5-то класници дръжте се... още само 4уч. дни!

• 12 493
  • 308
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Lennyh, благодаря за подробното описание!  Hug Принципно и аз не съм фен на ЧУ, но както вървят нещата с образвователната ни система, не знам на какъв акъл ще сме след две години и всяко инфо за у-ще, което да си заслужава е добре дошло...

Някой си, какъв ти е проблема!? Всеки има право на свои виждания за това, кое е най-добро за собственото му дете, нали? Лени споделя опит, ние си правим преценка... И какви борби, каква мама, кого да оправя? Това, което поне аз разбрах от написаното е, че просто във въпросното училище учителите са ангажирани и са си на мястото, нещо май рядко срещано напоследък!...

# 271

Kaто гледам как усилено рекламираш ПЧМГ ми се струва, че се самонавиваш и сама себеси искаш да убедиш, че това е най-доброто. Пък и това сигнали от класната, информации, контрамерки... Нали децата трябва сами да се борят, а не мама да ги оправя всеки път, като кривнат?

Мога ли да те помоля най-учтиво поне в тази тема да не се месиш, ако обичаш!
Има теми, в които можем да си ги мерим с теб. Целта на тази тема е друга, тук сме хора, които се познаваме и коментираме нещата помежду си на друга основа.
Никого не мога и не искам да накарам на сила да хареса нещо или да приеме идеята ми. Просто споделям с приятелки - все едно сме седнали на кафе.
На което извини ме за грубичкия тон, но ти не си поканен!

M4 аз все още не съм убеден фен на частното образование, съвсем не случайно малкия ми син е в държавно училище. Просто за него не открих това, което търсех. Наистина има доста измислени частни училища и такива, в които най-малкия ти проблем е че си даваш парите. По страшното е че детето ти не получава нужните знания, а най-страшното е че това излиза на яве доста късно понякога. Точно затова нашето училище ми се нрави \ поне за мен съдържа нужното\, друга тема е че има още доста неща, които бих искала, за да се получи идеалното. Но такова засега не съм открила  Laughing

Лени,ако още не си сметанла 60% от 9лв=0,6.9лв=5,40лв

Светле, благодаря ти - аз още в началото така си го сметнах. Но една девойка излезе  много убедена със различна цифра и аз за момент реших да не би верно да бъркам нещо  Flutter, че то хормоните не прощават  Crazy Joy hahaha

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 21:58 от Lennyh

# 272

Някой си, какъв ти е проблема!? Всеки има право на свои виждания за това, кое е най-добро за собственото му дете, нали? Лени споделя опит, ние си правим преценка... И какви борби, каква мама, кого да оправя? Това, което поне аз разбрах от написаното е, че просто във въпросното училище учителите са ангажирани и са си на мястото, нещо май рядко срещано напоследък!...

O, нямам проблем. Просто наминах и гледам, на Лени май и липсва някой заядливец да се заяжда с нея Mr. Green

# 273

Мога ли да те помоля най-учтиво поне в тази тема да не се месиш, ако обичаш!
Има теми, в които можем да си ги мерим с теб. Целта на тази тема е друга, тук сме хора, които се познаваме и коментираме нещата помежду си на друга основа.
Никого не мога и не искам да накарам на сила да хареса нещо или да приеме идеята ми. Просто споделям с приятелки - все едно сме седнали на кафе.
На което извини ме за грубичкия тон, но ти не си поканен!

A, не Naughty Когато някой иска да си пие кафето в затворен кръг не го прави на площада. Т.е. в открит форум.Пък и аз много рядко се меся, макар да съм точно родител на петокласник (таман завършил) и тази тема да е точно за мен. Но понякога, когато ми е скучно, наминавам да погледам какво се говори. И, нищо лично, ама като видя суперлативи като твоите ме засърбява да се намеся.

# 274
O, нямам проблем. Просто наминах и гледам, на Лени май и липсва някой заядливец да се заяжда с нея Mr. Green

Много ти благодаря за разбирането, не ми липсват заядливци даже никак.

Ако искаш да дискутираме "За" или "Против" частното образование - заповядай в Клубчето за Частното образование - там е мястото на нашия спор \ в който не виждам смисъл, но ако ти се спори няма проблем\.
Тук повечето родители не се интересуват от темата и имат своето мнение по въпроса - аз съм единствената инакомислеща, но ме търпят по други причини.
Пък и вече съм доста тежичка, за да ме изтикат със сила от тук  Crazy Flutter bowuu hahaha bowuu
Не искам да спамим тази тема със единоборствата си.

# 275

A, не Naughty Когато някой иска да си пие кафето в затворен кръг не го прави на площада. Т.е. в открит форум.Пък и аз много рядко се меся, макар да съм точно родител на петокласник (таман завършил) и тази тема да е точно за мен. Но понякога, когато ми е скучно, наминавам да погледам какво се говори. И, нищо лично, ама като видя суперлативи като твоите ме засърбява да се намеся.

Темата е целева и тук всеки родител на петокласник е добре дошъл да сподели радост, проблем, да потърси съвет или просто да коментира.
Ти идваш тук за да ми опонираш и за нищо друго.
Извини ме, но тук просто това не е прието!
Ако просто искаш да споделиш успешното завършване на дъщеря ти в СМГ и да ни кажеш нещо хубаво за там както например останалите 3 родителки на деца от СМГ - ок!
Но ако ще ми опонираш нон стоп за ПЧМГ това вече става заяждане и бих те помолила да не го правиш.
Както вече казах тук има 3 майки на деца от СМГ и с никоя от тях не спорим и не си ги мерим, бъде така добър и ти да спазваш този тон, ако желаеш да споделяш скучните си съботни вечери с нас!

# 276
  • Bristol
Някой си, добре дошъл си в тази тема! Но тук не спорим така ожесточено, както в другит етеми, въпреки че имаме ралични гледни точки по въпросите  Grinning
Нали децата трябва сами да се борят, а не мама да ги оправя всеки път, като кривнат?
Не е въпросът мама и тати да ги оправят, когато имат проблем, а да има по-голям контрол и заинтересованост, от страна на преподавателите  Peace

# 277
  • София
Lennyh, дай повече инфо за командоския лагер. Сигурно си пускала по-рано, но съм пропуснала... Може на лични.
Може би за големия ми син това ще е доста интересно. Аз по принцип съм пацифист и против "военни" игри, един пищов не съм купила досега. Въпреки това децата разполагат с огромен арсенал оръжия и "муниции". Особено големия, само такива "глупости" са му в главата: ходи навсякъде с една пушка, вчера през целия път до Самоков е стрелял по пътните знаци през прозореца на колата - цели ги с едни пластмасови сачми. Днес пък за пореден път изпрахосмуках от хола огромно количество "муниции". По принцип той е баш "магарето" в къщи и според баща му има належаща нужда от командоски лагер със строг ред и дисциплина.  #2gunfireДа се стегне малко пък и дано се откаже от идеята ... да става войник! #Crazy Той е на 14 години, ама едва започва да влиза в пубертета и главата му е пълна с детинщини. От друга страна ме е страх пък да не вземе съвсем да се зариби по "командоски" неща.  Sick Спомням си преди доста години един наш познат, тогава юноша бледен, обяви че иска да става "барета". Всички умряхме от смях и бяхме сигурни, че точно той е абсолютно неподходящ за това! Обаче не само че стана "барета", ами много се издигна в "професията". Та и аз не знам един командоски лагер дали ще изиграе положителна или отрицателна роля. newsm78
Не мисля, че тук е мястото да се разправяме за държавни и частни училища. Освен всичко друго, страшно зависи детето в какъв клас и на какви преподаватели ще попадне. Нашите и трите деца бяха в едно училище, ама все едно че бяха в три различни училища!
Иначе пред вид проблемите в обществото и в образованието, не мога да си представя, че има училище без проблеми. Sick

# 278
Здравейте момичета, тази вечер изпратихме Марти на лагер в Италия. Много беше развълнуван и чакаше с нетърпение днешния ден. Когато се върне на 29 юни ще докладвам впечатленията му.
Да се оплача, още няма и намерение да почва с книгите за лятото. Ще почакам малко да разпусне и ще трябва да настоявам да започва да чете, което да си призная хич не ми се иска, защото почваме да се караме и т.н.

