5-то класници дръжте се... още само 4уч. дни!

• 12 499
  • 308
  •   1
Отговори
# 255

zlatina_ZZ - някъде някой беше дал списък с книги ЗА 5-ти клас... беше си отделна тема, ако добро си спомням... Виж потърси я... Или питай в темата на бившите 4-токласници.  Peace

Мерси Шани..ще потърся ,а и Благодарности на М4,която вече ми пусна на лични техния миналогодишен списък!  bouquet

# 256
  • София
didbah ЧРД на дъщеричката ти!Да расте здрава,усмихната и чаровна!  bouquet

Цитат
имам много познати, които са били преподаватели в частни школа... ВЕрвай ми, нямам думи с които да опиша какво са ми споделяли...  Confused  ooooh! Tired

Какво стана с нашата прословута среща? С тези темпове на разбиране, може би към абитуриентската им вечер ще сме се събрали  Rolling Eyes

Да-м-м-м тамън ще отпразнуваме завършването на средното образование на дечурлята.

Шани не ми възбуждай любопитството.Не съм привърженик на частното образование  Embarassed,но напоследък си мисля за Първа Частна Математическа Гимназия,защото Алекс мисли за кандидатстване в СМГ.От друга страна тя е на края на географията за нас.

Може да ми се смеете,но вече се интересувам от учители по БЕЛ и математика.Днес ми препоръчаха по математика.По БЕЛ отдавна са ми препоръчали една,миналата седмица втора.
Казаха ми,че догодина по това време трябва да съм се ориентирала и да се обадя за да запазя място за есента.

# 257
  • с/у ОколоМръсТното
Ali&Meli - за какво да ти се смея...
Моята дъщеря цяла година ходеше на уроци по математика. от есента живот и здраве пак. НЕма лабаво, дето се казваше...

# 258
  • София
Честит рожден ден на момиченцето ти, didbah ! Желая и много слънчеви дни, усмивки и здраве! Да ти е много, много щастлива, а на теб все така да ти "фърка под лъжичката"-
само по хубави поводи!

Ali&Meli, хич даже няма да ти се смеем!  Simple Smile Поне аз също си го мисля, даже се чудя дали да не почнем бавно и кротко от 6-ти клас и по математика още се колебая между курсове и учител ...
И да ви попитам, някой да има впечатления или да е чувал отзиви за курсовете в НПМГ, че за тези в СМГ писано бол, ама за другите нищо не намерих... Даже се чудех дали да не пусна тема..

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 15:33 от M4

# 259
  • по течението на реката
ауууу, много преподавателки тук бря  newsm43  (то няма бивши такива  Joy)

Требе си меря приказките  smile3505

Споко бе, Шанко,доколкото разбрах май всички даскалици вече сме "от другата страна" на барикадата  Wink

didbah,ЧРД на твоето съкровище! Живо,здраво и много щастливо да ти е момиченцето!

А за мама това,защото нейната заслуга е най-голяма

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 16:50 от mlambeva

# 260

Цитат
имам много познати, които са били преподаватели в частни школа... ВЕрвай ми, нямам думи с които да опиша какво са ми споделяли...  Confused  ooooh! Tired

Шани не ми възбуждай любопитството.Не съм привърженик на частното образование  Embarassed,но напоследък си мисля за Първа Частна Математическа Гимназия,защото Алекс мисли за кандидатстване в СМГ.От друга страна тя е на края на географията за нас.

Може да ми се смеете,но вече се интересувам от учители по БЕЛ и математика.Днес ми препоръчаха по математика.По БЕЛ отдавна са ми препоръчали една,миналата седмица втора.
Казаха ми,че догодина по това време трябва да съм се ориентирала и да се обадя за да запазя място за есента.

didbah
да ти е живо и здраво детенцето!!!
Много радост да ти носи и много усмихнати мигове да има!!!

Ali&Meli след една година в ПЧМГ мога да кажа само най-добри думи за училището. Годината беше много трудна за Боби, имахме много перипетии и препятствия, много борби и спадове. Но през цялото това време преподавателите бяха точно там където трябваше. Сигнализираха за всеки проблем - бил той за дисциплина \ защото си стопанисваме магаре, няма как  Embarassed\ бил той за успеха и овладяването на материала.
Изключително съм доволна от бързите и адекватни намеси на класната сякаш и на гърба си има очи тази жена, в секундата в която се отпусне и започне да се заплесва - веднага ти сигнализира, имаш перфектна обратна връзка.
Всички учители работят с желание и определено съм свидетел на деца, които невероятно дръпнаха напред \ познавам ги отпреди\. При нас също съм доволна от напредъка на Боби \ естествено исках повече, но си давам реална сметка какво вложи той и на този  фон, резултата за мен е много добър\. Догодина вече ще понатисна леко газта, но и ще имам шанса да контролирам и в къщи нещата изкъсо, защото тази година залисана в първолак и бременност изтървах Боби от поглед...
Така че пак помисли за ПЧМГ - и тук мога да драсна, пък и на ЛС за някои съвсем детайлни работи.
Иначе Шани, аз до миналата година еле пък след злополучния ни сблъсък с недоразумението Шилер \ което не е точно Частно училище де\ бях също много скептична към частното образование като цяло, но след тази година мога да кажа само едно. И частното е като държавното - има някъде 7-8 добри ЧУ, в началния и средния курс, за които си струва човек да се пребори и да даде децата си там. Другото естествено е плява и вятър работа - но с държавните нима не е така ?!

Колкото до учителите, обмислям варианта да започнем догодина с някакви занимания по БЕЛ, колкото да видим къде има пропуски и какво има да се наваксва. Математиката ще я оставя засега предимно в училището, все пак там добре ги товарят в тази насока и също така контрола е непрекъснат - тестове, състезания, пробни изпити ....
Останалото вече ще го мисля според ситуацията за 7-ми клас.

# 261
  • София
didbah, да ти е живо и здраво момиченцето, все радост да ви носи!  bouquet
Колкото до бившите и настоящи мами-даскалици - със сигурност вече сте от другата страна на барикадата  hahaha
Сега се обръщам към вас с едно предложение: нашите деца ще ходят на "конски" лагер - лагер, включващ обучение по езда и разни други неща, от 5-ти до 12-ти юли. Проблемът е, че точно за тази смяна май няма други деца, докато предишната и следващата са препълнени. Обаче на мен и баща им ни се налага да заминем в командировка и трябва да "засилим" нанякъде децата. При нас се случи голямо нещастие - почина внезапно майка ми (преди 20 дена), която гледаше децата през ваканциите (и не само) и те много я обичаха. Сега освен болката по загубата ни се налага да си преустроим живота. Както каза големият ми син "Вече нищо няма да бъде същото...". Съжалявам, че пиша тук за такива тъжни неща, но това са нещата от живота и затова се реших най-после да ги споделя. И сега освен всички други проблеми просто няма кой да гледа децата. Затова сме им планували през ваканцията почти плътно лагери. За този специално нямаме опит - не са ходили досега с "конярите", но програмата изглежда много интересна. Пращам линк, ако някой се заинтересува. http://zdravetsbg.com/children.html
Ако не - после ще споделим опит.
Иначе са ходили и ще ходят на лагери с "Марина спорт" и "ОХО тим" от които сме много доволни.  Hug

# 262
mamamilk   Flowers Rose съжалявам за загубата Ви - наистина никога няма да е същото, едната ми баба  почина, когато вече бях омъжена и бях родила първия си син и пак страдах. Другата в момента е на 97 години и за жалост от година възрастта я победи в смисъл е на легло и сега по-рядко я виждам  Sad
Линка, който си дала е супер интересен, ще чакаме разкази после. Моите ще заминават на 25-ти за командоския лагер. Тази година командира им ще е доста по-опитен, надявам се да им е по-интересно.

# 263
  • София
mamamilk, преживях го и с двамата си родители и знам, че каквото и да ти кажа няма да облекчи болката ти! Въпреки това, приеми най-искрените ми съболезнования! Flowers Rose
Разгледах линка и с удоволствие бихме се присъединили към "конярското" мероприятие, но... вече не знам кога операцията на синчето наистина ще се реализира.. Sad
Lennyh, чета ти писанията наляво и надясно и все повече ме зарибяваш с това ПЧМГ...
Колкото до бившите даскали от другата страна на барикадата... ами те и повечето от настоящите уж са и от двете страни ама... и те като всички останали - до човек си е! Wink И най-нескромно да кажа, ако всички бЕха като тукприсъстващите, ехееее...  Laughing

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 02:04 от M4

# 264
mamamilk, благодаря за линка. Моята щерка много се интересува от коне, дори ме яде за точно за конски
лагер, ще разгледам.
Съжалявам за загубата ти.

# 265
  • с/у ОколоМръсТното
mamamilk  Hug
Да почива в мир, майчето ти  Praynig

Ох, не ми се иска да мисля за това  Tired Защо не сме вечни...
Консия лагер го знам. Пуснала съм линка преди около 20-25дни в Темата ми за Приключенските лагери...
Но за сега няма да я пускам моята на подобен род забавления. Леко съм страхлива  Rolling Eyes

# 266
didbah, честита ти рожденичка  и от мен. Аз вече оставих синковеца при баба и дядо да си направи морето, че аз не си падам много по плажове. Току що се прибрахме и още ми е гот, от утре ще почне да ме пристяга, че го няма. Преди няколко години и аз го пращах на конски лагер. Едни димитровградчани имат къща в едно село до Казанлък и са я преустроили за детски лагери. Ходи две поредни години, ама трета не пожела, защото знаел вече всичко.
mamamilk, приеми и моите съболезнования, болката затихва, но липсата винаги остава. Бъдете силни, искрено се надявам да е на едно много по-хубаво място.

# 267
Девойки не ми се смейте, но напечения ми бременен мозък отказва да функционира нормално - колко е 60% от 9 лв?

M4 бих се радвала за всеки зарибен за ПЧМГ-то, защото наистина си заслужава.
Добра среда, без следа от снобарщина, свестни и добри дечица. Между самите деца не само от един клас, но и от съседните се създават приятелски взаимоотношения и климата като цяло е много положителен \ е тук таме прехвърчат искри от време на време, но веднага се взимат мерки\. Невероятен учителски колектив, пълен и постоянен контрол над детето в рамките на учебния ден. Височко натоварване, но пък за сметка на това \ но за мен това не е минус - дори е огромен плюс\- ползата е повече от очевидна.
Справят се много, много добре. Директорката на практика е навсякъде, познава децата - държи здрава дисциплина и същевременно е разумен човек, с който винаги можеш да говориш при нужда и взима отношение супер бързо и адекватно.
Изобщо лично аз се радвам, че избрахме тях защото имах известни колебания в началото \ бях тръгнала първо да търся училище с немски или въобще със засилено езиково обучение\, но се впечатлих от техните идеи, а най-важното е че като цяло идеята не остава само на хартия и на реклама.
Спирам да не ме вземете за рекламен агент на училището - но наистина е много добро.

# 268
  • у дома
Лени,ако още не си сметанла 60% от 9лв=0,6.9лв=5,40лв

# 269
Девойки не ми се смейте, но напечения ми бременен мозък отказва да функционира нормално - колко е 60% от 9 лв?

M4 бих се радвала за всеки зарибен за ПЧМГ-то, защото наистина си заслужава.
Добра среда, без следа от снобарщина, свестни и добри дечица. Между самите деца не само от един клас, но и от съседните се създават приятелски взаимоотношения и климата като цяло е много положителен \ е тук таме прехвърчат искри от време на време, но веднага се взимат мерки\. Невероятен учителски колектив, пълен и постоянен контрол над детето в рамките на учебния ден. Височко натоварване, но пък за сметка на това \ но за мен това не е минус - дори е огромен плюс\- ползата е повече от очевидна.
Справят се много, много добре. Директорката на практика е навсякъде, познава децата - държи здрава дисциплина и същевременно е разумен човек, с който винаги можеш да говориш при нужда и взима отношение супер бързо и адекватно.
Изобщо лично аз се радвам, че избрахме тях защото имах известни колебания в началото \ бях тръгнала първо да търся училище с немски или въобще със засилено езиково обучение\, но се впечатлих от техните идеи, а най-важното е че като цяло идеята не остава само на хартия и на реклама.
Спирам да не ме вземете за рекламен агент на училището - но наистина е много добро.

Kaто гледам как усилено рекламираш ПЧМГ ми се струва, че се самонавиваш и сама себеси искаш да убедиш, че това е най-доброто. Пък и това сигнали от класната, информации, контрамерки... Нали децата трябва сами да се борят, а не мама да ги оправя всеки път, като кривнат?

Общи условия

Активация на акаунт