Калина първи ден рожден празнува, АВГУСТовската дружина се вълнува!

• 16 473
  • 303
  •   1
Отговори
# 210
Денят на бащата не беше ли някъде март-април? Поне тогава мъжът ми се уреди с подарък  hahaha
Бях чела някъде, че търсенето на майката е в следствие на психологическото развитие на детето на тази възраст, но не мога да намеря линк. Т.е. детето започва да осъзнава, някои неща, затова се стресират без мама. С една дума - период е, ама не е ясно колко ще е дълъг  hahaha
Аз не знам какво ще правя с гледането на Точката.  newsm78 От една страна ми е супер като работя нещо, от друга не ми се ще да оставям Точката, може би като спрем/намалим дневното кърмене пак ще го мисля.  

# 211
  • Бургас/Пз
Колди, браво на Ема!!! А ти се включвай по-често!!!

Аз мисля че Денят на бащата беше на 26 декември, но може и да греша!!

Р.Р И тук така пише http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BD_%D0%BD%D0%B0_%D0 … D0%B0%D1%82%D0%B0 / на България

# 212
Здравейте компанията!
Аз реших да си открадна малко временце и да ви пиша.Ние сме добре,като се изключи това ,че Божидар не иска да яде  Sad  в последно време.Преди изяждаше по едно пюре от 190гр.,а сега го яде на 2 пъти  ooooh! и то се храним по около час,направо е ужасно.Днес ще ходя да поръчам питата за прощапулника ,че все отлагах до сега Embarassed ,но вече няма за къде.Хубостника вече въобще не иска да стои в проходилката.Играе на земята и като му хрумне отива до някъде (дивана,масата ,секциата) изправя се и почва едно обикаляна -нямам думи.Въобще не го е страх  ooooh! залита,подпре се някъде, нахили се и продължава  Laughing.И аз непрекъснато съм в бойна готовност -за да не се удари.Иначе вече казва как прави мотора  Joy
За градините-аз мисля да си го гледам до когато мога.Майчинството ми харесва  Peace ,не че и на мен не ми дотяга понякога   Tired ,ама после ще го търся тоя пеиод и ще ми липсва .
Кърмата прогресивно ми намаля .... взех си чайче да видим дали ще се оправят нещата  Praynig .
Колди,браво на момата май ще правите прощапулник  Party
Bizu,нали е здраво детенце ,другото карай да върви .И Божидар последните месеци все по 100-200 гр. ми наддава.
Атаклизарб,как е детенце,предполагам сте добре и сте по разходки  Rolling Eyes
На всички почиващи и морски приятен плаж ,ползвайте защитни кремове .Това е за сега от нас   bouquet
Ето кафенсе и закуска и приятен ден на всички и да ви е сладко

# 213
  • София
Днес Мартин става на 10ет месеца:

Поздравче:
http://vbox7.com/play:4024a83e

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 09:44 от IntRiGa_GirL

# 214
  • Бургас
Честита месечинка на Марти! Да расте здрав и послушен Simple Smile
Клоди, честити ходещи крачета!
Ани, аз я прочетох цялата поредица  Crazy  забравила съм да се похваля. Сега смятам да си я купя и на хартия да я имам.

# 215
Интрига,честита месечинка на Марти!  Hug
много да ви радва   love001

# 216
Добър ден!

Алекс спи и аз отново съм пред компютъра.  Embarassed А имам толкова много за гладене...но не ми се почва. От снощи ми е много напрегнато. Марина пренощува у една приятелка / за първи път / и сутринта направо я заведоха на градина. Сега едва чакам да стане 12,00 часа, за да я видя. Порасна ми детенцето.  Simple Smile А Алекс е добре, обикаля и той по мебелите, но още не се е пускал. Сутринта закуси като голям човек - филия с Филаделфия и малко жълтък и кисело мляко. Много сладко мляскаше с беззъбата си уста.  Joy

Колди, честито прохождане!

Бизу, ще направим обиколка из България - Казанлък, Димитовград, Обзор, Варна, Казанлък. Засега това ни е маршрута. На някои места ще имаме интернет и ще се включвам. Иначе последните 5 години живяхме в София, на бяхме на квартира.

Честити месечинки на празнуващите днес!

# 217
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА МАРТИ!
ДА РАСТЕ ЗДРАВО, УСМИХНАТО, ЩАСТЛИВО ДЕТЕ   bouquet

СМГ, страхотно звучи вашия маршрут, искарайте си много весело  Hug

Само моето дете ли така не одобрява големите парчета в пюретата  newsm78 Днес изядохме попарата с 300 зора и то не цялата разбира се (100гр) И ние нещо сме намалили дажбата, не знам дали заради топлината или заради зъбки, но хитро си изчаква момента за кърмене след ядене и набляга на това  Thinking

Искам да ви пипам вашите деца ходтят ли на пръсти? Нашия не може да стъпи на цяло стъпало нещо (знам че е уж нормално до годинка, ама все пак..) newsm78

Колди, браво на проходилата госпожица, това са страхотни моменти и аз ги чакам с нетърпение, дано скоро се зарадвам на първите зъбки  Mr. Green

Герадост, мерси за кафенцето, не  е лошо вече да закуся  Crazy

Сестра ми ме прецака и няма да ходя на сватбата, която бях планирала  #Cussing out Направо съм бясна, ама ако почна да коментирам още повече ще се изнервя  Sad

Дано се поуправи малко времето да излезем днес, на всичкото отгоре съм спала на отворен прозорец (не знам дали заради това), но едната ми капачка на крака отказва и сега куцам  Crazy Много ме боли и се чудя дали може да се намажа с Фастум гел като кърмя  newsm78 Нещо само се оплаквам днес  Rolling Eyes

Желая на всички днес - ДОБРО НАСТРОЕНИЕ  Hug

# 218
Здравейте мили момичета и сладки пораснали дечица!

Ние съвсем се изгубихме по трасето, но близо 2 месеца бяхме с малчо на бабин дом в Пазарджик и нямахме никакъв интернет. А и да си призная хич и не ми трябваше. Прекарахме страхотно, беше изключително спокойно, зелено и чисто. Правя аналог може би с шумна, нервна и мръсна Варна, но съм планирала септември още едно пътуване и ако може и за по-дълго. За жалост таткото ще трябва да работи, няма да може да дойде с нас, но ще ни навестява по-честичко предполагам този път защото ако искайте вярвайте след месец и половина разделени, Симеон не го позна  newsm78.
Иначе дребчо е добре, имаме вече 2 зъба и прави първите си самостоятелни крачки-засега по 2-3, но все търси на мама пръстчето за опора след това. Аз също не бързам да се връщам на работа-много ми е хубаво с него и на моменти се улавям, че си мисля за още едно детенце.

Пропуснала съм с моето пътуване един много специален празник на нашата група, а именно Рожденният ден на Калина. Мила Калина, расти здрава и жизнерадостна и все така прекрасна и борбена.

Незная какво да ви напиша след тооолкова дълго отсъствие. Ще ви оставя да ме нахокате наволя!  Wink

Ето малко снимчици да не ни забравите http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12994053 , http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12994056

# 219
  • Варна
Здравейте момичета!
Да се отчета и аз, вчера бяхме на консултация и Теди тежи 7750 кг. и 68 см. Туй дете уж яде всичко а пък само по 100 гр. надава чудна работа newsm78
 Bizu и аз все се заглеждам по другите деца как стъпват, защото и мойта госпожица е като балерина стъпва на палци ама всички казват че е нормално и аз се успокоявам.
А за зъбите все още няма никакви и тъй като гледам в скоро време не се и очакват.
Това е за сега отвам да чистя

# 220
ох, какви сте хубави  Hug едно спокойствие лъха от снимката, на която сте двамата  Heart Eyes
да не се губите за толкова бързо втори път  Naughty

# 221
Привет Феб  Hug Липсваше ни  Hug

Специално за Бизу трябваше да напиша дълъг пост, но Кико мрънка и иска да излизаме на разходка  Whistling  Обещавам да си напиша домашното до довечера...  Peace

Такааа тък като никой не е писал след моя пост, реших да си го редактирам Simple Smile
Както си и мислех с двете деца Не е почивка моето, но поне сменихме климата и обстановката. Сутрин ставаме в 6  bowuu Към 10 излизаме и се прибираме по обед. Някои спят на обед, но единия спи, после другия - така че свободно време да нямам  bowuu После пак на разходка, че не им се стои в къщи, нищо че навън е горещо, това само аз си го знам май  Crazy Хапването остава на заден план при всички, което при мен е добре... Да вметна, че днес си купих Сауна слим колан за отслабване, ако някой го е ползвал да казва има ли полза от него  Thinking Щом скоро няма да спирам да кърмя, съответно и не мога да диетувам като хората, поне да пробвам с алтернативни методи  Rolling Eyes Та такива работи около нас...

Граци, тази нощ чак ви сънувах с твоя мъж Joy, много са ти хубави снимките  Heart Eyes

Бизу, за класациите, нали знаеш, че сме от последните августинчета, така че ни е простено...  Wink

За яслата и стоенето в къщи: Определено ми е писнало да стоя в къщи, и по-точно да правя само едно и също... но факта, че работата НЕ ми е на сърце, ме кара да предпочета да си гледам детето до последно 2 години + няколко месеца отпуска. Освен това, медицинските сестри в елховската ясла са  #Cussing out #2gunfire #Cussing out На позната детето и беше с подсечено от кръв дупе, защото по цял ден не му сменяли памперса и то милото стояло наакано от сутринта  #Cussing out На съседката момченцето пък се стряскало нощем и викало на сън: Не ме удряй по главата  Shocked Така, че детето си там няма да дам  Naughty Ако имаше свестни хора, които да се грижат за децата ми бих ги поверила, но вярвайте ми нямам такъв вариант - освен аз самата да се жертвам...  Tired иначе и на мен ми се ще малко да се пооткъсна от ежедневието. За финансовата страна не ми се говори, тъй като ще тегля заем, за да остана още една година у дома  ooooh!

Ани, Колди браво за постиженията  Hug

Кико днес дори се застоя за секунди сам правичък, което си е цяло постижение за макаронените крака   hahaha Не го държат краката пък по цял ден прав стои  newsm78

Честита месечинка на Мартин   bouquet Аз вече чакам юлските августинчета Wink

Не знам колко дълъг ми се получи поста, но само едно забравих: чудя се какво да си пожелая за 30-ия рожден ден, майка ми и баща ми държат аз да си избера подарък  newsm78........

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 20:39 от Steli_Meli

# 222
Стеле, отлично си се справила, много ме радват твоите постове, а и по един начин разсъждаваме  Heart Eyes А за подаръка, не се и съмнявам че ще бъде внушителен и вълнуващ  Hug

Феб, чудесни сте с младежа, колко е пораснал.. Hug Hug  Толкова любов и нежност лъха от снимките ви, че се разтапям, задължително трябва да помислите за момиченце  Peace

Ама къде изчезнаха всички  newsm78 Хайде мацки активирайте се  Crazy

Ние днес не сме излизали, само на терасата направихме 5 кръгчета и поседяхме 30 мин някъде. Само веднъж рискувах да изляза с двете деца навън и всички ме гледаха с ейй такива очи  #Crazy Сигурно си викат - горката женица  Mr. Green Ама на мен си ми е добре, не се оплаквам, радвам се на всевъзможните номера, които София измисля всеки ден, както и на методите и на тормоз над Ади  Blush Настройвам се психически за голямото местене, но преди това чакам моренцето Flutter

Хайде лекичка и утре да пишете повече..  Sunglasses

# 223
Здравейте  Hug
Ей най на края преведоха тез пари.А като сипомисля че ми каза счетоводителката за август че пак същото ще се случи не ми се мисли.
Ние по цял ден сме в движение,Димана само когато спи не ходи хахаха.Като е будна и къде на улицата пред нас,къде на по дълга разходка,но постоянно иска да ходи.Държи се само за един пръст на някой и побягва.Сама от изправено положение си сяда на дупето.С гърнето лека полека се справяме,взе по-малко от преди да пишка,когато е с памперса.
Много хубави снимки имате,ние като се пооправи времето ще стигнем до близката рекичка,Димана преритва като види фонтаните в града  Joy Joy Joy

# 224
Здравейте, момичета!
Прекрасни са снимките, които сте качили. Децат са благословение и съм много щастлиав,ч е тук имам възможността да виждам как малките човечета растат и се развиват. Благословени мамита сте:)

Честито на проходилите!!!

Отностно плача се включвам и повдигнатата тема от Интрига за привързаността на Марти към нея и реакцият ай при напускане на стаята. Една от мамите беше казала, че преминават децата през такъв период и е права. Бебенцата наистиана преминават пре такъв период по време на развитието си. Някои го преживяват по-бурно, други не толкова. Но всички минават през този етап по един или друг начин. Разбира се, че всичко все пак е строго индивидуално. Този етап идва да покаже едно ново стъпало, което са изкачили бебчовците. И вместо притеснение, този момент може да е момент на радост, че детето е достигнало до този етап. Вече знаят, че мама излиза от стаята и я няма - имат разбиране за присъствие и не-присъствие. Но поради факта,ч е този е най-големият им страх - да загубпт мама - екзистенциален страх, в момента в който мама излезе и изпадат в паника поради факта,ч е все още мянат достатъчната опитност за това, че мама е в другата стая,ч е ще се върне (нямат все още развито разбиране за време) след малко и че мама няма да изостави бебчето. Този етап ще премине с времето с натрупване на опит и умения за преодоляване на пространствената бариера - като ходене, лазане. Няма нищо притеснително в тази реакция, въпрос на време е да отмине и да бъде надживяна.

Общи условия

Активация на акаунт