Отговори
# 90
somebody , на мен тапата също ми пада два дни подред- петък и събота, дори и вчера имаше малко слуз сутринта.
Само дето и при мен и при теб падането е провокирано от прегледа, което ще рече че не е задължително раждането да започне скоро. Така ми падна тапата и като бях бременна с Кати и родих след 19 дни.  Mr. Green
Ето вече 4 ден съм с паднала тапа, но нямам нито контракции, нито са ми изтичали водите.
Ако искаш се обади на лекарката си. Аз го направих още в петък и не бях особено обнадеждена за скорошно раждане.  Tired

# 91
Честити бебенца на Цвети и Яна!

Така се зарадвах като прочетох. А Яна си беше сигурна, че ще е момченце  Heart Eyes

Минди, аз още не съм го обличала с късо ръкавче. Педито ми каза да изчакам да стане на месец. Но вчера милият се изпоти целият, та мисля да не чакам повече.

Наде, ние спим заедно в стаята. На мен сърце не ми дава да отделя каката. Отначало си мислех, че малкият ще я буди, и наистина беше така, но само първите два дена. Вече не й прави никакво впечатление.

Да споделя и аз нещо за ТК.
Аз имах намерение да бъда във ВИП-а. За моя неприятна изненада се оказа, че напливът за там се оказа огромен. С предимство се настаняват момичетата с избор на екип. Аз бях с такъв и пак не се доредих. Записват те в един списък и чакаш. Пред мен имаше майки, които бяха родили преди 2 дена и все още нямаше места. Изключително недоволна съм от целия персонал в обикновеното отеделение. Мизерията няма да я споменавам... Нея я има във всички болници. Но никой не ти обяснява нищо. Редиш се на една опашка пред детското отделение и чакаш да ти дадат бебето. Изкарват ги всички навенъж и ти започваш да гледаш във всяка количка все едно оглеждаш стока на пазара. После те карат да кърмиш без дори да ти кажат как да хванеш бебето. Последната смяна на памперсите е в 22ч. и после чак към 8ч. Е, как може да държиш пеленаче 10 часа без да му смениш памперса нито един път.

Горе във ВИП-а взимаха децата за преобуване на всеки 3 часа. Обясняваха подробно всичко. Носеха яденето по стаите. Постояно минаваха да видят дали имаш нужда от нещо и дали всичко е наред.

А това разделение ми се вижда толкова несправедливо. Ами ако нямаш финансовата възможност, за да бъдеш вив ВИП-а? Не е редно заради парите отношението към едните да е като към вископоставени личности, а към другите като към някаква по-долна класа хора. Все пак всяка една от майките в болницата е подарила живот.

Ох, и аз вече пиша глупости, но просто останах с много лоши впечатления и затова.

# 92
  • Home is where the heart is...
Аз вярвам в исказванията, че всичко се забравя в името на бебчо, но не мога да разбера защо няма и основни неща (не удобства, а основни неща) които да направят престоя в болницата добър - като внимание, обяснения, основна ХИГИЕНА и др.?  #Cussing out

polito_87, аз в сряда съм в ТК за секцио с платен избор на екип и си мислех, че след реанимация веднага качват родилките горе във ВИП-а, а след като прочетох твоя пост не съм толкова убедена в това. Нали тъпото плащане е за въпросните стаи или....? Драсни още някой ред ако ти се занимава или пиши на лични, че да знам какво да очаквам...  Praynig

# 93
Франчи, още не съм и звъннала на докторката, щото нищо не боли, смятам ,ако почне да ме боли корема да звъня или ако усетя, че продължава да ми изтича още нещо, щото засега няма нищо!!! Ама щом и ти си с паднала тапа и още няма нищо, да не се притеснявам........ Hug Heart Eyes

# 94
Хай и от мен!
докато се включа - нови бебоци....Честитоо..
Форумчето става смесено с постове на бременилки и на майчета  Laughing и е много интересно, но както каза Франческа скоро всички ще пишем за колики, памперси и т.н. В тоя ред на мисли...не съм преглеждала обстойно, но явно няма подфоруми и форуми за родили вече майчета?!
somebody моя лекър ми каза, че тапата си е тапа, може да пада на части, на веднъж - всичко започва с контракциите, т.е дори да ти тече нещо слузесто не значи че започва "надпреварата". ОСВЕН ако не ти изтекат водите...еее тогава тичаш към болницата! Разхождай се - така ще си по-подготвена!

# 95
Добро утро мамчета. Аз току що се излюпвам Blush голям срам. Но ми е супер отпочинало, пък и като знам, че ми остават броени дни /или може би часове/ в които мога да спя до късно реших да се възползвам.

Честито на Аяс и Цвети Heart Eyes

Сега мисля да изляза по магазините, защото вчера реших, че бебка трябва да е с рокля на изписването и ще ходя да търся някаква мъничка и подходяща. Моя комплект, който го купих ще си го ползвам след това Peace

# 96
Полито, и аз така съм супер разочарована от Майчин дом.Толкова пък да се допусне да се стигне до такава мизерия.Да нямат крушки в коридора.Цяла седмица стоях без топла вода.Връчиха ми бебетата и викат-кърми ги Shocked видях се в чудо. На визитацията идваха само да ти се карат.И така, и това е такава важна болница в България Sick
Добре че беше Айла да ми казва по телефона как да кърмя, че досега да съм минала само на АМ.

# 97
  • Плевен
Ая, аз нощем кърмя само легнала, първо от едната гърда, долната, после се обръщам на другата страна, премествам бебето и му давам и от другата. Заспива си по време на храненето и после си го премествам. Като при дневното хранене, нищо по-различно. Снощи като яде в 9.30-10 ч., през нощта яде в 2 ч., и после чак в 6. Ако те боли, пробвай да махнеш гърдата и пак да и я дадеш, да не би да е препълнена и да не може хубаво да засуче. В такъв случай изцеди съвсем малко, колкото да омекне ареолата и зърното малко.

# 98
  • София
Здравейте на всички, и аз съм от неписалите скоро Embarassed
Да са живи и здрави всички нови бебоци!
Напоследък нещо съм доста изнервена, но не съм пропуснала форумчето. От дата 3-ти за термин, в сряда ме приемат в болница за предизвикване. Всеки час се моля да се случи нещо, но не става.Всеки ден ходя в болницата за запис и тонове ,но всичко е много спокойно, има някави нерегулярни контракции, но нищо сериозно. Вчера понеже беше неделя се наложи за запис да се кача в едно от отделенията на болницита, и имаше много като мен които преносваха. И се разхождаха с някакви системи  и на мен направо ми се сви сърцето.
Пожелавам късмет на новите майчета, и стискам палци на всички, които имат симптоми за скорошно раждане!

# 99
Ая, ...Ако те боли, пробвай да махнеш гърдата и пак да и я дадеш, да не би да е препълнена и да не може хубаво да засуче. В такъв случай изцеди съвсем малко, колкото да омекне ареолата и зърното малко.
Такива филми като препълнени гърди при мен няма  Mr. Green. Аз се чудя откъде да изкарам още една капка за момичето  Rolling Eyes. Ето сега за 11ч просто нямаше повече и й дадох АМ - веднага я започнаха колики и плака почти час горкото  Sick. Според мен не я поставям както трябва като лежа и затова ме боли - затова и исках ако имате снимки от сайтове да ме насочите  Blush

# 100
Aya, ето ти нещо много полезно:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106752.0

# 101
Да са им честити бебешоците Елена и Велин на мамите Цвети и Айас   bouquet
Да ги слушкат и радват Simple Smile

# 102
Виждам, че mgamisheva е онлайн, преди час видях и viperHug  голяма съм клюкарка  Mr. Green

Кой се осигуряваше на две работни места, ivi_81 май? Изтръпна ми сърцето днес. От декември не са ми преведени болнични за 4 дни от второто място. Чувам, че ще има доста проблеми по тези въпроси. Ако някой е като мен, ще се радвам да обменим инфо на лични.

# 103
А чертата на корема кога избледнява?

# 104
А чертата на корема кога избледнява?

При всеки различно, зависи от хормоните.
Имам познати, на които им седи и година след раждането. Е, доста по-бледа, но все пак я има.
Моят се скри за месец.

Общи условия

Активация на акаунт