Марка Х - национална гордост.

• 24 994
  • 366
  •   1
Отговори
# 90
не знаех, че пума са немски Rolling Eyes

Не само, че са немски, ами историята на Пума и Адидас е много интересна. Simple Smile
Основателят на "Адидас" е Адолф Даслер (наречен Ади, а оттам и името на марката "АдиДас"), а основателят на "Пума" е брат му Рудолф Даслер.
В края на Втората световна двамата братя се захващат с производството на спортни обувки, но после се изпокарват жестоко и се разделят. Адолф основава своята Адидас, а Рудолф основава Пума, която първоначално е по-различно име. И двамата продължават с производството на спортни обувки и други спортни стоки, но абсурдното е, че нито един от тях не напуска родния град и двете конкурентни фабрики са съседки. Wink Работниците на фабриките също се разделят между двамата братя и стават конкуренти. Малко по малко тази конкуренция между Пума и Адидас завладява целия град до степен, че когато влезе някой човек в бара, първо всички го гледат в краката, за да видят каква марка са кецовете му. Laughing Все едно Левски - ЦСКА, така е било. Laughing
Двамата братя остават скарани и без никакви контакти почти до смъртта си. Само в последните години от живота им (умират един след друг само с 4-5 години разлика) правят някакви стъпки за сближаване помежду си.

Гледала съм документален филм за историята на двамата братя. Wink

# 91
Звездичке, какви отрязани пръсти?  Shocked

кашкавала в БГ е толкова мек, че почти си отрязах полoвиния пръст, при една демострация Mr. Green

Joy и майка ми за това(краставици) си ползва "холандския" подарък...щото е неприложим върху бг кашкавала  Grinning
и моята за това я ползва Joy

# 92

за какви стъргалки лафите, цъкнете едно фото да видим Thinking

много е удобна  Heart Eyes

# 93
Шура, това е страхотна история!

аа, Звездичка беше така добра да покаже стъргалката.  Sunglasses
Имам такава, на същият принцип имам и белачка за картофи, дядо ми нон стоп ме кара да му нося още, защото вкъщи той бели картофите и все се притеснява, че ще му се изтъпят. Направо е фиксиран в този начин на белене ( рязане) Simple Smile))

Германките, споменете и Sollingen, де:)

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 20:04 от 10cent's

# 94
  • в Tara
кашкавала в БГ е толкова мек, че почти си отрязах полoвиния пръст, при една демострация Mr. Green
kak, правилно го е написала  Laughing
не съм виждала въпросната резачка

наистина много интересна история за адидас и пума, за две световни марки как и от къде 'тръгват'.

# 95
Сиренето за raclette (швейцарски специалитет) пък се реже на филийки с ето такъв "нож":

Режещият елемент е опънатата стоманена корда.

О'Хара, не се връзвай на манипулацията! Тя Звездичка побърза да се поправи уж тихомълком, но аз бдя!

# 96
  • Boston, MA
Гледам, че викате американки, аз не съм забелязала някаква конкретна гордост на американец към съответна марка, изключвам може би американска бира и американски коли (и двете неясно защо, но са силни). Прегледах списъка с топ 100 брандовете - ми то американските са скукааааа - една Кока-Кола отсрамва, другото ИТ и финансови компании, храни, ама МкДоналдс и Келогс.

Отделно каква част от тях са залязващи митове - АйБиЕм, Кодак, Ситибанк, АОЛ? 

Друго си е по Европа, хората от марки се вълнуват, че дори и от Найк.  Grinning

# 97
  • usa
Отделно каква част от тях са залязващи митове - АйБиЕм, Кодак, Ситибанк, АОЛ? 

е как айбием да залязва, бе бубче? те май са единствената компания в момента заедно с уолмарта, която отчита печалби всяко тримесичие. как ли точно го постигат, какво ли остана да произвеждат newsm78?

виж с найки ние трябва да се гордеем или виетнамци/китайци/мексиканци или които там ги произвеждат, не европейките Simple Smile.

# 98
  • E-CLM & CH-VD
За Испания освен изброените, се сещам за магазините Диа, за сангрия, тортия, паея, Рафа Надал  Mr. Green, клана Иглесиас, Дали, Сервантес.

За Швейцария - сиренето Грюйер (или както е познато - кашкавала на дупки hahaha), кучетата порода Сан-бернар, джаз фестивала в Монтрьо, шоколадите Милка  Laughing, Нестле, лабораториите Рош, Новартис.

Американките, как забравихте Майкрософт и Уиндоус?  Mr. Green

# 99
Някои от последните постинги бяха изтрити, по молба на авторката с почти отрязания ... половин пръст. Grinning

# 100
  • T"A
Моето включване е във връзка с холандската бира    beer

Grolsch е единствената бира, която благоверната ми половинка благоволява да вкуси.

А за къде без HeinekenGrinning

Така, де, събота вечер е...

# 101
  • Boston, MA
Да бе, вярно, че компютри още правят.  Laughing Ама щото не ни проглушават ушите като Апъл...

Голяма страна е УСА, има и един куп регионални брандове, които сa с почитат и купуват. Ето някои от нашата околия - Бостън и Нова Англия:

Dunkin Donuts, много по-силни от Starbucks при нас
Reebok, New Balance, Converse, Keds, Stride Rite за дечицата Grinning
Bose
Timberland
Samnsonite
Gillette (преди P&G)
Polaroid (преди всичко)
Спортните отбори - шампиони Red Sox, Celtics, New England Patriots
Колежи и университети колкото искаш (повече от 100), но най-вече Harvard & MIT
Smith & Wesson, Lockheed Martin, Raytheon  Tired
Много финансови и застрахователни компании: Fidelity, John Hancock, Liberty Mutual
Най-големите в консултанството Bain, Boston Consulting
Биотехнологии Genzyme, Biogen
Monster започнаха от нищо работа, но вече са почти световни

# 102
Някои от последните постинги бяха изтрити, по молба на авторката с почти отрязания ... половин пръст. Grinning
почитания от прекалено разсеяната блондинка брюнетка Mr. Green
  bouquet  bouquet

# 103
  • usa

да добавя, че да не излезе, че хич не се гордеем с уса-та:
levi's, jeep, ford, hollywood, nasa, singer, froot of the loom, google, gin beam, disney, nike, marlboro, boing...

# 104
Да похваля швейцарското сирене(Tête de Moine-любимото ми,което си идва барабар с ножа...

Общи условия

Активация на акаунт