Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 41-ва тема

  • 75 303
  • 661
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 1 777
На тази торта от мюсли омекват ли овесените ядки. И още еди въпрос.
Колко кисело мляко слагате и дали го подслаждате.
Аз си записах рецептата, но накрая да не си я ям сама.
Направи си  малко в една чаша да видиш дали ще ти хареса. Simple Smile

# 76
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 717
Днес у нас се носеше аромат на Тиквички - бюрек на bordovski



, а остатъка от изварата стана на чудно мезе



# 77
  • Мнения: 11 607
Не претендирам за красота......Това,че все пак у нас тази вечер имаше сготвено,че и десерт за мен си е истински подвиг...Благодаря на Лабрекс за идеята, видоизмених я, но пак се изяде...Сложих и домати в соса, аз мислих,че се слага и предварително го бях направила, пък то после като прочетох задълбочено се оказа друго...Няма да хвърлям доматите, я.....

Стар пълен пипер с ориз

Видоизменени кюфтета по чирпански

Брауниса на Блонди

# 78
  • Варна
  • Мнения: 522
Pety, благодаря за идеята.
За днес тутманик и зеленчукова крем супа с домашни крутони. Simple Smile



А в този тутманик ми останаха очите.

# 79
  • Мнения: 679
Веси, и на нас ще ни липсваш.  Hug

От мен панирани топени сирена за мезе.



Само ги опитах, че ми е много лошо.  Tired  ooooh! Sick Мъжът ми, обаче, каза, че са му харесали.  Rolling Eyes

# 80
  • На брега
  • Мнения: 1 482
asyalein  благодаря за разясненията за Маринованата салатка. А при топлинната си обработка балсамикото не става ли сладък (при редукция)... Аз ползвам такъв от Модена, а той и без това е доста сладичък...
Мама Цоцоланка  супер, че подсети ме за пиперки с ориз. Тук край морето няма сухи чушки (мухлясват от влагата) но ще ги спретна в сурови...
Zolla  умирам за Лютика!  Heart Eyes Това е любимата ми лятна манджа от детството... Един вариант приготвен от майка ми, и моя разработка  с патладжан. Снимките са стари - още не e сезона, засега имам само Лютика консерва Mr. Green.        
пеп-4o   - домашен мед ли е това!!!  Hug С 300 - та зора си откривам домашен медец, че ме е яд да купувам разни глюкози от пазарa...       
nordina , labrex  сърдечно благодаря за рецептите с череши... Цяло дърво имам и не знам какво да правя с тях. Чудя се дали мога ли да ги замразявам за фреш във фризера...

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 22:23 от NovaTema

# 81
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein  благодаря за разясненията за Маринованата салатка. А при топлинната си обработка балсамикото не става ли сладък (при редукция)...

ами аз не го редуцирам...
аз слагам малко, докато зеленчуците са на котлона.
така поизвира миризмата на оцет...
клоква само леко, но за 2 порции зеленчуци слагам около 1-2 с.л., та до редукция не се стига.
при мен гъбите и патладжана го попиха... Peace

# 82
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 937
Здравейте, момичета!
Пак е вкусно тук (аз предвидливо съм се заредила с едно парче крейзи чоколит кейк, та да не преглъщам само)  eat

Наде, така ме изкушаваш с това мохито, направо ми иде да се метна на влака и да ти дойда не гости (ей го на, на 2 часа път си ми  Laughing).
Ася, рецептата за карамелизираните картофи ще я пуснеш ли в "Любимите", че много вкусно изглеждат?
Дидибу, честит рожден ден на дечицата ти, както и на рождениците на Натиа и Бетина! А с това Червено кадифе ми обра точките!!! Как успя да го докараш толкова червено (моята боя покафеня докато пекох блата  smile3511)? По коя рецепта го прави?
Харесах си и тутманика на Пети, оладушките на Лабрекс и тиквичките-бюрек на Ста  Grinning

Аз напоследък си имам малко проблеми в работата, които ми скапват настроението, та готвя почти по задължение Sad
Ето малко от изминалите дни
Разноцветни макарони само с доматен сос и пармезан(по желание на Камбанката)

Банички с плънка от пилешко, чушки и царевица

"Тръбичките с вишни" на Селма - Селма, жива да си   bouquet! Тортата е великолепна - вкусна, разхлаждаща, мъжът ми вече два пъти ме пита кога ще я правя пак!

Едни розови ньоки - собстваноръчно правени (имах едно цвекло за доизяждане)

и "Аши Пармантиé"  (кайма с картофено пюре, само името му е вносно Grinning)

# 83
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Роца, идеята не е моя, на дядо Хаджия е.

той ги е правил в актифрай.

аз само ги изпържих, като станаха готови посипах захар и бърках докато се карамелизира.
после сложих настръган джинджифил, разбърках и сервирах.

много ароматни.
само джинджифилът се слага след като се изключи котлона, че му изчезва аромата Peace

# 84
  • NL
  • Мнения: 520
Момичета много вкусни неща видях.Да се запиша,че ви следя редовно.
Тиквички в млечно-чеснов сос



и едни мъфини правих преди време

# 85
  • Мнения: 9 445
   
пеп-4o  - домашен мед ли е това!!!  Hug С 300 - та зора си откривам домашен медец, че ме е яд да купувам разни глюкози от пазарa...        

домашен е  Peace собствено производство  Wink

Снощи готвих  грах с джолан и граха ми е собствено производство  newsm44

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 10:09 от пеп-4o

# 86
  • София
  • Мнения: 4 293

Банички с плънка от пилешко, чушки и царевица



Кажи как ги правиш?

Като ги гледам и ми се иска да захапя монитора  Mr. Green

# 87
  • Мнения: 1 798
Браво на всички  bouquet
Роца,аз искам да те помоля за рецептата на  "Аши Пармантиé".

# 88
  • София
  • Мнения: 614
От мен за обяд -

Кюфтенца на скара + броколи със синьо сирене, чесън и аншуа

# 89
  • Мнения: 1 197
И аз се нареждам на опашката за рецептата за баничките на Роца.

Общи условия

Активация на акаунт