Калина първи ден рожден празнува, АВГУСТовската дружина се вълнува!

• 16 568
  • 303
  •   1
Отговори
# 75
  • Germany
Здравейтеее!

Много хубави дечица виждат очите ми, пу-пу, всички са големи красавци, а и мамите и те  Peace. Аз снимки ще пусна от рождения ден, за да видите порастналата госпожица.

Днес ми мина проверката, сега остава да подсигуря още няколко документа и всичко е на шест и ми се маха от главата. Вече мога да обърна внимание на подготовката за рождения ден. Вчера открих много готин магазин на бул. Македония за детски дрешки, похарчих доста пари за Калинката, вече е осигурен тоалета за РД, и не само  Embarassed. Ходих и до Лагуна да поръчам торта, обаче ме сюрпризираха със "скромната" сума от 70 лв. за торта  ooooh!. Аз ли нещо не съм в час или те  newsm78. Няма да поръчвам такава торта, ще си купя обикновена на Лагуна с баварски крем и ще я надпиша Crossing Arms. Знаят ли те що розе ще купя за 70 лв., и то качествено, а  Mr. Green.

Другият ми проблем е, че в момента няма Пентаксим и не можем да направим ваксината. Не й върви на ваксини на Калина и това е.

Вие по кое време излизате и къде се разхождате? Мен в последно време много ме мързи и обикаляме квартала, а на жегите си стоим вътре на климатик. Излизаме чак към 18,00 часа.

Друго не се сещам, пък и мозъкът ми още пуши от писане на документи, но утре пак ще ви навестя. Хубав ден от мен и целувки на всички дечица.

# 76
Ани, не знаех, че така сте премахнали нощното кърмене... за мен лично звучи ужасно да плаче 10-15 минути и то през нощта... Confused Не мислиш ли, че така се стресира детенцето, то си знаеш, де, аз не те упреквам, само казвам, че аз не бих издържала... Кико го кърмя вечер в 8 и сутрин към 6, но самичък си се отказа, просто спи, в просъница се върти намества се , дори и пее на сън  Laughing и пак продължава да спи... Аз нямам намерение да го отбивам поне за сега... мисля че сам ще се откаже, още повече, че не заспива никога на гърдата ми, а си се нацоква, изпява си една песен и е готов Crazy Някои нощи се случва да се буди за да яде, но това определено е от никнещите зъби, защото в повечето нощи си спи...

Днес пак нищо не му се ядеше, след кърменето в 6 към 10 му предложих супа, но изяде точно 2 лъжички, излязохме и изпи към 200 гр. сок лимон с банан на Хортекс... На обед лапна 2 лъжици картофено пюре от детската кухня, а кюфтето изядох аз  Crazy Отказах се от твърдата храна и го накърмих. Вечерта беше малко по-добре - бях готвила ориз с тиквички и моркови та си хапна малко, после пак кърмене и сега спинка... Flutter Явно в тези жеги нищо не искат децата...

За лятното отбиване съм чувала същото, което каза аграмд: заради самата смяна на храната и чревните инфекции, които са доста по-чести през лятото, но не мисля да се съобразявам с това, ако Кирил сам се отбие!

Ковачева, какви са тези 70 лева  ooooh!, на моя позната и взеха 40 и пак много ми се видяха, за това съм решила да приготвя нещо сама, със сигурност ще ми излезе доста по-евтино, а въображение за украса не ми липсва Wink

# 77
Ани-не зачезвай така внезапно и за дълго бре!!!!Мислих те и аз къде се покри PeaceСтрахотни снимки-Калата по памперс само да го мачкаш и щипеш, а кака Дария е във ваканция и помага, а WinkИ кака Али помага(когато е в настроение)

Ковачева-цените на тортите не ме сюрпризират, или поне-отдавна вече не ме Confused. За детската градина, за всеки рожден ден традиционно Али черпеше с торта по поръчка на някоя от известните сладкарски фирми(всички в групата процедираха така) и имам някакъв смътен спомен, че в първите години една торта излизаше около 35-40 лв ииии така до 70 сега TiredТ'ва е дереджето-ако искаш.

За отбиването-аз лично за себе си нямам все още ясна визия кога точно да ми се случи; вече съм споменавала, че отдавна преминах оптимума, който си бях определила и сега мисля в движение кога да приключа Thinking. Нощното кърмене и при нас е жизненоважна необходимост и незнам как ще я преодолее Мари. Не съм убедена, че ще издържа нощни плачове и истерии, мъжа ми-също Tired.Много ми се ще да стане от само себе си, без драми нито за Мари, нито за мен...Във всеки случай, да не казвам голяма дума, но наистина мисля до края на август да се справим с това. Знам, че с порастването на децата се задълбочава привързаността към гърдата и тогава ми става съвсем сложно...

За излизането по време на горещините-и аз трудно се навивам да си покажа носа навън във времето от 11 до към 5; преди 11 пия кафе и слагам Мари да спи първия си сън за деня; поне сега на морето ще е по цял ден навън. Днес обаче от 13 до 20 часа ма'ахме гащи Laughing: първо обядвахме аз, Бубето и Дони и после изпратихме Дони на работа и ние с Бубето си постелихме едно одеалце, раздадохме на младежите играчки и си направихме импровизиран пикник насред градинката при Народния театър FlutterЕдинствено ме е яд, че отново забравих фотоапарата, а дребните бяха невероятни образи ooooh!

# 78
momi4eta pomagaite sas saveti sebastian e s 39 gradosa temperatura

# 79
Вале, нямаш ли Панадол или Нурофен?

# 80
зъби, претопляне?
Други симптоми има ли?
Има ли начин да го види лекар?

# 81
ами май претопляне свалихме я свещичка панадол и 2,5 нурофен ами днес следобед така само че с повръщане и на болницата всичко уж отмина яде и заспа и в 24 часа пак....

# 82

Едно много ранно Добро утро от мен!Дари явно я мъчат зъбки и ме е събудила в 5часа.

Oх,много съжалявам,че снощи не съм влизала и не съм видяла поста на Атакизарб!Дано сте успели да свалите температурата иначе аз имам доста опит с високи градуси покрай баткото и все пак да кажа макар и със закъснение-Нурофен с капки Хексалгин(по 1 на кг тегло) е най-ефикасното лекарство и още обливане с леко хладка вода(2 гр по-ниска от Т в момента)-дори Криси като стана по-голям сам ме молеше да си вземе хладък душ когато имаше  Т над 38,8.Та по-конкретно за обливането-не го събличаш целия,а така както е по боди започваш леко да обливаш първо крачетата няколко пъти после ръчичките от лактите надолу,така редуваш няколко пъти ту ръчички,ту крачета,но внимавай водата да не бъде много хладка,защото бързото свалянена висока Т може да доведе до шок!

Аз все пропускам да попитам в каква поза спят вашите мъници?Дария напоследък все по корем се обръща.

# 83
Здравейте,четох,четох и забравих от четене какво щях да пиша,но нищо.
Честито на всички които са имали повод за празнуване със закъснение.
Много хубави снимки сте пуснали всички,като гледам снимките от моретоооо....ех как ми се ходи,но ще е някоя друга година.

Моята щерка се разкарва вече втори ден по без памперс  Joy и само когато спи и е на разходка го слагам.По малко пишка когато е без памперс,а веднъж си свърши и голямата работа в гърнето,направи го тази сутрин.

За слънчевите бани и ние сме сложили коритото в двора хахах към обяд ще ходя да я слагам да плацика и в 14часа сме на консултация.

А и нещо друго мойта дъщеря от няколко дена си бърка в устата та чак до гърлото не знам какво да я правя.Зъби ли на вътре я мъчат какво ли не мога да разбера.
И да попитам вашите малчовци седят ли си в количките,моята много трудно иска само да ходи и ходи.Никакви колани не я задържат да седи на едно място.

Относно спането Димана спи както може.По корем,по гръб,надупена,на страни - всякак.

# 84
мами благодаря за съветите голям ужас беше снощи в 12 вечерта с 39,1С...ама слава богу я свалихме днес ходихме до болницата, казаха от зъбите.М/у другото сутринта пак беше с 37,4С. Ние до неделя бяхме на ДУРАЦЕФ за6тото имаме кашлица от месеци...но все я отдаваха на зъбите,свърши Дурацефа в неделя и все едно не беше пил нищо..И сега най-новото температура не знам вече.....

# 85
ние спим всякак си, а за памперсите трета седмица сме без само вечер всичко правим на гърне или на 2 часа го пишкам

# 86
Ние сме си с памперс  Embarassed Не съм правила опити да го махам.
За температурата араклизарб, най-важно е детето да не се обезводни. Малките деца вдигат и понасят много по-високи температури от нас. По принцип сама по себе си високата температура не е проблем докато не се задържа с дни.
Ти като гледаш венеца, има ли някъде подуто?

Точица има следи от падането от всички страни  Shocked На главата, на корема и на гърба  Confused

# 87
  • Варна
Здравейте!
А бе как го правите това с гърнето аз все не мога да я улуча слагам я по 5-10 минути и нищо не прави newsm78.
Навън е ад не става и за разходки. Не знам при вас как е но от една седмица насам Теди е много крива и постоянно мрънка направо ме побърква.

# 88
  • Бургас/Пз
Стели Мели, и на мене ми беше гадно и се чувствах ужасно, но рано или късно щяхме да стигнем до тук. Дали сега или след два-три-пет месеца, съм сигурна че нямаше да стане без драми. Аз не съм от майките , които мислят да кърмят след годинката и рано или късно щяхме да стигнем до принудително отбиване, т.е. той нямаше да се откаже сам, просто го виждах как със всеки изминал ден се пристрастява към кърменето.
Всъщност като се замисля при Дария и махането на залагалката и на шишето с биберон стана по същия ужасен начин с много тръшкане и рев и единствената разлика беше че тя беше на 2г и разбираше абсолютно всичко и беше още по-трудно.
Още повече , че ти нямаш проблема със зависимостта между кърменето и заспиването, а при нас това беше основния проблем.

Бланш, наистина привързаността към кърменето повече расти с порастването на децата , отколкото да намалява. Все пак обаче няма голям човек, който да цока така че рано или късно и при вас ще се получи Wink

ние спим всякак си, а за памперсите трета седмица сме без само вечер всичко правим на гърне или на 2 часа го пишкам

Браво на вас, заслужавате адмирации, на мене ми е далече това с гърнето ама ще трябва да свиква някак си.

# 89
Ехоооо дружина, здравейте!  Hug
Не съм писала отдавна, но и не ми се е случило нещо съществено. Вчера Денис е бил на консултация - 10.600 кг. е и 80 см.   261uu
Аз продължавам упорито да спазвам хранителен режим и се разкарвам набодена с игли. Днес ми е едно криво, че снощи излизахме с мъжа ми и май попрекалих с винцето, а след работа ще трябва да бягам да стягам багаж, че утре отиваме до морето за 4 дни. Малко г..з път да види, ама какво пък  Mr. Green Искам да ви похваля Крис, че е пълен отличник и учителката го похвали много. Еххх да беше така и с дисциплината - хич го няма горкия  Whistling  Rolling Eyes
Моя Денис спи също както намери за добре, общо взето се върти навсякъде, но като че ли също предпочита да е по корем. За хапването, си хапва всичко, което е сготвено. Пюре категорично отказва  ooooh! какво ще го правя не знам, хич ме няма в готвенето  Thinking
ataklizarb аз също бих дала Хексалгин при такава температура. Знам, че до 38 се дават сиропите, над 38.5 - свещичките и при по-висока вече трябва да играе тежката артилерия  Hug Дано се оправи бързо малкия. Между другото съм чувала, че от зъби не се вдига толкова висока температура, така че не е лошо да пуснете някакви изследвания и да го погледнат по-обстойно, защото им е най-лесно на докторите да се оправдават със зъбите  #Cussing out
За памперсите и ние сме с памперси и така ще е още дългоооо време  Whistling хич и няма да го насилвам. Брат му беше до към 3 годишен  Peace
Айде приятен ден и да ми стискате палци за хубаво време   grinning039

Общи условия

Активация на акаунт