Кухни - 24та тема

• 56 546
  • 308
  •   1
Отговори
# 285
Чаено момиче,аз да ти кажа под секрет,че върху
моят пък слагам. Wink Да пробвам бе!

# 286
Да бе, ама ако вземе на зебрата ми да й изгоря гръбчето, какво ще я правя? hahaha

# 287
"инфекция" на плотовете може да се получи от забравена ютия например, директно поставена, но не и от тенджера, или тава /100 градуса С/. все пак се застраховам, като поставям коркови подложки-ползвам ги от години, без проблем. newsm10

# 288
Отдавна ви наблюдавам и най после мога и аз да се похваля с моя кухня,тъй като ни предстои да се нанесем в новото си наше жилище

# 289
Харесва ми( и аз харесвам такъв тип кухни).Но пък мога да кажа че и другите в сайта ми харесват(въпреки, че ни бих си направила някои от тях), толкова са различни хората и си харесват различни неща. Харесва ми естествения паркет. в нашата къща навсякъде сложихме дъбов паркет, дограмата е дървен стъклопакет, кухнята е дъб(като я монтират ще кача снимки), вратите са дървени...абе вс. е дърво.Но на мен така ми харесва. важното е да се готви в тях:)  - в кухните

# 290
Здравейте  Hug и аз съм на вълна ремонт, днес си поръчах кухнята, т.е. избрах цветовете и майсторът ще направи проект който ще ми представи за одобрение или  евентуални промени.Цветовете са  венге много тъмно кафяв  и много светло бежаво мисля че беше бук.Та въпросът ми е понеже реших гърба на кухнята да е венге - тъмно кафяв, бихте ли ми казали има ли проблем в почистването му, от пръските вода или пръски от олио.

# 291
joy4j , ако обзавеждах къща(особено извънградска),а не 50-квадратен апартамент и аз бих заложила на дърво и камък,малко ковано желязо,  старинни мебели. Ох, размечтах се...
Яница, хубава е кухнята ти.
Моята ще е доста миниатюрна, поради гореспоменатата причина, (а и поради факта ,че не съм голяма почитателка на готвенето).

# 292
Здравейте  Hug и аз съм на вълна ремонт, днес си поръчах кухнята, т.е. избрах цветовете и майсторът ще направи проект който ще ми представи за одобрение или  евентуални промени.Цветовете са  венге много тъмно кафяв  и много светло бежаво мисля че беше бук.Та въпросът ми е понеже реших гърба на кухнята да е венге - тъмно кафяв, бихте ли ми казали има ли проблем в почистването му, от пръските вода или пръски от олио.
Краси,и ние сме на вълна нова кухня ,но конкретно на въпроса ти не е подходящо да слагаш гърба на кухнята от дървен материал.Внашата квартира е такъв и ти казвам трета година сме тук, и няма отърване от следите и остатъците от пръски .Аз реших на тази страна на която ще ми е котлона да съм с плочки а пък на другата страна на стената където продължава кухнята ще сложим гръб на кухнята.Не е практично за домакинството този тип кухни с гръб от материята която е изработена кухнята и не се поддържа лесно ,а предполагам ,че с годините мазнината и изпаренията ще се наслагват

# 293
MG 18 мерси за отговора,  Hug май ще се откажа от тъмния гръб и ще го заменя с гръб като цвета на плота , който ще бъде светъл , по лесно ще бъде за подържане, аз готвя често и съответно мия и много чинии така че тъмният гръб ще стане оле мале  и ще иска здраво търкане а къде време за това  Laughing

# 294
"инфекция" на плотовете може да се получи от забравена ютия например, директно поставена, но не и от тенджера, или тава /100 градуса С/. все пак се застраховам, като поставям коркови подложки-ползвам ги от години, без проблем. newsm10
Ами тогава как ще си обясним, че тенджера дръпната от котлона е направила кръг? Wink Просто не всяка фирма има добри изделия, изглежда във всичко е така - трябва да се залага на името, което си е заслужила дадена компания-производител.

Краси, всеки плот има разновидност "обърнат", който е по-тънък естествено. Просто тъмния цвят не е добра идея мисля. Не стига, че ще ти е тъмно като цяло мястото, където готвиш, миеш и т.н., ами и ще има много следи. Иначе самата комбинация би трябвало да е хубава, среща се често и е стилна по мое мнение. Просто за плот е по-подходящо да е в светлата гама, а и да е пръскан е може би още по-удачно. Тъмните повърхности от много забъърсване, търкане, започват с времето да се износват на места. Водата оставя следи също.
Иначе там, където ти пръска от готвенето плочките са може би най-подходящ вариант, аз обърнах най-обикновен ламинат , бял, та сега просто от време на време пръскам с обезмаслител и почиствам с Циф-паста. Нямам забележки. Peace Ако беше пръскано като цвят обаче, или с шарка някаква, тогава щеше да ми е песен. Peace

# 295
  • София
Ние сме изпробвали върху нашия плот тенджера с вряща вода и нищо...не се отбеляза,но когато изляхме водата и върнахме тенджерата на котлона да се до нагрее  Grinning ....после пак на плота и ето ти кръг.  Mr. Green
Приеха ни рекламацията,но с доста уговорки.  Wink

# 296
Знаех си ,  че първо трябва човек да се посъветва да събере мнения и тогава да действа  Grinning

# 297
Ние сме изпробвали върху нашия плот тенджера с вряща вода и нищо...не се отбеляза,но когато изляхме водата и върнахме тенджерата на котлона да се до нагрее  Grinning ....после пак на плота и ето ти кръг.  Mr. Green
Приеха ни рекламацията,но с доста уговорки.  Wink
...е, стана ясно как е било! все пак, използвайте подложки за горещите съдове, не е толкова трудно ! smile3503

# 298
Вече шеста година съм с кухня от пдч и гръб съответно от същия материал! Комбинацията е зелено и оранжево,като гърба е оранжев. От котлоните може да си пръска на воля,но с малко забърсване с гъбичката и после подсушаване с кърпа и няма никакъв проблем! Нито си е променил цвета нито се е деформирал. Като всяко нещо си иска подръжката.
Казвате ,че по-добрия вариант са плочки вместо гръб! Май някои дами не са си имали работа с фуги и тем подобни гадости...  :Така ,че добре помислете кое да изберете... doh

# 299
MG 18 мерси за отговора,  Hug май ще се откажа от тъмния гръб и ще го заменя с гръб като цвета на плота , който ще бъде светъл , по лесно ще бъде за подържане, аз готвя често и съответно мия и много чинии така че тъмният гръб ще стане оле мале  и ще иска здраво търкане а къде време за това  Laughing
Много по лесно ще ти бъде, при мен плота и гърба са ми в един и същи цвят светъл. Много лесно се подържа и няма никакви проблеми. Но да си кажа зад аспиратора ми има плоскост с цвят венге, която се показва и малко под аспиратора и пръсне ли там си личи доста.
А преди бяхме с плочки и съм без думи откъм търкане на фуги  ooooh!
ianica stefanova  много добре изглежда кухнята ти. Винаги мебелите от дърво ми придават уют и топлина.

Общи условия

Активация на акаунт