Отговори
# 165
Здравейте милички, ние бяхме малко на гости няколко дни, но се завърнахме.
Добре дошла на Шамс
Бубе, фотосесията на Яна направо е чудесна, малката е голяма сладурана.
Аз ще се пръсна вече от нерви и от яд. От януари месец не са ми превеждали никакви пари, но това е заради работодателя, който не ми е платил осигуровките и аз пуснах жалба в НОИ и продължавам да чакам. А колежката ми (гл. счетоводителка) ми се пишеше на приятелка, а сега като ще я проверяват вече не е. Но нищо, аз изчаквам още малко и мисля направо да го съдя.
Извинявайте, че ви занимавам с моите проблеми, но имам нужда да споделя с някого.
Чао, излизам докато не се е сгорещило.

# 166
Ъх, Шамс, тоя четвъртък и петък ми е сложна работа Embarassed Ти след това отпрашваш  към морето ли? А после ще престоиш ли пак в София, да те изловя тогава?

Диди, на Косето фонтанелата също е почти затворена и аз отдавна не давам Витамин Д.

marojinka, все пак да не забравяме, че през нощта яде Косето, но аз на това не обръщам внимание, защото яде и спи, не будува. От известно време започна да яде към 11 вечерта и се буди чак към 6 за първо хранене,дано се задържи по-дълго. И това се случи откакто започнахме да затваряме вратата на детската стая - и каката спи непробудно и малкия. Явно сме им пречили преди това.

# 167
Привет, мами!  Hug

Ние тази нощ спахме на климатик и трябва да ви се похваля, че наисина СПАХМЕ! Нямаше въртене, нямаше проплакване, пробуждане. Събуди се в 2ч. за храна и после чак в 6ч. отново. Спа до 7ч. Такова чудо не е било.  Simple Smile Дано да спи спокойна и занапред!  Praynig А парадокса - в нощи като тази, когато успея да поспя повечко, вместо да съм отпочинала едно хубаво -  едва се събуждам...  
Аз да ви кажа, че туй дето всички бебета из форума ги мъчат зъби, може и жеги да ги мъчат всъщност.  newsm78

В тези горещини вчера Симона нещо нямаше апетит за пюрета. Нито лъжичка не успях да я накарам да хапне. Иначе поне, че суче. Докторката каза, че е нормално  да е така.

С нетърпение чаках да я захраня с плодови пюрета като си мислех, че ще й харесат много, а тя вече цяла седмица им се мръщи и едва близва по мъничко.

Аз съм била страшно злоядо дете. Явно сега ми се връща.  Sad Ама си мисля, че и късното захранване има голям пръст в тази работа.  #Cussing out Знаех си, че така ще се получи...  ooooh!

# 168
Утро, не е от късното захранване, търпение ти трябва, ще започне да яде. И Миша беше така в началото - плодови пюрета не ядеше, каши - също, зеленчукови - съвсем малко. Постепенно интересът й започна да се увеличава, първото любимо нещо беше попарата, после зеленчуковите ги ядеше с кеф, в момента яде всичко, което й попадне пред очите Laughing

А в жегите наистина не искат да ядат, само сучат. Аз захранването на Косето съвсем го забравих, понеже той не беше кой знае колко ентусиазиран, но ще пробвам днес отново да му пробутам малко пюре.

# 169
Здравейте!
Ние се прибрахме благополучно.
Резултати от консултацията днес : Дани е наддал 200гр и не е пораснал на дължина  newsm78 Иначе ми каза да мина от 6 на 2 капки Вигантол, не че съм му давала 6, такаче май може и да пропускам Simple Smile
Иначе Дани се пъне да попълзява, ама още не му се отдава много Simple Smile и се понадига от количката Simple Smile
Това от нас - като смогна да ви изчета ще се включа евентуално и по темите!
Лек и прохладен ден!
А, и да почерпим за месечинката:

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 13:56 от mamaAnna

# 170

мен ме боли корема и smile3550. А вчера през целия ден нещо ми имаше, най-лошото, че и днес продължава, а довечера съм на пиано бар dance. Даже се чудя дали не е някой чревен грип, че и мъж ми го кара преди няколко дни.

Явно има нещо, защото и аз съм така днес.Дано поотмине, че да излезем надвечер.

Много стиснати палци на Майчето и на батко Антоан.Дано всичко мине бързи и безпроблемно.

Аз от днес съм с нов имидж.Снимки по-късно като ме снима милото  Flutter

# 171
Утро, следкато се захранят загубват интерес към пюретата за кратко. Може и от жегата да не им се яде. Аз умишлено пропускам пюрето днес защото от вчера суче на рядко(а нали не пие и вода), а жегата е голяма.

