Марка Х - национална гордост.

• 25 001
  • 366
  •   1
Отговори
# 105
  • Italia
Ооооо,гледам,4е сте по4нали да цитирате и известни ли4ности.Май е време да извадим тежката артилерия. Mr. Green Аз викам да ни дадете първото място со кротце и со благо и да приклЮ4им спора.  bowuu Wink

Джузепе Верди
Антонио Вивалди
Никола Страдивари
Андреа Амати
Джакомо Пу4ини
Джоакино Россини
Леонардо да Вин4и
Данте Алигиери
Джовани Бока4о
Микеланджело Буонароти
Раффаелло
Боти4елли
Каналетто
Караваджо
Галилео Галилей
Христофор Колумб ( да ме проЩават испанските ама си е 4ист италианец )
Алесандро Волта ( Волт )
....
Да продължавам ли ? Паметници на културата искате ли? Wink

Лу4ано Павароти

# 106
Недей,че сега като дойдат французойките,начело с Наполеон,ще стане еднааа..(той нали си сменя италианското име с френско и става баш французин  Laughing)
Няма ли тук французойки,да изкарат тежката артилерия? Joy

# 107
  • E-CLM & CH-VD
Охо, сега французойките като ни метнат... само като изброи човек поети, писатели, художници и музиканти от Ренесанса... ще свърши страницата Joy

А, Вее ме изпреварила с идеята  Laughing

# 108
  • T"A
Аааа, ако е за личности, израелците се гордеят с носителите си на Нобелова награда  Grinning

Шмуел Йосеф Агнон - за литература
Менахем Бегин - за мир (заедно с Ануар Садат)
Ели Визел - за мир
Ицхак Рабин и Шимон Перес - за мир (заедно с Арафат)
Даниел Канеман - за икономика
Аарон Чехановер, Авраам Хершко, заедно с Ървин Роз - за химия
Исраел Ауман - за икономика

Отделно се гордеят с носителите на наградата, които не са израелци, но са евреи, и с холивудските звезди, които са от еврейски произход... абе, гордеят се с всички евреи по света и постиженията им  Mr. Green

(Кисинджър, Спилберг, Уди Алън, Айнщайн, Спиноза, Фройд и още много известни психолози, Марк Шагал, Гершуин, Пулицер и т.н.)

# 109
да добавя сьщо за испанските работи.TELEFONICA,EDESA,FAGOR,MANGO PULL AND BEAR,TOUS.    newsm78 за сега това се сетих

# 110
Ооооо,гледам,4е сте по4нали да цитирате и известни ли4ности.Май е време да извадим тежката артилерия. Mr. Green Аз викам да ни дадете първото място со кротце и со благо и да приклЮ4им спора.  bowuu Wink

....
Да продължавам ли ? Паметници на културата искате ли? Wink
newsm20...недей, ще предизвикаш комплекс за малоценност на другите нации Wink

# 111
  • Boston, MA
Ай ся, обърнахте на безсмислен лексикон ... Наистина някои имена могат да се приемат като брандове (Страдивари), обаче повечето са си личности.

Ако искате (и ако не е имало такава тема) - пуснете "С какво е известно мястото, в което живеете". Ама прецизирайте - да е градът/областта, в която живеете. Че пак ще станат едни списъци-чаршафи.

# 112
Да отсрамя французойките,като за начало да започнем с френската целувка и френската любов

# 113
  • в едно миланско село
Недей,че сега като дойдат французойките,начело с Наполеон,ще стане еднааа..(той нали си сменя италианското име с френско и става баш французин  Laughing)
Няма ли тук французойки,да изкарат тежката артилерия? Joy

с французойките и за вина можем да поспорим  Laughing

е как айбием да залязва, бе бубче? те май са единствената компания в момента заедно с уолмарта, която отчита печалби всяко тримесичие. как ли точно го постигат, какво ли остана да произвеждат newsm78?

хм, и в Италия са така... неразбираемо  Rolling Eyes
толкова години криза в компЮтърния бизнес, тези са все с актив и добри заплати  Shocked

# 114
  • в едно миланско село
Да отсрамя французойките,като за начало да започнем с френската целувка и френската любов

ок, напразно се зорихме, мисля, 4е ти приклЮ4и темата  Laughing

# 115
Да,да,приключила,друг път!Сега очаквам имената на всички метреси и куртизанки отпреди и след Зола.

# 116
Охо, сега французойките като ни метнат... само като изброи човек поети, писатели, художници и музиканти от Ренесанса... ще свърши страницата Joy

Ооооооо, Вес, мойте почитания, ама Ренесансът си е италианско чедо. И понеже някой искаше да прецизираме до степен на град - ок - Ренесансът е роден във Флоренция. Wink
Французойките могат да се фукат с Барок и Рококо, ако желаят. Grinning

И като стана дума, сетих се, че фамилията на Медичите от Флоренция се считат за първите банкери, така че мисля да включим и БАНКИТЕ в актива на Италия. Simple Smile

# 117
  • E-CLM & CH-VD
Нямах предвид самия Ренесанс, а всичко, което се е появило по негово време.  Peace

И като стана дума, сетих се, че фамилията на Медичите от Флоренция се считат за първите банкери, така че мисля да включим и БАНКИТЕ в актива на Италия. Simple Smile

Мисля, че Медичи са по-известни с друго, не с банките  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

П.С. Какво е направил във вилата си вашия премиер Берлускони, че така усилено плюе нашия всекидневник Ел Паис за едни снимки?  Mr. Green

# 118

П.С. Какво е направил във вилата си вашия премиер Берлускони, че така усилено плюе нашия всекидневник Ел Паис за едни снимки?  Mr. Green

Заповядай в италианската тема, тамън него го чоплим и му готвим импийчмънт. Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=401322.msg11471890#msg11471890

# 119
  • В заешката дупка
Освен със световноизвестната Бьорк и световноизвестната финансова криза, Исландия не е много световнозабележителна. Към тази челна двойка може да се добави и набралото известност през последните години детско предаване Лейзи Таун и щедрите природни дадености - гейзери, глетчери, геотермалният спа център "Синята Лагуна", северното сияние...

От местните търговските марки, пробили сравнително стабилно навън, се сещам за 66 градуса Север...

Общи условия

Активация на акаунт