Слънце грее, дъжд вали - Цветарки се радват на красоти. Тема 42

• 35 732
  • 482
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте!Моля да ми препоръчате хубав магазин за цветя във Варна ,а също и да ми дадете идея за цветя които да висят от балкона. В Ерика не ми хареса нищо

# 376
sve,на опаковката пишеше-обилно поливане,нормална слънчева светлина и нормална температула.Те явно са някакви хибриди от Холандия и затова са с много цвят.Пишеше на различни езици на целофанчето.Ще видим,дано я опазя,защото е много красива.Имаше различни цветове,да се чудиш коя да купиш.

# 377
  • Русе
mari45 , дано който има такава бегония да ти каже по-точно за поливането.
Аз от неправилно поливане уморих една фуксия,купена също от Кауфланд  Sad

# 378
mari45 Аз имам 4 бегонии, малко по-различни са от твоята

но на тях не им понесе пряко слънце и листенцата и цветовете им започнаха да съхнат по краищата. Сега стоят на източния прозорец, има слънче, но не и пряко. Поливам ги, когато изсъхне почвата им. Мисля че това положение много им харесва, защото цъфтят все повече и повече.
 Бегониите са много красиви и нежни, пожелавам ти твоята дълго време да те радва с цветовете си.

# 379
molestosa,благодаря.Аз съм я сложила в кухнята,на 30 см. от прозореца-светличко е,но не я огрява пряко.Дано да и е добре.Досега не съм имала бегония.Струва ми се ,че моята е същата или поне подобна на първата твоя.И четирите са ти страхотни.Дано и моята бъде като твоите.

# 380
Мисля, че твоята е по-различна, защото е на храстче и с по-дребни цветове. Моята розовата е с цвят, голям колкото човешки юмрук. Тази ми прилича на begonia double, май така се казва и съвсем не мисля че трябва да става красива като моите, защото вече е.  Wink

# 381
Здравейте   bouquet
моля ви за информация.... Как се гледат кактуси ? Подариха ми три кактуса, незнам дали трябва да ги присадя или   newsm78  те са сложени в пласмасови чашки  ама в пръст или пясък ли  ooooh! ooooh! newsm78.

# 382
Има специална почва за кактуси,попитай в цветарските магазини.

# 383
Здравейте   bouquet
моля ви за информация.... Как се гледат кактуси ? Подариха ми три кактуса, незнам дали трябва да ги присадя или   newsm78  те са сложени в пласмасови чашки  ама в пръст или пясък ли  ooooh! ooooh! newsm78.

Има специална почва, да, но може и само да смесиш пръст с пясък и ситни камъчета (като онези за мозайка подово покритие). Важното е водата да не се задържа в саксията, а да може да се оттича. Кактусите цъфтят супер   bouquet

# 384
ей, момичета много са ви хубави цветчетата  smile3501
Аз напоследък моите съм ги поизоставила малко, че не ми стига времето, но какво да се прави  Embarassed Искам да ви питам за съвет, има един цикас от около 3 години и е като замръзнал, нито съхне, нито расте, както го купих така си и остана, миналата година го изкарах на балкона, на сянка беше, но леко му пожълтяха листенцата в средата и го прибрах и отново сън  Sleeping Кажете какво да го правя има ли някакви специални грижи за него и какви  Praynig

И тази година не успях да докарам "водопади" от петунии и съкъсчета на балкона  newsm45, явно не ставам за цветарка аз и това е  Banghead, но да покажа все пак скромен опит

и едни саморасли петунии

# 385
  • Варна
Че те са направо разкошни Hug Моите петунии пък взеха да попрегарят. Още цъфтят, но нищо общо с преди. Чудя се дали да ги подрежа стабилно или да ги оставя така и колкото изкарат още. Обаче какво ще сложа на тяхно място, то посред лято май разсади не се продават newsm78

# 386
Писах преди малко, но нета спря и нищо не се е публикувало  Crossing Arms
Веси, петуниите ти и така са красиви  Heart Eyes
За цикаса, ако можеш на слънце го изкарай. Обича светлината. Два уморих от преполиване-там внимавай. Сега имам един, който гледам на южната тераса/да поясня, че е засенчена от 1 дърво и асмалък/ -поливам го веднъж седмично в чинийката.

a-d-s кактусите обичат много слънце и малко вода. Зимата въобще не се поливат. Лятото, моите ги поливам веднъж седмично и то по малко. За пръстта, вече са ти казали-песъклива-пропусклива. Ако можеш да ги изкараш и на въздух...ще се чувстват най-добре.

Намерих си опунция...то само това нямах  Mr. Green

Лина много е хубав епифилума ти. Увеличих саксиите с още една и ти си виновна за това  Wink  Mr. Green , запалих се от твоя. Айтеп ми даде хубава ческа.  Hug , дано се хване

Честит имен ден на Айтеп! Да си жива и здрава, за радост и слава да се чува името ти !

Нези, много е хубава градинката ти.
Молестоса, прекрасни бегонии, благодаря, че си споделила съвети за отглеждането им. Ща са от полза и за мен, че моите нещо не вървят  Rolling Eyes.

# 387
Момичета страхотни цветя сте показали. Аз нещо не бях фен на бегонии и петунии,но толкова краси видях сред вас ,че от догодина и аз ще ги мъча. За съкъсчетата ги имам от тази година и си взех 7 различни вида. Ето 3 броя.

Това е кактуса който ми цъфна за първи път

и това е коледниче което цъфна насред лято  Joy

Тук е кокосова палма

а тук банан ми

Много голямо стана  Embarassed ,но незнам как да пускам малки картинки. Ако може някой да ме светне на лични .Мерси  Hug  

# 388
Съни, точно този кактус е това , с коет описах, че се сдобих-опунция, тук му казваме още "жаба". Имахме го много години на село. Беше изпаднал от саксията и се разпространи по земята. Там с години си растеше навън /зиме и лете/, но понеже дълго време не бяхме ходили там, мястото се превърна в гора в истинския смисъл на думата и кактуса се е затрил в сянката.
Прекрасни сакъзчета си показала, а също и палмичката и банана. Коледничето е объркало днитне от календара  Mr. Green, но е с много нежен цвят  Heart Eyes

# 389
Здравейте цветарки!Много хубави цветенца сте показали отново  bouquet
ЧИД на Айтеп,да е жива и здрава и много сбъднати мечти! newsm51 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт