Слънце грее, дъжд вали - Цветарки се радват на красоти. Тема 42

• 35 735
  • 482
  •   1
Отговори
# 345
*sve*  Hug Чудни са ти цветенцата,петунийките......................красота.Това импатиенс не е ли прословутото циганче?И аз имам и сега пак пуска пъпки да цъфти.

katyadjin и при теб много красоти,браво!!!  Peace Твоята роза как цъфти,ауууууууууууу чудна е,а моята нещо.....................не цъфти,че и пъпки няма!!!  Sick Това първото ми цвете е епифилум,накъса се да цъфти и продължава!

Добре дошла на molestosa,  welcome!   bouquet Много сладки циганчета,наред с другите ти цветенца!

Момичета,лека и спокойна вечер!!!  Hug  Hug  Hug

# 346
  • Русе
Благодаря Ви  Lina dm и  mimeto26 Hug
Lina dm , да ,циганче /импатиенс /е.Аз много харесвам епифилума ти!
katyadjin , колкото успявам да видя прилича на фитония.
molestosa , добре дошла! Hug Хубави цветя!

# 347
Lina dm, много хубав епифилум, другите цветя също, а шарената теменужка от къдравите ли е, много ги харесвам?За орхидеите не се бой, фаленопсисите са много лесни за отглеждане.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103231.615
Хриса, много са сладки сакъзчетата и мушките ти!
Мимето, наскоро видях малко дръвче с дребни мандаринки, но и там имаше опадали плодчета, но те бяха много, а дръвчето малко и мисля, че тежат, затова.А и нали знаеш, че растенията се стресират при смяна на климата.
Много ги харесвам тия клематиси, догодина ще си взема.
mumita, не видях снимката, но хоя и восъче е едно и също растение, хоя е латинското му име.
*sve* , честита хаворция, много са хубави петуниите и цигането.
Seanon, molestosa, добре дошли! Hug
molestosa, много ми харесаха бегониите ти, всичките цветя са ти хубави!
katyadjin, много хубава е станала марантата ти, грудковото е каменно цвете, да.Честити бамбук, орхидея и фитония!По-нагоре съм дала линк към темата за орхидеите.

# 348
Да се поФаля и аз какво цъфти в момента у нас  Wink

маранта и бенджи се гушкат на сянка

африканските виолетки се кипрят тук:

каланхоето пак цъфти

това не го знам как се казва, но е сладурско

# 349
# 350
Кремче ванилия. ( чак ми се прияде)  Grinning това на което не знаеш името  е фитония. А да ти кажа всички цветенца са страхотни.  Hug
Благодаря ви, за сакъсчетата и мушките.  Hug И аз кат оги свалих от прозорците не повярвах, че са пораснали толкова.  Heart Eyes
katyadjin, страхотни са цветенцата. Не знам, какво си правила марантата, но е станала прекрасна.  Hug
molestosa , туберозите са страхотни, също и циганчетата.
Аз си взех една грудка тубероза,  за 30 цента и сега се чудя да я садя ли.  newsm78
Све,  Мимето както винаги прекрасни цветенца.  Hug   bouquet
Ако имам време ще ви покажа цвят от нещо.  Laughing Но ще е по някое време на деня, че сега е малък ужас в къщи.

# 351
mumita ,това е хоя Кери.Много екрасива и цъфти хубаво,но расте бавно.

# 352
viki hrisa,
По повод въпросът ми за цветя на западна тераса-имам козирка над терасата.
Но въпреки това вероятно ще е доста топло и слънчево.Та моля за инфо-що за цветя виреят на такова изложение.Имам съндъче със сакъзчета-доста пищни.На запад ми се струва,че ще изсъхнат.Също така имам абутилон/стаен клен/,който лятото е навън.

# 353
Слагай смело сакъсчета и циганчета. Ако сложиш по навътре други също виреят. Аз съм гледала доста цветенца на самия перваз на прозореца и ги е греело постоянно. Само повече вода искат.
Хайде да се похваля.
Вчера излязох да поливам цветята и с изненада видях нещо  което е  цъфнало.  Чесно не знаех, че цъфти. Много се зарадвах.  Heart Eyes
Това е бегонията.  Стои още в пакета. ooooh!

# 354
Здравейте,момичета!
*sve*  Hug Епифилума ми цъфни за първи път,и аз съм очарована от него,имаше над 30 цвята,само незнам зимата къде да го прибирам!

К@ми,благодаря за милите думи!Теменужките са от къдравите,да, късно засадих семенцата и още цъфтят!Покажи и ти нещо от твоите цветенца!!!  Hug

Кремче ванилия,много красоти и при теб,браво!!!  Peace   bouquet

Хайде и другите цветарки да се включват,поизчезнахте пак,дами!!!  Hug  Hug  Hug

При нас май пак ще вали,уфффф,писна ми да си крия цветята,ама като вали и град-така ще е май това лято!!!  ooooh!

# 355
  • Варна
Остави, аз преди 2-3 нощи се събудих от гръмотевици и излизах в дъжда да качвам сандъчетата на перваза, защото мъж ми го ремонтира вечерта и ги бях оставила на земята, а терасата е открита ooooh! И като запраска се уплаших да не ми съсипе китките Outta Joint
Аз нямам нищо за показване, затова си трая. Цветята ми са в застой в момента, розичката ми пак е напъпила, като цъфне ще я снимам. Да се оплача, Кетя ми скубе червената детелина. Всеки ден смъква по 2-3 листа, а колко още нагризва Whistling Голямо е диваненце. Посяла съм и трева, дано като поникне да ми остави цветята на мира Rolling Eyes

# 356
Кремче Ванилия ,много хубави цветя,а сентполията ти е с разкошен цвят.
viki_hrisa ,ами тя бегонията ти направо отгледана.Я колко листа,като я посадиш ще цъфне бързо. Grinning
Да се похваля с новата си шефлера.

# 357
По повод шефлерата.Много е хубава.Ако не си гледала до сега такава,ще си позволя да споделя опит.Моята е доста голяма вече.Вирее чудесно в стая,на около 4 м. от южен прозорец.Т.е. си извадих заключение, че не обича пряко огряване.

# 358
albenap, много е готина шефлерата.  Hug Моята и тя е на по тъмно.
А по повод бегонията. Взех я преди няколко дена, защото в момента са намалени. Всички грудки които са останали ги намалят. Иначе отиват в кофите за боклук. Та затова си взех. Имаше и още други цветенца, но вече ще ме изгонят. А с това пътуване просто в момента повече не са ми нужни.

# 359
W , благодаря за съвета.Тъкмо се чудех дали ще се чувства добре върху едн лавица на около метър и половина от южен прозорец.
viki_hrisa и аз на твое място щях да си накупя бегонии и мен ще ме гонят вече от къщи hahaha А пък сега ще сея семена от кактус и ако вемат всички да поникнат Crazy

Общи условия

Активация на акаунт