Отговори
# 120
Момичета да питам нещо все още чакащите - приготвили ли сте помпата за кърма за родилното? Ще я взимате ли? ако ДА трябва ли да се стерилизира?

# 121
  • София
Петя, какъв е този български лактогонен чай и откъде може да се купи?
във всяка аптека го има. От дългокърмещите мами си говорехме, че е по-добър от този на Хип, а струва лев и нещо. Взимала съм го като сме били в скок в разстежа и мми е действал много бързо и добре. Peace

sharky, помпата си я вземи, ще ти трябва да се изцеждаш щом ти се напълнят гърдите, но няма смисъл да я стерилизираш.

# 122
Благодаря ви момичета  Hug Май наистина ще се започва, че нещо ме заболя и кръста доста..сега ходихме да си харесваме количка..уж бяхме избрали вече, но харесахме друга(на живо на наши приятели) и май нея ще купим - на Хаук е - имам спомен,че Somebody се беше насочила към такава, може и да бъркам..

Момичета да питам нещо все още чакащите - приготвили ли сте помпата за кърма за родилното? Ще я взимате ли? ако ДА трябва ли да се стерилизира?
Аз ще я взимам - в препоръчителния(не задължителен) списък за болницата ми е - даже преди малко я стерилизирах(и аз се чудих доста има ли смисъл), но се чудя в какво да я сложа - освен във фабричния плик - той се закопчава отгоре(като тези пликчета за лекарства)

# 123
Миналия път мъжа ми взе една от аптеката до роилното и я донесе. Само я беше измил с веро и вряла вода, но не съм давала кърмата, която цедих, а само отпусках гърдите и хвърлях и миех на чешмата.

# 124
sharky помпата задължително я вземи , аз ако не бях я взела , незнам какво щях да правя , на трети ден след секцио цедях по литър кърма и въпреки това гърдите ми щяха да се пръснат . Аз моята я стерилизирах , но в болницата в която бях стерилизираха всичко за което ги помолиш , та и там ми я стерилизираха .  Peace

tаnka80 хайде мила , чакаме те с добри новини ( може и смс да ми пратиш ) че ще те мисля Wink

# 125
tanka80, да нашата количка е на Хоук- червената, комбинирана! Успех  и на теб!

Шарки81 и аз мисля, че е добре да си я вземеш помпата за кърма, взимаш я от вкъщи стерлизирана, и там съответно не я стерлизираш,само я миеш, защото това мляко което цедиш в болницата, не дават да се дава на бебето!!

# 126
А кой точно изплаща тези 15 дни бащинство?

Сигурно държавата - то е нещо като майчинство или болничен, просто е за таткото  Grinning

От това което четох, разбрах че държавата изплаща бащинството (същото като при всеки болничен нали, зависи на колко те осигуряват). Другото е, че тези 15 дни не са работни, а май включват и събота и неделя. Някой ако е повече наясно да обясни, но аз така разбрах и заради това нашият татко ще си вземе една седмица от стандартната отпуска (така или иначе няма да ни трябва за море тази  година), а аз нали не работя и ще съм си достатъчно време вкъщи....  Sick

Абсолютно си права , тези 15 дни се водят отпуск по бащинство но не се изплащат от работодателя , а от НОИ , на същия принцип както болничен , и тези 15 дни не са 15 всъщност , а 10 работни или две седмици .  И ние предпочетохме годишна отпуска пред тези 15 дни , въпреки че мъжа ми се осигурява на реалната си заплата Peace

# 127
Защо не дават да се дава кърмата на бебето, която е цедена?

# 128
Защо не дават да се дава кърмата на бебето, която е цедена?
Не е вярно това , аз с цедената кърма даже храних и други бебета от отделението , няма логика да не се дава тази кърма , акушерките ми я складираха , а ако се даваше на други бебета я изваряваха  Peace

# 129
В Токуда, знам, че не дават, мислех, че навсякъде е така, а не дават, защото няма възможност за редовна стерлизация на помпата и условия за правилното съхранение на изцедената кърма!!

# 130
При нас в Майчин дом - Варна  , както казах ми стерилизираха помпата и ми съхраняваха кърмата в хладилник , разбира се спазваха си всички изисквания за стерилност и съхранение на кърма , които са ни известни , а и тя се харчеше  доста бързо , защото вместо да дават АМ за дохранване на бебетата , даваха от моята кърма . Даже първата кърма която бях издедила я хвърлих и акушерките като разбраха ... направо лошо им стана   Peace

# 131
Петя, миличката Габи. Според мен това ще е временно състояние, докато свикне с присъствието на бебето. Въпросът е ти да не рухнеш психически (което не вярвам, тъй като ми се струваш със силен характер) и всичко ще си дойде лека-полека на мястото. Когато Павката заспи,аз също викам Елена да се гушкаме. Но тя няма никакво желание. Седи си при играчките и си се занимава с тях. Та от тази страна поне нямам проблеми  Grinning Само на бабите си прави номера, защото те винаги са й отделяли 100 процентово внимание.

Аз май скоро ще приключвам и с цеденето. До преди 2 дена успявах да изцедя кърма за две хранения през деня, но вчера имах само за сутрешното.До вечерта се бяха събрали само 30мл  Sad Лошото е, че малкият се запича от АМ, но както сподели някой тук (забравих кой точно  Embarassed) наблягам на водата, та да видим дали ще има ефект.

Танка, успех мила. Дано всичко мине лесно и без много болка  Hug

# 132
  • Home is where the heart is...
И аз ще взимам помпата с мен, утре смятам да я стерилизирам и ще я слагам в някакво пликче заедно с нещата които са за постъпване (нали в ТК са държали нещата да са в найлонов плик, а после можело мъжа да донесе другия багаж в сак за в стаята, но за реанимация само основни неща са се вземали)...

Абе то не е едно нещо да помни човек, сигурно ще забравя нещо, но да сме живи и здрави и всичко да минава както си му реда.

Каква градушка падна, затворих всички прозорци и врати, щях да пукна от жега.  Sick  Но сега няма и спомен от станалото...

polito_87Hug

# 133
И аз мислех да си я взимам помпата, но точно това се чудих - дори и стерилна в болницата като се ползва незнам дали може да се стерилизила. БРАВО НА ВАРНА! Mindi  това се казва грижа за кърмата - щом имат стерилизатор и така се грижат, незнам в Търново дали е така, но все пак слагам помпата в чантата!  Grinning

elde къде е тази градушка?

# 134
tanka80, прочетох за това воднисто, което ти изтича от няколко дена, да не го мислиш толкова, защото при мен изтича такова от един месец, пък прегледа показа, че водите са си в норма и това най-вероятно е по-воднисто бяло течение, аз сега си пуснах и микробиология, но не очаквам да има нещо, то може и да родя преди да са ми готови резултатите!! Mr. Green

Аз със такова вълнение си чакам това раждане, че не е истина просто, пък Андрей да не говоря как ме нерви, през 20 мин ми звъни да ме пита, няма ли да раждам вече/ от обяд, като му казах за тапата, бил изпушил кутия и половина цигари, все едно съм влязла вече да раждам hahaha/, и ме кара само да обикалям из апартамента, евентулно да тръгне, а повече разходки по центъра няма да си правя, че току виж ми изтекли водите насред някое пълно кафе и ще умра от срам Laughing Като се качих на обяд в таксито към вкъщи и тогава му звъннах на Андрей и му казвам за тапата, шофьора чу съответно и лекинко се панира милия, карал ме е със 30 км в час до вкъщи, да не съм родяла в таксито му Mr. Green!! След сутрешната паднала вече истинска тапа, ама една контракцийка си нямам, странна работа, ще излизам да се раздвижвам из квартала, тъкмо сега се изваля при нас!!

Общи условия

Активация на акаунт