Майски бебенца засмени, местят се вече в "Родени".Тема 1

• 14 672
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
Зойо аз сок на Евгения не съм давала ,нито сега ще дам на Вени .Тук във форумът има много имфо,про4ети и прецени сама дали ще даваш или не.Всеки взема сам решение как ще си гледа децата . Hug      Деси добре дошла,радвам се за вас,коликите ще минат,важното е 4е Макси наддава добре. Hug

# 121
Олеееееее,колко сте изписали!Нова темичка-супер.Ами да се оплача и аз -тамън похвалих бебочка,че слуша и с коликите минаваме добре-хоп рев,тръцкане запече се дупето и отгоре на това сутринта се събуди със зеленикави гурли.И без това днес бяхме на консултация док ни изписа Тобрекс-4 по 1 капка.Неможахме да я претеглим щото си спеше сладко, а и не й сложиха имунизация трябвало да минат 10 дена като се оправи- и затова док реши да не я разреваваме.Някой слагал ли е тези капки-много ме притеснява -щото баткото като изкара тоз конюктивит и след 1 месец бяхме с диагноза глаукома.Айла дай съвет PraynigЕ  това е засега от мен.

# 122
Baileys78 честити бебче. да ти е жив и здрав и много послушен малкия Мартин

# 123
  • Бургас
здравейте, майчета!

честито на новите мамчета, благодарим за посрещането на вече родилите и опитни майчета   bouquet

Дендри, благодаря за разказа за раждането - страшна си! аз си представях моето именно така, но не се получи. дано всичко е наред след нелепата грешка на докторката.

за погачата - да добавя още, че от най-близките се подаряват сребърни или златни неща /за зестрата/ и че самата пита се меси от жена с живи родители. освен това се сервират основно сладки неща. но по-важен е ритуалът в църквата, в която се чете чиста молитва на майката и бебето - то се въвежда в храма, и дори да не се кръсти тогава, се уговаря кръщането. 

за секса ви бях писала - открихме сезона, но с лубрикант Simple Smile и се получи. но още не сме повторили - явно мъжо още не се е освестил от всички промени  Crazy
за чая за кърмачки - много е добър на Хипп, направо пълни гърдите - спрях да го пия, защото изцеждах огромни количества след кърмене.
за потенето - ужасна работа, почти всяка нощ ми се случва да подгизвам - коса и всичко, четох някъде, че така организма се освобождава от натрупаните по време на бременността течности.
за колана - питах много и различни доктори, всичките казаха, да си купувам и да го слагам максимално бързо, да не чакам. и аз си го купих на 8-9 ден и оттогава го нося почти денонощно и съм много доволна. никой от лекарите не каза нищо за отслабване на коремните мускули или за недобро прибиране на матката. напротив, след секцио го препоръчват, тк има противопоказания за коремни преси и специални упражнения за корема поне 2-3 месеца след операцията.
а за шева и конците - първите дни едва пишках, много болеше. сега е по-добре, само ако се изпишкам бързо, боли Simple Smile придърпва все по-рядко. усещам болка само ако прекаля с носенето на слинга из къщата - ама бебка напоследък така заспива супер бързо и спокойно.
извинете за дългия пост, но и аз като набарам спокойни минутки, се оливам Simple Smile
варненки, записах се за 11, твърдо сме с бебка в Мола (а и Сиска ни окуражи  bowuu), дано не се наложи да си излезем скоропостижно от залата  Joy Луничка, смело се включвай в групата - я виж каква мафия ще сме с количките - Казабланка, Кремче, Дидочка, Фелина  Laughing Кремче, разчистих си кутията, мила.

# 124
  Мерси за новата темичка  Simple Smile
  Катринка, излизаме на разходка като се върна ще пиша. Проблема какъв е не успяваш да се настаниш удобно или е проблем, че после връща?

Много приятна разходка! Simple Smile
Проблема е че връща. По принцип и при други пози се случва понякога, но много рядко. Направо му излиза през носа като сме легнали - понякога в началото, понякога след 10-тина минути. Но нямаме кърмене в легнало без сериозно връщане. Sad

На фонтан ли връща или просто се стича кърма?
Понякога, при кърмене в легнала позиция гравитацията помага и кърмата се стича по-лесно. Бебче, което не е свикнало с това има проблеми. Днес на моята дебеланка и се стичаше мляко от устата, но не и от носа.

KayRenn извинявам се за късния отговор, но днес беше малко напрегнат ден и не бях пред компютъра. Връща рязко, не е просто стичане и е придружено с изкашляне, защото се дави... Sad

# 125
  • София
Олеееееее,колко сте изписали!Нова темичка-супер.Ами да се оплача и аз -тамън похвалих бебочка,че слуша и с коликите минаваме добре-хоп рев,тръцкане запече се дупето и отгоре на това сутринта се събуди със зеленикави гурли.И без това днес бяхме на консултация док ни изписа Тобрекс-4 по 1 капка.Неможахме да я претеглим щото си спеше сладко, а и не й сложиха имунизация трябвало да минат 10 дена като се оправи- и затова док реши да не я разреваваме.Някой слагал ли е тези капки-много ме притеснява -щото баткото като изкара тоз конюктивит и след 1 месец бяхме с диагноза глаукома.Айла дай съвет PraynigЕ  това е засега от мен.
   Аз съм слагала такива капки, но много малко, на една от каките. Това обаче е въпрос от компетенцията на лекарите, ние дори и да завършим курса за консултант по кърмене имаме право да съветваме само за кърменето и то ако касае реорганизация или промени в кърменето, но не и нещо свързано с предписване на лекарства, АМ или подобни неща от компетенцията на лекарите. Ако се притесняваш единственото, което мога да те посъветвам е да се консултираш и с лекар офталмолог предвид проблемите, които сте имали с баткото.

# 126
Благодаря за прекрасната тема!  bouquet Както винаги е прекрасно оформена! Grinning
Момичета, вижте един интересен линк за упражнения след раждане - http://www.letsgym.com/2007/06/16/sled-rajdane/
krem4e - Благодаря ти мила за инфото, кутията ти е пълна Simple Smile
essivessela - на телефоните, посочени на сайта ли се записа за лекцията? Grinning

# 127
Днес ходихме пак при педито заради пъпчиците и ми изписа ново лекарство.Ще видим дали ще има ефект.
Моля, дайте ми съвет какво да правя с този запек Sick Веднъж на 24 часа мисля, че е малко.Яде на поискване само кърма.Личи си, че се мъчи да се изходи, плаче, но няма резултат.

# 128
geribg, и Диана е със запек и ака веднъж на ден или на два дори. Това което знам от педиатър е, че ако бебето е само на кърма не е толкова притеснително дори и три дни да не ака, но ако е на АМ трябва всеки ден или на два дни да ака. Синът ми като бебе имаше този проблем, израстна го след 5 месец, правила съм му дори бебешка клизма, защото нищо друго нямаше ефект.

# 129
Благодаря на всички ви за поздравите! Simple Smile

Aila, малко късно отговарям, но кърмим се на поискване, така бяхме и с каката, която отбих преди месец и нещо.Тя е вече на 2,5г. Simple Smile С нея не съм имала никакви проблеми, надявам се и с бебо да е така. Simple Smile

Здравейте, мамчета! Вече и аз мога да се похваля с моето бебче - Ива. Роди се на 26.05, рано сутринта, 3050 гр., 49 см. Мамина сладка бубка. Само ме притеснява, че днес не е акакла от 7 сутринта, а по принцип всеки ден ака по 5-6 пъти. При вас как е?__

Честита рожба! Simple Smile

А при нас пък, ме притеснява това, че сигурно ни се събират около 10 пъти на ден, понякога и повече, да цапаме с "голяма работа" памперса - пак сравнявам с по-голямото си момиченце, което имаше колики и трудно се изхождаше. Първите 25 дни с каката си помагахме с термометъра, а сега се чудя дали ще насмогна на малкото дупе с пелените. Wink Мислех си дори дали да не започна пак с ЕБХ-изхождането, но се притеснявам, че пак по цял ден ще обикалям легените и мивките и няма да се справя...

# 130
  • Sofia
Здравейте. Днес бяхме на консултация. Любчо вече е 4,3 кг - с 1,2 повече от изписването преди един месец. Порастнал е с цели 6 см - от 52 на 58 см  #Crazy Отложиха ни ваксината заради съмнение за алергия към белтъка на кравето мляко.

Слагате ли бебчетата по корем? Нашият хич не обича и днес не се представи добре пред докторицата. Изобщо не поиска да си надигне главата, а се разкисна.

Още един въпрос - нашата глава е много продълговата назад и бебо изобщо не може и не иска да лежи назад.(Още на УЗ док всеки пък повтаряше колко голям е диаметърът на главата). Винаги е на една страна и трябва да го подпираме от страни с нещо, за да я задържи. Той обаче се нерви и не иска. Не знам какво ще го правим. Някой да е подобен случай???

И моят младеж има проблеми с дишането - все гъркори и хърка, но само през нощта. На няколко пъти се позадави дори, но не мога да преценя доколко сериозно, защото аз все скачам стресната и го вдигам, не го оставям, за да видя дали ще се справи сам. Нали знаете, че през нощта всичко някак си изглежда по-страшно.... Иначе не му е запушен носа.

# 131
имам честта да съобщя,че днес в 20:00 часа Галя  роди своя син Теодор - 3350 гр. ,52 см Раждането е минало нормално,и двамата са добре. Да е жив и здрав малкия Теди,да радва мама и тати  newsm51 newsm32 smile3504
Сега се връщам да чета  Laughing

# 132
4естита рожба на Галя ,да расте здрав и силен ,на нея   бързо въстановяване.   baloni

# 133
  • Велико Търново
Добро утро!

ЧЕСТИТ СИН НА ГАЛЯ!ЗДРАВ И СИЛЕН ДА РАСТЕ!

На мен часовник не ми трЕбе-Мина яде в 2 и в 5 Mr. Green което,обаче мен ме устройва идеално.Девойката е придала за 11 дни 600грама-получихме похвали от педиатърката и двете.Питах за Вигантола и отговора и беше ще цитирам по памет:
"Я ги виж какъв тен имат и двете,а пък и ти с твоите дълги разходки Мина ще си го  набавя естествено"
А бе личи си човек,кога ходи по семинари и е адекватна във всеки един момент.

За захранването аз ще мисля през 2010.За сега ми е много,много рано.
Опитът с Божа ми е показателен-захранена на 6 навършени месеца,пила е сок за пръв път на 2 години,а до тогава плодовете на парченца.Има огромен подфорум с много информация,това ранно захранване го има само в Бг и то е останало още от времето на комунизма.Тогава майката труженичка и комунистка е трябвало да се върне на работа за да се изпълнява плана.
А пък и основната храна на бебто до годинка трябва да е основно мляко.
Лично аз за никъде не бързам живота е пред нея и има време за всичко/за водка със сока даже/ Mr. Green

За пиенето от шише на кърма-За мен за добро или лошо детето трябва да може да пие и от шише.Всичко,което правя за децата си го правя напълно уверена,че то е правилното нещо и съответно нямам притеснения CrazyЗа възпитанието вече при Божи си имам своите притеснения,но за гледане на бебе тц.Аз съм една пИрфектна съфорумка и майка/последното е шега  Crazy/

geribg,специално питах неонатоложката колок пъти е нормално да ходи и тя каза,че и един път на 24 часа е ок.Друг е въпроса,обаче,ако ти виждаш,че детето се мъчи,а и като отидете на консултация ще видиш колко е качила и тогава ще преценяваш кое,как и защо.

desive78,за главата на бебето нищо не мога да кажа,но за слагането по корем още не я слагам,защото мдига главата ,изпъва пръстите на краката и надига дупето Crazy
За хъркоренето през ноща не мисля,че е нещо притеснително и на Мина и се случва,ама и през деня.

diana_0880,обикновено точно тези капки изписват.Не се притеснявай излишно Hug
Даже и Диксин Калин наскоро имаше конюнктивит,ама не помня тя с какви капки го цери.

Това е от мен за сега!Милата ми ютия ще ми се разсърди,ако не отида да и обърна подобаващо внимание Mr. Green

# 134
Сиска, печелиш медал за издръжливост на безсъние  Grinning
Мен нещо вече взе да ме наляга умората. Предимно вечер - след целодневното трамбоване на улиците до към 21 часа, после коликите до към 23 часа,хранене към 2 и 5, междувременно  игри с Митко, пък да изпера и сготвя сутрин преди да излезем.......и ей го деня завършил  Crazy Този уикенд ще съм сама с двамата  Rolling Eyes

Някой питаше за късото ръкавче - от 10-я ден някъде вече го разсъблякох съвсем. Много е топло, поне в Плевен, де.
Днес даже ще е само по боди и памперс. Преди обяд му мятам една тъничка пелена за завивка, после и нея я махам като стане съвсем горещо.
Има и тен  Grinning
Въоражена съм в чантата с един комплект дрешки с дълъг ръкав и ританки, ако нещо захладнее, но не ми се е налагало.
Но вече 3 пъти ни валя дъжд по време на разходка. Слагам дъждобрана на количката и с него вътре си става сауна  Laughing

За конюнктивита капя Фуциталмик. Офталмолог ми го изписа след като го прегледа.

Качил е 1 кило и е пораснал с 2 см.
И на мен ми казаха да го оставям по корем, за да започне да си повдига главата. Оставям го, но за малко преди хранене, иначе повръща.

За захранването и ние имаме време. Още повече пък сокче не мисля изобщо да давам. Митко пи такова на година и половина, а го захраних на 6 месеца. Така ще процедирам и Калинко. Мляко, мляко и пак мляко му е менюто.

geribg, и Калин ака веднъж на ден. Не му е комфортно когато дойде момента за това, но нищо не мога да направя. Няма да давам Дуфалак или други неща. Ще се регулира само стомахчето с времето.

Общи условия

Активация на акаунт