Калина първи ден рожден празнува, АВГУСТовската дружина се вълнува!

• 16 568
  • 303
  •   1
Отговори
# 60
Ето ни и нас  Flutter,ходещи навън  Party,нали бях обещала  Whistling

Много не личи,но баща му го е страх повече от него  hahaha Crazy

# 61
Добър вечер, днес само ви чета скришом... Mr. Green

Страхотен е Божидарчо, браво рекордьор ни е  Hug Все така да постига целите си с лекота в живота, а татко му малко по-малко да му трепери! Това си е смел мъж!

Брит, леко и безпроблемно пътуване на вас с Лаленцето  Hug

Някой знае ли тук в Софето къде продават от тези памперси, за които говори СМГ Simple Smile Ако затръгваме за морето ще са ми от полза  Peace

Теди, честито на баща ти, да се радва на много внуци (айде че си чакам неродената снахичка  Heart Eyes) и да помага естествено после Hug

Малчеви, здравейте  Hug Честито ви зъбче  Heart Eyes

Лека вечер от мен   bouquet

# 62
Здравейте момичета!
Вие май се изплашихте да не изпишем темата преди рождения ден на Калинката и спряхте да пишете  Wink.
Аз да се отчета, на сватбата си изкарахме страхотно, само дето от 21 до 22 си бях вкъщи и приспивах Ивайло (никой друг не може) и в 1.30 вече получихме повикване да се прибираме  Rolling Eyes. Събудил се човека и вдигнал целия блок на главата си, защото майка му я няма да му даде цица  Crazy.
Незнам дали въобще съм тук... Cry 
Малчева, какви са тези скрити послания? И какви са тези сълзи. Тук само сълзи от щастие приемаме,  а тези тъжните ги забрави  Naughty. Честито зъбче на Марти! Да излизат всички без проблем и да са много здравички! И на Ивайло осмото зъбче се подава, може би за това снощи не ни остави да спим  Crazy
Гери, вече писах Вики като първото проходило Августинче, но ще допълня, че е първото проходило Августинче момиченце, а Божидар ще е първото момченце  Peace. А той е страхотен и е толкова щастлив от постижението си  Heart Eyes.
Теди, да е жив и здрав баща ти!
Ани, и на мен ми е мноооого интересно как успя да махнеш нощното кърмене, че при нас се наблюдава обратната тенденция - от 1 станаха няколко (дори не знам колко точно, спрях да ги броя Tired).
Попи, голям сладур Ицко и как се кефи на плажа  Heart Eyes.
Стели Мели, пак не можем да се видим с теб  Sad. Не се притеснявай за Кико, сигурно отдавна е забравил за падането. Нали не изпитва страх от количката?
Държавния ми изпит е след 15-20 дена, а още не съм седнала да уча. Шапка свалям на Светла, че от месеци си подготвя дипломната, а аз се чудя каква работа да си измисля  Embarassed.
Лека и спокойна вечер на всички!
П.П. Забравих да се похваля, че Ивайло днес почти цял ден е без памперс. Слагам го често на гърне и има резултат Peace. Е, напишка и леглото веднъж, но му е простено Wink.
Ето ги Кико и Ивайло миналата седмица на едно кафе:

А тук исках да видя дали на моето момченце му ходят фибички  Embarassed. Както се вижда от снимката той не е доволен от идеята ми Crazy.

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 00:25 от Ellle

# 63
Добър вечер Simple Smile

Дойде и мойто време за писане най накрая. Днес в това време гадно само сутринта с откраднахме време за раходка и след обяд след дъжда и градушката на свежо. Но явно не се умори днес достатъчно Жаки и заспа чааак в 22:00  Tired

За нощното кърмене си говорите  Tired При нас си е все същото...към 1, към 4, към 7...Та и аз чакам рецепта за махането му. Като е горещо и през деня предпочита да се кърми, отколкото да яде друга храна. Обаче много почна да ме хапе, ей така на шега и се смее с глас, като й се скарам  Crossing Arms

Брит и аз щях да те посъветвам същотот. Може би е по-добре да ги имаш и двете  newsm78

Скоро се бях сетила, че липсва Si Key с нейните дълги постове. Дано да са добре.

Държавния ми изпит е след 15-20 дена, а още не съм седнала да уча. Шапка свалям на Светла, че от месеци си подготвя дипломната, а се чудя каква работа да си измисля  Embarassed.

Elle, ако и при мен беше изпит сигурно и аз щях да съм на твоето дередже. Вече малко ми остана и ми писна тотално и в комбинация с хроничното ми недоспиване доста ми кипва в някои моменти. Чакам да ми се маха от главата.

