Майски бебенца засмени, местят се вече в "Родени".Тема 1

• 14 632
  • 292
  •   1
Отговори
# 30
  • о`майна лунна нощ е
Благодарим за топлото посрещане   bouquet
И на мен и се искаше да открием сезона, но за сега ще ес въздържа. Горкият ми мъж, ще тръгне по чуждо накрая  Joy Все още понася стоически постите, на които е подложен.  ooooh!

# 31
  • София/Варна
bani, 500гр са си добре, независимо, че бебка е родена по-едричка. Иначе ти на какъв принцип изцеждаш? Ако цедиш до изпразване на гърдата има риск да си докараш хиперлактация в един момент. Бих ти препоръчала да цедиш само, ако чувстваш напрежение в гърдите и то по малко, колкото да облекчиш положението. Това, че кърмиш на поискване е достатъчно количеството кърма да се нагоди според нуждите на бебка.
Бебз, това за цеденето и за теб се отнася. Колкото до размера на гърдите - много често се среща да са несъразмерно развити. При мен е по-голяма и по-пълна дясната, но пък при нея имам проблеми с каналчетата и зърното. При теб увеличаването на разликата може да се подсилва именно от постоянното цедене.

За секса след раждане - усещането за стесняване и болезненост се дължи на повишените нива на пролактин. Това се преодолява лесно с лубрикантни гелове. Аз сега тъкмо се чудя какъв да си избера, че Дюрекс имат разни нови артикули.

# 32
  • о`майна лунна нощ е
Докато ме шиеше, докторката ми каза, че ще направи "нея" малко по-тясна. На езика ми беше да я попитам кой трябва да се радва - аз или мъжът ми, но реших, че хуморът ми ще е доста неуместен в този момент при положение, че тя беше въоръжена с игла и конец  Crazy

# 33
  • гр.Стара Загора
                                              Вече сме в родени  newsm44 newsm44 newsm44
Благодарско на другите мамчета за топлото посрещане  newsm51 smile3525 newsm51
За кекса и аз мисля да откриваме сезона  luvbed txtloves но няма да е тази вечер че нещо имам още някакви капчици лохии tooth
Моето зверче изяжда по 100мл но имам чувството че вече не й стига но ще видим на консултацията как вървят нещата и ако трябва ще давам 120мл.Ние още сме на смесено хранене като наблягам на кърма само в краен случай давам добавка ,но като излизаме на разходка замествам едно хранене   Embarassed Днес успях да изчистя да изпера и простра но нямаше време за готвене и сега ви оставям че мъжо си дойде и е на салатка но трябва и да яде  smile3502
Лека и спокойна вечер на мамите и бебетата  smile3504

# 34
Здравейте и от мен маминки, страхотна темичка Simple Smile И аз да се отчета за 15  дни сме надали 700 грама, добре папка човека, но се претиснявам да не ми спре кърмата, вие какви хрени бихте препоръчали за повече кърма и някой има ли мнение за чая за кърмачки на Hipp

# 35
Ха сме си добре дошли в родени  bouquet

hahaha Бейлис направо този разказ е за "смешно ли е раждането" Joy

Абе хора кекс може ли да се прави със теч newsm78 че вечееееее Blush много ми се е доял Mr. Green

И Борис има пъпчици но педито каза, че до третия месец ще се изчистят да не ги третирам с нищо освен вода. Ние сме изцяло на АМ и от две три седмици хапва по 120мл. Е по някога му остава по малко, но рядко. Да се похваля днес бяхме на ортопед. Всичко ни е супер bowuu и на двамата (,че нали бях закъсала и аз с краката на края).

Гале пък и всички останали 2 в 1 сега бебоците като видят в коя тема сме се пренесли ще побързат да се включат в купона Wink

# 36
Мадленка, честита ти бебка!Да ти е жива и здрава newsm51 newsm51
Аз съвсем изключих #Crazy
Момичета, вие откривайте сезона на секса Mr. Green а аз ще открия сезона на морето! smile3549 В събота, живот и здраве, ще заведем бебка на първата й ваканция Heart Eyes

# 37
  • София
За 'кекс'-а и на нас ни е още 'рано' та пробвахме. Само първите сантиметри, да нямаме проблеми  Blush Вкусно!  Mr. Green

KayRenn пробвахме синия на дурекс. Ми хубаво беше. Та репихме да сложим още. И още. И накрая се омазахме и го обърнахме на хилеж  Joy Мерси отново за съветите за гърдите, до няколко дни ще видим има ли резултат  Mr. Green

# 38
честито бебче на Burberry. да и е живо и здраво и много послушно.

JeenySJ и мен ме щипе като пишкам  Rolling Eyes много е неприятно.

иначе за свалянето на конците  Tired за мен беше много гадничко усещане.... Sick то какви са били тези бродерии незнам. сега като се гледам имам чувството че въобще не съм същата  Crossing Arms

добре заварили във вече родени  wavey

благодаря за страхотната нова темичка

# 39
  • София
Днес докато я кърмих и и се радвах, че яде 15мин и  Sickповърна на фонтан. СУпер мн се стреснах...
Май е от лакомията и. На следващото хранене я спирах, оригвах и пак и давах.
От притеснения с тези повръщания почнах да я храня на поискване, резултата е 8 хранения и за 2 седмици, от които се е родила е качила 500г. Това много ли е? Според хомеопатката ми, която е педиатър каза, че е много, имайки предвид кг, от които стартира.Сега не се е будила от 3ч, мисля да я оставям да плачка колкото и да ми е трудно и да се храним на 3ч, но да се изцеждам ли? Гърдите ми са огромни и като се изцеждах след нейно хранене изкарвам по 120мл.
  Наддаването е напълно нормално за кърмено бебе първия месец. Не може бебето ако не наддаде кг да се обвинява, че храната е недостатъчно, а малко над кг, че се прехранва. Много често къремните бебета качват дори по 2 кг първия месец, после забавят наддаването. Моята мадама е качила 1,1 кг за месеца и педиатърката е много доволна.
   Осем хранения за бебенце на тази възраст в никакъв случай не бих казала, че са много. Аз лично винаги съм предпочитала да хапват по-начесто и да не им става тежко на коремчетата, и в никакъв случай да не ги държа гладни само защото не е дошло времето за ядене. Знам аз как се чувствам когато съм гладна, а те доскоро в коремчето на мама са получавали храна постоянно. Все пак всичко е въпрос на лична преценка, но и аз и моята педиатърка сме на мнение, че е важно бебенцето да е доволно. Кърменето на поискване в никакъв случеай не означава безразборно хранене, а просто се оставя бебето да покаже кой и какъв режим е най-подходящ именно за него. Много мами вече споделиха, че постепенно бебенцата им са почнали да хапват в точно определени часове. Само при скок в растежа или лактационна криза за няколко дни може да искат да хапват по-начесто, но след няколко дни всичко отново се нормализира  Simple Smile
   Ако искаш все пак да храниш под режим и на три часа и смяташ, че това е по подходящшя за вашата двойка мама и бебе начин наистина може да е удачно да цедиш след това. Риска при кърмене под режим е че именно при нужда от повече кърма, на бебчето не се дава възможност да увеличи естествено количеството като суче по-често затова се налага това да се прави с допълнително изцеждане от страна на майката. Много бебенца обаче си хапват нормално на три часа и в този случай ако кърмата им е достатъчно няма нужда от изцеждане. Ако бебенцето огладнява по-начесто обаче, а му се предлага водичка в този случай ще се налага майката да цеди за да увеличи количеството кърма и евентуално да дава като добавка изцедената кърма вместо АМ. За мен обаче винаги е било по-лесно просто да накърмя бебчо още веднъж отколкото да цедя, но както казах всичко е въпрос на избор и удобство за конкретната двойка мама-бебе  Hug

# 40
  • София
Айла[/b], и аз имам въпрос към теб, дано да успееш да ми помогнеш. Така се случи, че не успях да започна с кърменето веднага след раждането (бях на антибиотици, наложи се кръвопреливане и т.н.). Това т.нар. "слизане" на кърмата при мен така и не дойде, тя тръгна малко по малко след като се прибрахме вкъщи, т.е. на 5-6 ден и беше много малко. Сега успявам да изцедя между 20 и 50 мл от всяка гърда по няколко пъти на ден и съответно сме на смесено хранене. С цедене, течности, компреси се надявам да успея да я стимулирам и увелича още, но дойде друг проблем - Михайл уж суче, а всъщност май само ме ползва за биберон и нищо не изяжда. Смятам, че го слагам правилно, той уж си суче доста активно, но след 20-30 мин на всяка гърда се оказва пак гладен, изяжда си цялата добавка, а и правих 2-3 пъти пробни кърмения (вкъщи) - резултатът беше 20 гр. Sad Как да го приуча да суче достатъчно или може би това, че е малко кърмата ми го затруднява и той не успява?
   Препълването на гърдите, при слизането на кърмата не е задължително да се случи при всяка майка. Някъде след десетия ден вече е зрялата кърма. Може по-скоро ако цедиш по цвета да прецениш, коластрата е капки, много гъста и тъмножълта на цвят. Преходното мляко е по-светло и вече повече като количество, докато зрялата кърма е много често почти прозрачна, безцветна, сивкава или леко бяла, но не жълта и с много малко количество каймак. Това което правиш е правилно, да предлагаш на всяко кърмене и двете гърди и с по-често кърмене или изцеждане вярвам че нещата постепенно ще се нормализират и кърмата ще се увеличи. Просто не очаквай да стане веднага, а бавно и постепенно. Увеличи броя на кърменията и ако имаш възможност и изцеждания да включиш ще е от полза. В този случай на следващото кърмене може да даваш изцедената кърма вместо добавката от АМ.
   При бебенца, които лесно се уморяват на гърдата, е добра идея да не оставяш бебчо да стои на гърдата продължително време. По-добре е по-начесто повече кърмения да имате в този случай, отколокот да стои на гърдата без да получава мляко реално от там. В тези ситуации се препоръчва да се следи гълтането на бебето - докато го виждаш, че гълта, нека да суче. Започне ли да заспива, може да му помогнеш с компресия на гърдата (как се прави можеш да прочетеш тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 и да видиш тук - http://www.gentlemothering.ca/compression.wmv и тук - http://www.gentlemothering.ca/compression2.wmv). Спре ли да гълта и с компресията, направо прехвърляш на другата гърда и повтаряш и там същото, сукане и после сукане с компресия.
   Много важно за това бебето да получава достатъчно мляко и да стимулира добре гърдата е дали суче ефективно и дали правилно е засукало. Ако искаш може да ми пишеш в кюто или скайпа за да обсъдим по-добре ситуацията. Кюто ми е 149438888, а скайпа Aila_24

# 41
  • София
И аз да се отчета за 15  дни сме надали 700 грама, добре папка човека, но се претиснявам да не ми спре кърмата, вие какви хрени бихте препоръчали за повече кърма и някой има ли мнение за чая за кърмачки на Hipp[/color]
  Повече от перфектно наддаване. В този случай мога да ти кажа само да продължавате по същия начин и бебчо да хапва когато има нужда и желание. Няма изобщо причина да се притесняваш за количеството кърма и колко време ще кърмиш, това ще зависи единствоно от теб и бебчо  Simple Smile Най-важно е стимулацията на гърдите, всичко останало като храна и течности са второстепенни, не че ще навреди чая разбира се  Simple Smile Аз бях доволна от обикновенния българско лактогонен чай някога с близначките  Simple Smile

# 42
Мерси за топлото посрещане на мамите от другите месеци. Hug Hug Hug
JeenySJ, Мушинка, marsia__kzl, Бейлис... съжалявам, че и при вас има подобни проблеми. Само това ми прецака цялото парти от раждането... Wink
В един момент ще мине и ще замине и ще си си радваме на бебоците съвсееем пълноценно. Grinning
JeenySJ, утре ще ходя до Окръжна заради една бележка и направо ще мина там на преглед при който и да е. Професионалисти са всички и се надявам да ми разяснят защо не ми е добре. Нямам уговорка с никакъв лекар, напротив - моя от ЖК ще ме чака утре, но заложих на тези от Окръжна...все пак,там ме шиха. После ще разправям всичко, което разбера.

# 43
  • гр.Стара Загора
Деси Горанова здравей миличка!!! newsm51 smile3525 newsm51
Виждам че си онлайн ,как сте как е малкия Макси от доста време те мисля дори скоро Сиска беше споделила че те е мяркала в скайп но тук не сме те засичали  Hug Hug HugИскренно се надявам да сте добре  Praynig Praynig Praynig.Ако имаш свободно време драсни един ред  smile3523 lovekiss

# 44
  • вече Пловдив
Здравейте и от нас, радвам се, че вече сме в Родени!   bouquet Страхотна темичка!
Много топло посрещане!  Heart Eyes
вие какви хрени бихте препоръчали за повече кърма и някой има ли мнение за чая за кърмачки на Hipp[/color]
Веси, и аз съм много доволна от чая за кърмачки на Хип - може да си внушавам, но мисля, че от него в комбинация с кърмене от 2-те гърди ми се увеличи кърмата. Сега съм си взела и българския лактогонен чай, ще пробвам и него.

Общи условия

Активация на акаунт