# 279
mamamilk бях пускала инфо за лагера миналото лято, но ти тогава още не беше в нашите редици.
Организаторите са бивши военни в сайта им  можеш да видиш някои неща за тях.
Имам удоволствието да познавам някои от тях лично, мъжът ми пък доста повече  Wink.
Организацията напомня някогашното военно обучение, но в най-добрия му вид. Децата според възрастта им биват запознавани с основните правила за ориентация и оцеляване \ умения доволно полезни и ценни, особено за градските деца\.
По-големите над 11 години пък имат и типични занимания на командоси - учат се да боравят с някои оръжия \ изучават устройството им, дават им да опитат на полоса да ги използват, всичко това със супер специалисти до тях и на ниво, което е и интересно поднесено\, имат часове по самоотбрана, където пак им се показват основни техники за отбрана. Има различни видове полоси, с разнообразни препятствия.
Миналата година на планинския лагер имаха и поход и вечер на палатки.
Всичко това е поднесено съобразено с децата, и по-възможно най-интересния начин. За момчетата особено си е вълнуващо преживяване и им дава освен ценни познания и умения и известно самочувствие.
Аз също не съм особено милитаристична натура, въпреки че дълго време съм контактувала с военни или по-скоро именно поради това съм по-пацифистично настроена, но намирам обучението за много полезно, съчетано и с това че се води от наистина много добри специалисти мисля че би оставило незабравим спомен за децата. Тази година ще пратим и малкия, за пръв път - миналата беше само баткото, ще видим как се справят и с по-малките деца.
Питайте още ако искате, каквото не съм се сетила ще давам инфо, и ще допълвам постепенно. Сегашния лагер ще е на морето 10 дни.

# 280
  • с/у ОколоМръсТното
Когато се върне на 29 юни ще докладвам впечатленията му.

чакаме с нетърпение разказчето  Hug

Някой си, добре дошъл си в тази тема!

Същото казвам и аз   bouquet, НО...
Внимавай с тона и упреците. В тази тема няма такива.  Naughty
Всъщност, ако желаеш се регистрирай и представи с няколко думи детето си. Да е по-пълно запознанството ни.  Laughing

Лени, какво стана с 60% от 9-те лева?  Grinning

Много гадно времееееееее  ooooh! Ужасно начало за началото на лятото  Tired Подтиска ме  Confused

# 281
Здравейте, момичета!
Митко вече е на вилата, а на мен ми е тужно, че го няма! Е каква съм такава, хем знам, че там му е супер на детето, хем да си е при мен... Rolling Eyes Щастието ми е пълно, когато всичките ми любими хора са около мен. Явно съм голям егоист, но поне осъзнат Confused.
Някой си, много се дразня на хора, като теб! Поне се представи и тогава дай да водим диалог! Тук не е място за спорове!!!
Момичета, какво стана със срещата? Тази седмица го дават едно валежноооооо ooooh!, но все пак ако решите нещо...

# 282
Лени, какво стана с 60% от 9-те лева?  Grinning

Flutter Ми разбрахме се с девойката, ама беше толкоз убедителна щом чак се усъмних в себе си  Heart Eyes Mr. Green

Срещи можем и във валежно време да си направим принципно  Heart Eyes - само да кажете. На мен времето ми се нрави единствено, защото е по-хладно иначе направо не издържам вече на жегите.
Иначе зе дацата във ваканция не е много приятно да вали, защото това значи че трябва да се ограничават в къщи  Tired, пък им се играе на душиците  Heart Eyes

# 283
  • с/у ОколоМръсТното
след четвъртък изчезвам от Сф (за малко)...
Та или до тогава или следващата седмица. Но е крайно време да си кажем една дата (може и по-далечна да е) и да действаме.  Flutter

# 284
Ох, завиждам ви, че при вас вали. Тук е голяма жега. Искаааааам малко дъждец Praynig, нищо че ще ми отиде оборота в магазина.
И аз да си кажа сега.
Някой си, аз съм от скоро в тази тема. Приеха ме без резерви и много топло   Hug (за разлика от други, където просто не ти обръщат внимание, като си нов). Самият факт, че влизаш не регистриран(а) ми е малко странен. Цопваш тук и нападаш. Не е хубаво така  Naughty . Ето сега всички се занимаваме с теб, а целта на занятието е съвсем друга.
Момичета, и на мен Малчо ми липсва вече много  Cry. Толкова ме ядосва като е тук, а сега ми е едно празно, тихо, скучно. Явно нервите вече са ми като наркотик. Е тази година не ще да стои много там (влюбен е в една девойка)  newsm78, така че ще си го прибираме след 10 дена.
Някои спомена за тема за частното образование, нямам време да се връщам назад да чета (а и ЕГН-то ми е напреднало и не помня), та ако му е на лесно може ли линка   bouquet ?

Общи условия

Активация на акаунт