Добри школи за подготовка на кандидат - гимназист

• 162 936
  • 905
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Здравейте, моля за мнение за школата на учителите от 91 НЕГ (Йорданова, Ганева, Стоянова). Няма име, а на сайта просто пише kursove-neg.

Ще съм благодарна за всякаква информация!
Преподавателките не са учители в НЕГ в момента, ако това е от значение за вас. На самата страница даже не се твърди нещо подобно. Саня Стоянова преподаваше по математика и дъщеря ми е с добри впечатления от нея. Другите имена нищо не ми говорят.

# 721
  • София
Привет. Случайно попаднах на темата и не се въздържах да отговоря.
Школата има плюсове и минуси, особено за такива малки деца като 7 клас.
В една група има 5, 10 или 20 деца, всяко със своите особености, начин на възприемане, пропуски от минали класове. Не може да се очаква, че един учител, колкото и да е добър, ще обхване всички деца, пропуските им, различното възприятие в рамките на 3 учебни часа. Учителят в школата наистина следва програма и тези деца, които по-бавно усвояват или не работят достатъчно задълбочено (ако са по-малко деца в групата) и обратно (ако има 1-2 деца, които са много добри) ще бъдат ощетени.
За школа са подходящи деца, които нямат пропуски с материала, имат навици да работят самостоятелно.
Ако детето има от гореописаните проблеми, най-добре е индивидуалната работа. Вярно е, че тогава цената е по-скъпа.
И пак има деца, които се справят идеално в школа, но имат нужда и от някой и друг индивидуален урок. Тази година имах една такава ученичка. Посещаваше "Междучасие", много е доволна от Симеонов- той си е класика, но имаше моменти, когато трябваше индивидуална работа с детето. Може би, защото то е перфекционист и не оставяще задача, която да не му е ясна. Тази девойка изкара над 5,90 и по двата предмета.
Обратно. Едно дете във "Веди". Майката ми се обади буквално две седмици преди изпита, за да го видя. Ами, то бъркаше формулите за съкратено умножение. Бях в потрес. Не от колегите във "Веди", а от родителите, как досега не са обърнали внимание.
Така или иначе, процесът на обучение е много специфичен за всяко дете, идеята е да се получи здрава спойка между обучаем и обучаещ и да има резултат.
Друг момент. Не се надявайте, ако детето до 6 клас е било само с 4 по математика (или бел), ходейки на школа или на урок, да изкара отлични оценки. Това се случва, но е рядко.
Затова: Моментът 7 клас се гради много по-рано:)
Успех на всички деца.
Ганка Симеонова

Аз лично една година водих школа и няма да повторя.

# 722
  • София
Саня Стоянова някога предаваше на мен, в 9 клас предаваше и на дъщеря ми. От тази година не е в НЕГ, май по здравословни причини. Кротка, търпелива и добре обясняваща. Анна Йорданова по БЕЛ ми предаваше също някога , но отдавна не е в НЕГ, ако става дума за същата литераторка. Тя отдавна е пенсионерка. Peace

# 723
  • Варна
Ганис,така добре си го написала!   bouquet

# 724
  • София
И пак има деца, които се справят идеално в школа, но имат нужда и от някой и друг индивидуален урок. Тази година имах една такава ученичка. Посещаваше "Междучасие", много е доволна от Симеонов- той си е класика, но имаше моменти, когато трябваше индивидуална работа с детето. Може би, защото то е перфекционист и не оставяще задача, която да не му е ясна. Тази девойка изкара над 5,90 и по двата предмета.
От известно време мислех това да напиша, ама нали не съм на ти с математиката... Сега Ганис напълно потвърди моите предположения, че това болднатото изигра основна роля за успеха на моето гардже. Peace В първия момент чак се шокирах, викам си, кога пък е ходила при Ганис Joy Разликата е, че в къщи баткото помагаше. Не е баш като с професионален учител, ама все пак се получава и варианта школа + някой в къщи да помага. Hug Важното е, да не остане неразбрана задача. Peace

# 725
  • София
Здравейте,  прегледах темата, тъй като  трябва да избера школа за дъщеря ми по БЕЛ.
Набелязах най-често споменаваните школи, но при нас проблема е че детето ми не си
дава много зор, още не е ориентирана какво иска да учи, предпочита да претупа работата, вместо да даде най-доброто от себе си и да се постарае. В училище до момента номера минаваше и с малко труд и старание докарваше високи оценки, но за кандидатстване си мисля, че навика  да минава м-у капките и да се успокоява, че нещата  се случват без много зор ще й изиграе лоша шега.
При учениците, които имат амбиция и старание да учат школите са добро решение, но бихте ли ми препоръчали школа в която да се работи и изисква и от децата, които се опитват да се скатават, в които се набляга не само на  преподаването на материала, но има и последващ контрол на това какво е усвоено.

# 726
  • София
Здравейте,моля,ако някой има тестовете по БЕЛ и Мат за 7 клас,да ги публикува!  Т.е от сегашното външно оценяване! Благодаря!

# 727
Здравейте,моля,ако някой има тестовете по БЕЛ и Мат за 7 клас,да ги публикува!  Т.е от сегашното външно оценяване! Благодаря!

ето тук

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=722136.0

# 728
  • София
Благодаря,обаче не мога да отваря изпитните варианти

# 729
Благодаря,обаче не мога да отваря изпитните варианти

Ето Ви ги в сайта на МОН.
http://www.minedu.government.bg/news-home/2013/13-05-27_NVO-7klas.html

С търсачката ако бяхте пробвали - НВО 2013 и излизат... Лесно е....

# 730
  • София
Много благодаря,вече всичко е наред!

# 731
  • София
Здравейте, искам да препоръчам на бъдещите седмокласници школа Бултест стандарт http://www.bultest.org/. Дъщеря ми ходи тази година на курс по БЕЛ там. Много съм доволна от подготовката, кояти й даде доц. Станчева (една от авторките на новия правописен речник) и атмосферата в тази школа. На изпита детето получи оценка 5,799. Занятията се провеждат близо до френската гимназия и групите са малки. Има постоянна обратна връзка. Дано съм била полезна. Успех на бъдещите седмокласници Peace

# 732
  • Там, където ме обичат
Цитат
За школа са подходящи деца, които нямат пропуски с материала, имат навици да работят самостоятелно.
Ако детето има от гореописаните проблеми, най-добре е индивидуалната работа.
Копирам това от Ганис, защото изцяло съм съгласна с мнението.
Проверено е лично и резултатите са  отлични.  Peace

# 733
  • София
Цитат
Ако детето има от гореописаните проблеми, най-добре е индивидуалната работа.
Копирам това от Ганис, защото изцяло съм съгласна с мнението.
Проверено е лично и резултатите са  отлични.  Peace
Това е едно на ръка, а другото е, че вече цените за частен учител и школа май са изравнени, даже в някои случаи разбрах, че школите излизали по-скъпо. Нищо чудно, при много кандидати цените хвърчат нагоре.

# 734
  • София
А как вървят тази година цените на учителите?  newsm78 newsm78 Миналата бяха по 25 лева за 1,5 астрономически часа. Тази променил ли се  newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт