Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 41-ва тема

• 75 426
  • 661
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Лабрекс, с тез палачинки направо в изложба можеш да участваш   smile3501 bouquet

Да се отчета с едни

Домашни фъстъчени бонбони

Приятен ден на всички!

# 181
Лабрекс, с тез палачинки направо в изложба можеш да участваш   smile3501 bouquet

Цецето, като не мога да направя едни равни палачинки, имам предвид като правилен кръг, ами все ги кривя, поне да ги поукрася, та да позамажа.  Grinning Иначе мъжът ми ги обръща с тигана и стават разкошни, ама днес го нямаше. А аз сигурно пет пъти в живота си съм правила палачинки. Изложбата ще мине без мен, но палачинките си заминаха по предназначение. Grinning
А на твоите бонбони рецепта има ли някъде написана и меки или твърди стават?

# 182
......два дена не съм влизала,а тук както винаги е много вкусно..... а най-сладък ми е помагача на polin a

от вчера - печена пъстърва,по рецепта, която доколкото се ориентирах набързо,май е публикувана от esy,стана вкусно   chef

картофите - задушени на пара и топли са поляти с охладен дресинг от зехтин,лим.сок,копър и чесън

Цецето,много хубава снимка Peace
maya_78,купувай форма,че мъфините са голямо изкушение thumbsup
с останала част от глазура и презрели банани,правих тези
                                                 бананови мъфини с натурален шоколад

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 16:36 от didibu

# 183
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
не мога да направя едни равни палачинки, имам предвид като правилен кръг

мъжът ми им е хванал цаката Mr. Green
сипва 1 черпак тесто в тигана и веднага с дъното на черпака леко докосва тестото и започва в кръг да ги движи от центъра към периферията.
така тестото отива настрани и палачиката става кръгла и тънка Peace

дано схвана newsm78
аз в началото доста му се чудех какво прави Mr. Green
тойне върти тигана като мен...

# 184

А на твоите бонбони рецепта има ли някъде написана и меки или твърди стават?
И аз се нареждам на опашката за бонбонките  .....................и ако стават бързо да ги мятам smile3508, че и без това ми се хапваха фъстъци, а така ще е и сладичкоооо  smile3535

# 185
не мога да направя едни равни палачинки, имам предвид като правилен кръг

мъжът ми им е хванал цаката Mr. Green
сипва 1 черпак тесто в тигана и веднага с дъното на черпака леко докосва тестото и започва в кръг да ги движи от центъра към периферията.
така тестото отива настрани и палачиката става кръгла и тънка Peace

дано схвана newsm78

Благодаря ти, схванах аз, схванах! Grinning  bouquet Ама нали е по-лесно като има кой да ти ги направи. И у нас мъжът ми им е хванал цаката, и по тая причина аз все още не съм.

# 186
Лабрекс,как успя да ги нашариш така,страхотни са станали.
Дидибу,страхотна снимка на мъфинките.
Цецето и аз о4аквам рецепти4ката на бонбонките.
Веси 127 изкушаваш ме с този тутманик,а рецепти4ка няма ли.

# 187
Лабрекс,как успя да ги нашариш така,страхотни са станали.

enamorada, слага се тестото в плик, мнооого малко се срязва или се дупчи с игла в единия край и правиш разни дантели върху тигана. Едно време много ги харесвах и завивах в тях руска салата, някаква млечна, вече не помня какво още, красиво стоеше в чиниите. Идеята е от руските форуми, не съм го измислила. Grinning

# 188
  • София
За всички, които ги пожелаха  Laughing - Домашни фъстъчени бонбони  -  

Равни части подсладено кондензирано мляко, фъстъчено масло /може и смлени в блендера фъстъци или други ядки, които предпочитате/ и захар /захарта може да е и една идея повече/ се объркват в йена или друг огнеупорен съд, слагат се за 8-9 минути на най-високата мощност в микровълновата, като през това време се разбъркват няколко пъти, за да не изкипят. Излива се върху намазнена дъска и като постегне /това отнема 5-10 мин  Wink/,  се режат или начупват. И те това е то  Laughing

Един съвет - следете цвета на сместа, трябва да остане жълтеникава. Ако микровълновата ви е по-силна, може да прегори и да станат по-твърди и сухи /но и така са си пак много вкусни/. Видите ли,че почват лееко да покафеняват преди тия 8-9 минути, или че става много гъста сместа, ги вадете  Peace

Лабрекс, по-скоро са твърди, но това може да се регулира, като се намали времето във фурната или пък се сложат по-малко фъстъци Peace

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 17:24 от Цецето

# 189
  • Torino,IT
Една набързо спретната тортичка с мюсли в жегите  sweating  Wink

# 190
Здравейте, аз от доста време не съм публикувала нищо в любимата си тема. Благодаря ви, че ме подсетихте за мюсли тортата, страхотна и скоро ще я направя. Днес направих домашен хляб, а после ще пека скумрия на скара и ако смогна ще снимам.
Ето хляба, много мекичък и шкусен стана  Crazy:

# 191
При нас за вечеря-тиквички с чеснов сос със сирене.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=341865&pid=12852383
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=341865&pid=12856252

Лека вечер на всички  Hug

# 192
  • В сърцето на живота!
От мен една тортичка   
И манджичка с картофки и тиквички,която по късно ще постна че не съм я снимала още  Simple Smile

# 193
  • Ах, морето
Веси 127 изкушаваш ме с този тутманик,а рецепти4ка няма ли.[/color]

Наистина е вкусен.Правих го по тази рецепта.

# 194
Сливница, каква е тортичката, нещо креместо или друга?

Наистина е вкусен.Правих го по тази рецепта.

vesi_127, радвам се, че ти е харесал, това е един от най-вкусните тутманици, които съм правила и хапвала. И, като си спомня Милица как го прави на екран в предаването на Драгомир Драганов "Чай" - от замесването до изпичането, а аз само преглъщах.  

Вкусотийката от тиквички към вечерята, дообогатена с моркови по идея на esybouquet

Общи условия

Активация на акаунт