93
  • София
...По въпроса с агресяита - не позволявам някой да си я позволява с детето ми, както и аз не и позволявам тя да се държи агресивно с другите...

О! - това, знаеш добре, важи с пълна сила и за мама на Шош!!!...  Flutter

# 94
не на всички им личи, да знаеш... Те за това го наричат "разстройство от аутистичния спектър"... А то може да е от хипер активност и гениалност до тотална вглъбеност и невъзможност за комуникация и говор...
  Да......Темата е доста широка.
   Верно,че има доста майки,баби(а и възпитателки,и учителки),които не забелязват тънката(че и дебелата) разлика между невъзпитаното и "различното".Но сега съществуват толкова възможности да се информираш и да си разшириш мирогледа.
  Може би,твоето "ВНИМАВАЙТЕ" беше нещо като призив към Толерантност и Информираност,и го подкрепям напълно! Peace

# 95
  • София; Дружбето
Малей колко толерантност блика тука Mr. Green Различните деца се забелязват, особено ако са всеки ден на с ъщата площадка. Както и нахалните и невъзпитаните. Темата наистина е необятна и при всички положения всеки ще си защитава своето.
Мойто е по-добре, но пак качва Т а нямам Панадол в къщи, само Хексалгин Rolling Eyes

# 96
  • София/Варна
Аз да се включа по темата с площадките - днес Ого е изпаднал в депресивно състояние, защото някакво по-голямо момче му е казало "Ей, дребосък, престани да се влачиш подире ми. Разкарай се!" След това е отказал да се пързаля, люлее или да си играе с играчките си, поискал е да си ходи от площадката. Явно си отглеждам едно доста чувствително дете, което не е никак здравословно за него.

# 97
Пък аз предлагам всички да сме по-толерантни и да престанеме с използването на  #Cussing out и за най-малкия проблем. Може и да съм луда, но когато Веско посегне да удари и детенцето отсреща ми се оплаче, правя забележка, карам Веско да се извини и съответно обяснявам следващия път и той да си получи шамара. КОгато му вземат играчката и той почне да си я иска просто разпределям кой с кое да играе и да го правят взаимно. Не мога да оправдая майки, които крещят на детската площадка по чуждите деца с назидателен тон, все едно, че тяхното е най-безгрешното.

# 98
  • София
.... Явно си отглеждам едно доста чувствително дете, което не е никак здравословно за него.

Защо говориш така? Дебилно дебелокожо ли е по-добре да отглеждаме? Не виждам нищо лошо в чувствителността на децата ни, а такива "житейски уроци" тепърва ще има за мъниците ни, уви...  Hug

# 99
  • София
Лелеее, какво ви става бе?  Shocked
Големи педагози се извъдихте всички!
По принцип съм на мнението на Манана. Нямам намерение да си отглеждам деца, които при всеки проблем ще ми се влачат по петите. Никога, ама никога не съм търчала вкъщи в детските си /дори ранни тинейджърски години/ да търся помощ, щото видиш ли "Пенка ме удари, Гошко ме обиди"и от сорта. Децата според мен трябва да се възпитават така, че да могат да се оправят сами, спрямо възрастта си - разбира се. Не толерирам боя, блъскането и удрянето по площадките, уча децата да си дават играчките /най-малкото имам две деца вкъщи, деленето на играчки е ежеминутно занимание и вече и двамата свикват да си ги разпределят/. Обаче да тръгна да се разправям с деца, с майки, с баби по площадките, извинете, леко не ми е в категорията.  Joy Какво има да се обяснявам с някакви хора, които са абсолютно непознати за мен? Ако някой не си е възпитал детето, или пък каквото и да е, защо да е мой проблем? Взимам си детето - площадки бол.
Днес бяхме в градинката на Заимов, децата скачаха на един надуваем замък, голяма блъсканица, падаха един върху друг нон стоп. През цялото време виках да  внимават и т.нат. Не мога да кажа, че са внимавали на 100%, но пък нито веднъж не блъснаха нарочно дете, което не може да се каже за други две деца. Едно момченце натискаше Дани между 2 надуваеми участъка и се наложи Никол да се намеси, за да измъкне брат си. Т.е. издърпа го да стане, защото беше с лицето надолу и според мен имаше затруднения с дишането.И след това бутна детето, за да не се занимава с брат и. Но въобще не съм си помисляла да се разправям с майката, или с детето. Второто дете - момиченце най-много на 2 годинки, което вървеше след децата да ги скубе.  Crazy Разбира се, се лепна поне 5 пъти за Никол, в предвид косата и. Е, нищо, дори моята бойна по принцип Никол седя стоически и не се обърна да му зашие шамар. Таткото си прибра девойчето де, след като оскуба 4-5 деца на замъка. Мисълта ми е, че това, че не вдигам скандал при подобни ситуации не прави децата ми побойници, нито ги прави жертви. Според мен ги прави хора, които във всяка една ситуация първо ще се опитат да се справят САМИ и АКО не могат, тогава чак ще потърсят помощ.
Ако някой ме е прочел  beer beer3 beer2!!!

# 100
  • София
Има маратон с Д-р Хаус по AXN, бе, а аз съм без мъж и дете! Фръц! (и наздраве)

# 101
  • София
ААА, сори, нямам гориво та да ми викаш Наздраве! Crossing Arms Да се бяхте спретнали за среща. Фръц.
През седмицата обедно в централен софийски район, тебе даже трЕбе те видим по Фенд-ски причини, освен по алкохолни.  Mr. Green

# 102
  Klemy,прочетох постинга ти! Laughing
  Струва ми се,че горе-долу всички искаме да кажем едно и също. Simple Smile
  И аз не смятам,че по принцип е възпитано да се прави забележка  на чуждо дете или майка му или на глас да се изказва мнение по повод тяхното държание(аман от разни такива пазители на реда) ,но ако някое(невъзпитаното ли,по-различното ли) тръгва да вади око на моето дете(или не дай си Боже обратното),със сигурност ще се намеся.

# 103
  И на здраве,разбира се! Hug
  Аз пък с едно следобедно кафенце! kaffeetrmker_2  Wink

# 104
  И на здраве,разбира се! Hug
  Аз пък с едно следобедно кафенце! kaffeetrmker_2  Wink

Ммммммм, обожавам следобедно кафе! Особено ако е с бисквитки.........  Grinning  Наздраве и от мен!

Общи условия

Активация на акаунт