Аз днес стачкувам и отивам да спя, няма да седя до късно. Хайде лека

# 64
Добро утро  Laughing Хайде ставайте, поспаливки, стига спахте!  Laughing  Wink Ето и по кафенце със закуска, да не се сърдите, че ви събуждам

Аз вчера най-накрая се успокоих от към медицински проблеми. В неделята ходихме в Сапарева баня при проф. Бобев. След като прегледа доста обстойно Калоян и му вида изследванията и моите (бях си извадила копие от бременността ми и такива от сега) и реши, че му прилича на наследствена анемия, която обаче със сигурност не е от мен. Каза да направя изследвания и на баща им и на баткото и да му се обадя по телефона да му кажа точно определени стойности. Вчера ги направихме и снощи му се обадих и извода е това - наследствена анемия (от таткото), която просто си я има и съвсем не означава болнавост или нещо подобно. Да ми расте здрав и силен като баща си, пък нека си я има тази анемия.

Каприс,  Hug  Heart Eyes Hug

Иначе с нощните будения сме и ние поне по 2 пъти, но при нас е, за да се изпишка. После понежге се разсъни да плаче докато седне (че не иска нощем) на гърнето и после трябва да се приспиваме пак с цице.

Ето и малко снимчици от нас как се забавляваме. На Калоян му е най-хубаво да го оставим да се върти и търкаля по земята или на тревата -

и с батко му естествено -
и

Децата се събудиха, Ники е с кашлица и днес ще си остане вкъщи и за сега стига толкова от мен. Хубав ден ви желая!  Hug

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 08:12 от valeni

# 65
  Здравейте мамчета!

В последните дни само ви четях,но сега имам малко повече време.

Честито на всички проходили бебоци-да са живи и здрави,а на майките здрави крака и за да тичат след тях Joy
Стели като четох за Белград направо ми се прищя да живея там!Като си помисля само какво е тука-изпочупени детски пързалки и люлки,няма един свестен детски център.Имам приятелка женена за албанец,тя казва,че втова отношение България е на едно ниво с Албания #Crazy ,ама хайде те са най-изостаналите в Европа,а ние!!!
Ани не е ли много смело да отбиваш юнака през лятото?Но ти си знаеш най-добре.
СтелиМелии Дари падна от количката насред Старозагорския пазар,докато аз се разправях с една продавачка имама ли по-дребни пари.Доста си поплака милото,а аз се чувствах много виновна Rolling Eyes
Валенихубаво е че сте открили причината за медицинския  проблем,дано момчето никога да не спира да тича и да се забавлява.

Желая хубав ден на всички!

# 66
valeni,мерси за закусчицата-добре ми дойде!
Гледам слънчеви бани правите-браво аз още не се бях сетила  Embarassed,но ще опитам тея дни,стига да е хубаво времето  Peace
svetla_mama,и ние все още се кърмим нощно време,макар ,че вече се будим само 1 или 2 пъти.
Ellle, Hug добре мила,аз ти писах на лични,но после разбрах,че грешката е моя сори за което   bouquet
Моето момче вече казва "айде" и сам се навежда да си вземе нещо от земята докато ходи.Много е смешен ,като се надупи  hahaha.Вече прави и завой-тръгне на някъде после си промени мнението и айде наобратно  Crazy
Лек и спокоен ден на всички  Hug

# 67
  • София
Мартин е намерил заместител на "айде" с "ейде" Laughing голям бърборко е станал.

Да Ви  питам ако излезете от стаята бебчетата започват ли да плачат?
Моя Мартин само да ме види, че излизам и започва див рееев ooooh! преди малко тръгнах към WC-то без да ме види и мълча 3мин. и ревна, видя, че няма да се върна и млъкна. Влезнах да си взема душ и той мълчи, бях решила, че е заспал и като влезнах в стаята той стоеше седнал в кошарата и си играе Crazy

Напоследък също е много активен вечер към 20:30-22:30ч. Крещи от радост, иска да си играе ииии много трудно заспива. При вас как е със заспиването?

Имам още един страничен въпрос:
Моя приятелка има бебка на 4ри месеца, ваксината от болницата беше леко подута както е нормално, но вчера започнала да секретира и да кърви, бебето се разревало неистово, а педито и казала, че е нормално и да маже само със спирт. Та ако може и Вие да си кажете мнението ще съм Ви много благодарна Peace

Сега един въпросТ от любопитсвто:
Защо някои хора казват, че кърмените бебета не трябва да се отбиват лятото newsm78

# 68
Интрига, това за кърмените бебета и лятото е поредната "градска легенда".

Забравих да ви се оплача. Нощес Точица падна на глава в една дупка между дивана и канапето (на гости сме) на плочките. Явно е решила да се подкрепи към два часа и след като се е наяла блаженно се е хвърлила на дивана, но е оцелила дупката и се е преметнала през глава .. Така крещя, а аз докато я намеря, извадя и разбера, че е добре... Но щом я извадих и я гушнах се успокои..

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 10:41 от Britt

# 69
 Здрасти банда Laughing

Как сте? При нас всичко е наред; и ние продължаваме с нощните млечни гуляи Joy; още е беззъба Мари, но напира все да е изправена и да обикаля, държейки се за нещо/някой;
 И аз знам, че няма нищо вярно в твърдението, че не бива да се отбиват през лятото кърмачета, но примерно при Мариела, на практика кърмата е основен източник на течности-вода не пие или пие оскъдно;
 Купих на Мари и Али бански миналата седмица и вече са готови за морето; на Мари е много сладурски-едни "рошави" бански на цветчета и кокетна шапка от същия плат
 Вчера се прибрахме от къщата в Кюстендил, изкарахме си страхотно уикенда, децата бяха навън по 9-10 часа на въздух. Ето снимки:

# 70
  • Бургас/Пз
Eхоооо, аз съм тук за малко. Гледам да изчета старата темичка, но нещо ми е много зле нета. Дано да успея да си напиша поста и да пусна някоя друга снимка.

Видях, че сте ме питали за махането на нощното кърмене. Знам че много от вас ще ме упрекнат, но аз бях решила до 10-тия месец да приключа с кърменето изцяло или поне да остане само сутрешното. И след като в продължение на една седмица кърмех по 4-5 пъти на нощ ,вече ми писна тотално и реших, че вече няма за кога да отлагам. И така на 26 май като се събуди в 00.20ч просто не му дадох. Ревът беше ужасен,  Cry горките ни комшии Confused Давах му залагалка, вода, адапт.мляко, но той не иска. Така разбрах че зорът не е гладът , а цицата. Плака повече от 40 мин и след това заспа, като в продължение може би на 1 час продължаваше да хлипа и хълца на сън. След това историята се повтори в 4ч. Заспа към 5ч и стана в 8ч. беше озверял от глад. Това се повтаряше няколко нощи , може би около седмица. Понякога плачеше по 10-15мин, друг път повече. И в един момент просто спря да се събужда. Заспива в 21ч и става в 7ч - суче и после спи до 8ч. Все още обаче има нощи в които се буди към 1-2ч, но поплаква 10мин и заспива. Все още категорично отказва биберон и вода, но не го и напъвам.
Та така с нашето кърмене. Знам , че е много гадно когато бебета плачат и на мене ми се късаше сърцето и много пъти съм била на ръба да се откажа, но таткото беше голяма подкрепа и ми даваше кураж, че ще успеем и ще се научи. Така или иначе този момент предстои. Нямах надежда да се откаже сам и съм сигурна че когато и да бях решила все щеше да е с много рев и тръшкане и взех решението да е сега. За сега смятам, че е добре, по-нататък ще видим. В началото на юли трябва да махна и сутрешното кърмене и вече да приключа окончателно.

А сега ето и малко снимки от плажуващия Калоян и неговата кака.

Ако ви се гледат, тук има още малко снимки http://picasaweb.google.bg/antoaneta1977/2009?authkey=Gv1sRgCJ2yx8LPgun3-wE#

# 71
  E Ани,много са сладки дечицата на плажа! Heart Eyes

Бланш и твоите са прелестни на тази зелена морава

Интрига,Дари също много реве ако ме види да излизам от стаята,по едно време ревеше дори когато й обърна гръб!А относно заспиването и аз изживях няколко кошмарни вечери,когато след банята в 20,30 и вечерното кърмене малката дама вместо да заспи като ангелче ставаше и се започваше един екшъъъъън #Crazy #Crazy #Crazyне е за разправяне,слава Богу снощи се върна към стария си режим и в 21ч вече спеше.

А относно лятното отбиване-не се препоръчва поради факта,че лятото вирусните и инфикциозни болести са в своя пик и отбито по това време бебе е по-податливо на инфекции,още повече след като в кърмата се съдържат цял арсенал имуноглобулини и то изведнъж  бъде лишено от тази допълнителна имунна защита.

# 72
Виж това, което каза Аграмд за отбиването звучи логично, според мен важи не само за лятото, но ако бебето не се е наложило да бъде отбито изведнъж, а постепенно по естествен начин, не би трябвало да има такъв проблем.

От малки са като модели нашите бебоци.  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 15:44 от Britt

# 73
Ах, морето........
Страхотни снимки   Heart Eyes

Цитат
забягнахме малко към Габрово 

и който идва в Габрово да свирка

# 74
  • София
От малки са като модели нашите бебоци.  Heart Eyes
newsm10