Дано операцията на Антоан мине успешно и Майчето скоро да се включи с добри новини. fingerscrossed

Мама Ана вие минахте ли на АМ и захранени ли сте?

Аз за килограмите спрях да се притеснявам - колкото- толкова, насила не мога да я накарам нито да суче нито да яде, а и гените си казват думата, не може всички да сме високи и едри.

Ели jumpuu, чакам снимките с интерес.

# 172
Привет и от нас!
Честито на всички месечинки, които съм пропуснала!
Шамс, добре дошла! Пожелавам ти да изкараш една незабравима и изпълнена с приятни емоции почивка!
Стискам палци на МАя и Антоан!
Митаче вече яде месно пюренце, захраних с тиква и пиле на бебевита, харесва му!

ТЕзи дни доста се притесних, забелязахме преди две седмици,че гръбначния му стълб в поясната част е много изпъкнал и се броят всички прешлени. Един ден реших да го наблюдавам по-задълбочено и видях, че в лявата част гръдния кош е леко по-разлят и по-широк и като го сложих да седне и го наклоних елко напред ми се стори, че гръбначния стълб леко се изкривява. НАправо не знаех къде се намирам...Заведохме го при педиатъра, нищо му нямало. Аз му пуснах изследвания за рахит, калций и алкална фосфатаза в норма.
Кръвните-левкоцити отново високи 14-1, има и някои отклонения в другите показатели. НЯкоя мама да каже имате ли високи левкоцити?
ТА вчера го водихме при една позната лекарка във физиотерапията, огледа го внимателно и каза, че и тя забелязва леката разлика в гръдния кош, а на гръбначния стълб му няма нищо, от отва че е е слабичък. ПОчувствах се по-добре. ПОлучило се е от рахита и каза, че с помощта на вигантола и слънцето всичко ещ е наред и че на този етап нищо не може да се прави повече. ДА го наблюдавам и ако нещо ме притесни пак да го заведа да го погледне.
И на следващата консултация ще кажа на педито, който ми каза, че съм от майките които много гледат, че правилно виждам и да ми даде направление за ортопед, а да не ми се втилясва.
Иначе е голям смехурко, казва баба, мама, научи се да пищи, ама с такава сила, сякаш е дете на 4-5г. Хитрее много.Днес от жегите сигурно ен иска да яде нищо, само малко кърма.
7кг и 70см сме, фин момък манекен. Будим се нощем много често, през час основно, пие и много водичка и това е около нас.
ЗА кашите на Нестле-стават редки с кърма. НАистина оризовата мирише малко на ванилия, аз я харесва, Митачето също. Елда на хип също е много вкусна.Днес му купих елда с ябълка и банан на Хип и на Слънчо морковена безглутенова, безмлечна с 11 витамина.
От кога мога да давам и млечни каши, т.е такива съдържащи сухо мляко?
Други безмлечни, които съм харесала са ориз и царевица на Фризокрем, но днес четох че съдържа и грах и се отказах за сега.
Еле, много сте готини, свежарки и половина!
Целувки за всички!

# 173
Привет отново!!! Еееееееееейй, направо балдисахме в тая жега - прибрахме се към 12:30, щяхме да пукнем в колата, която на всичкото отгоре и загря, та сме се движили из София на пуснато парно и с отворени прозорци, Момо вътре по памперс и с една памучна пелена за повиване - наметнат, абе направо циганска работа. А, и кучето на предната седалка, с език до земята, горкото  Joy
да се отчетем от днешната консултация - както каза педка, "размазахте кантара" - та се мерихме на тоя за големи хора, Момо, седнал на парче лигнин - 10,200 кг и 71 см  #Shocked голям смях падна, той нали не може още да седи сам, и таман се закрепи, за да го измери дофтурката и айде напред, зa малко да се дрънне на земята, и така няколко пъти  hahaha би му и хепатитната ваксина и каза, че следващата ваксинация е чак на 1,1 г   thumbsup
нещо ми говореше за захранване, ама не я слушах хич - трябвало да се заместат хранения  blahblah blahblah blahblah аман вече, ми изтри ми се езика да й обяснявам, че не мога така и втори път няма да си прецаквам гърдите, само и само да си гледам детето по някакъв модел...   People No Good
при нас вечер е добре, обаче през деня дървената ни колиба така се нагрявааааа - еми преди малко не издържах и пуснах климатика, преместих детето в друга стая и оставих всички врати отворени, да охлажда навсякъде...
Ели, нямам търпения да видя новия ти имидж (аз нали съм по драстичните промени)  smile3508 ще чакам снимките!!

ето и един летен поздрав за всички  Hug http://www.youtube.com/watch?v=5AfTl5Vg73A

Нелчо, сега видях какво си писала - значи, да ти кажа ние какво правехме, понеже Момо още на 2 месеца започна много бързо да качва килограмите и то по много - освен вигантола и разходките на слънце, свекърва ми ме посъветвa на всяко къпане да добавям в коритцето по 1 литър отвара от орехова шума - страшно много помагала. и така може би до към 4-5 месечна възраст си слагах отвара във водичката, да чукна на дърво за сега няма проблеми, но наесен пак продължавам, защото при по-едрите деца рахита е възможно да се появи и след първата годинка.. а Митачето е страхотен чаровник, не се притеснявай, ще порасне силен и здрав мъж  Hug  Hug

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 15:16 от didanka

# 174
Моята мома днес упорито отказва да яде. Като и погледнах долния венец и направо ахнах, целия побелял, явно първо долу ще нареждаме зъбите newsm78

Диданка, ако Али качваше като Момо и аз нямаше да захранвам.

Нелчо, дано се окажат притесненията ти напразни Hug, ти за всеки случай се консултирай с друг лекар.

# 175
 newsm44 newsm44 newsm44 Ура, ура, ура. Да се похваля-взех си и втория изпит с 6.  bigdance2 Направо съм страшна. Да споделя и ние как се храним и горе-долу какъв ни е режима. Между 8,00 и 8,30 се кърмим, между 12,30 и 13,00 ядем зеленчуково пюре като редуваме един ден пилешко месо, един ден цял жълтък, 16,00-16,30 ядем или попара или бисквити с АМ или каша, а от два дена му давам собственоръчно заквасено кисело мляко с малко захар.Вечерта едвам изтрайва да стане 20,00 и го кърмя и заспива, но от една седмица забелязвам, че след 1 час се събужда поиграйва си и иска пак да го храня-явно кърмата ми намалява и се принуждавам да го дохранвам с АМ. Снощи вместо АМ му дадох пак кисело мляко. Иначе за съня не може да се оплачи ме smile3501 спим си плътно от 22 до 8 сутринта. Като ако се събуди към 7 си играе в кошарата и си приказва.  EmbarassedДаже днес се събудих в 9 , а той милия си кротува и си играе с чаршафа си. Embarassed Embarassed Embarassedщях да закъснея за изпита.

# 176
Стискаме палци на Антоан!
Жанета, честито!
Вита, почти сме само на АМ, нещо тия дни кърмата хич я няма, а за захранванетои - ядем зеленчукови и плодови пюрета, месни от няколко дни и от време на време каша. В общи линии - всичко за възрастта, че и отгоре Simple Smile
А за срещата - дано се получи! Simple Smile Ние сме на линия почти (на 27 сме на сватба) ...за сега Simple Smile

# 177
  • Sofia
Ей мина днешния ден.Такова напрежение  беше, че .....вече мога да отдъхна.Операцията мина сравнително леко и безпроблемнно.Държаха ни до 17 ч за наблюдение.Антоан вече си играе, наболява го малко, ама и той си е малко актьор и преувеличава повечко.Заради което се гушкаме по-често Wink .Благодаря за подкрепата на всички ви  bouquet

# 178
Нелчо надявам се всичко да е ок с Митаче  Hug

Мая браво на вас.Имало е смисъл значи да стискаме палци.
Снимки няма за съжаление, че съм сърдита на мъжо, но утре някоя мама ще ме снима и ще ви се покажа  Flutter

Пепенооооо учистих аз ама те сватята докато стигнат до морето ще има да чистя още 100 пъти

# 179
Привет отново!!! Еееееееееейй, направо балдисахме в тая жега - прибрахме се към 12:30, щяхме да пукнем в колата, която на всичкото отгоре и загря, та сме се движили из София на пуснато парно и с отворени прозорци, Момо вътре по памперс и с една памучна пелена за повиване - наметнат, абе направо циганска работа. А, и кучето на предната седалка, с език до земята, горкото  Joy
да се отчетем от днешната консултация - както каза педка, "размазахте кантара" - та се мерихме на тоя за големи хора, Момо, седнал на парче лигнин - 10,200 кг и 71 см  #Shocked

Joy Joy представям си картината. Златно ти перо, Диданке! Ама какви ги редиш!

Мая,  Hug

Общи условия

Активация на акаунт