За ужас на мама ФЕВРУАРЧЕТАТА падат от дивана

• 15 810
  • 295
  •   1
Отговори
# 30
И ние се включваме в ''Сладки спящи февруарчета''  Flutter Рися, стискам палци малчо да е добре! Може ли сърчицето да се е свило, ако се е уплашил нещо Thinking Дано вс да е наред! Hug

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 10:45 от kamelllia19

# 31
Здравейте!

Рися надявам се педи да е сбъркала и това да е просто фалшива тревога  Hug Hug Hug

Атмосферче,ние имаме две такива топченца като лещено зърно.Питах 3-ма лекари и два в нета и всички казаха,че са лимфни възли.При голяма част от бебенцата се набарвали до към 1.5 год.Важното е да не се увеличават.Имало ги е и при двете ни братовчедчета,които сега са на 2 годинки.

Честито на всички малки месечинковци днес!

# 32
Айде и ние да се разпишем Simple Smile
Рися не се тревожи, ще видиш че всичко ще е наред   bouquet

Честито на празнуващите беборанчета- а те са доста, преди 4 месеца на тази дата си беше баш бебепорой Simple Smile
Ламтурниче, Дая, Камиама големи сте бонбони  Heart Eyes

И ние може да се присъединим към наспалите се  Crazy Бебка се надигна в 9, направихме сутрешен тоалет, хапнахме и пак нанкаме Simple Smile
(не мога да се отърва от синдрома "ние")
Албенка на нас ни предписаха Дентокинд- 150 таблетки, които се стриват и се разтварят с малко водичка- хомеопатични са но са много ефикасни
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.  #Crazy Малии  Laughing

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 10:44 от vivi_mm

# 33
Честити празници на Мартеничка и Янита

Рися , представям си какво ти е. Чак сълзи ми потекоха. Дано не е нищо страшно и да не е вярно на първо място. Заведи го 3 градска и после в Чирков, ако имаш съмнения. Аз имам племенник със сърдечен порок, опериран лично от Чирков, който оперираше без пари децата. Детето сега е в пубертета и е много добре. Нищо му няма. Но като беше малък се задъхваше ужасно и нямаше сили. Все пак на никого не пожелавам подобни пролеми и ще се моля нищо да му няма на твоето златенце.

По въпроса с кърмата много съм доволна от статията. Аз имам няколко бурканчета във фризера за всеки случай.
Явно си имам кърма засега защото бебо яде лакомо.
Вече е подложен на режим и свикна с 3 часа пауза. Но яде много лакомо и пак си повръща. Уж няма рефлукс, но да видим как ще се развият нещата.
Нямах никакви проблеми с нощното хранене. Спря да яде в 3 ч. и се буди чак към 5.30. После пак заспива и ние си доспиваме перфектно.

За зъбките имам съмнения защото много се чеше и лигави. Освен това са му се очертали на венчетата бели хубави плочици.

# 34
 Flutter Мажа аз с мазила, давам му да дъвче играчки, но няма ... неспокоен, реве, не иска да заспива  ooooh!

По въпроса с кърмата, моята спря на 3та седмица от раждането.  Сега е само На АМ и оризова каша която започна да яде преди 2 седмици.  Мога с щастие да кажа, че последното хранене е в 11 вечерта и после чак в 7 сутринта.  Спи без проблеми.  Може да се размърда през нощта да си търси бибата, и това е.

# 35
Добро утро мили мами.

Честита месечинка на всички бебоци, които празнуват днес. Ние също се включваме в това число

Тъй като съм на диета и почерпката ще е нискокалорична. Пък като се вталим достатъчно ще започнем да похапваме тортички и пастички

Рися
имай вяра, че всичко с Енчо ще е наред. Аз се моля да е така и се надявам съвсем скоро специалистите да го потвърдят. Hug

Гери а от какво може да има анемия? ти нали все още кърмиш newsm78 Педито какво казва?

Страхотни снимчици на малките съкровища  Hug

Наде какво казва педиатърката за задавянето? Уф, много е гадно това  Confused Ами като въведеш по-твърди храни какво ще правите?

# 36
А добро утро   bouquet
Честити месечинки на всички бебочета  Heart Eyes

Рися ние също имаме шум на сърчицето и кардиолога каза , че е физиологичен (т.е. няма проблем и ще отшуми), но и мен ме бяха стреснали много щото ми го каза една докторка докато бяхме в болницата и бях достатъчно притеснена И то по следния начин : "Някой да ти е казвал, че детето ти има шум на сърцето?" и излезе от стаята без да ми обясни каквото и да било  #Cussing out #2gunfire После разбрах, че при 50 % от новородените го има и до първата год. отшумява. Просто тея лекари изобщо не се съобразяват когато казват нещо и не помислят, че ние не можем да сме толкова осведомени за всичко  smile3516

Извинявайте, че ви затрупвам със снимки ама просто не издържах  Whistling

# 37
  • пак там
Момичета, много ви благодаря за подкрепата, все едно ме прегърнахте всичките на живо... Поне спрях да плача  Simple Smile

wondertedy7, ние знаем за шума от самото раждане - и още тогава ни успокоиха, че шумът вероятно е физиологичен, после Томова го потвърди и частното педи (тя си познава Енчо от първите му минути живот - пое го при раждането) ни успокои да не се притесняваме, че ще отшуми. Обаче нали заради болничните бебо трябва да има педи и по ЗК, и тя вчера направо си ми каза, че според нея трябвало отново в близко време да посетим специалист. Не мога да се чуя с частната педи, защото е в чужбина на семинар, но звънях в 3та градска и във вторник на обяд сме там. Доктор Велковски беше много мил по телефона, каза да не бързам да се шашкам, защото е напълно вероятно да е фалшива тревога, и всичко да си отшуми, но във вторник ще е по-ясно...

Диваненце, моля те, обясни, има ли някакви ограничения при това състояние, нещо, което не е трябвало да правиш, да скачаш, да тичаш?

А това ми е любимата снимка на спящ Енчо:

# 38
Рися,надявам се всичко да е наред с Енчо Praynig

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБЕНЦА!!!

Ето и нашето включване за конкурса: Mr. Green

# 39
  • Пловдив
Рися, не се притеснявай, докато дойде време за скачане и тичане най-вероятно шумът ще е отшумял и клапите ще са се напаснали. Обикновено до 2-3 г. се израства, следващия етап е пубертета, в мноооого малко случаи като моя остава и по-нататък, макар и съвсем слабо. Физиологичният шум НЕ ОБРЕМЕНЯВА сърцето и няма НИКАКВИ  ограничения, като малка аз съм спортувала и лека атлетика и балет.. е винаги има треньори/инструктори които се презастраховат и не ми дадоха веднъж да се запиша на аеробика например, но принципно НЯМА ограничения /не става въпрос за сериозни натоварвания/, не обременява, просто трябва да се следи за развитие.

# 40
wondertedy, абсолютно подкрепям мнението ти, че някои лекари изобщо не си мерят приказките!  Close Изобщо аз съм на мнение, че никога не трябва да поставяш диагнози, които не са потвърдени с нито едни изследване или дори преглед, това, че имат някакви съмнения е съвсем друг въпрос и ако е така то трябва да го съобщят на родителите (или пациентите) по съвсем друг начин и много деликатно. Същото е с "анемията" на  Гого на Герито. Как така ще и казва, че детето имало анемия щото и и изглеждало бледичко. Имат ли акъл изобщо тези!!!  smile3527. И какво значи "анемия", има няколко вида анемии може да е желязо дефицитна, да не е свързана с недоимък на желязото, даже и Таласемия може да е..... Нека това не ви хвърля в паника, просто давам разни примери, а за детенцето на Гери съм почти убедена, че нищо няма да му има.  Peace Гери, дано не съм те засегнала с мнението си за педиатъра ви, не го приемай лично, може да е добър лекар, но не трябва така да те притеснява безпричинно. Само ме е яд на такива "умници" . Същата работа беше и с мъжа на Гея, как тъй ще казва кой колко ще живее!? Господ ли си, какъв си!!!  smile3512
Ох, нещо много паля напоследък и се нервирам лесно, трябва да успокоя топката.
Рися, дано този шум е наистина физиологичен, аз си мисля, че ще е така, щом все пак веднъж специалист го е потвърдил...Стскам ви палци и на вас!

Сега да честитя минирождените дни на всички, които днес празнуват месечинки!
Да сте живи и здрави и да растете много щастливи и обсипвани с обич, мили дечица!
Зъбче, душко, имай милост! Каква е тая тортичка, направо ми потекоха лигите!!! Бързо да я правиш и идваме с Криско да празнуваме месечинката на Таня , а мамите да се черпят с торта!  Mr. Green
Спящите бебта са много сладки. Ние имаме спящи снимки само от деня, в който пристигнахме в къщи от родилното. Отивам да чета старата тема, че много съм изпуснала пак.  Hug

# 41
Ей много сладки Сияна,Енчо, Гошко и Наско   love001
Фокси пратих ти мейлче със снимки  Hug

И ние се включихме в конкурса на 9 месеца  Party

# 42
Ех, че са сладури малките.
Фокси те приличат на теб бе душко.  Хубави като мама.

Аз все гледам на кого прилича моето Гуги.  Тихо се надявам да е на мен.  И не мога да избягам от този навик грозен.  Ама на мен си прилича, с черни очички, не сини като на тати.  Малеее как се радвах като казаха на мъжът ми, че бебе не е от него  newsm78 .... в средата на шегата, разбира се.   hahaha
Аз сега на работа нямам снимка с бебо като спи, но ще се включа с една нова негова снимка буден (ако може)

# 43
Деси, ние се видяхме на улицата с педиатърката и й се стори блед, затова ще пуснем изследвания, така или иначе щяхме да пускаме заради билирубина. А Гоги още преди беше с по-нисък хемоглобил, мисля че високите нива на билирубин водят до намаляване на хемоглобина  newsm78 Но ние сме изцяло на кърма и според мен няма как да има анемия. Червеношийке, подкрепям те напълно за поста  Peace много си права  Peace
Бени, аз още като видях малкия и си помислих колко много прилича на теб, наистина  Hug

Малеее, колко много сладки спящи бебчета, Фокси, Наско и Гоги убиха рибата - какъв синхрон, какво нещо  Joy
Хайде и една снимка от нас - спящи и замислени  hahaha

# 44
Аууу ГЕРИ   Hug  Hug Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт