Този магреб ни взе сърцата,но ни върна красотата!15 -а тема

• 22 842
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Паулинке, ако твоят другар е 'както трябва' няма да ти забранява, нито налага нищо. От теб зависи с кое ще се съобразяваш и с кое- не.
Не-яденето и не-правенето на определени неща по-скоро се правят (при желание) от уважение към половикната. Peace

при мен до сега не е имало проблем. като ходим на пицария,аз почти винаги си поръчвам пица,в която има и шунка... а пред него съм яла и свински дроб, и тостери със свинско, и палачинки с шунка, пилешко и кашкавал и гъби с кайма (не телешка). все неща,които той не може да опита. но не ми казва нищо. обаче пред негови приятели ме поглежда малко така... но хич не ми пука-ям си,защото ако сме сами не  се дразни. апред другите да се направим на... и това е. Wink интересно ми беше да попитам.
Делта, аз знам,че не е полезно,но пък по едно време много ме боляха костите,след една диета. и като отидох 2-3 пъти и се напекох едно хубаво (по 20 мин) на ОБИКНОВЕН солариум,а не турбо и всичко ми мина. плюс това от лични наблюдения мога да кажа,че проблемната кожа понякога се оправя,а друг път влошава де,но на мен ми действа добре. и преди лятното силно и вредно слънце,солариума не стресира така кожата. а за всички вредни влияния-всички знаем. Wink  ехххххххх, ако живеех близо до морето, вече щях да правя тен на плажа,пък ако ще и водата да е ледена.няма да влизам в нея,поне слънце да видя. Wink

# 151
  • София
...
Фарашко да го споменавам ли, че той нещо се потули newsm78 .Ония гости дето му се натресоха  без да са канени и които не искали да го притесняват, да не би да са го раболели нещооооо Hug
....

Ааааа тука съм си бе. Ама днес цял ден на работа, после вечерта внучката реши, че ще ме учи на детски песни, та трябваше да пея нали.

Първо песните ги учихме на японски език с английски акцент и леко китайско произношение. То аз понеже съм зле с чуждите езици и по принцип много трудно разбирам какво трябва да пея де.

То си беше нещо от сорта "Пилу али лали мама бела кокооооооо".
После май пяхме "Пиле пиле аз те знам искаш куче да ти дам" (по наше време я пеехме по друг начин ама ся днешните нал ги знаете с тия модерни текстове и тоя картуун нетуърк дето ги гледат там едни квадратни и ръбести до къде ги докарват).

После дядо и реши да измисли някаква песен от сорта "Тая баба лоша, скрила шоколада" (щото тя действително го беше скрила даже и от мене), ама тамън да я науча баба и взе, че се появи на вратата и го обърнахме на кавър версия от сорта "Мила моя бабо, сладка и добричка ..." (то тя песента си е за мама, ама забелязах, че като я запяхме и бабата се понесе с лека ефирна полухвърчаща походка към кухнята да готви).

Най-накрая малката рече че щяла да пее песента на Том и Джери, обаче аз се отказах, щото тя песента била нещо от сорта "Там там там рапатам" придружена с биене на барабан (разбирай главата на дядо и) - та на бърза ръка уроците по пеене на внучката приключиха с мен.

... ако твоят другар е 'както трябва' няма да ти забранява, нито налага нищо. ...

Така е така е. Ей го на моята жена вече двайсе и кусур ми ти години нищо не ми е забранявала в яденето. То си ми личи от фигурата де.

Впрочем у нас само аз постя, когато това се изисква от религията ми и никога не съм принуждавал другите ми членове да го правят и да се съобразяват с мен.

# 152
Албич,подозирам и аз като Бела,че си Деваnewsm78
Кажи ,че уцелих най-накрая! Whistling Уж съм стрелкиня,пък май неточна излязох. ooooh!
Паулина,аз също не ям свинско.Е,сега,ако нещо в България в пица има шунка,няма да я върна,
но да си поръчам свинско или луканка свинска да ям не ми се случвало от години. Мъжа ми никога не е имал претенции,
към това,какво да ям или какво да обличам.Той ми има доверие.
Ти,ако си чела Библията ще разбереш,че и в християнството не е добре да се яде свинско,защото
Христос е изгонил бесовете на едни разбойници,точно в стадо свине.Така,че може да се тълкува,че
свинското не е чисто месо и от тази гледна точка.Защо ,когато се прави курбан,не се коли прасе,или,когато
раздаваш за мъртъв не се раздава свинско?Та така.
Фаима,хубаво е ,че пишеш!  bouquet
Сигурно много се вълнуваш? Hug Дано да си изкарате добре!Щом ще сте с любимия,няма начин. Wink
Делтичка,много лошо ,че се отваря работа пак на синчето! Sad
Дето казваш ,това да е.  ooooh!
Аз без да искам,като взимах малкия от училище му затиснах ръчичката с прозореца на колата.
Той се облегнал на прозореца и аз отварям и той се затисна на стъклото и гумата,която уплътнява стъклото. Sad
Милия много плака. Cry
Лека вечер на всички!  bouquet

# 153
  • Paris, France
Фаима, много интересно ми е да чета за Иран. Защо не отвориш нова тема специално за Иран? Сигурна съм, че ще е хит и може и други да се включат. Само да не си помислиш, че те гоня от тук. Просто съм сигурна, че има много хора, които се интересуват от персийска култура, езици (като мене), начин на живот, но не влизат в тази тема, защото не се интересуват от Магреба. Аз в Лондон познавах доста иранци. Хазайката ми беше дъщеря на генерал на шаха и съм виждала родителите и. Те не са религиозни.

