Калина първи ден рожден празнува, АВГУСТовската дружина се вълнува!

• 16 569
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета  Laughing, днес е адска жега  Confused

Искам да ви питам давате ли вече рибка??? Аз онзи ден като говорих с хомеопатката и тя ме прати в осма глуха с млякото - каза "млякото след 3 годинки"  Shocked И аз сега дадох вече и телешко месце, жълтъка реших доста по-нататък, но се чудя какво ново да вкарвам и се сетих за рибка. Аз сега като съм на диета и ям доста бяла риба, печена, завита във фолио със зеленчуци и ми изглежда доста добре и като за него. Мисля си че филето от риба няма какво да му навреди или  newsm78 Вие какво правите - давате ли?

Съжалявам, че не пиша тези дни, но нещо се чувствам много преуморена. И с това нощно будене ......... Ани, поздравления, че си удържала фронта  Hug Де да можех и аз, вече съм сигурна, че и Калоян е привързан към мен и към самото кърмене. Вечер не заспива с друг, освем с мен; като легнем той плюе бибероната и ме дърпа да суче. Само дето нощем се буди, за да се изпишка, ама аз преди от сънливост ми беше по-лесно да го слагам на гърдата  Confused а сега почна да плаче и да не иска да сяда на гърнето нощем. Иначе през деня си сяда, ако иска да свърши нещо. Но трябва аз да си го хващам и налучквам, иначе той не издава с нищо намеренията си. Пепчо, сигурни моменти за пишкане са: след сън, около 5-10 минути след ядене, а другите са според приема на вода. Едно време Ники пиеше мнооооого вода и пишкаше през 15-20, а сега Калоян пишка през час - час и половина.

Калоян ме зове  newsm45 Нещо днес не ми дава даже да го оставя на земята, все иска да е в мен, и все за нещо мрънка.

Hug

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 16:08 от valeni

# 91

Искам да ви питам давате ли вече рибка???и[/quote]

Аз я включих преди няколко дни с пюре на Семпер-калкан с картофено пюре,мнооого й хареса smile3521 smile3521После дадох треска с картофи и копър пак на Семпер и него хапна с апетит,Аз самата също много обичам риба и хапвам с удоволствие,но все още не смея да дам от тази която аз ям,предпочитам тази в детските пюрета.То всъщност тези рибни пюрета и на мен са ми мнооого вкусни.Покрай баткото доста от тях опитах(все на Семпер)като най-любимо ми беше моруна с розмарин Joy Joy JoyСега съм много доволна,че Дари оценя по достойнство вкуса ми,а аз само ги опитвам-с баткото Криси беше обратно

Леле Пеп4о ако и при вас на морето е адска жега какво да кажем ние в тая Тракийска низина Rolling Eyes

Трябва да кажа,че и ние сме доникъде с гърнето и безпамперсието,ама здраве да е,ще се научим!

# 92
  • София
Аз от утре ще дам телешко месо. До сега съм дала само пилешко, пуешко и заешко месо.
Доста често, когато е подходящо нашето ядене му давам на малкия да си опита Peace

Като се нанесем в новия апартамент мисля и да купя гърне и да започнем с опитите, а ако на хубавеца не му хареса няма да го насилвам. Каквото сабя покаже Peace

Днес Мартин ми лепна мнооогоо сладка целувка и си беше сложил главичката на корема ми и гледаше реклами Heart Eyes

Мартин и той спи във всевъзможни пози Mr. Green

# 93
  • Бургас/Пз
Дони, много пораснал Денис бе, 80см, браво на него, голямъж вече. Hug А ти къде ще ходиш на море???

Аз да ви се похваля имам си гологлаво момче!!! Баща му го подстрига с машинката първи номер! Все едно не е моето бебе! Не мога изобщо да свикна!

# 94
Здравейте момичета!
Ани, леко ти завиждам за това, че сте премахнали нощното кърмене. За мен това е меко казано невъзможно в момента. Както много пъти съм споделяла, Ивайло друго не иска да яде, а и вечер се буди много често и само цица го успокоява. Каквато съм "мека Мара" просто не знам как ще го отбия, но на есен ще му мисля   Peace.
И Ивайло вече трети ден се разхожда без памперс в къщи  Flutter. От скоро започнахме с опитите на гърне, но учудващо има голям напредък. Последните 3 дена само на гърнето ака и пишка. Е, изтърва се понякога и на леглото, но аз съм доволна и на това. Мислех, че ще отнеме месеци да разбере за какво служи гърнето, а той се научи с няколко слагания. Държа да отбележа, че не го насилвам да седи на гърнето, просто гледам да го забавлявам и той като си "свърши работата" протяга ръчички да го вземем.
Риба не съм предлагала , защото и без това е злояд.
За спането - обикновено спи на една страна, понякога се обръща и по гръб  Peace.
Ето и Ивайло къде се освежава в летните жеги:

Лек ден на всички!

П.П. Ани, и моят мъж все ме заплашва, че ще подстриже Ивайло с машинката като ме няма, но аз не позволявам  Naughty. Пусни снимка на Калата с новата прическа.

# 95
здравейте мацки  Hug
Асе нали знаеш ,че винаги си добре дошла муцка,ноооо само ако си с Вики  Laughing този уикенд чакаме гости от София с детенце на 1г и съм много хепи  Grinning

аз риба не съм давала още,но я отлагам заради атопичия дерматит,скоро въведох жълтъка.Месо съм давала всякакво без свинско

мамите с опит ще дадат ли малко съвети на тема" с бебе на море" ?какво да не забрвя да взема,как де е облечено детето на плажа,по кое време не трябва да се ходи на плаж и може ли да се седи под чадъра в по-топлите часове или трябва да се приберем,може ли да сипя вода в басейнче и да стои от време на време  в него,под банските слага ли се памперс,и за да спра с глупавите въпроси напишете всичко ,което се сетите,тенк ю вери мач   bouquet  Grinning

# 96
Чета и се чудя, аз ако реша да премахна нощното кърмене как ще стане. Тя Точката въобще не пита, идва маха завивки, дига блузата и си се самообслужва. Понякога дори не я усещам, а я намирам на сутринта заспала върху мен  Crazy

Ето за рибата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=248629.msg5863273
И на мен ми се иска да дам, но аз съм алергична към нея, а опитвам всичко, което давам на Мадам и малко ме е шубе. От месата засега е яла само прясно приготвено телешко (давам и го като и чупя малки парченца, които да опита да сдъвче, но все пак да не я задавят, ако ги глътне) , но затова пък с апетит Simple Smile

# 97
Чета и се чудя, аз ако реша да премахна нощното кърмене как ще стане. Тя Точката въобще не пита, идва маха завивки, дига блузата и си се самообслужва. Понякога дори не я усещам, а я намирам на сутринта заспала върху мен.

Леле Брит, направо ме разби, браво умно детенце!

# 98
  • Пловдив
Здравейте! Дани спи и имам малко време  Whistling.
За гърнето - преди го слагах след всяко ядене, но сега само сутрин и вечер, защото тогава ака. Не мисля, че е време да махам памперс - той нито се усеща, нито може да си каже кога му се ходи. Важното е, че свикна с гърнето и дори за мое учудване от 1 месец не ака в памперса.
Риба - давам от 1 месец насам, но само веднъж седмично.
Веднъж само съм дала свинско, редовно давам телешко и пилешко.
Втора седмица сме на кухня и Дани си хапва всичко.
За прохождане и дума да не става  Mr. Green. Обикаля като хлебарка целия апартамент пълзейки и това е. Когато реши се изправя някъде и прави по 2-3 крачки настрани до достигане на целта, но ако аз го хвана не иска да ходи, а само прегъва крака и сяда.
Надявам се някой ден, когато е готов да си проходи от раз и то стабилно. Така и за мен ще е по-лесно.
Ние утре сме на консултация. Напоследък Дани добре си хапва  Laughing. Менюто ни е следното:
8.00 ч.- 200 мл. АМ
9.00 ч. - около 100 гр. кус-кус със сирене (овесени ядки със сирене, елда със сирене)
13.30 ч. обяда от кухнята с 1 сухар и половината десерт от кухнята
18.00 ч. супата от кухнята с 1 сухар и половината от десерта
22.00 ч. - 200 мл. АМ
Как ви се струва? Дали не го прехранвам  Thinking Сутрин е на две закуски, защото не искам да махам млякото.

За морето и аз се интересувам какво ще ми трябва. Нека по-опитните споделят.
Запланували сме на 04.07. кръщене и на 11.07. да заминем на море с Дани. Дано сме здравички.

# 99
Стелка,

какво да не забрвя да взема,

слънцезащитен крем, лекарства от първа необходимост ( разтройство, повръщане, температура, нещо против ухапване от насекоми), козметика, овлажняващо тоал.мляко задължително, дрешки тънки и дебели по 2, играчки за плажа... Така взех да изреждам всякаш тръгвам аз  Laughing

как де е облечено детето на плажа
- аз лично Вальо на 10 месеца го заведох на море, стоеше си по памперс и отгоре с тениска тъничка

,по кое време трябва да се ходи на плаж - според мен сутрин до към 10-11 и следобед след 4  Peace не трябва в другите часове Simple Smile

и може ли да се седи под чадъра в по-топлите часове  - според мен е много горещо за тях дори и под чадъра

може ли да сипя вода в басейнче и да стои от време на време  в него - да и задължително под чадъра и намазана каквато ти е бяла...  Peace

под банските слага ли се памперс -  и бански ли си и взела  Laughing Вальо до миналата година беше нудист  Laughing пречеше му

Ани, за отбиването... Вальо на 1 му махнах залъгалката, замених я с шише вода, на 2 махнахме шишето, обясних му, че боклукчийския камион му го е взел, а той ги обожаваше тези камиони, събуди се през нощта и пак му казах същото, предложих му чаша с вода и повече не се е събуждал! Та явно си е до дете, при мен може би ще е по-лесно... Thinking Така, че ти си знаеш най-добре!  Peace

С Кирил сега, мисля да оставя вечерното и сутрешното кърмене възможно най-дълго време (стига той да иска) - опредлено виждам голяма полза от дългото кърмене - до сега температура не ми е вдигал от болест ( само 2 пъти от ваксините), антибиотик не е пил и си е доста по-здравичък, макар че и Вальо не е от болнавите, с тази детска градина носи какви ли не вируси, и сега кашля от 1 месец ужасно...  ooooh!

Риба
съм давала на пюре - харесва му, давала съм и малко филе от пастърва, свекъра ми беше донесъл от един негов познат, който я развъжда в Троянския балкан!  Flutter И той ще обича като мен  Flutter

# 100
Валени, много се радвам, че всичко е наред с малкия!  Hug риба не съм давала, мисля да изчакам още ( най- рано след годинката ще дам).
вчера оставих Венци на баща му и цял ден превеждах на едни англичани и познайте- малкия човек направил две крачки сам! ей това е, веднъж ще го оставя и той ще проходи при баща си  Laughing въпреки че "проходи" е малко пресилено, мисля. иначе двамата мъже са се гледали много успешно, взели храната от кухнята, нахранили се в парка ( всичко по инструкция). като единствен татко в парка и кухнята, мъжа ми е бил голяма атракция и днес всички познати майки от парка се изредиха да ми го хвалят как гледал детето, как внимателно го хранел, какъв мъж- мечта бил  Crazy Laughing Laughing Laughing направо паднах  Mr. Green
това е от мен, отивам малко да си почина, докато бебето е с баба си навън.
и той е станал голям бърборко- от няколко дни казва много нови срички, върти си езика и очаквам нови думички скоро  Heart Eyes много е вълнуващо да си имаш бебе  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 101
Привет  Hug

Много полезни неща научих тези дни от Вас  Hug По много теми дебатирате и не знам, дали ще отговоря на всички зададени въпроси, но за кърменето съм напълно съгласна със Стели Мели и аз така ще процедирам, но и при нас кърменето не е за приспиване.. а само яде и дори се изправя като свърши  Mr. Green После си търси залъгалката (макар че напоследък и нея я засилва в другата част на стаята)  Laughing Боже докато пиша сладко сладко нашия изкара дрехите от шкафа  Crazy (така събрах ги  Simple Smile ) Да пдодължа

Спане - търкаля се из цялата спалня и заспива както му падне (сутрин заспива трудно и спи максимум 40 мин а на обяд спи поне час и половина от 14 до 16 (често пъти))
....

Дереджето ни сега: Ади дращи по стената, а София си е изляла чашата с вода и стои в една локва на паркета  ooooh!) Тези деца не ме оставят един пост да напиша  Mr. Green

ще кача и аз снимки от купоните в басейна на нашата тераса, всички деца са големи сладурчета във водата, очевидно добре ще им се отрази морето, мерси за съветите..чета ви обаче не мога да смогна да пиша ..за съжаление, отивам да преобличам каката  ooooh!
до скоро  bouquet

# 102
Стелка, Стели_Мели хубав списък ти е дала, към лекарствата само противоалергичното да добавя. Гледай да не я излагаш много на слънце, може да пробваш тънки дрехи с дълъг ръкав. На  плажа слънцето се отразява и от водата и от пясъка, затова е добре да не прекалявате дори и да сте на сянка. И аз мисля да взимам басейн на Точката на двора, да  го топля на слънце водата и да я сагам да играе на сянка. за басейна единствено се сещам да внимавате, че се давят и в сантиметър вода.

Обаче най-важно е да се забавлявате и да изкарате една незабравима почивка.  Hug

# 103
Britt, мерси за допълнението доста е важно между другото!!!  Peace  А колкото добасейните за тази възраст според мен е по-удачно някоя надуваема лодка пълна с вода, точно, за да не се случи случка в 1 см вода  Crazy Ние имаме и басейн и лодка, но ще ползваме лодката тази година Simple Smile
За спането... ooooh! малко по-добре е положението ни от преди, но вечер пак по-трудно заспива, все на ръце, песни пеем, иначе през деня е лесен няма и за минутка заспива, позите са много, но сутрин обикновено го намирам легнал успоредно на таблата над главата ми, как се върти не ми е ясно, явно му е топло и се отвива като си вдига краката...  Laughing

# 104
По темата с басейните  Heart Eyes

Олях се..но беше доста мокро  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт