Иде пролет,иде лято, МАРТенчето е от игра залято!

• 16 140
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
Да си призная мн ме е срам че на съм писала от толкова мн време
виви-стрхотен е бебока Hug
поли аз немога да видя снимките в подписа ти но се надявам искрено всичко да е ок
при мен небеше ....скоро разбрах че съм бременна даже знам датата когато е станало ...но ....решихме да го махна дори си запазих час във вита за днес 13:30,самоче вчера си говорихме и решихме да го родя  пък ще се оправим някък.......но не му е било писано аз бях болна дали заради това....тази сутрин......в 8:30спонтанен аборт даже го видях колко е мъничко но вече имаше леко оформено оче....да не задълбавам  после знаете цял ден по болници....

инъче Тифани е огън ,не се спира мн е непослушна,инатеста,но пък мн сладка
ще пусна снимки тези дни даноне забравя че съм мн разсеяна Embarassed

целувки на всички

# 76

Добро утро. Хайде на кафето и закуската.
kakatoni1,  Hug. Каквото и да кажа, ще е глупаво. Репликите от сорта, така е трябвало да стане и т.н. са кухи от съдържание (поне според мен). Бъди силна Hug.

Иначе и на мен започва да ми се прокрадва мисълта за още едно дете. Хем тъкмо влязох в ритъм с работата. Ама при мен и играе фактора възраст. Нямам много време, че тази година ще чукна 35 Embarassed

Кико е добре. Тича по цяла ден. Направо взима здравето на бабите. На ден сигурно навърта по 10км Grinning

Аз съм в предстартова треска за морето. Живот и здраве четвъртък срещу петък тръгваме. Още не съм почнала да събирам багажите, но правя усилено списъци Grinning.

Това е за сега от мен. Надявам се на по-голяма активност, че темичката ни съвсем запустя.

Лек и слънчев ден.

# 77
привет от нас...!
Пипи мерси  за подръжката...голяма са ми подкрепа..след ревливи вечери...
какатони Hug  bouquet........
 аз сам на прага на нервна криза....от зъби ли е не знам но Оги не спира да реве и едвам издържам .....
тайничко завиждам на всички които ще отидете на море..ние няма  да ходим поне за сега.... Sad

пожелавам на всички тръгващи на някъде приятно прекарване Hug  bouquet

# 78
Здравейте и от нас!
Ние отново сме болни. Но няма да отегчавам всички с проблемите си. Явно къръка ни е на гости този месец, но съвсем скоро смятам да го разкарам. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Какатони, съжалявам за загубата ви. Бъди силна, знам че отстрани е много лесно да се каже. Всичко ще се нареди най-добре за вас.
Сави, големи са сладури малките. Ники и Марти ще са колеги. Mr. Green
Аз пък въобще не съм на тема бебчета. Трябва да започна работа първо, че чак след някоя и друга година да мислим за сестричка (живи и здрави). Пък и трябва да се изчистя от гадните лекарства. Sad А и честно казано, както сме без баби около нас, засега ми се струва много страшно с 2 Мартита. Shocked
Айде лек ден от нас. На нас ни оправят дограмата и вкъщи е чудо.

# 79
  • Sofia
Здравейте момичета! Я кажете вашите деца какво и колко говорят, че четох разни неща из форума и нещо се притесних. Мойте нищо не говорят. Смисъл помежду си непрекъснато си мелят нещо, но не са думи, а звуци само. Единият само казва мама и баба, но според мен не влага смисъл, а само като срички ги повтаря. При вас как е?

# 80
здравейте
Савина и ние така знае около 10-15 думи но мн рядко казва нещо само ам ам,мама(рядко), дайи хайде де др е ....веднъж на 1 месец, а и тати често го казваинъче е на ъъъъъ ъъъъъъи сочи разбират всичко.
даже бях чела че на тази възраст трянвало да могат да рисуват бърху лист без да излизат от контурите което ми се стори смешно

# 81
Сави и ние сме като примати Laughing Мама, баба, тете и то без никакъв вложен смисъл и това е , останалота са нечленоразделни звуци и сочене с пръст.
Ти защо толкоз си се притеснила?! Има деца които проговарят на 2-3 години. Щом чува значи ще проговори, това от доктор го знам.
А и щом всичко си разбират и реагират на кратки команди (донеси това, сложи онова) всичко е ОК Peace
На моя приятелка момченцето е на 1г и 11 м. и вече знае всички автомобили, познава ги по емблемите.Знае стихчета,песни, съставя изречения...ама нашия явно няма да е от генийчетата Joy
Какво толкова си чела, я дай и ние да се попритесним малко.

# 82
Натали казва мама,тати,баба ,деде,леля като знае смисъла им и знае коя е баба,коя леля и така...Казва бау-бау като види куче или котка,айде като бърза да излизаме и дай като нетърпеливо чака да й дам нещо,но в повечето случай повтаря ъъъъъъъ,като иска нещо.Казва цап,цап,цап като я питам как си играе Нати във водата и топ-топ като я питам как прави топката.И май е това което казва иначе номерата които прави са далеч повече,но смислените думики които казва са това,незнам много ли са,малко ли са,но нямам притеснения,аз съм проговорила много късно а дотогава съм повтаряла само мъм,мъм /демек мама/,сега не ми спира устата,така че не се притеснявайте  Simple Smile,а и някой други животни казва как правят и казва бебе бебе,като си гушка куклите или като види някой бебе  Heart Eyes
Какатони,много кофти  Sad  Hug

# 83
Калоян смислено употребява баба, мама, тати, ало (за телефон), бау (куче), мау (котка) и имитира конче като види такова и май това е и то и това зависи от това дали е на кеф. Всичко останало е на китайски. И разбира се владее до съвършенство ъ-ъ-ъ-ъ. С всякаква интонация, сила на звука и т.н. А това ъ-ъ-ъ-ъ мен направо ме побърква, особено докато се разберем какво означава. Той започва да ъ-ъ-ъ-ка, мрънка, реве и въобще комуникацията ни е доста трудна все още. Не иска обаче все още да се учи на нищо друго - имам предвид чао, целувки и прочие. Направо ме отсвирва и не ми обръща внимание. Изпълнява прости команди, ама когато му изнася и когато реши. Като реши, че няма да прави нещо, много добре се прави на разсеян.
Аз все си мисля, че са още малки, за да се притесняваме. Аз самата съм проговорила на 3 години, майка ми е била вече в дива паника. Водила ме е по логопеди и прочие. Но като съм почнала да говоря, съм започнала с цели изречения. Явно съм си събирала думички и когато съм се почувствала готова, че имам какво да кажа на света, съм почнала да говоря Grinning.
Сестра ми пък (гледана от същите родители, по същия начин) е проговорила на 1 година и половина. На 2 години е рецитирала стихчета, пяла е песни и т.н. Ама тя и до сега си е по-умната от двете ни Grinning. Явно си е до ген и до дете.

Леле колко изписах, ама ми простете. Днес слънчасах. Тук термометърът показваше 36 градуса. Shocked

Лека вечер и спокойна нощ, ще гледам да намина в чата по-късно.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 12:06 от bubanka

# 84
  • София
Жоро,казва мама,тати - като много добре знае,че сме точно ние.Когато му показваме снимки ,показва мен и казва мама,същото и за баща си.Баба и деде също знае,но на тях не им вика така,докато към нас си се обръща с мама(в повечето случаи ако иска да ме извика от някъде казва мамиии  Mr. Green) и тате.На топката казва тата,на памперса папи ,на пишка пиш,колите са бръм,котето е мяу,кучето бау,всички птици са па-па,водата е дода ,лампата е ата или апа(не мога точно да го разбера),яденето е ам или папо(от папкам идва),бебето е бее или бебе-зависи как е на кеф,кончето е дии(защото като се люла на люлката конче казваме ди конче).Ми май е това,за друго не се сещам сега,другите неща се сочат с пръст и се вика ъъъъ. Laughing или други там него измислици.Като цяло това за мен не е говорене,но поне свързва някои предмети с дадена думичка.Рано им е още,малко са децата,които проговарят на 1,5г.(аз съм била от тях).
Команди изпълнява ,когато му изнася - донася,каквото му кажем,прибира играчки в коша,сяда,ляга и т.н.Като ака  повечето пъти се хваща за памперса и вика папо или папи.

# 85
От три дни чета ,че нямахме Нет и сега забравих какво щях да пиша.

Новите бременелки-всичко най-най докрая!

Какатони-ще си дойде с времето-живот и здраве да е!

Мама,татей баба,дядя,Еййй,па-па бау,мяу-общо взето това ни е речника.Интересното е как пеят лястовичките,ама трябва да направя клипче,че така немога да го опиша.
Айде,разписах се !Чао засега!

# 86
  • София...........
Привет !:)

ВИВИ, ЧЕСТИТО ВИ МОМЧЕНЦЕ!!!!! ДА ВИ Е МНОГО ЗДРАВИЧЪК И ДА СЛУША КАКА! голям сладур е.... Hug Heart Eyes

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на мамите празнували последните дни!

Веси, Рали и Поли, ЧЕСТИТИ ВИ ХУБАВИ НОВИНИ!!! ЛЕКО И БЕЗПРОБЛЕМНО БРЕМЕНЕЕНЕ!

Аз не съм се включвала(писала) поне 2-3 месеца, защото ходя на работа. Като се прибера от работа към 22 часа ви чета , но все не ми стигат силите и да пиша.
Бебко е голям щурко и всички ни строява в три редици. Ходихме края на месец Май на море в Турция цялото фемили , а Ясен и не разбра, че е пътувал със самолет Wink Много му хареса на морето и затова другия месец мислим да повторим на местна територия  Simple Smile
С говоренето сме "до под кривата круша", както преди 2 месеца казваше : меме, баба, бебе, коа(кола), папа, ку (куче) и още някои сега само сочи с пръст какво иска и понякога си иска да яде с ам-ам, което не пречи да сме си все така злояди. Иначе всичко разбира и изпълнява всичко, което му се каже ... Това е около нас. Надявам се следващото ми включване да е по скоро.
Целувки и гушки на всички бебчета и мами! Hug Heart Eyes

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 01:26 от divna_

# 87
  • Лондон
Здравейте, радвам се за темата, че аз също се бях размислила тези дни за говоренето и разбирането и като нямам база за сравнение, щях да питам.
Аннабел също не казва много думи, мама, тати, останалото е звуци, най-често имитиращи това, за което става дума, в имитациите е определено добра. Баба й донесе едни малки книжки с картинки на животни и тя разпознава почти всички, но имитира звуци, не казва думи. За разбирането обаче няма проблем, всичко схваща. Онзи ден ни разби, казахме й да си донесе якето, че излизаме навън, тя си го донесе, но донесе и обувките си, Shocked  Тук беше 14 градуса, та да не се чудите, че бяхме с якета. Сега като ви чета, явно нещата пак са много индивидуални, като ъъъъъъъ-то явно е общият знаменател...
Радвам ви се, че обсъждате морето, ние ще изкараме лятото тук, че мама трябва да работи, но октомври ще отидем на Червено море, че много ни хареса предният път и се надявам сега и на тримата да ни хареса Grinning
Лека нощ

# 88
Айде и аз да се разпиша тук Grinning
Какатони,  Hug
За говоренето и ние сме kато повечето.Казва мама,тати,Мати на батко си,мечо,папа та даже и рибките са папа и казва кате на катеричката.Всичко друго е с ъъъъъъъъъъъъъъъъ.Опитва се да пее с изплезен език вика ля ля ля Laughing
Аз не се притеснявам, ни най-малко,че не е проговориба.Батко и мислех да го водя на лекар,защото до 2г казваше само ам ам на всчко,а после като си отвори устата се молех да млъкне #CrazyТа май и тя ще е така.
Приятен ден на всички Hug

# 89
  • около Варна
Привет!
Отдавна не съм писала по разбираеми причини Mr. Green , две разбираеми причини....
Ще пробвам набързо докато някой не е викнал.

Какатони, съжалявам, мила, за това което сте преживели, не ви е било никак лесно Hug

Дивна, радвам се да те видя, забравихме се бе жена, пусни някой снимка от Турцията да оплакнем очите.

Ради, колко пъти да ти казвам, че за всичко са виновни зъбите /до третия месец са коликите/ Laughing

Пепе, дано бързо оздравява Марти, за сестричката ако нямате помощ определено ви съветвам да изчакате.

Савина много са сладки близнаците, хубави професии са си избрали, ама май никой не слага на прощъпулника предмет за миньор примерно или общак по строежите Joy

Речникът на Ева включва мама, тати, баба, дядо, кака, леля/ама то няма такова кривене на езика/, айде/ седи на вратата с чантата на рамо и вика айде/, дай, на и с това май се изчерпваме, другото е иматации на животни - мяу, бау, ам-ам и т.н., абе общо взето като останалите мартенчета, а пък това ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, дето вика Пипи ми е най-любимото.

Друго ново при нас няма, Ева иска да е по цял ден навън, вечерта в 9 не мога да я прибера от пътя, а пък дето става мърлява като цигане няма да говоря. Аз се чудя с какъв тоалет да я облека да е мацка, тя навряна в пясъка и градинките да се цапа ooooh! Очертава се голям дивак, иска да се налага, като не стане на нейната започва да се удря, да се скубе, блъска се в стола или в количката, явно на баща си се е метнала Mr. Green

Ехеееееее, сега си видях поста, не пиша, не пиша, че като почна пък не можете ме спрете.
Хубав ден на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт