Марка Х - национална гордост.

• 25 223
  • 366
  •   1
Отговори
# 300
То имаше един виц, че ако искаш да успееш в киното или трябва да си евреин или обратен, ама това е малко офф топик, сорри

# 301
Въх,как я изпуснах аз нея... Joy
Знам,че майка й еврейка...

Точно така, а щом майката е еврейка, и нея я броят за такава  Mr. Green
(тъй като еврейството се предава само по майка)
Аз като казвам, че тук се гордеят с половин Холивуд, смятат ги за "свои хора"  Joy

и с право....то нали има легенда, че Холивуд е еврейска империя Grinning

Mentha - Израел могат да се гордеят с един купу учени също, нали?

# 302
  • T"A
Mentha - Израел могат да се гордеят с един купу учени също, нали?

Гордеят се, аз и по-напред отбелязах - и с израелските, но и отделно с всички от еврейски произход.  Laughing
Има един "мит" (понеже не знам доколко е верен, за това за мен си е градска легенда), че в Израел се падат най-много учени на глава от населението - нещо такова беше, и това им е определено един от поводите за национална гордост  Grinning

# 303
Вечке, как можа да го напишеш това за руската салата  Thinking Тя ми е една оът любимите (беше), а сега само при вида й, ще ми се гади ...  Crazy

А за БГ сирене да кажа - тук в тенекии го предлагат разните специализирани арабски магазини. Страхотно е. Едно време (преди 5 години), баща ми като беше тук, разправяше после в България, че тук ядем най-вкусното БГ сирене и то няма нищо общо със сиренето, което се предлага в Бг, за съжаление.  Naughty Crossing Arms

Да не е произведено някъде другаде?
Защото и аз купувам българско сирене от турския магазин, но на него пише - произведено в Германия  Mr. Green

# 304
В Гърция никой няма да каже, че солунските братя Кирил и Методий са българи. За всички те са гърци,  измислили азбуката и съответно ни ограмотили, в противен случай още сме щели да бъдем варвари живеещи по пещерите Joy

Доста грубо изказване, но са ми го казвали. И по тази логика едва ли го приемат като наше постижение.

За гърците - гърци, за македонците - македонци, за руснаците - руснаци...

# 305
Слаба ни е рекламата във всяко отношение. Има много чужденци, които дори са идвали в БГ, но нямат и представа от културното ни наследство.

Някои имат. Имам преподавател, който е ходил на изложба на златното съкровище тук, когато обикаля Европа. Беше изумен колко богата и стара култура имаме.
Доста холадци ходят на ексурзия в България. В момента по желани дестинации за почивка е втора в списъка, след Турция, което си е доста за мен лично.

# 306
А това холандско ли е?

# 307
Какво представлява тази храна?

# 308
  • Nederland

Крокети

# 309

А бе храна  ooooh!

A croquette is a small fried food roll containing usually as main ingredients mashed potatoes, and/or minced meat (veal, beef, chicken, or turkey), shellfish, fish, vegetables, and soaked white bread, egg, onion, spices and herbs, wine, milk, or any of the combination thereof, sometimes with a filling, often encased in breadcrumbs.[1] The croquette is usually shaped into a cylinder or disk, and then deep-fried. The croquette (from the French croquer, “to crunch”) was a French invention that gained world-wide popularity, both as a delicacy and as a fast food.

Проверих в Уики. Произхода им е от Франция  Crossing Arms  

НО

Netherlands:

Whereas previously the dish was regarded as a French cuisine delicacy of varying meat or vegetable content, in the 1800s it became a way to use up leftover stewed meat. After World War II, several suppliers started mass-producing croquettes[13] filled with beef. The croquette subsequently became even more popular as a fast food; a deep fried meat ragout covered in breadcrumbs. Its success as a fast food garnered its reputation as a cheap dish of dubious quality, to such an extent that Dutch urban myths relate its allegedly mysterious content to offal and butchering waste. The "kroket" is even so popular that it is sold at McDonalds. Besides the common ragout type filling, other popular fillings served in fast food restaurants are whole boiled eggs, noodles, shrimps and rice. A smaller version of the kroket, the bitterbal[14], is often served with mustard as a snack in bars and at official receptions.

# 310

А произхода на това какъв е ??? Joy
Скандинавките да не се обаждат Wink Laughing

# 311
Вее,
на рибка ми мяза на мене  newsm78

# 312

А произхода на това какъв е ??? Joy
Скандинавките да не се обаждат Wink Laughing

http://en.wikipedia.org/wiki/Lutefisk

и е вкусна, гарантирам

# 313
Лютефиск не е храна, това е оръжие за масово унищожение JoyДжефри Стейнгартен, автор на The Man Who Ate Everything („Човекът, който ядеше всичко“):

Еее,ама позна...Колко пъти си яла лютфиск/при нас е Lipeäkala/?
Аз само веднъж и после повръщах/извинявам се,ама си е тъй / Sick

Дай на хората да четат с какви гадости ни тормозят... Laughing
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%8E%D1%82%D1%84%D0%B8%D1%81%D0%BA

# 314
Лютефиск не е храна, това е оръжие за масово унищожение JoyДжефри Стейнгартен, автор на The Man Who Ate Everything („Човекът, който ядеше всичко“):

Еее,ама позна...Колко пъти си яла лютфиск/при нас е Lipeäkala/?
Аз само веднъж и после повръщах/извинявам се,ама си е тъй / Sick

Дай на хората да четат с какви гадости ни тормозят... Laughing
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%8E%D1%82%D1%84%D0%B8%D1%81%D0%BA

Това е уникално  Mr. Green
Всичко,което се изписа в тази тема съм го чувала или в по-малка или в по-голяма степен съм информирана.Но това....това наистина го чувам и виждам за пръв път.Ще го разказвам на всичките си познати Joy
И по Коледа няма да посещавам страната ви hahaha
Току виж ми го сервирали някъде  Sick

Общи условия

Активация на акаунт