Я ми кажи за пластичните операции! Гледах в едно предаване, че там (в Иран) е престижно да си с гипс или лепенка на носа, признак, че можеш да си го позволиш. Една съседка се интересува от операция там. Има една мама-иранка в градинката, преди около година се появи с нов нос - скъсен, намален, абе, не можах да я позная, направо беше като нов човек а преди беше като баба Яга. Не си личи да е оперирана, не е типичния изправен нос с основа "отрязана пирамида". Техните носове са много трудни за операция, защото септумът ( носната преграда) е много дебел и твърд. Знам, че много чужденци ходят там за операции.

близнаците, много сте порастнали, бе! Направо ти е променено домочадието. Не ги познах.

Паулинче - много се тревожиш и притесняваш . Слушай си сърцето и каквото ти е писано ще се случи . Ако си решиш да не го следваш ще си останеш в Плд и може това да е живота за теб . Ако решиш пък да си с него - това ще е само твоя единствен и уникален живот- няма да си първата нито последната.
Преди време случайно гледах един документален филм за живота на ....не помня името ...момиче от твоя град, което се запознава с японския военен аташе и то в навечерието на втората световна. Женят се с благословията на семейството и младите заминават за Япония . Тогава не е имало възможност за никакви връзки и години наред семейството и не знае живи ли са как са . Тя преживява войната , приживява и атомната бомба , отглежда си децата и е вярна на мъжа си до смартта си . Имаше и нещо за професията и и приноса и за българо - японските отношения , но не помня вече.....Впечатли ме съдбата и , решението и да бъде с този чуждоземец , любовта и ....и какви световни катъклизми е приживяла в следствие на това решение.....
Пак ти казвам - живей си живота без излишни тревоги , подозрения и ревности , отдайси се на мига и гради честни взаимоотношения , ако е речено ще ти се върне добро , ако ли не това ти е съдбата .
Успех ти желая...като ти тръпне под лъжичката - дръж здраво!
Миг незабравим, не зная къде сте, от къде е мъжа ти, ако вече си омъжена, но в международните връзки е добре да се подхожда внимателно, защото, повярвай ми, в някои случаи измъкването от такава връзка е невъзможно без огромни страдания и жертви, особено ако има деца. Тук в западна Европа тези връзки са често срещани, но тези семейства живеят защитени от законодателството на местните държави и гарантираните съвсем прилични социални помощи на гърба на данъкоплатеца. Аз лично, и аз съм човек толерантен и без предразсъдъци, бих се доста замислила, предвид видяното и преживяно от мене, преди да замина надалече и за се завържа, пардон, обвържа с човек, чиито навици, начин на поведение и мислене са толкова различни от нашите. Ако всичко върви добре, чудесно, но ако нещата се закучат се оказваме в трудно положение на чуждо място, без близки, обкръжени от вражески настроени елементи - свекърви, сестри, съседи, полиция итн. Съдът в която и да е държава е по-благосклонен към местите, щем или не щем.

За мненията на мързел и Шакира за арабите - аз приемам всякакви мнения, положителни и отрицателни, стига да са преживяни, да са плод на преки наблюдения а не "една жена в трамвая ми каза". Склонна съм да се подпиша с 2 ръце под написаното от Шакира. Ами такива са, точно, ама абсолютно точно 90 процента от магребците тук, което си е представителна извадка. Ако един магребец в разговор не употреби думата расизъм поне 2 пъти то:

1) Той е от високата прослойка, с престижна работа и образование и обикновено вижда себеподобни 2-3 пъти годишно на Аида и на някоя сватба. Под себеподобни разбира високообразовани, с френски на ниво майчин език и естествено облечени и обути подобаващо. На имигретата и живеещите на помощи в панелки гледа като на извънземни. Всъщност, дори и роден там не се смята за марок/алжир/тунизиец а за французин/белгиец с еди къв си произход.

2) Тук е на екскурзия или на гости.

3) Разговорът е всъщност интервю за работа. Ако по случайност го наемат, ще я чуят след по-малко от месец, когато опитат да протестират, че за 5ти път отсъствува за 4 дни защото някой е болен, починал, избягал итн.

4) Той е кабил - тези поне са с достоинство. Те се и имат за европейци и са приети като такива или поне 90 процента от тях.

Расизъм те всъщност наричат неприемането на чужди за местното общество норми. Мъжът ми не е расист когато пита майка ми на хотел ли ще иде като дойде и дали иска понякога да яде у нас  #2gunfire. Просто тук така е прието. Повечето магребци употребяват думата расизъм за лошо според тях отношение на местни хора. чувала съм го от устите на по-бели от мене, синеоки и руси алжирци. Дори и причината да е чуждоземният им произход се касае за ксенофобия, а не за расизъм. Отношението на мнозинството от тях към местните е, меко казано, грубо. Аз неколкократно съм пресичала опити за запознанство и контакти от магребци поради лични предпочитания, уплаха, нежелание за разговор с мъже с определено агресивно поведение. За сведение ходя без грим и полите или панталоните ми са винаги почти до глезена. Винаги ме обвиняват в расизъм. Е, доволна съм, че поне не са ме набили, щото и това го има. Тук има квартали, в които жена не може и да мине незабрадена и с къса пола под страх, че ще я пребият, убият, запалят итн. Помните ли Сохан, залятото с бензин, запалено и оставено да изгори живо момиче? това е тук в парижки предградия. След масивна демонстрация на 30 000 души на 8ми март 2003 г. , помня я, ние тогава си направихме сватбата се създаде организацията "Нито курви, нито подтиснати" в защита на жените от гетата. Сещате се откъде са тези жени. Веднъж ходихме с мъжа ми там и повече няма и да стъпя. Мюро се казва квартала и непрекъснато има палежи на коли и грабежи. Направо е страшно през деня, за вечер не знам. На пощенските кутии няма едно френско звучащо име.

Аз и повечето хора, които нямаме магребци в семейството нямаме чести и продължителни контакти с тях. Когато човек живее сред тях и им сърба попарата всеки ден е естествено да гледа критично и негативно на поведението им. А жената чужденка служи като боксова круша, върху която си изкарват неудовлетворението от житейските несгоди. Не забравяйте, че заради всяка европейка, гепнала магребец с уреден престой (гражданство, паспорт, право на неограничен живот в ЕО) една магребка, тяхна сестра, съседка, братовчедка, приятелка е останала там и не е доведена тук в Европа. Дала, Шакира и може би други от новите са в очите на семействата на мъжете им крадливите магарици, откраднали прекрасните, възпитани, образовани и галантни синове, братя и братовчеди. Връзките им са обсъждани, критикувани, оглеждани и одумвани от цялата рода. Цели роти братчедки, бивши съученички и сестри на шуреите на девера очакват с нетърпение, къде добре, къде по-зле прикрито щастливата развръзка т.е раздялата с последващ законен развод и нов брак с правилната и  триумфалното пристигане на една хорото (местна) - красива, млада, добра и услужлива девствена нова съпруга, която ще ги подпомага подобаващо и посреща с пълни тенджери, това по всяко време на денонощието.

мързел е много права. Това което е написала важи в пълна сила за арабите, ама левантийските. Тези, които са тук силно се различават не само от тях, но и от магребците из родните им земи. Сирийски или ливански гета нема! Никъде по света! Дори в по-бедни държави като Бразилия и Аржентина. Ливанците и сирийците имат добра репутация, просперират масово финансово и в учебния сектор, заемат ключови места в икономиките на новите си родини поради различна ценностна система и образование из родните им места.

Ох, дълго стана

# 154
  • Paris, France
Дидона, гледам, че синът ти е роден 2 дена преди мойто Кати. Попълнението пък трябва да е с моя рожден ден, гледам. Аз от зодии не разбирам много много. Влияе и асцендента и отношенията между планетите и домовете. Аз затова стъклата отзад никога не ги пипам и внимавам като затварям врати, но без инциденти не може.

Алба, според мене имаш силно влияние от Скорпион, може би в асцендента или подобно. Не мисля, че си рак и ако си си доста нетипичен. Доколкото помня кухнята не е любимото ти място и не приритваш за деца, така ли е bowuu? Както и да е. Да си доволна и щастлива е важното.

Делта, как сте. Как е котака?

Белла, и аз не вярвам в ежедневни хороскопи. Радвам се да те чета Hug

дядо хаджия , тая лоша баба, скрила..... си припявам. Ей, винаги бабата лоша. Много хубави спомени имам от баба и дядо, бог да ги прости.

Шакира,струва ми се ,че си леко враждебно настроена. по мои наблюдения арабите или изобщо мюсюлманите много държат на религията си, да кажем,че държат много повече,отколкото ние на нашата. не казвам,че всички я спазват стриктно,но поне държат на нея и са горди от това,че са мюслим. много от тях,като тръгнат по чуждите страни започват да пият,да сменят непрекъснато жените... но така е. като са държани като в клетка... и всичко при тях е с цел да е уж по-морално обществото. но младите момчета като живеят в среда на забулени момичета,не знам как са,но логиката ми е такава,че не се държат с тях така,както като заживеят сред разголените европейки,лесни, готови да си легнат на първа среща още... за един млад човек,живял в по-затворено общество,сред родителите си,които малко или много упражняват някакъв контрол,всичко което му предлага като забавления Европа, го приема с отворени обятия. може и да греша,но такива са пък моите впечатления. да не говорим пък за България. колко много момичета си търсят араби, чужденци,само заради парите и подаръците,без да се замислят,че това е нож с две остриета. защото ако си израснала в някое забутано село и единствената цел в живота ти е да си намериш богат мъж или да се измъкнеш от тази посредствена среда, чужденеца с парите веднага ти се струва златна кокошка. аз много се дразня на такива момичета,защото не се спират пред нищо. няма значение,че примерно се държим за ръка или че се вижда,че сме заедно,те се обръщат,закачат се с игрив поглед,търсят внимание... и аз не се дразня на него,а на тях. и проявявам някаква ревност,но не към неговото държание,а към тяхното-на тези малки пикли. те за това говорят,че сме к.....ви. един мюсюлманин дори да реши да живее е Европа,той не си сменя религията никога. но обикновено техните семейства имат това изискване към жените им. ако ще имат внуци,нали трябва да се възпитани по тяхната религия и техните обичаи. просто,както казах и преди малко, те много държат на религията си.

Паула Паулина, не зная къде си наблюдавала араби и какви са били. Мисля, че двете със Шакира се движите по различни плоскости. Тази тема е с насоченост Магреб и е естествено да се коментират магребските араби, които са доста различни по манталитет като цяло от близкоизточните. Да, сред тях има религиозни и ултра-религиозни, но те са малцинство, и тук в Европа и там в Магреба. Магребците не живеят в среда на забулени момичета и имат достъп до алкохол, цигари и отношения и сношения със жени в собствените си страни, които не случайно са популярна туристическа секс дестинация за мъже и жени от цял свят. Въпрос е на пари, както навсякъде. Мога да говоря за Мароко, където повечето ми познати мъже водеха редовен полов живот на 18-20 години. Къде с прислужница, къде със съседка или туристки. В Тунис публичните домове са законни, държавни и си е в реда на нещата и даже развод не можеш да поискаш ако разбереш, че мъжът ти е пребивавал там, нека Марси и Дидона да се включат.

За разголените европейки - в юношеските си години имах многобройни спорове с майка си относно дрехите ми и дължината и теснотата им и винаги излагах като довод облеклото на някоя мароканска съседка. Същото беше с часа за прибиране и контактите с мъже. Тук във Франция от 3 жени с големи деколтета, изрусени гриви и поли с дължина на колан 2 са от северноафрикански произход.

Ако погледите на българските селянки те дразнят, в Мароко ще трябва да извършиш харакири.Там не само ще го гледат с изкусно почернените очи на газела ами и телефонните си номера ще успеят да му пробутат. Ей така, докато се държите за ръчичка.

За парите и подаръците - това си е част от играта. От мъжа се очакват подаръци, като не е сигурно, че ще има секс в замяна. Мързел го беше обяснила в една от предишните теми.

Не всички магребци държат на религията си или религиозността във възпитанието на децата им. Тук има много, приели християнството. До нас има кабилска църква където повечето са покръстени. И при близкоизточните араби има не особено религиозни семейства. Познавам поне 10ина ливанки от мюсюлмански семейства омъжени за християни и не против волята на родителите.

Цитат
и не знам България за какво им дава социални помощи пък на тях. когато трябваше да вади покана на баща си,на него му искаха да докаже,че има пари за го издържа,което е смешно,защото парите идват от баща му. искаха да докаже,че има да харчи на ден по 50 лева,което пак е тъпо от наша страна,защото той се беше скарал,че ако му докажат,че всеки българин харчи на ден по 50,тогава и той ще докаже. негова работа си е,по колко харчи и колко има...  да не говорим,че държавата ни печели от студентите-чужденци. едно момиче учи също стоматология,като него. тя плаща на семестър по 400лева ,а той на година по 5000 евро му е таксата...
не бъди толкова враждебно настроена. на всякъде има свестни хора и отрепки. важно е на какви ще попаднеш.

Законите са такива. Аз в Англия плащах 10000 евра на година такса, но за да извади майка ми виза да дойда ходех по мъките. Всеки път. Нищо че идваше 3 пъти годишно и че имаше солидни доходи за да ми плаща образованието. Пък и никой никого не е вързал или насила накарал да учи някъде. Който не харесва условията и цените за обучение и посещение на дадена държава е свободен да отиде да учи в друга, ако разбира се го приемат там. Законът, хубав или лош е за да се спазва. "Ред и прогрес" - е написано на бразилското знаме, нищо че и там ред няма.

# 155
Добро утро приказливки  Hug.
Ей на това сме тази сутрин, така че искам да споделя и с вас /е, нашите са с шоколад, но не можах да намеря такава снимка  Mr. Green/

Днес е последния ден в училище и децата ще имат парти с учителите. Трябваше да приготвим закуска за няколко дечица и Рая си поръча донът-чета Laughing. Ох, и да ви се оплача. Снощи бяхме до доки и май Рая пак е започнала да събира вода в ушичките. Абе писна ми вече от операции. Дано ни се размине само с лекарствата  Praynig.
Далка, дано мъника е по-добре днес. Децата съм ги признала как бързо им минава болката. Днес сигурно няма да си спомня вече какво е било вчера. Дано  Praynig.
Дидонка, как е мъника днес? Още ли го боли пръстчето? Дано поне той не е такъв артист като щерка ми. Вчера за една ваксина и цялата клиника я разбра какво е правила  Crazy. Добре че на мама й дойде идеята да й обясня, че ваксините са, за да има едно имюнити бери, като на Марипоса, за да е здрава и никаква магия да не я лови. Та с това спряхме да плачем  Joy.
Близначе, опитвам от софричката ти сега, че съм толкова гладна, мога и слонче да си хапна  eat.
А в тази връзка аз лично месо не обичам, а ако се наложи да ям съм от партията на Делта - пиленце. Обаче на луканка не отказвам  Mr. Green. Мъжа ми не яде свинско разбира се, но никога не ми е казвал нищо за моя начин на хранене. По време на Рамадан съм се опитвала да постя с него или поне да не ям пред него, но той ми се кара да не съм се превземала.
Аз мисля, че Алба е водолейче  Twisted Evil - от добричките и умничките  Hug. И аз в хороскопи не вярвам, но определено хората от една зодия имат сходни черти на характерите, въпреки че има и изключения.
Фаима, поздрави на пирамидите и от нас  Hug. Дано си изкарате добре.
Шеки, нито снимките успях да разгледам, нито успях да си направя албумче  Confused. Тъкмо ми проработи програмата и отворих сайта на Снимка.бг и компа взе, че ми се бъгна и сега съм го оставила за форматиране  #2gunfire. А тези дни нямам много време да си кача програмките и на лаптопа, та май снимките ще ги оставя от БГ да ви ги покажа.
Хаджи, разсмя ме с вашите песнички  Joy. И ние много си съчиняваме песнички, но вие направо обирате точките  Laughing.
Невена, много увлекателно разказваш. С удоволствие чета постовете ти   bouquet. Радвам се, че се върна в темата.
Лек ден ви пожелавам сега. При липса на луканка отивам да се боря с един донът и това е  Grinning.
 Hug

# 156
Добър ден !

Далка радвам се, че всичко е минало добре  Hug браво на малкото юначе, Раянчо е такъв пухкавичък сладур ....така искам да го нагушкам .. Heart Eyes
Марси - Линда вече е добре, нали ?  Hug
Ани четеш ли ни ?  Thinking как си ? драсни два реда..  bouquet
Рали с черната кърпа и очилата си супер  Flutter
Невена хич даже не е дълго, обичам да чета постовете ти   bouquet
Елипче дано се размине операцията на Рая  Praynig
Дядо Хаджия развеселихте ме със Жасмин ... Joy
Бела привет , поздрав за теб  Party http://www.foto.bg/data/500/medium/067_2_.jpg   Flutter много го харесвам този Майкъл.. Crazy  Heart Eyes гледа ли последния сезон ? кофти свърши... Rolling Eyes
Дидонка  Hug малките са добре, ходят на градина, ама съвсем пощуряха там.... Whistling още по-големи професори стават, то са едни думи...едни изказвания, нови щуротийки.. Crazy брех...това не са моите деца  Thinking Теди уж ходеше със желание, но вчера сутринта изведнъж като ревна... ooooh! и не иска да тръгне, стои на вратата и плаче, питам го защо? не ми казва...вика не искам и не искам... ooooh! питам го пак и накрая ми каза, - ами не искам да ходя защото не мога повече с този таратор  Simple Smile всички ме карат да ям, а аз не обичам ( той вярно хич не обича, а като погледнах менюто втора седмица подред, всеки ден таратор ) и как да го ям, кажи ми мами, като в купичката ми плуват разни дълги копъри , и ми се залепват на гърлото и ми пречат  , приключвам с таратора , завинаги, да кажеш и на госпожите да не ми се моткат с разни таратори .. Whistling Laughing
Алба не съм изчезнала бе душа   bouquet четях ви но нещо не ми се пишеше  Rolling Eyes обикалях из готварския тези дни  Simple Smile нещо много съм се развихрила в кухнята  cook  Последен опит за зодията - водолей  newsm78

След кафенцето и поничките на Елип , от мен една сладоледена тортичка  Party

Хубав ден на всички  Flowers Bouquet

# 157
  • Varna
Фарашкитеееееееееййй, Фарашкооооо Hug Hug Hug Hug
Ха'ди пък кака ви Делта да ви сложи месалчето за обяда, вече имате десертче от Близначковчето Wink
  Та ха кликнете да излезе голямата картинка smile3503 Малко леко обядче обаче нали вече е топло викам да не ви се приспи ако ви шатна тука някоя капама Wink
Дедко Хаджи-големи песни голямо чудо, извинен си тогава,  Жасминката е със предимство Simple Smile Сетих се и аз за моя малчо как си измисляше на тази възраст песнички и как трябваше да се превеждат newsm78 - дааа със мъка се превеждаха ама труден език беше и как увърташе да сложи по лесна дума а не оргиналната на песничката Laughing Шмекеруваше тоййй.
Елипче-дано се размине операцията на детенце. На какво се дължи това събиране на вода във ушенце? Дано, че пак ще ти се къса душата, че не си ти на негово място за да му спестиш болката...
Колкото до луканката Душке тя е със телешко или със говеждо винаги, никога май не е само свинска. Ти само ела и луканка ще ти нарежа и не на тънко като за гости ами на дебели пърчета въпреки, че на мене ми е по добре на тъничко, че ми е по вкусничко Wink
Невенче Grinning Котарака не е за мислене. Той кЪт същи цар. Нали пусто Персиец та му казват мъжете у дома Персийския шах. Може да се е нахранил но във хранилката му винаги трябва да има хруски независимо, че е напълнил тумбачето. Абе царска му работа, не обича да го гушкаме, само при синковеца повече се глези и се гушка при него. И много харесвам да чета постовете ти, за мене въобще не са дълги. Много неща научавам за което много ти благодаря. Аз съм едно старо момиче което не е спряло да се учи и да любопитства, да се интересува как живеят хората по света или както казваше моята бабичка- да им знам адета Grinning  bouquet
Дидонче как е малкия Джентълмен днеска, оправи ли се пръстчето? Дано не си го защипала по яко. Аз моето детенце със вратата го бях прискрипъла #2gunfire Още се чувствам виновна Sad
Далче-как е малкия бонбон днеска,  успя ли да спи снощи?
Близначковче-ти неможе ли да им кажеш във градината да не го насилват да хапва таратор?
Когато бях млада за малко работех по заместване детска учителка- никога не насилвах дечицата да се хранят насила-още ми беше прясно, как мене ме караха насила, че чак съм повръщала. Те и затова ме показваха на родителите си- дУгарката която не ни насилва да ядем. Аз им бях любимката smile3503
Пък тези как готвят за дечица не ми е ясн И аз необичам дълги копъри във таратора и кадето и да е #Cussing out

# 158
Здравейте, момичета и дядо!

Не съм писала от няколко дни, защото момчето ми е при мен.  Heart Eyes Дойде в петък вечерта, днес ще се изпращаме, че довечера е на работа. Толкова бързо минаха тези дни, нищо не усетих. Сега пак ми е малко криво, че си тръгва.
Не съм ви изчела докрай, тия дни не съм сядала почти на компютъра. Довечера след практиката ще наваксвам.

Исках само да ви се обадя, че ще свърши темата още малко, а аз не съм се разписала.

Обаждахме се в мароканското посолство тука (за новия паспорт да питаме кога ще е готов). Бяха казали след 4 седмици да се обади. Е, обадихме се след 4 седмици и те викат, след още 4 седмици пак да се обадим. Много се ядосах. Въобще не харесвам такива работи. Представи си, че човек си е направил някакви планове да пътува или нещо такова, защо въобще казват 4 седмици....само да се надява човек напразно. Много ме дразнят такива работи!
Ето пак почнах да се ядосвам...ама нищо не може да направим освен да чакаме сега...още 4 седмици. Кой знае какво ще кажат пак като се обадим....

Лек ден ви желая! И като ви изчета ще се включа пак.  Hug

# 159
  • Varna
Ин Дреамс Hug
права си да се нервиш. Времето което ви казват да чакате въобще не е малко!!!

# 160
Здравейте на всички. Загубих се малко, но най важното е, че за пореден път оживях. След всяко мое докосване до тъмнината намирам сили да живея и да се радвам на дребните неща. Не се сърдете, но не съм наясно с новите теми и днеска се поразрових и я намерих. При мен нещата са малко в застой, защото бях няколко дена в болница. С алжиреца се чувахме по телефона и не се е отказал да идва в България. Чуствам се малко замаяна от лекарствата и ще приключа за сега. Довечера ще продължа да чета. Поздрави на всички.

# 161
Добро ютро на бързо да се разпиша ,заЩото малката приритва да ходи в парка  Laughing

Елип ,когато имаю време пусни снимките на джелабата  ,чакам с нетърпение

Ех Невена ,колко хубаво си го написала

Законите са такива. Аз в Англия плащах 10000 евра на година такса, но за да извади майка ми виза да дойда ходех по мъките. Всеки път. Нищо че идваше 3 пъти годишно и че имаше солидни доходи за да ми плаща образованието. Пък и никой никого не е вързал или насила накарал да учи някъде. Който не харесва условията и цените за обучение и посещение на дадена държава е свободен да отиде да учи в друга, ако разбира се го приемат там. Законът, хубав или лош е за да се спазва. "Ред и прогрес" - е написано на бразилското знаме, нищо че и там ред няма.

Това е напълно нормално чужденците да плаЩат повече от местните ,оставаше и да е обратното Laughing ,навсякъде е така и аз невиждам ниЩо нередно и нечестно .Все пак смейството на този чужденец никога не са плаЩали и един сантим данъци в страната ,че да има привилегии и да образованието струва пари .Невена  го е казала -никой никого насила не го карат да учи ,ако иска , мъжът ми си плаЩа за обученията ,но никой не му е опрял пиЩофа на главата ,като иска  да е в час с новостите и новите открития ,Ще плаЩа и Ще учи  Peace

стига да са преживяни, да са плод на преки наблюдения а не "една жена в трамвая ми каза"

Е те жените в трамваите и в магазините най-много знаят ,чудя се заЩо оЩе продължавам да си хабя приказките  (и да предлагам от таланта си с диоптричните ми очи Wink и информация наготово и гратис поднесена ) да казвам кое как(то не, че някой ми вярва де ) ,най-добре е да се опита(опари) и после като се завърнат от авантюрата ,някои наши съфорумки да се реве в няколко теми  и да ни изливат преживянията си в дълги и трагични постове,тогава на някои им приЩраква ,а на някои може и цял живот да не им приЩрака .[/quote]

Паула Паулина, не зная къде си наблюдавала араби и какви са били. Мисля, че двете със Шакира се движите по различни плоскости. Тази тема е с насоченост Магреб и е естествено да се коментират магребските араби, които са доста различни по манталитет като цяло от близкоизточните.

Да аз предимно разказвам преживяното  си от магребците ,може би това води до различия в мненията ни  Peace

За разголените европейки - в юношеските си години имах многобройни спорове с майка си относно дрехите ми и дължината и теснотата им и винаги излагах като довод облеклото на някоя мароканска съседка. Същото беше с часа за прибиране и контактите с мъже. Тук във Франция от 3 жени с големи деколтета, изрусени гриви и поли с дължина на колан 2 са от северноафрикански произход. .

На това се подписвам с 2 ръце ,аз досега разголена европейка по улицата не съм виждала (освен ,ако не е някоя ,която има проблеми със здравето ,алкохоличка ,морална пропаднала и тн ,тук до нас има един център за луди и там съм виждала жени доста разголени ,но те не се важат ,заЩото са болни ,нали Wink)Нормалната жена европейка не ходи разголена ,дори напратив ,има много стилен вид и облекло ,незнам от къде идва този мит за разголената европека ,сигурно от някоя реклама на сутиени и бикини ,но няма жена която да се разхожда така по нашите улици ...

Расизъм те всъщност наричат неприемането на чужди за местното общество норми.

абсолютно ,както каза 90° от магребците си мислят ,че земята се върти около тях ,за тях всичко което не е според тяхните очаквания и според тяхните виждания е расизъм .Мислят ,че в тая държава само те са важни ,а не са се замисли изобЩте какво допринасят за държавата ,освен това  да вземат и да ламтят за повече социални ,а в съЩото време са собственици на къЩи(имоти) и дават апартаменти(стаи с душ по точно ) под наем с космически наем ,на които по- будалите ,на които им се работи трябва да се съобразяват да плаЩат или тези ,които идват от източна европа ,е на това му викам аз тарикати ,инъче са много религиозни с ферджетата и робите им  .Хем социални ,хем наемчета ,затова и карат мерцедеси (а не каруци) ,Ще ми кажете ,че е в реда на неЩата да се плаЩа наем -да така е ,но не и за една стая с един душ и тоалетна обЩа  да се плаЩа по 500-600?,а за кухня сложени едни газови котлони с бутилка  #Crazy ,това е престъпление тук .Има си норми ,такива помоЩения въобЩе не трябват да се дават под наем(опасни са ) ,но въпреки това те го правят .Няма да ви казвам колко бутилки газови  такива са били причина за пожари .Това е само един от примерите ,нямам време да пиша и описвам повече ,съжалявам

Аз и повечето хора, които нямаме магребци в семейството нямаме чести и продължителни контакти с тях. Когато човек живее сред тях и им сърба попарата всеки ден е естествено да гледа критично и негативно на поведението им. А жената чужденка служи като боксова круша, върху която си изкарват неудовлетворението от житейските несгоди. Не забравяйте, че заради всяка европейка, гепнала магребец с уреден престой (гражданство, паспорт, право на неограничен живот в ЕО) една магребка, тяхна сестра, съседка, братовчедка, приятелка е останала там и не е доведена тук в Европа. Дала, Шакира и може би други от новите са в очите на семействата на мъжете им крадливите магарици, откраднали прекрасните, възпитани, образовани и галантни синове, братя и братовчеди. Връзките им са обсъждани, критикувани, оглеждани и одумвани от цялата рода. Цели роти братчедки, бивши съученички и сестри на шуреите на девера очакват с нетърпение, къде добре, къде по-зле прикрито щастливата развръзка т.е раздялата с последващ законен развод и нов брак с правилната и  триумфалното пристигане на една хорото (местна) - красива, млада, добра и услужлива девствена нова съпруга, която ще ги подпомага подобаващо и посреща с пълни тенджери, това по всяко време на денонощието..
(

Много хубаво написана Невена ,колкото и банално да звучи -да това е истината ,може би 90% от магребците са така ,това включва и моята фамилия  Simple Smile.
Моя има един чичо ,който е доктор с хубава работа ,женен за европека (белгйика),той няма ниЩо обЩо с тях ,обект е на подигравки(не че му пука ,той не се е чувал с тях с години ) ,каква била жена му,децата му  #Crazy(Щото незнаели арабски) ,не можела да готви жена му  (а само големи кухни си правела ) -това само хора без работа могат да го кажат ,чичото живее  доста сносно у тях всичко е по последните технологии ,като почнеш от мебелите до ключалката на врата и тн .Та те на роднините си завиждат ,какво остава да приемат някаква си префърцунена европейка .
Снахата мароканка е на почит ,но тя им подгъзува от до ,аз не мога така ,в чужда къЩа да пипам и да се разпореждам(така съм възпитана) ,както не обичам някой да дойде у нас и уж да ми помага ,аз си имам съвсем различен начин на подреждане и чистене от техния .И оЩе примери мога да дам ,но за съжаление времето не наше ,а си лети  Laughing

Искам да попитам мързел като вечно е на всяка манджа меродия ,от къде е толкова компетентна за живота в Магреба ,за живота в Европа ,след като няма пряки наблюдения и преживявания ?!.

И за да не стават повече такива конфликти в нашата тема(Магребската ) нека иранките(иракчанките и др ) си направят тяхна собствена тема и там да си споделят опит и  всички емоции.Както стана ясно ние тук не можем да им дадем ни съвет и препоръки  (заЩото знаят повече от нас,което е напълно разбираемо ) ,а и ниЩо ново не може да се научи от нас заЩото сме некомпетентни на тая тема  Peace.Та така нека не се отклоняваме тази тема е за Магреба (Алжир ,Мароко,Тунис )плюс ние включихме Египет ...

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 16:38 от Shakira26

# 162
Делта   Hug мерси за обяда ,много вкусна тая капама  Heart Eyes

Невена ,как да им се вярва като от години нищо което пише не ми се е случвало ,радвам се че се завърна и пишеш неща от собствен опит и преживявания  Hug

Близнаците много готин Майкълчо нали ,и аз много му се кефя ,и хич не ми хареса финала,очаквах след толкова мъки най-накрая да ги покажат щастливи ,заслужаваха си го,по принцип не обичам филми където главният герой умира ,но пък от друга страна са по-запомнящи се.

Далка ,как си ,дано всичко е наред при теб  Hug

InDreams така е да,минава неусетно времето като си с любимия   bouquet

Алба хайде ,казвай че ни измъчи  Laughing

Марси и ти липсваш.

# 163
Пак не съм чела...задълбочено-само подчертаните постов към моя нк...извинете ме-ще прочета...темата стана много интересна и дано да си остане така
То,появи ли се Невена Hug и все  интересно става...Лейди-радвам се че се върна и то тук  bouquet

Елип ми е писала най-точно.....момичета учудващо е моето диване-Нищо все едно му няма-ама си пие Коденфан сиропа....спа си добре,от сутринта щъка-назад напред и напира към вратата..ама  вали и един се изтърси у  домада сменя нещо по газ инсталацията.До обед и нет нямах...а сега децата ме чакат  да мислим благодартвенно слово към Госпожата
Делтичка-при нас не стоеше въпроса-Дали трябва и не трябва да се направи-бее ни предписано от Доктора...просто,дано не ме оплюят консерваторите...ама нямаше начин-точно това място е друго,различно е...всяка раса е различна Там.Европейската е една,арабите-друго,негроидната-трето...различно е!Не е случайно измислено обрязването  Peace .Няма да се обеснявам повече-да не стане пък смешно Joy

Като се кротне  и заспи..ще изчета наспокойствие....интересно  ми е адски  bouquet

Ама...само къдее Марси-липсва
Линда дали е добре вече....
Драсни два реда..дори и да ти е тъпо-мол те  bouquet

Белче-радвам се че и ти си дойде....
Лина-серазсърди обаче...съвсем ни ответри

Хаджи-не разбра ти рви ли кус-кус....намери ли?какво стана?

# 164
Оченце религиозен е масрито - моли се по пет пъти на ден спазва си рамадан и всичките му други там религиозни празници. Не ми говори лично той за религия но винаги ми е казвал че мога да питам свободно за всичко което ме интересува за религия за живота там, въобще никога не се е сърдил когато съм го питала нещо дори се е смял на някои мои въпроси които са били глупави (дори и според мен като се замисля). Питала съм го ако отдида при него за няколко дена ще трябва ли да нося забрадка и да ходя десет крачки зад него(туй го гледах или четох някъде) много се смя и ми обеща че няма да ме кара  Laughing И въобще че няма да ме кара да правя нещо което не искам. Знам че от разстояние е едно а ако стане наистина може да излезе съвсем друго но ако не вярваш на човека до теб тогава какъв е смисъла да си с него (макар че винаги си имам не едно а няколко наум).
 Винаги съм мислила че в спора се ражда истината и много уважавам хората които изказват открито мнението си и го отстояват Шакира   bouquetА всички момичета тук имат опит по темата затова уважавам всяко мнение изказано от вас и си вадя съответните поуки.
 Лек и щастлив ден скъпи дами   bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт